Ще се спука ли скоро имотния балон

• 46 395
  • 1 014
  •   1
Отговори
# 750
  • Linz
Чужденците купуват в София като невидели и с този темп цените няма да паднат - мъжа ми работи в най-голямата фирма за недв. имоти които продават на чужденци и имар сделки за по 2 млн. на месец... Та ти прецени Simple Smile
Някои от луксозните къщи надхвърлят няколко пъти тази цифра (в евро) Rolling Eyes

# 751
...Щом е толкова изгодно, защо не вземете да си дръпнете едно кредитче и да си купите още един апартамент?
тя не е казала нищо , което е кой знае каква тайна ,
отвори броеве на Капитал отпреди 2 години и ще видиш прогнозите им , които бяха , че цените ще паднат ,
оттогава цените се вдигнаха 2 пъти почти , а аз намалих доста четенето на вестника Simple Smile
 кредит не се дава чак толкова лесно , дори и да се даде той не е за  100 % от цената на имота , а за някакъв %  от нея .... така че тези ок.30% от цената , която купувачът трябва да има спират много хора от покупка ....

Това за кредита не е точно така, срещу скромна сума (около 100 лева -поне толкова даде мой приятел) на оценителя може да ти даде такава оценка на жилището че с кредита да покриеш 100 процента от стойноста на жилището.Така че при желание всеки може да си изтегли кредитче без самоучастие.

# 752
3m     Статии излизат в почти всички медии(според теб навсякъде ли лъжат?) , а за мнението писал съм ама кой да чете.

Клок, позволи ми да съм работила 2 години в маркетинга на една от най-големите фирми за недвижими имоти в България (да не кажа и най - голямата) и да знам как съм поглеждала в тавана и съм казвала цифри на журналисти от престижни икономически издания... така ми беше казано да го правя, така го и правех. Или пък за тенденциите на пазара дето ги пишеше колежката завършила културология и бъкел не отбираше... А после журналистите пишеха статии на база на моите цифрички и нейните тенденции...

И друго да ти обясня, балона на жилищата в София няма да се спука - цените се вдигат. И да - 1000 Евро на кв. метър може да струва една панелка в софия - зависи от мястото, годината на строеж, големината на апартамента и още други неща - дори и броя на офертите в района. Съвсем друг е въпроса  дали на нас ни харесва или не...Погледни колко струват жилищата в други съседни на нас столици... Та аз купих преди 2 години и вече съм 50% на печалба. Сега пак ще купя, само кеш да имам... Чужденците купуват в София като невидели и с този темп цените няма да паднат - мъжа ми работи в най-голямата фирма за недв. имоти които продават на чужденци и имар сделки за по 2 млн. на месец... Та ти прецени Simple Smile
Точно това мисля и аз,но не ми се спори,затова и вече не пиша тук.Никакво падане няма да има на имотите!Може в София,Варна и по курортите да се задържат така цените,но на другите места ще се покачват още.Материалите поскъпват,местата поскъпват,а имота пада-няма да стане.А строителните фирми са така нагушени с парички вече,че няма да продадат евтино,ако ще и да чакат 20 години.

# 753
  • София
Точно затова и не чета "престижни икономически издания", а използвам косвени "улики".  Работала съм в агенция за имоти и също зная как стоят нещата.

# 754
38 страници и една основателна причина за падането на имотите не прочететох, ала-бала, журналистически драсканици, кой икономически фактор, че доведе до падането (изключвам ваканционните имоти, тъй като там работите са малко различни)

# 755
  • София
38 страници и една основателна причина за падането на имотите не прочететох, ала-бала, журналистически драсканици, кой икономически фактор, че доведе до падането (изключвам ваканционните имоти, тъй като там работите са малко различни)

По същия начин не намерих никакво доказателство, че цените ще продължават да растат. Така пак стигаме до това, че пазарът в момента е хазарт и всеки от нас е направил своя залог.

# 756
темата е - ''ще се спука ли балонът с цените '' - балон няма ,
така че няма нищо за пукане , т.е. цените няма да се сринат

цените  ще се покачват най-малко с %-а годишна инфлация , която в България е 10% ...

# 757
Точно това мисля и аз,но не ми се спори,затова и вече не пиша тук.Никакво падане няма да има на имотите!Може в София,Варна и по курортите да се задържат така цените,но на другите места ще се покачват още.Материалите поскъпват,местата поскъпват,а имота пада-няма да стане.А строителните фирми са така нагушени с парички вече,че няма да продадат евтино,ако ще и да чакат 20 години.
Ти нали твърдеше че мъжа ти строял и че му излизало евтино себестойността на кв.м. сега пък какво стана изведнъж материалите поскъпвали??? а тези строителни фирми които са толкова нагушени че задържат имоти с цел покачване на цената как се наричат според теб? според мен спекуланти! и какво ще се случи като изведнъж исипят на пазара тези имоти нямали да се получи свръхпредлагане.
Истината която така и не можахте да разберете от 38 стр. е пазара на недв. имоти у нас се определя от кредитите щото колко от вас са си купили имот без кредит, сега ако банките затегнат положението с кредитирането както беше преди години - какво правим тогава, кой ще купува като хората нямат спестявания???

# 758
  • София
руснаците  Laughing
ооо, водно колело...

# 759
ето ти икономически фактор а именно свръхпредлагането, както и затягане на кредитирането на банките /вдигане на лихвения процент и по-високи критерии за доказване платежоспособността на кредитополучателя/ още един невъзможност на вече изтеглилите кредит да го погасяват което ще се случи тази и следващата година когато им свърши промо периода...

# 760
pipilota viktualia  Тази глупост че строителни фирми нямало да продадат дори и 20 години щото били нагушени с пари откъде я измисли???.Твоят мъж да не би да работи по такава схема,строи и не продава и откъде ще дойдат паричките тогава???В Банско,Слънчев бряг,и други ваканционни селища защо започват да продават почти на себестойност(пак няма търсене) а не оставят апартаментите да отлежат двайстетина години.
Ако мислеха всички като тебе в България нямаше да има нито една строителна фирма,всичките щяха да са фалирали+много празни кооперации с апартаменти чакащи по-добра цена.

# 761
темата е - ''ще се спука ли балонът с цените '' - балон няма ,
така че няма нищо за пукане , т.е. цените няма да се сринат

цените  ще се покачват най-малко с %-а годишна инфлация , която в България е 10% ...
Това с инфлацията как го роди гениялният ти мозък. newsm78

# 762
Ти нали твърдеше че мъжа ти строял и че му излизало евтино себестойността на кв.м. сега пък какво стана изведнъж материалите поскъпвали??? а тези строителни фирми които са толкова нагушени че задържат имоти с цел покачване на цената как се наричат според теб? според мен спекуланти! и какво ще се случи като изведнъж исипят на пазара тези имоти нямали да се получи свръхпредлагане.
Истината която така и не можахте да разберете от 38 стр. е пазара на недв. имоти у нас се определя от кредитите щото колко от вас са си купили имот без кредит, сега ако банките затегнат положението с кредитирането както беше преди години - какво правим тогава, кой ще купува като хората нямат спестявания???

Да,материалите поскъпват,но на мъжа ми пак му излиза евтино,има си начини,не се притеснявай за нас.....Не съм казала,че фирмите умишлено задържат и не продават,а че могат да си позволят да не продават,ако се наложи.....
Между другото (мислех да не го пиша,ама айде), приятел на мъжа ми, италианец, вече купи 2 парцела тук.Той е стриотелен предприемач и скоро е бил на някакъв форум на строителите в Италия,където основно са обсъждали Бълагария.Не знам какво точно са си говорили там,няма да са били случайни хора,ама човека се обади и каза ,че продължава да инвестира тук.
Колок,ако построиш 6 етажна сграда,само от 3 етажа си имаш добра печалба,така че другото ти остава ей така.

# 763

Да,материалите поскъпват,но на мъжа ми пак му излиза евтино,има си начини,не се притеснявай за нас.....Не съм казала,че фирмите умишлено задържат и не продават,а че могат да си позволят да не продават,ако се наложи.....
Между другото (мислех да не го пиша,ама айде), приятел на мъжа ми, италианец, вече купи 2 парцела тук.Той е стриотелен предприемач и скоро е бил на някакъв форум на строителите в Италия,където основно са обсъждали Бълагария.Не знам какво точно са си говорили там,няма да са били случайни хора,ама човека се обади и каза ,че продължава да инвестира тук.
Колок,ако построиш 6 етажна сграда,само от 3 етажа си имаш добра печалба,така че другото ти остава ей така.

аз пък имам познат строителен предприемач в БГ,който си купи имот за 1млн евро в Германия именно ,защото смята,че цените в Бг ще паднат.

# 764
pipilota viktualia   Това го знам за апартаментите че строителя си избива цялата сграда за 3 големи апартамента и остатъка са печалби.Докато има баламурници да купуват на тези цени така ще е. Аз не знам някои със строителна фирма да не иска да си продаде апартаментите

Общи условия

Активация на акаунт