Ще се спука ли скоро имотния балон

• 46 376
  • 1 014
  •   1
Отговори
# 765
За голямата печалба на строителите е ясно това вече го коментирахме, въпреки че на някои хора не им стана особено приятно като разбраха истинатаSimple Smile Сигурна съм, че има и фирми които умишлено задържат, както и такива които не могат да продадат дори и построените си вече апартаменти. Основния проблем при ваканционните имоти дойде от свръхпредлагането, така ще се получи и при другите имоти.

Последна редакция: сб, 16 фев 2008, 21:49 от Treasury

# 766
Не искам да бъда криво разбрана.Аз също смятам,че цените са силно завишени,но това е само в София,Варна и курортите.Там може би няма да се вдигнат повече,мисля че и няма да паднат обаче.Но в по-малките градове не е така,мъжа ми продава по 500 евро на квадрат,не съм на страната на строителите,искам да гледам реално на нещата.

# 767
Копвам едно мнение от друг форум защото и на мене ми се случваше същото когато обикалях по агенциите за недв.имоти да продавам една недвижимост.Аз отивам като продавач а те веднага вадят папките да предлагат без дори да съм се заинтересувал.Загрижени са хората къде да си вложа парите.

За последния месец вече два пъти ми се случи хора с които се запознавам току що (служебно) да ми пробутват визитки на брокери за НИ. И двамата бяха много "услужливи" да ме "светнат" как покупката на имот е една много "изгодна" сделка от която може да се изкарат 20-30к евро за има няма 2г. Първия път само се усмихнах - беше познат на добър мой познат, но втория направо се смях и започнах да разпитвам как става врътката с лесното изкарване на кинтите.......
Понеже за първи път ми се случва брокерите да са толкова агресивни, си направих някои изводи  
1. Сигурно са доста изгладнели!
2. Дрънкат едни и същи глупости, щом това го разправят на мене си представям какво чертаят на някой непознат......
3. Щом всичко се продава за 24часа защо сами се мятат на непознати - толкова ли са изпаднали.
5. На въпроса защо доста от новите блокове седят празни, извадиха дежурния жокер с чужденците.
Последното са лични впечатления, ако на някой му е било скучно да ги чете се извинявам предварително, но просто исках да покажа на който се интересува колко са го закъсали цялото братсво на брокерите. И едно не ми е ясно - защо е тази агресия и защо лъжат хората при положение, че всичко е цветя и рози - сделките растат не с дни а с часове.... (ако някой от тукашните брокери обясни тези странни явления ще съм дълбоко признателен)

# 768
Не искам да бъда криво разбрана.Аз също смятам,че цените са силно завишени,но това е само в София,Варна и курортите.Там може би няма да се вдигнат повече,мисля че и няма да паднат обаче.Но в по-малките градове не е така,мъжа ми продава по 500 евро на квадрат,не съм на страната на строителите,искам да гледам реално на нещата.
Времето ще покаже.И аз не мога да кажа с абсолютна точност но в рамките на 1-1,5 години ще има корекция в пазара на Н.И

# 769
[/quotе/]

Защо пък да не си на страната на строителите? В това няма нищо лошо. Все пак нормално е защитаваш позицията на мъжа си, в крайна сметка той си докарва доходи да си храни семейството Simple Smile
Аз не обвинявам строителите, като могат да строят и да продават - това им е бизнеса. Нито пък обвинявам банките че пускат ипотечни кредити и те трябва да печелят.

# 770
От две години се говори, че цените на имотите ще се понижат. Но това не става. Банките дават луди кредити и хората теглят и купуват.
Нещо не ми се връзва - къде ще му излезе края? newsm78

# 771
И за борсата, Стики, така казваха, но дано не си потърпевш от спукването на балона- българина е Тома Неверни, докато не му опре в задника. Просто е въпрос на време!

# 772
  • София
Да, и за дот-комите същото се говореше преди 10 години - всеки гледаше да е горд собственик на акции от такава компания. И се спрягаха имената на кои ли не богаташи, че инвестирали в тези компании. И после дойде Енрон и работата се разсмърдя.

# 773
http://money.ibox.bg/news/id_434752862 Стига забавления ,София има нужда от още блокове???
То населението в Б-я намалява а строителството се увеличава ,чудно ми е купувачи ще има ли след няколко години.Или на доста места ще има по 25 000 празни апартамента.То например почти цяла Стара загора може да се изнесе да живее по южното черноморие свободни места има за около 100 000 човека

# 774
  • Варна

То населението в Б-я намалява

Последните години раждаемостта се увеличи в пъти. Толкова майки с колички има по улиците - тези деца трябва все някъде да живеят, нали?  Laughing

# 775
http://money.ibox.bg/news/id_434752862 Стига забавления ,София има нужда от още блокове???
То населението в Б-я намалява а строителството се увеличава ,чудно ми е купувачи ще има ли след няколко години.Или на доста места ще има по 25 000 празни апартамента.То например почти цяла Стара загора може да се изнесе да живее по южното черноморие свободни места има за около 100 000 човека

защо гледаш само от своя балкон

# 776
http://www.haskovo.net/?MODULE=2&catid=4&newsid=25207
Пусни гугъл и после пиши за прираст на България.
http://www.segabg.com/online/article.asp?issueid=2851&sectio … =4&id=0000704
има още много статии но няма смисъл да поствам повече.

# 777
  • Варна
Клок, прави ми впечатление, че пускаш линкове към статии, които по някакъв начин защитават твоята теза.

Сигурна съм, че има много статии, които я опровергават, но ти явно ги избягваш.  Naughty

# 778
Е съжелявам обаче не можах да намеря сайт където пише че населението на България се увеличава.Ако не знаеш освен раждаемост съществуват понятия като миграция,смъртност и такива работи .Поне това си спомням от статистиката дето я учехме.

# 779
Очаква се ново вдигане на лихвите по всички кредити
Средно с около 12% са поскъпнали най-добрите оферти за ипотечни кредити в лева, в евро-  само с 1.6%. Очаква се ново вдигане на лихвите по всички кредити.

Отмина първият месец на новата година. С него отбелязахме и първата година от членството ни в ЕС. Какво показва равносметката по отношение на цените на кредитите?

Въпреки очакванията за достигане на средните лихвени нива в ЕС, реалността показа друго. Не само, че лихвите не се доближиха до тези в ЕС, но разликата като че ли става все по-голяма. Причините са различни и неведнъж коментирани. Допълнителен фактор, който никой не подозираше доведе до ново покачване на лихвите. Факторът е Ипотечната криза в САЩ. Тя оказа пряко и косвено отражение в редица сектори на финансовите пазари. Не беше подминат и банковия. Негативното влияние тепърва ще се отчита, което дава основание да се счита, че ново покачване на лихви съвсем не е изключено

Общи условия

Активация на акаунт