Тема за всички ,борещи се с рака!!!!

• 208 124
  • 726
  •   1
Отговори
# 525
  • София
Хулиганката видя и много се гордее с теб Оптимистче  newsm10
Тонидел, имай вяра, че всичко ще бъде наред. Когато мислиш позитивно и най-лошите неща се оправят.
Щом си чела, няма да повтарям, че вярата в добрия изход от ситуациите, в които съм изпадала ми е помогнала да съм тук сега.
Пък и за вбъдеще, разбира се.

# 526
Тонидел - и аз ще стискам палци - мисли позитивно   bouquet

# 527
Благодаря Ви много момичета! В къщи нямам Интернет и едва тази сутрин успях да усетя Вашата подкрепа! Безкрайно съм Ви благодарна! Ще Ви държа в течение! На всички Ви желая Един успешен и хубав ден.

# 528
Здравейте!BEZ STRAH,аз на 14.04.2008г.бях на изследвания в Онкологичната болница.Вчера на 15.04.2008г. ми направиха първата инжекция Золадекс и почвам хормоналните Нолвадекс.Съжалявам,че не се видяхме.Следващия път съм на 12.05.2008г.на изследвания и на 13.05.2008г инжекцията.Може би тогава ще се видим.Ще се разберем предварително.Приятен и успешен ден на всички!

# 529
desii6 как се поставя инжекцията? Боли ли? Чувала съм, че е в корема...
и аз ще ги почвам скоро но не знам точно кога....
Какви изследвания ти правят преди това?

# 530
МОМИЧЕТА  ВСИЧКО Е НАРЕД С МАЙКА МИ!  Е, открили са й някакви кисти / основно на бъбрека й на мястото на липсващите й яйчници/, казали  са й, че трябва внимателно да ги следи й в послдствие да ги оперира, но според тях на този етап няма нищо сериозно.  Момичета, безкрайно съм Ви благодарна за подкрепата! Вие сте силни и добронамерени  хора, за това съм убедена, че Вашата доброжелателност помогна на мен и на майка ми.  Много Ви обичам / макар и да не Ви познавам/ и на всички желая преди всичко здраве, успехи и много лично щастие. Няма да забравя за Вашата доброта! Благодаря Ви много!  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet

# 531
desii6 Доколкото разбирам Золакекса ще го слагат всеки месец.
Прави изследвания или така решиха или пък имаш  Embarassed М.
Аз слагам Золадекс всеки три месеца. Слагах така три пъти. После ми пуснаха хормони, за да се види, дали да продължа на всеки три мееца или всекимесец. Изследванията показаха пълен застой на хормоните ми.
Може би не е зле да коментираш това с лекуващия лекар.

Оптимистче, не боли. Хакват ти я в корема и това е.

# 532
Здравей,optimistche!Правят изследвания на кръвта и на другия ден правят самата инжекция Золадекс.Veselinsp,ами д-р Атанасова ми каза,че всеки месец ще ми правят тази инжекция  в продължение на 2 години.Ами на мен естрадиола ми е положителен.Може би затова,а хера ми -.Каквото ми кажат изпълнявам.А самата инжекция не боли,и става много бързо.Няма нищо страшно.Veselinap,кажи какви изследвания на хормони са ти правили и как.

# 533
  • гр.София
Здравейте милички  bouquet  bouquet  bouquet
Аз приключих с Лъчето,понеже апарата още май не е оправен вече минаха 13 дена от последната терапия и реших да се замъкна до Лъчетерапевката да я питам какво правя с другите 2.Тя каза,че вече няма смисъл да ги правя другите понеже е минало време пък и в моя случай не е проблем.И сега вече незнам отук нататък какво да правя.Ходих до Химиотерапията една доктрока твърди че трябва да направя и другите 2 Химии,то от последната минаха вече 3 месеца,а комисията ми беше решила 4,но докторката каза че по статистика се правило 6,ма мене това не ме устроива,и за хормонални някои казаха че не съм.Та съвсем ме объркаха Shockedточно се бях поуспокоила.И ходих до Милев той самия преди време каза да направя 4 и да отида до него,та другия вторник съм на консултация,а в сряда мисля да се консултирам с Тимчева и мисля каквото те ми кажат,направо вече не знам никой не го интересува.
desi6 ще се видиме обезателно и с тебе и другите.
optimistche кога ще почваш да си слагаш лепенките за белега,на мен  ми казаха да изчакам повече от месец.
Прегръщам ви.

# 534
Без страх...под мишницата слагам само лепенката и започнах веднага след лъчето...там не съм изгоряла и мисля, че няма проблем. То и при теб вече мина доста време така, че...давай.
Изгоряла ли си? Моята кожа започна да се бели но много тънко...беше тъмно кафява и започна най накрая да изсветлява но и аз не спирам да  я мажа. Там на белега нищо не слагам. Последното мазило е и за белези и за изгорено така, че надявам се да има ефект и за двете неща  Wink
Отивай да се консултираш и се успокой. Аз средата на май също ще ходя при  Милев...тогава живот и здраве може да се видя с някой от вас които имат възможност Peace
desii6 мерси за инфото...налага се обаче мисля веднъж в годината да се слагат тези инжекции два пъти на месец...така, че попитай лекарката какво да правиш в тези месеци защото в аптеките инжекциите стрували около 400 лв. и то преди време...сега както всичко поскъпва може и да е повече. На мен за изследвания нищо не са ми казали...но няма-да се учудя на нищо в последния момент...повечето неща за болестта  съм разбрала от интернет и от такива услужливи дами като вас   bouquet  bouquet  bouquet
Приятна вечер на всички

# 535
ВАЖНО!!!       Тук има нещо много важно и полезно.    http://www.save-darina.org/component/option,com_joomlaboard/Item … id,2743/catid,23/

# 536
  • София
Не обичам гостите в никоя тема в нашия форум.
Регистирай се скъпи гост, за да имаме обратна връзка, ако имаме въпрос или коментар.
Този  линк ни провокира за много коментари и питанки. Прочетох много внимателно  предоставената ни информация.
И защо, вие ни давате информация, публикувана в една злободневна тема, касаеща деца със злокачествени заболявания, които просто нямат време за чакане, защото заболяването е скоротечно и не търпи  отлагане.

Не отричам, че така изложеното е вярно.
И смятам, че трябва да провеждаме лечение, което ни дава шанс .

Последна редакция: чт, 17 апр 2008, 08:03 от Баба хулиганка

# 537
Според мен Золадекса е два вида, различни милиграми. Този който слагат тук е 3,6 mg и се инжектира веднъж на 28 дни. Не знам защо здравното министерство ни дава по една на месец, така наистина в годината ти трябват 13 бр  Confused Според мен нещо не е наред, но да ви кажа честно аз го слагах през времето когато нямаше всеки месец, та това дето няма само една направо не ми се занимава да си троша нервите. Иначе може да звъннете в министерството и да попитате. Аз преди съм звъняла, после ми го бяха спрели и писах жалби /междувременно съм си купила 2 инжекции, докато отново ми го изпишат, а грешката е била изцяло техна/ и сега този чесец ми се падат 2 бр, но честно казано не знам дали ми се занимава...
Золадекса, който се слага на 3 месеца е 10,8 mg  и се слага на 3 месеца. В България мисля не се използва, поне не съм чувала. veselinap  се бърка нещо, просто са ти слагали преди от този дето е за 3 месеца, а сега от другият.  newsm78 не е възможно да са ти слагали от малкият на 3 м, сигурна съм. Изследва се естрадиола от време на време за да се види, дали золадекса си върши работата. Онколозите тук не го правят /повечето/. Смятат, че щом нямаш цикъл - значи е ок. Изследването на Естрадиола е 20 лв във всяка клиника го правят, не мога да кажа дали трябва да се прави. Аз го правя, защото взимам Фемара и тя е само за постменопауза. Трябва да следа нивата на естрадиола да са ми като за менопауза, слава богу, до сега са ми били ок. Не мисля, че трябва да се пускат ако си на тамоксифен и золадекс....ама знам ли.....За инжекцията - вобще не боли, просто различно се усеща в различните случаи. Сигурно зависи от сестрата. Слага се подкожно в корема, не мисли че ти го мушкат в коремната кухина. Аз си нося лепенка, че иначе ми дават от най-дебелите стари лейкопласти, дето ми правят после червена кожата  Embarassed
Това от мен, от "общата ми култура".
Ето и двата Золадекса:
http://www.zoladex.net/zoladexPC/10010_10623_0_0_0.aspx?mid=30

# 538
Оптимистче,още не съм  наясно много, много с това ,но се надявам да няма проблеми,че вече ми писна от проблеми в тая болница.Като че ли все там няма лекарства.Докато бях на химия веднъж ми се наложи и аз да си купувам Фек,защото нямаше дадах 360 лв.Аз  съм болнични и за месец взимам 160 лв.Така че добре че е съпруга ми,иначе незнам какво ще правя.Но пък да сме ЖИВИ И ЗДРАВИ това е най важно.

# 539
Не,. не се бъркам. Аз се лекувам извън България и тук слагат и двете инжекции. Всичко зависи от индивидуалните показатели на хормоните.
Хм, кои ли? Точно не знам, ще те излъжа. Всичките ми изследвания са в папката ми в онкологията.

Момичета, олекна ми най-сетне на сърцето. Всичко е наред. Вчера доки видя дигиталната мастография и каза всичко е ОК.
Жяла планина ми се смъкна от сърцето....
На всичко ви пожелавам такива резултати...
Много,много целувки...

Общи условия

Активация на акаунт