Chipolino или Cangaroo-каква количка ще ми препоръчате?

• 63 660
  • 362
  •   1
Отговори
# 90
  • София,
Абе аз и с количка с четири гуми го обърнах моя син преди години по релсите на стълбите пред блока, така че това не е гаранция, просто трябва много да се внимава. А триколките наистина са нестабилни малко, сега ползвам именно триколка, но на Чиполино Деста, много е лека и маневрена, наистина но като я качвам на стъпала например ми е малко трудно, защото отпред се опира първо на едната гума и е по нестабилно отколкото като е на две, трябва да се държи здраво, но пък иначе може да се управлява по равно и с една ръка.

# 91
  • Разпиляна във въображението

Взех си количка Диана на Кангару - доволна съм. Лека и маневрена е, последното е дори в сравнение с лятната ни количка. Доволна съм

# 92
Абе аз и с количка с четири гуми го обърнах моя син преди години по релсите на стълбите пред блока, така че това не е гаранция, просто трябва много да се внимава. А триколките наистина са нестабилни малко, сега ползвам именно триколка, но на Чиполино Деста, много е лека и маневрена, наистина но като я качвам на стъпала например ми е малко трудно, защото отпред се опира първо на едната гума и е по нестабилно отколкото като е на две, трябва да се държи здраво, но пък иначе може да се управлява по равно и с една ръка.
Ако позволяваш,нека да ти дам един съвет за качването на триколки по стълби.Обръщаш се така,че ти да си с гръб към стълбите и да качваш тази част от количката,която има 2 колела.Дърпаш и фактически не позволяваш предното колело изобщо да се опре.Аз нямах никакви проблеми със слизането и качването по стъпала с този метод  Wink

# 93
  • Бургас
А имате ли наблюдения за тази количка? Много ми харесва , а и я видях в магазин, лека е и ми харесва дизайна. Ще съм благодарна някоя мама да ме посъветва.
Благодаря ви предварително  bouquet

здравей,

ние си взехме този модел, сега с сгъната под леглото и 4ака бебка -да ни е жива и здрава:)

Зна4и обиколих вси4ки магазини,харесвах 1000 коли4ки и после се разубеждавах..общо взето всеки си казва разли4но мнение..За карерата ме насър4и един наш познат,който внася коли4ки и понеже са малко на кг и ми каза,4е е мн маневрена,и е изклю4ително лека за размерите и възможностите си...Сгъва се много лесно и предното колело има две положение,когато е пълно освободено е идеално маневрена,а другото е само направо ,ако примерно тикаш по бордюри...

И двата коша са застопорени добре....аз настоявах да имам зимен кош с пълно легнало положение,защото термина ми е на 1 юли и ще я ползвам цяло лято за много малко бебо4е....

Многооо е лека заради алуминия...

Бях се спряла на нея и на цхиполино пуки, но пукито няма пълно легнало положение,колкото и да ме убеждаваха ,4е летния кош е по4ти в пълно легнало- е това по4ти не ми беше достатъ4но...ина4е пукито беше с кошница ,но пък тя е с извито гръб4е...

Карерата е много удобна и е много красива за мен ли4но-  ние избрахме междинния цват- 4ервено с 4ерно, но и розовата е много красива...

успех  Peace

# 94
Даяна-Cangaroo! Невероятна кочичка нищо неможе да се сравни с нея дори количките от по 1500 лв.Лека(10,5 кг),маневрена(няма препяствия за нея-трева,павета,дупки,сняг,дъжд и каквото друго се сетиш),лесно се сгъва и заема малко място(например зад вратата),напълно легнало положение с меко дюшече,добре уплътнена за зимата,конфортна за лятото,няма нужда от чадър за слънце, и в дъжд пак е сухо,платът не се променя нито по цвят нито по външен вид, нескърца,конфортна  за всяка възраст и килограми на детето.Ползвам я от раждането на детето повече от 1 година и като гледам и за второто дете пак нея ще ползвам.

# 95
  • София
А специален кош за нея купувала ли си или не? Ох, питам, въпреки че не съм сигурна дали за тази имаше отделен кош за новородено...  newsm78

# 96
Даяна-Cangaroo е комбинирана количка,т. е. с едно елементарно прехвърляне на основата става добре улътнен кош.Има чувалче и  голяма термоизолирана чанта.Сенника също се обръща , а като разкопчееш се ползва вместо чадър.Има и амортисиори на задните гуми и е много лесно да вдигнеш предницата за разлика от много други колички вкючително Чико и Пуки -Чиполино.Има шини запоставяне на кош за кола.

# 97
Ние сме с Чиполино-Рапидо и съм много довона.230 лв.,с раница и дъждобран,също много ми харесва и Пуки пак на Чиполино. Peace

# 98
Ние имаме Кангару-даяна,лека,от 1 г. почти всеки ден слизаме и се качваме на 3-я етаж,нашата е с 2 дръжки,т.е не се обръща.плата е непромокаем,пере се,не си е сменил цвета,но един недостатък и то много голям-през лятото много спарва-гръбчето на детето ми беше все мокро,т.е потно,колкото и леко да е облечено,слагах памучна пелена на 2-3 ката,но ефект няма.Иначе ми е удобна,лека,лесно и леко  я бутам,лесно се повдигат предните колела за да я кача на тротоар.Моите съвети,ако ги приемеш естествено:1-да е обръщаща се дръжката,бебето да е с лице към теб или с гръб когато ти поискаш,нашата беше с лице към мен само в легнало положение/особено когато духа вятър,или спрямо слънцето-бързо можеш да смениш посоката на движение/,2-плата на облегалката или поне да има допълнително памучна постелка през която да минават и предпазните колани/преди 12 год.имахме такава/,да е долу горе широка-самото място за бебето/нашата е дълга,но тясна/,да има амортис1ори/че по нашите улици е ужас/3-ако ти се налага градски транспорт трябва да не е много широка че няма да може да влезете,4-да е лека/нашата 10-11+5-6 на бебо в началото я вдигах и носех,а сега стъпало по стъпало/.Така нашата Кангару-даяна от тези ми условия отговаря само на едно,че е лека и се качваме в автобусите без проблем,но нямахме време да търсим.напиши си твоите изисквания на лист и си ги търси.дано си намерите най-удобната и най хубавата количка/комбинираните стават и летни без проблем/+да има дъждобран/от голяма полза ми е/ и чанта.Успех!

# 99
ЗА Кенгуру съм.

# 100
  • София
А специален кош за нея купувала ли си или не? Ох, питам, въпреки че не съм сигурна дали за тази имаше отделен кош за новородено...  newsm78

Даяна-Cangaroo е комбинирана количка,т. е. с едно елементарно прехвърляне на основата става добре улътнен кош.Има чувалче и  голяма термоизолирана чанта.Сенника също се обръща , а като разкопчееш се ползва вместо чадър.Има и амортисиори на задните гуми и е много лесно да вдигнеш предницата за разлика от много други колички вкючително Чико и Пуки -Чиполино.Има шини запоставяне на кош за кола.

Ние сме със същата количка. Много ми харесва....
Въпреки, че първоначално бях убедена, че пролетно бебе не се нуждае от кош, в последствие взех и коша за новородено. Несравнимо по-комфортен е за бебчето от комбинирания кош. А не е толкова скъп. Освен това си приготвям бебчо в коша в стаята, после само го щраквам на количката. Като се приберем вадя целия кош (много е лесно) и бебчо си доспива в него. Коша става и на люлка, което също е много удобно за вкъщи. Има и 3 различни на височина положения на гръбчето - от напълно легнало до полуседнало.
Количката наистина е много лека и маневрена. Въпреки, че е с 2 дръжки много лесно се управлява с една ръка. Много лесно вдига предница. Лесно се сгъва и е много компактна...
Абе количката е супер!

# 101
  • Плевен
ВаняМ , кой ти сложи адапторите за зимния кош? В смисъл мъжът ми като неспециалист дали ще може?

# 102
Мише, не съм ВаняМ но отговарям: зимният кош си върви с адапторите закачени. Т.е. не се налага допълнителен монтаж. Само вдигаш коша и шракваш в отворите на шасито.   bouquet Ако искаш ще ти пратя снимки.

# 103
  • Плевен
Супер , супер-пращай!!! Heart Eyes

# 104
Имам няколко въпросчета.
1.Кое е по- удобно: дръжката на количката да се мести или сенника,за да бъде с лице или с гръб към майката? Двоумя се за chipolino pooky или cangaroo dayana
2.Някой има ли снимки на даяна(кангаро) в пълно легнало положение за новородено,защото никъде не видях сниман този вариант? (много ще съм благодарна, ако някой ми изпрати или даде линк към някоя)
3.Тази даяна дали има вариант с комплект към нея и кош за кола?
4.На коя от двете плата е по-хубав и каква материя трябва да търся?
И последно извън темата какво ще кажете за тази: http://www.kasidabg.com/bertoni-vector-cpath-181_353.html
Благодаря ви предварително!

Последна редакция: нд, 27 апр 2008, 23:38 от elly24

Общи условия

Активация на акаунт