Майчинството - счетоводно - 8

• 46 315
  • 1 019
  •   1
Отговори
# 435
Здравейте и от мен, в момента съм в 2.5 месец и работодателя започна да ме осигурява на по-висок праг.
Въпроса ми е дали ще мога да вземам по-високо обезщетение за тези 315 дни или тъйкато нямам 6 месеца пълни на по-високият доход това ще повлияе при изчисляването на обезщетението за бременост и разждане.
Защото в закона пише, че трябва да имаш пълни 6 месеца, но няма никакви други уточнения.

# 436
Здравейте имам нужда от помощ - Работя на трудов договор , зная , че имам право да получавам 50 % майчинство .
Каква декларация трябва да подам точно в НОИ -защото личен състав незнае  #2gunfire

# 437
  • Пловдив
Здравейте имам нужда от помощ - Работя на трудов договор , зная , че имам право да получавам 50 % майчинство .
Каква декларация трябва да подам точно в НОИ -защото личен състав незнае  #2gunfire

Пиши ми на лични-дай маила и направи уточнение каква декларация искаш.
Ще ти я пратя  Wink

# 438
Разбрах че ако излезна в болничен преди 27/05/08 и е без прекъсване до тази дата това няма да ми се отрази на майчинските които ще взимам след това. И обратно ако взиманите от мен болнични са с прекъсване /примерно 1 седмица болничен 2 седмици на работа и т.н./ след това майчинските които ще взимам ще ми се намалят. Варно ли е това.

На този въпрос най-накрая ще ми отговои ли някой?

# 439
  • sofia
До майките от София - град

Днес са ни превели болничните за месец Януари - еее, най-накрая, много приятно се изненадох като си отворих ел. банкирането и видях, че има промяна в салдото ми.... Wink

# 440
А някой има ли не преведени за декември?Защото аз още ги чакам.

# 441
Аз за януари още ги чакам Sad УЖАС SadSadSad

# 442
Здравейте,искам да ви попитам за някой неща ,4е не съм наясно и ще съм ви много благодарна ако ми отговорите.
Миналият месец ми изтече 2 г. майчинството и понеже фирмата в която бях се премести в друг град и ми прекратиха труд.договор,аз оставам без работа - счетоводителката ми каза че имам право на 4 месеца обещетение ако се запиша на борсата.Тя ми даде трудовата книжка ,справка - декларация и прекратения договор по взаимно съгласие.Може ли да ми обясните каква е процедурата и какво трябва да направя от тук нататък?
благодаря ви   bouquet

# 443
  • Пловдив
Здравейте,искам да ви попитам за някой неща ,4е не съм наясно и ще съм ви много благодарна ако ми отговорите.
Миналият месец ми изтече 2 г. майчинството и понеже фирмата в която бях се премести в друг град и ми прекратиха труд.договор,аз оставам без работа - счетоводителката ми каза че имам право на 4 месеца обещетение ако се запиша на борсата.Тя ми даде трудовата книжка ,справка - декларация и прекратения договор по взаимно съгласие.Може ли да ми обясните каква е процедурата и какво трябва да направя от тук нататък?
благодаря ви   bouquet

Би трябвало да отидеш в районното Бюро по труда.Там ще ти обяснят какво трябва да направиш,за да се регистрираш като безработна и да получаваш безработица

# 444
  • В полите на Пирин планина
благодаря ви   bouquet

Необходимите документи за регистрация са - лична карта, трудова книжка, справка-декларация за осиг. доход за 9 месеца назад, заповдта за прекратяване на договра ти, диплома за завършено образование.
При прекратяване по взаимно съгасие имаш право на минимално обезщетение - 90 лева за 4 месеца.

# 445
  • София

Днес са ни превели болничните за месец Януари - еее, най-накрая, много приятно се изненадох като си отворих ел. банкирането и видях, че има промяна в салдото ми.... Wink

Е, нали вече обяснихме, че има зависимост между датата на подаване на документите от осигурителя/работодателя и датата на изплащане (около 3 седмици се чака) - ако той ги подава в пръвите дни на месеца, ако ги подава до 10то число, ако закъснява след 10-то число, от това зависи кога ще ги получат майките, а не от това че са в София-град.

# 446
  • Варна

Е, нали вече обяснихме, че има зависимост между датата на подаване на документите от осигурителя/работодателя и датата на изплащане (около 3 седмици се чака) - ако той ги подава в пръвите дни на месеца, ако ги подава до 10то число, ако закъснява след 10-то число, от това зависи кога ще ги получат майките, а не от това че са в София-град.

Да попитам, тези три седмици важат ли и при майчинството? Не съм получавала от 2 месеца, работодателя бави винаги осигуровките.

# 447
 Аз не прочетх много напред, но моя проблем е, че през декември ми превдоха парите за декември и през януари за януари, към днешна дата чаках тези за февруари, а от НОИ ми заявиха как така за февруари месеца не е изтекъл и не внесени осигуровките от работодателя
Как става това има те ли представа, може счетоводителите два месеца да са подавали инф. по-рано, а сега да са решили да влязат в график? Едва ли защото говорих и със счетоводителката на фирмата и тя вика нъц, не съм.
Кво става има те ли представа?

# 448
Здравейте,искам да ви попитам за някой неща ,4е не съм наясно и ще съм ви много благодарна ако ми отговорите.Миналият месец ми изтече 2 г. майчинството и понеже фирмата в която бях се премести в друг град и ми прекратиха труд.договор,аз оставам без работа - счетоводителката ми каза че имам право на 4 месеца обещетение ако се запиша на борсата.Тя ми даде трудовата книжка ,справка - декларация и прекратения договор по взаимно съгласие.Може ли да ми обясните каква е процедурата и какво трябва да направя от тук нататък?
благодаря ви   bouquet

И защо, мило момиче, те прекратиха по взаимно съгласие, а не те съкратиха като не е по твое желание? Naughty
Щеше да си взимаш по-дълго време пари от борсата.

# 449
има зависимост между датата на подаване на документите от осигурителя/работодателя и датата на изплащане (около 3 седмици се чака) - ако той ги подава в пръвите дни на месеца, ако ги подава до 10то число, ако закъснява след 10-то число, от това зависи кога ще ги получат майките, а не от това че са в София-град.
Обикновено София град бавят плащанията, да не кажа че са последни - предполагам защото има много хора да обработват.  newsm78
Аз напр. подавам болничните в един ден. Както писах и вчера, София окръг вече са превели обезщетенията, а от София град още няма нищо.

Общи условия

Активация на акаунт