Майчинството - счетоводно - 8

• 46 255
  • 1 019
  •   1
Отговори
# 480
Не знам кой ти е казал това, но според мен греши.
Това би се получило само ако базата за болничните ти е по-висока от заплатата, която взимаш сега. Т.е. 6 месеца преди този болничен си била на по-висока заплата отколкото в момента.

# 481
  • София
Имам възможност да започна работа на граждански договор. Отделно си получавам майчинството по трудовият ми договор. Трябва ли да уведомявам някого или догодина трябва да си подам данъчна декларация и да декларирам доходите си?

Благодаря на всички отзивчиви майки, които пишат и помагат тук!!!

# 482
Само подаваш ГДД.  Simple Smile

# 483
  • София
Стики  -  Благодаря много!   bouquet

# 484
  • Попово
Здравейте дами,
в момента съм по майчинство за отглеждане на бебе до 2 години, но за моя голяма радост съм и бременна, та въпросите ми са-
1. мога ли да прехвърля майчинството си на съпругът си, който в момента работи по трудов договор?
2. има ли възможност да си ползвам старите годишни отпуски и после да ползвам болнични и така по каналния ред до новото майчинство?
3. как ще ми се изчисли 315дн обезщетение ако се върна за малко на работа и ползвам болнични или ако продължа да си ползвам полагаемото майчинство?

благодаря Ви предварително  bouquet

Последна редакция: нд, 02 мар 2008, 09:37 от pepena

# 485
Здравейте, радвам се , че ви има  bouquet
От декември 2007 съм в болнични и все още не съм получила нищо от НОИ, мисля че вина за това има работодателят ми. Оказа се , че носи болничните ми с месец закъснетие т.е. 1 месец след като съм го дала. Може ли да ми кажете в какъв срок е длъжен работодателят да занесе болничния в НОИ ?
И още един въпрос : преди десет дни ми връчиха болничен , който е върнат от НОИ, поради грешка  Crazy това е първият ми седемдневен болничен за бременност..... лекарят ми го поправи веднага и когато на 29 02.2008г попитах в работата дали е занесен в НОИ, от там ми отговориха , че ще го занесат в края на март, след заплатите ....също така още не е предаден в НОИ и поредния ми 30 дневен болничен , който съм дала на работодателя на 25.02.2008г.
И още нещо върнатият болничен от НОИ спира ли изплащането на останалите ми болнични ???
Предварително Ви благодаря!

# 486
Стики БЛАГОДАРЯ ТИ МНОГО за отговора   bouquet

# 487
  • Майничка

Работодателят предава болничните за месеца СЛЕД изплащане на заплатите за съответния месец. Т.е., ако болничният ти е с дата февруари, а февруарските заплати във фирмата ви се изплащат до 20 март, например, работодателят ще представи болничния след 21 март, при вече преведени заплати. Последните два месеца, по мои наблюдения, превеждат парите ок. 2 седмици след представянето на болничния.
За върнат болничен от предходен месец, при нас е практика да го носим веднага след оправянето му но, пак по мои наблюдения, изплащането му става заедно с тези от следващия месец. В средата на февруари имахме върнат болничен от декември, занесохме го 2 дни по-късно, но сумата още не е изплатена.

# 488
Здравейте, радвам се , че ви има  bouquet
От декември 2007 съм в болнични и все още не съм получила нищо от НОИ, мисля че вина за това има работодателят ми. Оказа се , че носи болничните ми с месец закъснетие т.е. 1 месец след като съм го дала. Може ли да ми кажете в какъв срок е длъжен работодателят да занесе болничния в НОИ ?

В нашата фирма е по същия начин. Болничните се носят след като се подадат декларация 1 и 6 в НАП. А това става след изплащане на заплатите. Иначе НОИ няма да приеме болничните.

# 489
Благодаря  Ви за отговорите   bouquet

# 490
Zdraveite, Mami !
Imam slednoto pitane!
Osiguriavala sym se 6 m/ot 1.07.07 g - do 31.12.07 g /  na 550 lv. Pyrviat bolnichen koito mi e ot 1.01.08 g do 09.01.08 g mi e izchislen - 55.84 lv.sled tova imam 45 dni predi opredelenia termin za rajdane/ koito ne mi e izplaten/.  Ima li niakoi koito da mi obiasni tochno kak stoi vyprosa s izpashaneto i pravilno li e smetnato che za pyrvia bolnichen triabva da vzema tolkova pari/55.84 lv./? Zashoto az gi smiatam poveche:) Predvaritelno, Blagodaria!

# 491
  • Благоевград
Кажете моля, полагат ли се 50% към заплатата на служителка, завърнала се на работа преди изтичане на отпуска й за бременност и раждане в размер до 315 дни?
Благодаря предварително.

# 492
  • Пловдив
Кажете моля, полагат ли се 50% към заплатата на служителка, завърнала се на работа преди изтичане на отпуска й за бременност и раждане в размер до 315 дни?
Благодаря предварително.
не , полагат ти се след като изтекат 315-те дни.....до тогава ще си получаваш само заплатата

# 493
P.S. Тези НОЙ кога изплащат болничните още нищо не съм получила?
[/quote]

Длъжни са до 15 дни на подаването им! Но мисля, че на никого не се е случвало това щастие  newsm78

# 494
Стики съжалявам, но няколко пъти опитвах и немога да отворя страницата която си посочила.

Общи условия

Активация на акаунт