Майчинството - счетоводно - 8

• 46 297
  • 1 019
  •   1
Отговори
# 600
  • София - Дианабад
Здравейте,
преди време получих компетентен и точен отговор.
Моля ви отново да ми помогнете:
на 20 март предстои да изляза в болничен 45 дни преди раждане. Майчинствата ми се застъпват, имам детенце на 1 година и 3 месеца.
Трябва ли ми болничен за този период или при моя случай обезщетението за бременност и майчинство ще влезе в сила от момента на раждането? Какви документи трябва да попълня, за да получавам обезщетение за бременност и майчинство колкото съм получавала и с първото си дете?

Благодаря предварително!

Може ли да ми отговорите, че не съм много сигурна.
Благодаря!  bouquet

# 601
  • София
Здравейте,бихте ли ми казали колко е едникратната помощ за 2-ро дете?

# 602
  • София
Здравейте, предварително искам да благодаря на тези които ще се отзоват на помощ  Hug
Става въпрос за това, водя се на работа в фирма А от която си получавам майчинството, от 6 месеца обаче работя на граждански договор към фирма Б, днес ми казаха че ако искам мога да мина на трудов, и аз искам, защото работата е супер  Peace Та значи питането ми и такова, трябва да говоря с счетоводителката в фирма А, да прехвърли майчинството на мъжа ми /ако е възможно/, трябва ли да се подготвят някакви специални документи за това? След като това стане, трябва да си прекратя  трудовите отношенията с тях и да си подпиша новия трудов договор нали? Цялата тази процедура дали ще може да се свърши за около 2 седмици? И след като се прехвърли майчинството на мъжа ми, възможно ли е пак парите да се превеждат в мойта сметка или трябва в негова? Много благодаря, дано някой да ме разбере все пак  Mr. Green

# 603
 Здравейте! Трябва ми информация, за това колко и в какъв размер е майчинството в случаите когато майката не работи, а си внася сама здравните осигуровки. Звънях в НОЙ, но на телефона който ми дадоха никой не отговаря. Работа няма как да започна, тъй като разберът ли че съм бременна, няма да ме вземат. Напуснах предишната преди да разбера, че съм забременяла... Как трябва да процедирам в случая, към кого да се обърна за повече информация? Мога ли да си продължа неплатения болничен по майчинство, който беше общо 6м, а съм ползвала само 2. Трябва ли да се регистрирам в бюрото по труда като безработна? Благодаря предварително, на всички които могат да ми дадът информация!

# 604
здравейте,надявам се да ми помогнете Simple Smile
от НОИ са върнали болничния ми за 45 дена преди раждане поради разминаване от 1 ден Sad
сега си го получих от работодателя и се питам дали лекарят ми трябва да издаде нов или просто да поправи стария?после пак на работодателя ли да го представя?той ли ще го носи в НОИ?
така се надявах да получа вече някой лев,а то.....Sadкой знае какво забавяне ще се получи #2gunfire
ще съм ви благодарна за отговорите   bouquet

# 605
  • София
Здравейте,бихте ли ми казали колко е едникратната помощ за 2-ро дете?
(5) Размерът на еднократната помощ при раждане на живо дете по чл. 6, ал. 2 от Закона за семейни помощи за деца за 2008 г. е, както следва:
1. за първо дете - по 250 лв.;
2. за второ дете - по 600 лв.;
3. за трето и всяко следващо дете - по 200 лв.

# 606
  • София
от НОИ са върнали болничния ми за 45 дена преди раждане поради разминаване от 1 ден Sad
сега си го получих от работодателя и се питам дали лекарят ми трябва да издаде нов или просто да поправи стария?после пак на работодателя ли да го представя?той ли ще го носи в НОИ?
така се надявах да получа вече някой лев,а то.....Sadкой знае какво забавяне ще се получи #2gunfire

Трябва лекаря да поправи грешката върху стария, да пише поправката е моя, да се разпише и да сложи печат отгоре. После работодателя пак ще го занесе в НОИ.
 Peace

# 607
Zdravejte vsi4ki ! Da si priznaq mn se oburkah po povod maj4instvoto- koe koga i kolko se izpla6ta. Az sum v bolni4ni po maj4instvo ( vuprosnite 45 dni ) ot 12 fevruari i ne sum si polu4ila bolni4nite o6te- tova normalno li e?i o6te edno vupros4e- kato gi polu4a, jivot i zdrave, navednuj li 6te sa ili purvite do kraq na fevruari, posle za mart i tn.Blagodarq vi mnogo Simple Smile

# 608

Трябва лекаря да поправи грешката върху стария, да пише поправката е моя, да се разпише и да сложи печат отгоре. После работодателя пак ще го занесе в НОИ.
 Peace
много благодаря за бързия отговор   bouquet

# 609
# 610
Моля да ме извините ако е коментирано (много теми, много страници  EmbarassedPraynig
Изплаща ли се майчинство със задна дата? За минал период?
Моето майчинство изтече преди 3 месеца, не съм получила и лев. През това време работодателят ми не е имал вземане-даване с НОИ, не е плащал осигуровки...
Сега май ги е платил, но не знам какво трябва да се прави по-нататък (и дали изобщо има смисъл). И трите ми болнични са у него, а не в НОИ...

# 611
Здравейте,
преди време получих компетентен и точен отговор.
Моля ви отново да ми помогнете:
на 20 март предстои да изляза в болничен 45 дни преди раждане. Майчинствата ми се застъпват, имам детенце на 1 година и 3 месеца.
Трябва ли ми болничен за този период или при моя случай обезщетението за бременност и майчинство ще влезе в сила от момента на раждането? Какви документи трябва да попълня, за да получавам обезщетение за бременност и майчинство колкото съм получавала и с първото си дете?
Благодаря предварително!

Взимаш си болничния още 45 дни преди термина и си го носиш в работата. От този момент получаваш обезщетение за него + 50% обезщетение за първото дете.
За документите - вероятно ще е стандартната молба-декларация- Приложение 1 към Наредбата за обезщетенията. Но ти си заварен случай от 2006г. и може да не е точно този формуляр .

# 612
Здравейте, предварително искам да благодаря на тези които ще се отзоват на помощ  Hug
Става въпрос за това, водя се на работа в фирма А от която си получавам майчинството, от 6 месеца обаче работя на граждански договор към фирма Б, днес ми казаха че ако искам мога да мина на трудов, и аз искам, защото работата е супер  Peace Та значи питането ми и такова, трябва да говоря с счетоводителката в фирма А, да прехвърли майчинството на мъжа ми /ако е възможно/, трябва ли да се подготвят някакви специални документи за това? След като това стане, трябва да си прекратя  трудовите отношенията с тях и да си подпиша новия трудов договор нали? Цялата тази процедура дали ще може да се свърши за около 2 седмици? И след като се прехвърли майчинството на мъжа ми, възможно ли е пак парите да се превеждат в мойта сметка или трябва в негова? Много благодаря, дано някой да ме разбере все пак  Mr. Green

Според мен след като започнеш работа във фирма Б, тогава ще прехвърлиш майчинството на съпруга си. Той трябва да работи на трудов договор. Документи се подават и в двете местоработи. Не съм запозната с тях - дано някоя колежка се включи! Praynig

Парите ще се превеждат по личната сметка на съпруга ти. Много изкъсо го държиш човека  Wink

# 613
zdraveite :hug:Ot 1.11.07 se premestih v nova firma na 1300lv.zaplata.Predi tova niamam prekasvenia.terminat mi za rajdane e 23.05.08,no se okaza 4e sa me nazna4ili v kraia na oktomvri 2007g koeto ozna4ava 4e niama da imam palni 6mes.za mai4instvo.Na 9.04.08g mi se izdava parviat bolni4en-45 dni predi termina.Pri tezi uslovia 6te vzimam li mai4instvo,i po kolko?

Последна редакция: пт, 07 мар 2008, 22:51 от zaki80

# 614
Здравейте! Трябва ми информация, за това колко и в какъв размер е майчинството в случаите когато майката не работи, а си внася сама здравните осигуровки. Звънях в НОЙ, но на телефона който ми дадоха никой не отговаря. Работа няма как да започна, тъй като разберът ли че съм бременна, няма да ме вземат. Напуснах предишната преди да разбера, че съм забременяла... Как трябва да процедирам в случая, към кого да се обърна за повече информация? Мога ли да си продължа неплатения болничен по майчинство, който беше общо 6м, а съм ползвала само 2. Трябва ли да се регистрирам в бюрото по труда като безработна? Благодаря предварително, на всички които могат да ми дадът информация!

Съжалявам DEZIRELA - ако не си осигурена, няма да ползваш отпуски за майчинство.  Sad
Това, че си внасяш здравните осигуровки не е достатъчно.

Не знам за какъв неплатен болничен питаш. Имаш ли 6м. осигурителен стаж. Прочети  #7 на първата страница на темата за всеки случай.  Simple Smile

Засега може да получаваш помощи от социалните.  Peace

Общи условия

Активация на акаунт