рецепти от Русе

  • 6 784
  • 19
  •   1
Отговори
# 15
  • Мнения: 1 818
Аз като на половина русенка приветствам тази идея... Hug...Имам една много стара книжка,издание 1993 г. "Български изкушения"на Емил Марков...там са описани типичните ястия от различните краища на България.Като типични русенски  са посочени Русенска рибена чорба,салата "Апетитка",Русенски пълнени чушки,Есетра по русенски,Панирана есетра на скара,Петльови гребени с булгур,Агнешка сплита,Толумбички с петмез.

# 16
  • Мнения: 395
Аз честно взех да не се чувствам русенка покрай тая тема  Embarassed не съм чувала или яла нито едно от тия работи...даже така попюлярното русенско варено не съм оптивала...за рибена чорба да не говорим  ooooh!

# 17
  • Русе
  • Мнения: 1 193
...за рибена чорба да не говорим  ooooh!

   не си казала бе коте Grinning
 още утре ще пратя батко ти да метне 3-4 серкмета и ще ти спретна една чорбица Mr. Green cook

# 18
Русенско варено

телешко месо - 3кг
свинско "шарено" - 4кг
сол - 105гр. (по 15гр на килограм)
черен пипер - 28-30гр (по 4гр на килограм)
кимион - 28-30гр
дафинов лист - 7-8 листа

Месото се мели през възможно най-ситната решетка на машината (отвор на дупчица 2-3мм)
Омесва се с всички подправки без даф. лист.
Пълни се в буркани (ние в малки - 0.400гр)
На всеки буркан се поставя най-отгоре 1/2  д.лист и се запечатват
Вари се около два и половина часа.

От това количество излизат 16-18 бурканчета

# 19
  • Мнения: 1 558
GODzillata, мерси за рецептата.
Русенското варено все го свързвам с купеното от магазина.
Едно време, преди много години, когато бях на квартира...май често купувах от него.
И много вкусно ставаше като го изпържеш с яйца, ех младежки години  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт