Цветята се пробуждат - цветарките събуждат!(21)

• 33 416
  • 458
  •   1
Отговори
# 225
asyalein,
може би много греша,но имам чувството че е кипарисова трева.
Поне на това ми прилича.
Виж и ти !

# 226
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
asyalein,
може би много греша,но имам чувството че е кипарисова трева.

тц, аз на това му викам водна палма. не е това, друго е

# 227
зависи от червея. дъждовните са полезни, разрохкват пръстта.
беличките, малките са лоши, че ядат семената.

незнам ти какъв си имала  Peace
корените на бенджито наядени ли бяха? и как разбра?

Сив червей беше  Tired дъждовните сиви ли са? Не съм сигурна дали е ял от корените, може би съм го обвинила прибързано хайванчето  Rolling Eyes

# 228
  • weiter, weiter, ... weiterstadt

Сив червей беше  Tired дъждовните сиви ли са? Не съм сигурна дали е ял от корените, може би съм го обвинила прибързано хайванчето  Rolling Eyes

дъждовен червей

аз уморих 3 бенджамина, вече не искам да си захващам, за да не мрат. свеки има 2 различни, там им се радвам и толкоз  Crossing Arms

# 229

дъждовен червей

...

Ми, да... горе долу такъв беше... съвсем малко по-сив, но може би е от стоенето в пръстта. Както и да е - бенджаминът беше загинал, както се оказва не от червея, а от моите грижи за него.
На тези мои грижи издържат само една бегония кане и слонското ухо (бегония бурхелии) - колкото и вода да им сложа, на тях все им е малко, растат като бурени. Днес дори разсях бегония кане, понеже беше доста избуяла, утре ще пресаждам и слонското ухо.
Бегонията рекс замалко да загине от поливане, едва успях да спася две листа. Като знам колко бавно расте  Rolling Eyes кой знае кога ще се възстанови.
Котката ми изрови до корените две сандъчета с каланхое... гуцманията не цъфна И ТАЗИ година...
Добре че една еуфорбия се разлисти, та да не се отчая съвсем.

# 230
Много ми е мерак да си отгледам хибискус  обаче идея нямам къде има. ако някой знае  къде във София мога  да намеря  моля да каже   Simple Smile

# 231
Еми,
Не мога да ти дам съвет от къде да се купи т.нар. китайска роза.
Аз си я прихванах от клонче натопено във вода и то пусна корени.
Наистина не съм виждала в цветарски магазин да продават този вид цвете.
В момента съм натопила 2 клончета и чакам да пусне коренчета.
Нямам нищо напротив да  ти пратя.

# 232
Здравейте момичета  Grinning
След девет дневно отсъствие се завръщам при вас. Докато ме нямаше цветята ми са отселели, само една орхидея, която си взимах точно ден преди да тръгна нещо не ми харесва. Имаше пъпки и три от тях са се отворили, а другите са изсъхнали на клончето   Confused

asyalein страхотни цветя си си взела, особено този австралийски кестен  Peace

# 233
Tacha,
Не бързай да отписваш орхидеята.
Щом има от пъпчиците разтворени,може би ще оживее.
А докато те нямаше кой поливаше цветенцета?

# 234
Деси в деня, когато заминавахме ги полях обилно, но като се върнахме бяха добре, единствено тази орхидейка ме притеснява. Ще я снимам по късно и ще пусна снимка 

# 235
  • На края на света !
 asyalein супер са ти придобивките  Hug
Това последното съм го виждала доста често ,даже една година и аз имах но зимата го уморих ,но за съжаление не му знам името Thinking
австралийския кестен е върха , Hugне прилича на нашите кестени ,а само не разбрах ,кестените му ядливи ли са newsm78
Моите китайски розци са от резници ,иначе сега по цветарските магазини ще пуснат ,най различни цветове , Peace

# 236
desi ,благодаря   Simple Smile  Значи все пак продават по магазините. А някой отглежда ли ахименес?Чудя се дали става  за балконски  сандъчета?

# 237
момичета, миналата седмица насях семена от копър и сега видях, че са поникнали- поне 6-7 см. са Grinning Кога трябва да ги преместя?Сега са в една пластмасова чашка  newsm78

# 238
  • На края на света !
Emi.A. аз имам ахименес в сандъчета ,сега още спи ,гледам го на шарена сянка и се скъсва да цъфти цяло лято  Peace
klaris изчакай да заякне малко копъра и тогава го премсти  Peace

# 239
Дайте снимка на това цъфтящо чудо ахименес,
 че досега не съм виждала.

Общи условия

Активация на акаунт