Немски валентинки и други животинки - тема 61

• 16 640
  • 283
  •   1
Отговори
# 150
тя малко знае немски, а и го е гледала докато стане на 4. детето сто на сто я помни. оказа се, че сестра и е починала преди 3 години.
аз свърших по въпроса следното. приятелката ми идва в неделя. в понеделник има организирана среща с югентамтката, евентуалните кандидат осиновители, приятелката ми и мен. евентуално ще дойде и бащата. говорих и с него. естествено се наложи да съм мазна, едно за да не го стресна, второ за да го видя кви ги дипли. не иска да има никакви ангажименти към детето. ерго, да не му търсят пари. няма да казвам какво мисля за този човек, налага се да стискаме зъби докато се канализират нещата. тази югентамтка се занимава само с осиновявания, поисках да привлече на срещата и югентамтката, която се е занимавала със семейството, защото тази иска на всяка цена да ме убеди, че детето ще е най-добре при осиновителите.......в което аз лично не съм убедена. трябва да се предценят нещата след като има достоверна информация от всички страни.
лично аз ще се боря до дупка за доброто на детето.
бащата има две стестри и майка, които нищо не знаят за цялата история, той не иска да им се казва и не поддържа контакт с тях. доколкото разбрах са свестни жени, така че може би с общи усилия ще намерим начин да намерим най-доброто решение за детето. не може да се прибягва веднага към пълно осиновяване, без детето да познава даже другите хора.

# 151
мата, може роднините на мъжа да поискат да гледат детето. Може майка му или сестрите му, ако раzберат. Може ида имат предимство, zащото детето щ? остане в ДЕ  newsm78
Стискам палци да се пребориш.

# 152
Мата, според мен юа Ще предпо4итат детето да остане в ДЕ, zа да го следят малко или много... Thinking
Ти кажи на таzи беамтка, 4е ти самата си осиновила дете, zа да не си помислят, 4е си принципно против осиновяване.  Peace

Стискам ти палци, дръж ни информирани  Peace

# 153
  • в сърцето на един мъж...
Мате, ужасно тъжна история Cry Не знам дали е удачно да се говори с неговото семейство, ако те са свестни хора, могат да помогнат на твоята приятелка да вземе детето. Все си мисля, че ще е по-добре при леля си, отколкото при напълно непознати хора... Боже... какви хора има... да го убиеш е малко... Cry

# 154
Мате, аз ще играя сега адвокат на дявола. Най-напред да кажа, че не се съмнявам, че искаш най-доброто за детето.
Обаче - готова ли е приятелката ти да се подложи на прехода от българския към немския начин на живот /това ако дойде тук да живее/ с целия съпътстващ стрес, контрол от страна на институциите, психически сривове по време на адаптацията, учене на език... Сигурна съм, че докато трае борбата с бащата ще имате сили, но истинската работа започва всъщност след това. Сигурна ли си, че приятелката ти е способна да издържи?

Повече се тревожа как детето приема нещата. Всъщност на тази възраст те имат ли въобще думата по въпроса?

И в този ред на мисли - днес Аурелиус /това е хлапето от предишния ми разказ/ ме издебна в детската градина и пак имахме четвъртчасова сесия с нежности. Този път раздялата обаче мина по-безболезнено, Хана пое инициативата, делово го хвана за ръка и му отдели почетно място до себе си.

# 155
точно затова и искам срещи, а и Мария идва веднага. просто бащата не ще нищо да плаща, а като се обадих отзад дуднеше явно новата. господ да и даде разум да проумее какво причинява на детето на една друга жена, която не може да го защити........
и майката и сестрите ще намеря. това би било най-добрият вариант. детето в училищното време тук, през ваканциите в бг. и при близки роднини. не може да проповядват, особено за порастнало дете да отиде при съвсем чужди хора, преди да са проверени другите възможности.
естествено, че трябва да се види кое е най-добро за детето и това става само със среща между всички. колкото до мария, сигурна съм, че е способна да се пребори, безумно отговорен и положителен човек е. но и тя е на мнение, че ще се направи най-доброто за детето, а няма да се юрнем урбулешката да воюваме с някого.

# 156
  • Germany
Мата, много тъжна история  Cry Cry Желая ти успех дано успеете с твоята приятелка. За "бащата" нямам думи, даже чак не ми се коментира...

Мата, още веднъж успех  Praynig

# 157
Мата, а вие от къде раzбрахте, 4е баЩата иска да го дава zа осиновяване?

# 158
Mata, ако имаш снимка на бащата прати ми я, моля, да знам другия път,кого да дебна на пешеходната пътека. Егати темерута!
Стискам палци за оптимално развитие на нещата...може би една Рехтшутцферзихерунг не би навредила в случая... Confused

# 159
Мата, стискам палци и аз за най-доброто на детето. И добре, че сте разбрали за намеренията на бащата.

# 160
татянски, лично говорих с него днес.  той май е склонен да осинови приятелката ми. явно защото така е гаранция, че детето ще е много далеч. югентамтката пък дърпа към осиновителите. преди месец е звънял на приятелката ми, сега и е звъннала югентамтката. последното, което стана е, че другия вторник имаме среща. югентамтката по осиновяването, югентамтката, която е работила 3 години със семейството, моята приятелка, кандидат осиновителите и аз. после ще се видим с останалите рпднини на детето и надявам се с детето.
интересното е, че югентамтката не е уведомила лелите и бабата на детето досега, а и толкова години. за проблемите, които има.

# 161
  • в сърцето на един мъж...
Ама и тая е егати служителката Close Да я очисти човек и е малко. Как може такова нещо, при положение, че детето страда #Cussing out
Мате, не знам тук как е практиката. Моя племенник е осиновен и в момента се развеждат родителите, той е по-голям на 12 и като са го питали е казал, че не иска да остава с майка си, а иска при баща си. Не знам тук дали ги питат, може детето да избере приятелката ти. По-добре е да има някой, който наистина го обича, роднина му е и ще направи най-доброто за него, а не някой чужд. Много тъжно и отвратително...

# 162
Какво им става на тия хора, немски Close съвсем са откачили...
Мате, внимавай, нещата са много сложни. Да не ви и3въртят или подведат нещо със 3аконите.
А3 съм на мнение, че на детето ще му е най_добре при леля му, т.е. приятелката ти. Децата са гъвкави, той е все още на седем. Ще се справи с всичко бе3 3начение дали в ДЕ или БГ. Важното е да получава много обич. Точно сега има, детето, много голяма нужда от това.  Не одобрявам идеята, ваканцията тук, пре3 другото време там. Получава се ра3двояване. Ка3вам всичко това от личен опит. Дете на ра3ведени родители.
3ащо искаш да се срещаш с роднините на бащата? Тях никой не ги е уведомил 3а нищо. Дори и югентамта newsm78.
Вярвам, че приятелката ти ще се справи. Дано се ра3вият нещата в пол3а на детето.
И ти си добра приятелка Wink, да се наемаш с толкова отговорна помощ.
Мишка, това с Аурелиус също е много тъжно.

# 163
Мате,до сега от моите не можах да ти zвънна.Ще мога на спокойствие да говоря чак като zаспят,zаЩото днес съм и сама  Twisted Evil. Дано си свободна.
Трябва ми спе6но ва6ата помоЩ.Понеже сте с дар слово ми дайте идея какво да пи6а на поканата zа рожден ден на Мартин,че таzи вечер Ще ги правя.НеЩо интересно,може би римувано,естествено на немски.Става на 7  newsm78 .Благодаря ви предварително   bouquet

# 164
Geburtstag hat der Martin bald
und 7 Jahre wird er alt.
Dies möchte er natürlich feiern,
bis alle Kinder fröhlich reihern.

Иzвинявам се. Питах Дирк zа рима на файерн, която да не е Байерн и той каzа това Embarassed

А това каzа Гугъл

Ein Jahrzehnt hab ich nun voll,
das find' ich schlicht und einfach toll.
Langsam werde ich ein Mann,
der viele große Dinge kann!

Doch ich will mich hier nicht loben,
ich möchte feiern, spielen, toben.
Mit Euch natürlich, ist doch klar,
so war es bisher alle Jahr'!

Eine super Party gibt's
mit Kuchen, Würstchen und viel Chips.
Bringt bitte gute Laune mit,
dann wird das Fest bestimmt ein Hit!!!

Първото иzречение можеш да смениш с "Sieben Jahre habe ich voll"

Последна редакция: вт, 12 фев 2008, 19:39 от Сердика