АВГУСТовските мъничета се крият в най-щастливите момичета

• 12 090
  • 269
  •   1
Отговори
# 195
caprice, Томова е доцентка и работи в нашата болница. Ще питам някой колега другата седмица и ще ти пиша. Ако случайно каже, че няма часове (би ме учудило), ще ми се обадиш и ще те вмъкна някъде.

# 196
caprice, на мен ми се струва, че понякога вечер го усещам, но доктора ми каза че е още прекалено рано....незнам на мен ми се иска да го усещам, но може и да си въобразявам. Не се притеснявай скоро ще започне да те "шутира"Simple Smile

# 197
лЕЛЕ КАВО СТАНАЛО ТУК ПАК БЕ МОМИЧЕТА...... newsm78 newsm78.не е нормално след 1  въпрос на Котката Марта да се стигне до тук.......... Shocked Shocked
 Martini mama  не си само ти раждала извън държавата,и аз 1вото си дете го родих тук и сег а2рото смятам отново тук.Не бих си позволила кавото и да ми коства да родя в България,верно от град до град има разлика,има свесни и смешни нерзазбиращи лекари.Тук останах много доволна от раждането ми и от услугите и т.н,не искма да сравнявам Бг с чужбин а..искам само пример да ви дам..
Преди да дойда тук не ми се е налагало да бъда запозната с Българските болници и как стоят нещтата там.Стана така че 2006 планувахме 2ро дете и стана,заминахме си за България за 25 дни,октомври беше каря..на фаталната дата 14.11,бях в 13седмица и 5 дни,хванаха ме болките ,бях изтинала и вдигнах висока температура(39,9).Беше 2,30сутринта и потърсихме притеснени помощ в най близката болница на не много малък град.Приеха ме и гинеколожките поискаха веднага да ме "бръкнат ",отказах защото лекяря ми тук ме беше предупредил излишно да не давам преглед с желязо.Останах в болницата и на другия ден ми поставиха диагноза ОВИ,НА АНТИБИОТИК И ПАРАЦЕТАМОЛ БЯХ,,,,,,та мисълта ми е че вдигах температура и те нямаха термометър да ми я премерят да видят ,и ми отговаряха"а,ми ние ли трябва да ти даваме,ще си вземеш от вас..не сме длъжни",на другия ден  получих контракци ,все едно наближаваше да родя и поисках болкоусокояващо поне да ми олекне малко,гинеколожката се обърна и ми отвърна"За какво да ти давам,то се е видяло че не го иска матката това дете,пък и е 2ра бременност не  е чак толкоз фатлно,имаш едно"
Какъв кошмар изживях там ,на 17 приключи всичко,но беше ад,мизерия,послали засечени парчета на магарето и ме кара д асе качвам на него,не искам повече да обиснявам какво преживях нека остане зад мен.Е ако бяхте сега вие на мое място,как бихте постъпили... newsm78 newsm78 newsm78

# 198
caprice, Томова е доцентка и работи в нашата болница. Ще питам някой колега другата седмица и ще ти пиша. Ако случайно каже, че няма часове (би ме учудило), ще ми се обадиш и ще те вмъкна някъде.
е, супер  Grinning ще следя темата   bouquet
грациана, и аз си мислех,че е бебето, но се оказаха внушения  Laughing   bouquet
абее Валени си има синьо щъркелче! честито, Валени   bouquet  и Деси май се подвизава там с едно розовко щъркелче, а  Flutter честито, Деси   bouquet

# 199
Здравейте!Който не иска да си разваля настроението да ме презскочи, защото днеска съм се спукала от рев.Не че не съм искала бременността, но беше планирана само от страна на мъжото, защото трудно се справях с хранителната алергия на дъщеря ми-има все още храни,които не може да приема, не може да ходи на детска поради тази причина и куп други затруднения.Позволих си да взимам храна от детска кухня, а от три дни е с разстройство, което продължава въпреки диетата. На детето му писна от варени картофи и оризова вода, а аз ще трябва отново всеки ден да готвя отново бебешка храна и да я изнервям.Мъжете са си мъже:другите как се справят с 2 деца, а аз не се виждам направо, днес едва се влача от умора, на помощ не мога да разчитам, на детска също.Май вече станах много досадна

# 200
Хей, Меви, спокойно, поплачи си, оплачи се, пък дано да ти олекне. Явно всеки си ги има и такива слаби моменти и твоите са били днес. Моите бяха в самото начало - страхувах се, притеснявах се за работата и ред други как ще се справям... Но после дойде слабият момент на милия и трябваше аз да съм по-силната и да го успокоявам. Сега също от време на време ме прихваща нещо, но дали заради всички проблеми и някак си се мобилизирам повече. Знам едно - каквото и да дойде, ще трябва да се справим, и най-вече аз.  newsm10 Горе главата и знай че тези настроения са само временни! На всичко му се намира колая!  Peace  Hug  Laughing

# 201
Здравей Меви:) не се притеснявай убедена съм че голяма част от всички участващи във форума се чувстват подобно. В момента просто ти е по тежко но вярвам че всичко ще се оправи трябва просто да си силна дръж се горе главата и всичко ще е наред, тук винаги можеш да кажеш какво ти е и които с каквото може щ помогне, пожелавам ти успех и горе главата !!!!!
Да ви кажа аз днес бях на консултация, не ми казаха пола още било рано. Чух  на бебенцето, пораснало е , мериха ме теглиха ме - на килограми не съм се променила от предният път Simple Smile чак не очаквах  в понеделник съм на изследване за антитела- дано всичко да наред а в сряда  биохимичен скрининг. Това е засега от мен, на всички Ви пожелавам една хубава и топла вечер и прекрасна събота и неделя!

# 202
Моля да ме извините за лошият правопис, но ми се развали нещо езика на лап топа и като пиша долу в полето за отговор ми излизат някакви символи и затова текста си го набирам горе в адрес бара Simple Smileна места не излиза абе луда работа ама уж чакам да ми го оправят Simple Smile  Stop

# 203
Добро утро, момичета! Как сте днес?

Меви, сега се сетих, за разстройството на дъщеря ти и да ти пиша. Най-добрата диета и за разстройство, и за повръщане е без никакво ядене (без бисквити, без солети, без каквото и да било диетично и запичащо средство) - само на течности. Знам, че звучи доста драстично за едно дете, но по-зле да си го мъкне с дни, а така го пресича и е достатъчен един ден само на течности. По-страшно е обезводняването за организма, отколкото глада. Пробвала съм го не веднъж на сина ми - хубавото в такива моменти е, че на детето дори и не му се яде, а ние го набутваме. Давай течности (без сокове и компоти) на често по малко и издръжте един ден само. Иначе помага много водата на компот от дренки, сокче от лимон - в малки количества ще й е достатъчно и най-вече вода.

Онзи ден като се разговорихте за книги и се сетих, че скоро и аз не съм чела. Гледах по ТВ Мадлен Алгафари за новата й книга "Всички можем да летим" и много ми се искаше да си я купя още покрай Коледа, но... Сега пак я гледах в книжарницата, но тъй като не ми се даваха 15 лв. и видях една друга нейна (не знаех, че вече има 3 книги) - "Мира нямам". Е мога да ви кажа, че винаги съм я харесвала по ТВ в разни интервюта, но сега като я чета и просто съм във възторг от нейното творчество. Аз по принцип си падам по психологията и, въпреки че не го записах като втора специалност, си ми остана като хоби и предпочитам да чета подобни книги. Досега бях чела повече чужди такива автори, но разликата е голяма. Все пак те пишат и описват тяхната си народопсихология и доста неща звучат малко чуждо и далечно, макар и да е логично и вярно.
Не знам дали измежду вас има и други почитателки на психологията и на Мадлен Алгафари, но аз отдавна не съм изпитвала такова удоволствие от това да чета нещо. Тя пише и лирика - не с толкова рими като поезията, но пък за сметка на това доста умело използва думите, някак успява да проникне в мислите...
Е, това е засега от мен.  Laughing Желая ви един усмихнат и приятен ден  Laughing ! preggo

Къде се губите цял ден, особено при този вятър (на мен ми обрули ушите само за половин час)? Ето нещо, което намерих, и в целият сайт има доста интересни статии. Бременни мисли

Последна редакция: сб, 16 фев 2008, 17:55 от valeni

# 204
  • София
Здравейте, мили мами Simple Smile
От доста време се каня и аз да се запиша в темичката за бъдещите августинчета, но покрай работа ми все не ми остава време и отлагам ли, отлагам.
Значи аз съм мама на едно от ноемврийчетата 2004 - дъщеричка Лора на 3г. и това ми е втора бременност Simple Smile Очакваният термин е 17 август и привиквам с мисълта, че сега ще говоря и за августинче, а не само за ноемврийче  Wink
Сега ще съм по-кратка с писанията си, защото не съм изчела изцяло предходните теми, но постепенно ще се включа в общия разговор  Grinning
Поздрави на всички и лека бременност ви желая момичета  Hug

П.П. Пропуснах да кажа за протокола - на 31г. и съм от София Wink

# 205
Здравейте и от мен искам и аз да се присъединя към групата на августинчета 2008. Отскоро ви чета но нямам много време и да пиша понеже ходя на работа. За протокола - втора бременност на 30 год съм. Поздрав и лека бременност на всички

# 206
добро утро ( добър ден) на всички  Grinning
добре дошли при нас, karisima и Si Key   bouquet
ама къде се губите всички? ние вчера бяхме на разходка в Габрово, много хубаво беше с изключение на ужасния и студен вятър  Simple Smile  купих си тъмнозелена суперска туника фръц фръц   Flutter Party 
петото предложение за заглавие на новата тема е страхотно! поздравления за автора  Heart Eyes
лек ден и много усмивки от мен  Grinning

# 207
Здравейте, мами!
Добре дошли и от мен на новоприсъединилите се! Леко и безпроблемно бременеене!   bouquet
Тук все още е ужасно студено и ветровито, а така ми се излиза на разходка. Но.... вместо това си седя вкъщи.
 JoyЛек ден на всички ви! Joy

# 208
Здравете момичета!
Честито на новите мами и добре дошли  bouquet
Ние също сме си в къщи няколко дни,че навън е много студено,но иначе не скучаем защото сестра ми и племенницата  са ни на гости и е много весело времето ни минава много бързо!
Хубав ден ви пожелавам и приятна почивка!

# 209
Здравейте момичета!
Честито на "новодошлите" мами, щастлива бременност ви желая!
Аз ви чета редовно, но не съм писала, защото няма къде да се включа. По едно време беше станало доста напечено и предпочетох да не се намесвам. А не мога да дам мнение и относно нивото на обслужване в клиниките и родилните отделения, защото както по-горе каза valeni нямам база на сравнение. Ние тук си имаме само едно родилно отделение и нямаме право на избор. Освен ако нямаш излишни парички (отново подкрепям valeni) да отидеш в друг град. Абе въобще в малкият град нещата стоят доста различно, не че се оплаквам де Wink Аз на фетална ще отида в друг град, но за раждане мисля да си родя тук. Не мога да се оплача от моята докторка и от персонала на родилно отделение като цяло, отношението е много добро. Техниката е малко старичка, но ... какво да се прави.
Valeni, аз съм чела "Вяра имам" на Мадлен Алгафари (ако не се лъжа това е първата й книга) и наистина е страхотна. Права си, че лириката е много въздействаща, доста си поплаках докато  четох стихотворенията в първата глава. Препоръчвам ти да я прочетеш, няма да съжаляваш.
Аз от утре тръгвам на работа, имам още болнични, но не издържам вече на това бездействие. Кокалите ме болят от лежане. Ще гледам да не се претоварвам много и ако се почувствам зле ще се прибера.
Тук времето също е отвратително - студено и ветровито. Няма ли най-после да свършва тази гадна зима  #2gunfire Друго си е пролетта, зелено навсякъде, дръвчетата цъфтят и пръскат чуден аромат... някакси ти става хубаво на душата...Ама, че се размечтах Laughing

Общи условия

Активация на акаунт