ПРОТЕСТИ И СТРАСТИ - градините в София

• 49 975
  • 1 301
  •   1
Отговори
# 165
шапчицата ми напомни за исканията от миналия юни, когато не достигаха 3000 места, против летните отпуски, против незаконно съкратеното раб време
какво се направи?! нищо! оставката й трябваше по- рано да си я подаде

# 166
Някой има ли информация кога ще допуснат директорите до системата за да пуснат списъче на приблизително късметлиите?!

# 167
  • София
Слушахте ли ВНИМАТЕЛНО какво каза кмета на София Борисов при Цветанка Ризова?Видяхте ли му списька ЗА ПОСТЬПИЛИ ПРИХОДИ в София от софиянци и новодошли?Имаше цитирана цифра/не малка/ и била достатьчна за построяване на новиДГ.Е кьде отиват тия пари?
Аз го слушах днес в neterra. Това ББ го казва не за първи път. Аз поне го слушам от близо година време. Някои го приемат като лична нападка към Сергей Станишев, но моето мнение е, че ББ (който между другото не ми е пръв любимец) е не 100, а 100000% прав. Не може най-големият град, към който ежедневно прииждат хора, да получава приходи от бюджета както примерно Червен бряг. Произволно го избирам. Парите от данъците ни отиват централизирано в държавния бюджет, а оттам каквото дадат на Сф. В този смисъл сметка трябва да се иска не само на ББ и СО, но и на СС и МС.

# 168
в този ред на мисли не е ли редно и децата на софиянци да са с предимство за общинските детски градини?и да има райониране?

# 169
  • София
в този ред на мисли не е ли редно и децата на софиянци да са с предимство за общинските детски градини?и да има райониране?
Kak ще се определя кой е софиянец и кой не?

# 170
  • София

Ами то и сега си има един вид райониране. Кой луд кандидатства за градина в Младост, ако живее в Слатина ? newsm78

# 171
На 2008-02-10 15:20:24 получихме от Вас следното запитване:
>>Може ли да обясните законно ли е да се взима решение за критерии и
>>класиране след кандидатстване - за каквото и да е?Аз мисля че не е
>>редно и трябва да се анулира кандидатсването , докато не се приемат
>>правилата окончателно и се даде възможност всички да се запознаят с
>>тяхЩе бъде интересно да публикувате отговора на този въпрос и на сайта

Нашият отговор e:
=================

Столична община взе решение регистрирането и кандидатстването да не бъдат анулирани

Поздрави,

Екип на kg.sofia.bg

# 172
  • София
Kak ще се определя кой е софиянец и кой не?

Ти и мъжът ти имате баби реститутки  Joy

# 173
  • София
И сега какво правим - ние чакахме конкретни взети решения за нашите проблеми, а те си подават оставките. Ако законово кмета има право да откаже да приеме оставката на въпросната госпожа, най-вероятно ще го направи, защото до колкото знам именно той си я е взел от директорка на училище да си я направи заместник кметица. А ние какво правим ?!

# 174

Ами то и сега си има един вид райониране. Кой луд кандидатства за градина в Младост, ако живее в Слатина ? newsm78
по месторабота
а в нашата ясла в гео милев има деца от младост  Wink
в детската има деца от район оборище, младост и др
а в центъра масово се водят деца от др квартали

# 175
  • София
исках да кажа " да НЕ приеме оставката..."

# 176
Момичета искам АБСОЛЮТНА ПЪЛНА ПРОЗРАЧНОСТ. Току що прочетох че след 1-во класиране ще можеш да видиш 10 кандидати които са след теб в списъка. А тези които са преди мен, защо да не ги видя и тях. Или защото ще лъсне голата истина че са с всеизвестни фамилии. Или защото от приоритетни едно нормално дете не е влязло. Мислех си че по голяма глупост от тая не могат да измислят, но явно може. Решили да не обявяват имената на класиралите се е Е ЕЕЕЕЕЕЕЕ БАСТА. Казвайте кога ще е протеста с болното дете ще дойда, няма как. И бездруго системата продължава да е скапана, от половин час се мъча да влезна в профила на детето и не мога, дава бял екран и никаква инфо на него, друг има ли такъв проблем.

# 177
  • София
Относно районирането:
Повтарям се, но нищо.
Аз съм от най-засегнатите, понеже живея и работя в централните квартали на София, където най-вече не достигат места.
Но има много хора, които живеят в Младост, но работят в центъра, и именно там искат да си дадат децата на ДГ.
Елементарно е да се организират нещата: гледа се адресната регистрация.
Кокото от по-отдавна е за дадения адрес, толкова е по-голямо предимството.
Ако останат незаети места в ДГ, тогава се дават на хора от други райони.

# 178
Относно районирането:
Повтарям се, но нищо.
Аз съм от най-засегнатите, понеже живея и работя в централните квартали на София, където най-вече не достигат места.
Но има много хора, които живеят в Младост, но работят в центъра, и именно там искат да си дадат децата на ДГ.
Елементарно е да се организират нещата: гледа се адресната регистрация.
Кокото от по-отдавна е за дадения адрес, толкова е по-голямо предимството.
Ако останат незаети места в ДГ, тогава се дават на хора от други райони.
подкрепям
освен това мсятам че трябва да се строят градини в районите с най- голям недостиг, а не където си решат те

# 179
  • София

Мамавасси, недей така, че ще ни емнат всички! Аз си позволих в едн вой постинг в някоя от темите да напиша, че е важно къде плащат данъци родителите. Имах предвид, че мнозина са си с несменени адресни регистрации. И нямам предвид само данъци от заплати, а и имотните такива. Естествено, много от родителите са с половинка от друг град, това не значи да се разделяме кой откъдето. Идеята ми е, че всеки ден прииждат нови и нови хора, а доста от тях си запазват старите адресни регистрации. Аз също до известна степен съм за районирането.  Живея в Лозенец, работя също тук, безумно ми се струва да си водя детето на ДГ примерно в Люлин, само защото там има свободни места. После си говорим за вируси и т.н. Ами как няма да ги прихприхванем, като прекосяваме целия град.

Общи условия

Активация на акаунт