ПРОТЕСТИ И СТРАСТИ - градините в София

• 49 744
  • 1 301
  •   1
Отговори
# 480
  • София
а дали ако се измислят още 1000 нови предимства ще има места за всички???
поне ако се махнат ще има малко по-равен шанс....

# 481
никъде няма места за всички, освен в някои утопични теории

# 482
# 483
'спонсорството' е наи-неприятното предимство

# 484
затова пък най- бързият печели е много по- смислено предимство
децата ни не са състезатели, всеки има право да ползва детска градина, но при недостиг на места е редно да приемат деца на наистина нуждаещи се родители, а понякога техните истории са доста различни и преценката на директора не е минус, а е плюс...
шапка им свалям на момичетата от работните групи, че въобще правят нещо и се опитват да се борят, а вие тука сте вечно недоволни...какъв равен шанс сънувате изобщо...

# 485
щом така ми се говори и аз ще отвърна, че и политиците се грижат за нас...

# 486
  • София
хич не съм вечно недоволна....общо взето е точно обратното....
а за работните групи - пробват се нещо да правят, но така че на тях да им е добре, а не като цяло на всички...за което не им свалям шапка изобщо...
и какво значи наистина нуждаещи се . всички деца са наистина нуждаещи се в една и съща степен...

# 487
  • София
'спонсорството' е наи-неприятното предимство

е точно това предимство за съжаление никога няма да отпадне....а критерия на директорите обикновенно се свежда именно до него за това кой коллко е нуждаещ се....

това пък за най.бързия печели и преди като киснехте по едно денонощие пред градините пак беше предимство - най-рано дошлия, с най-голям шанст от безпредимствените беше нали така....

# 488
точно чакалите преди пред гадините сега ползват предимството на второто дете, така че по-бързият винаги печели, а децата трябва да са състезатели защото животът е състезание, в което трябва да има равен старт, това е демокрацията

а сега най-реялно да се иска от общината ми се струва това да се освободят заетите помещения в градините от други дейности

# 489
  • София
момичетата не работят само по едно предложение, както виждате дават отчет и тяхните действия засягат много болни въпроси. на някои не им харесват определени неща но то не може да има угодия за всички, все на някого нещо не му харесва Close

# 490
звездице, за някои може да е угодия, а аз говоря за принципи...отсейте ги накрая нещата, аз писах добре -настоящите предимства да стоят (това е моят компромис, защото не ме ползват), но недейте с въвеждането на нови...

# 491
  • София
е ти кво си очаквала....хоп -  и на всички да им е добре...ми не става....при толкова много хора, всички искащи едно и също и яснотата, че 1/2 няма да ги огрее...няма как да угодиш на всички..
реално всеки иска неговото дете да влезе , а за другите не го е грижа... защитавайки и борейки се за една част от хората, прецаквате другите....естествено е че винаги ще има не малко недоволни в такава ситуация....

наистина в момента най-реалното е да се освободят детските градини  от странични дейности в тях..за да има възможно най-моного приети деца...а другото предимства, гражданства и не знам кво си са пълна простотия....

# 492
  • София
точно заради това, че местата не достигат трябва да има някакво отсяване, което, разбира се трябва да е обосновано! за мен това е хуманно, а също и да се бориш за каузата на другите. егоистично е да гледаш само от собствената си камбанария, и да се ядосваш, че другите евентуално ще имат някакво предимство а ти-не.  това е като приказката "не на мен да ми е добре, а на вуте да му е зле". Нека бъдем човеци преди всичко!

# 493
  • София
не това е приказката "на мен да ми е добре, а на вуте все тая..."

и новите предимства дето си ги измисляте са именно от егоистична гледна точка продиктувани, а не за общото благо...вие си се борите за вашето си благо...не за на другите.... и нищо не може да ми докаже обратното особено пък след всички приказки за селяните вън, да си пращащ детео на марс при баба му и дядо му и т.н...и кат капак изказването на червената шапчица., от миналата страница....

# 494
В детска градина ще ходи този, който си плати. Кучето си лае, керванът си върви ...

Общи условия

Активация на акаунт