ПРОТЕСТИ И СТРАСТИ - градините в София

• 49 894
  • 1 301
  •   1
Отговори
# 630
Elito,аз съм в община Възраждане и съм съгласна да дойда на среща с кмета.Ще се опитам да навия и други майки от квартала.

# 631
  • София
mamavassi, и аз мисля, че въобще не ми е разбрал въпроса, макар че ясно съм го задала. Длъжността му задължава да е отговорен за думите си и затова публикувах отговора му. Отново му писах, за да няма недоразумения. Но това с техническата грешка направо ме шокира и го споделих с вас. А за имало места - направо не коментирам.
А вие можете ли да влезете в профила си? Аз се опитвам от известно време, но " Грешка в потребителско име или парола.". Сутринта влизах, но сега ......
грешката не е техническа
и не е отстранена
а и е редно да ни информират ако е направена такава корекция
Според мен под техническа грешка е имал предвид, че е пропуснат месец 01 за набор 2006 в т. 46 и това е поправено (като е изтрита точката), а не че е възможно тези деца да кандидатстват за 1 гр в градината.

# 632
възможно е, но в моята жалба съм обяснила проблема по- подробно
и той е именно децата, родени в последните месеци на годината и в началото на годината да могат да избират дали да кандидатстват за ясла 2 или за 1 група н аградина, защото децата с амного различни...а и има дупка между ясла и градина, която не се покрива от яслата и е редно да се покрие от градината/както беше досега/

# 633
  • София
възможно е, но в моята жалба съм обяснила проблема по- подробно
и той е именно децата, родени в последните месеци на годината и в началото на годината да могат да избират дали да кандидатстват за ясла 2 или за 1 група н аградина, защото децата с амного различни...а и има дупка между ясла и градина, която не се покрива от яслата и е редно да се покрие от градината/както беше досега/
E то затова на теб не ти отговарят, няма как да се измъкнат с техническата грешка.

# 634
Анна, аз също съм обяснила точно за какво става въпрос. И за проблема с изписването от яслата също съм описала. Съгласна съм, че може да е имал в предвид, че техническа грешка е текста на точка 46.
Аз съм написала "...Системата лиши детето ми от право да кандидатства в 3 детски градини с което намали шанса му да посещава детско заведение. Знаете, че има и проблем с това когато през януари 2009 г. навърши 3 г и е записано на детска ясла, а не в ОДЗ..." .
 Получавам отговор :"Оказа се, че това е техническа грешка, която почти веднага е била отстранена, така че сега би трябвало системата да приема Вашата регистрация. Доколкото разбрах, за яслените групи все още има места, така че надявам се тази грешка да не е била фатална."
Как да разбирам, че вече трябва да приеме регистрацията ??!
Не съм ли попитала ясно ? При това аз питах на какво правно основание е решено това т.е. има ли документ / наредба/ занон  ?!

# 635
ами всъщност няма закон, който да казва от каква точно възраст децата да тръгват на детска градина, и кога
детските градини са за деца от 3 г до 1 клас- това пише в закона
но защо се взимат деца родени през календарната година и защо се започва на 15 септември приема, а не например на 1 януари- не пише абс нищо

# 636
Ами тогава да публикуват техническото задание, в което изрично е упоменато това условие като изискване на възложителя. Аз до последно незнаех може или не може да кандидатстваме за градина.

Мисля, че много изместих темата Ви, за което се извинявам. Следя темата всеки ден.

Бях много възмутена от отговора и го споделих с Вас. Отново съм писала на омбудсмана, защото недоразумението "техническа грешка" не е приемлив отговор. Ако има развитие по въпроса ще се включа пак.

# 637
всъщност два дни преди старта на системата ми отговориха, че може, после се поправиха че не може
резултата, който се получи, е единствено плод на тяхното тълкуване
мисля че темата не се измества, защото това е проблем на много деца
нашето предложение към фандткова беше, да се направи опция още в профила да посочиш за каква група кандидатстваш, както е за предимствата например
другото ми предложение е свързано със строежа на нови градини- в квартал слатина има много удобен общински терен- на светофара на слатинска и гео милев, терена се ползва за построяване на цирк, за продажба на дини и елхи
на много хубаво място е, достатъчно голям, общински
вече има един блок построен, надявам се да не е разпродаден
идеален е за детска градина
дини могат да се продават на много места, например на колелото на селските рейсове и окло пазарчео на слатина, цирк са строили и пред зала фестивална, така че терена спокойно може да послужи за детска градина, мястото е удобно за хора от слатина и гео милев, дори и за редута не е далеч
да вдигнат модулната градина там

# 638
За всички мами с проблем като на Мамаваси,обсъждахме го на срещата този въпрос,и решихме,че всяка майка на която детето и е родено в  първите месеци на годината,ще могат да избират за коя година да кандидатстват,но след това няма да имат право на промяна...И ни увериха че наистина било техническа грешка...
Мами,нещо наистина не се чувствам добре тези два дни,и съжалявам че се включвам по рядко...
Но вярвайте ми работим,и ако нещо не ми харесва,първо за него ви пишем...

# 639
другото ми предложение е свързано със строежа на нови градини- в квартал слатина има много удобен общински терен- на светофара на слатинска и гео милев, терена се ползва за построяване на цирк, за продажба на дини и елхи
на много хубаво място е, достатъчно голям, общински
вече има един блок построен, надявам се да не е разпродаден
идеален е за детска градина
дини могат да се продават на много места, например на колелото на селските рейсове и окло пазарчео на слатина, цирк са строили и пред зала фестивална, така че терена спокойно може да послужи за детска градина, мястото е удобно за хора от слатина и гео милев, дори и за редута не е далеч
да вдигнат модулната градина там
Мами,говорих със човек от строителен надзор,няма нищо общо със общината,попринцип се занимава със жилищни сгради,но естественно разбира от тази материя...Та тя ми обясни,че дори и парцела да е много хубав,и достъпен и пр.Най важното било за какво е отреден-за жилищна кооперация,за ДГ,за училище или друго...Ако не е отреден за ДГ,трябвало първо да се направят нужните проверки,има ли вода,ток,и пр.,и пр.,в количества необходими за такава сграда,след което да се предложи за преотреждане,да се разпише от кмета-Бат Бойко,и след това тепърва да се правят планове за строеж и т.н.
Точно за това ви писах предишният ден,да ходите до районните кметове,да искате градоустройственните планове,и да се провери къде какво има,и евентуално да се накарат тези кметове да изискат да се преотреди парчето земя което сте харесали,но имайте в предвид че за да бъде построена ДГ върху него,то трябва да отговаря на определени условия,та ако това парче земя не върши работа,трябва ново...Сложно е знам,но това е единственният начин.Ако не успеем до четвъртък,има и други начини да се търсят пари,директно от държавата,или през еврофондовете,но първо ще ни трябва земя...Поздрави!!!

И продължавайте да давате предложения,как да се справим и с липсата на персонал в новооткритите ДГ!!!

# 640
За всички мами с проблем като на Мамаваси,обсъждахме го на срещата този въпрос,и решихме,че всяка майка на която детето и е родено в  първите месеци на годината,ще могат да избират за коя година да кандидатстват,но след това няма да имат право на промяна...И ни увериха че наистина било техническа грешка...
Мами,нещо наистина не се чувствам добре тези два дни,и съжалявам че се включвам по рядко...
Но вярвайте ми работим,и ако нещо не ми харесва,първо за него ви пишем...
      Мого се радвам ,че сте обсъждали проблема с децата родени в началото на годината.Чудесно е , че сте решили родителите да правят избор в ОДЗ-Ясла2 ли да кандидатстват, или в ЦДГ-1-ва група , така е справедливо.
      НО какво от това ще кажа аз, кандидатстването вече приключи , реално.Какво от това ,че ще ми дадат това право /да предположим, нищо не е сигурно/.Тепърва да кандидатствам за ЦДГ е безсмислено-последни на опашката Mr. Green.Евентуално за следващата година  ще имат шанс децата родени в началото на 2007г.Но ние родените в началото на 2006г. бяхме опитните зайчета.Проблема беше повдигнат много отдавна , но остана нерешен до 04.02 и след това също , и така до ден днешен.
      Дори си представям как кандидатстването ни за Ясла 2  ще бъде изтълкувано като направен "избор" без право на промяна Mr. Green

# 641
  • София
Да, наистина, какво значи техническа грешка като хората не са кандидатствали за градина като не са имали достъп до кандидатстване. Много ги топли каква грешка е това!

# 642
ок, касандра, очаквам отговор кога ще мога да направя избора си, защото аз лично също съм повдигнала въпроса ПРЕДИ 04.02.и получих противоречиви отговори,и сега искам РЕАЛНО да направя избора си
а също и стои въпроса че сега ние по изкуствен начин сме на края на опашката
както и да е, благодаря на момичетата от работната група за подкрепата  bouquet
разбрах за парцела, трябва да действам на ниво кмет на община, така ли?за съжаление времето ми е много кът, но при първавъзможност ще се заема, ако някоя мама от район слатина искада ми пише да се  стиковаме заедно

# 643
Elito,аз съм в община Възраждане и съм съгласна да дойда на среща с кмета.Ще се опитам да навия и други майки от квартала.
Tricky, и утре съм вкъщи, че детенце ми е болно, можем да се разберем за началото на другата седмица!

сега да ви опиша една истинска случка от детска градина, която се разиграва тази седмица! Проверка в детската градина. Влизат в една от групите и питат госпожата защо при записани 25 деца при нея има 21, тя отговаря, че другите 4 са болни. Отговор на проверяващия - не може така! Тогава ще запишем 30 деца при вас, за да имате 25 посещаващи  #Crazy

# 644
елито, гледа се средната посещаемост за май три месеца ли беше,затова

Общи условия

Активация на акаунт