Примерна схема за захранване 5

  • 56 449
  • 582
  •   1
Отговори
# 15
  • София
  • Мнения: 3 524
привет и тук ани  Peace - аз лично ще почакам с жълтъка още известно време, а и за глутена мисля че можете да задържите и този месец, но ако все пак си решила, според мен, по-добре глутен... но и с двете не знам дали да бързаш. Thinking
и честита месечинка!   bouquet

herelina аз правя оризовата каша на коки с вода именно за да не е много калорична, да ти кажа не виждам да нараства с някакви ненормални темпове а я хапва от 2 месеца Peace

# 16
  • Мнения: 1 900
Според мен по-добре за сега српи и изчакай няколко дни.  Peace

# 17
Хайде и аз да се запиша в новата тема!
Може ли някой да ме посъветва относно киселото мляко и по-точно козето.Четох,че може да се дава кис.мляко от 8 месеца,а ние сме почти на 9 вече.И понеже от седмица и малко съм въвела малка закуска сутрин около 9-9.30ч. ,а ми се иска да я разнообразя/да меня поне две неща/.Глутен въведох преди около седмица с овес и  мисля след окло 10тина дни да дам жълтък за 1ви път,а чак след това да действаме с коричката хляб и попарките.
Мерси!  bouquet

# 18
  • кв.Изток
  • Мнения: 1 219

Според мен по-добре за сега српи и изчакай няколко дни.  Peace
[/quote]
Благодаря за отговора, ще изчакам, няма за къде да бързам.  bouquet

# 19
  • Мнения: 19 302


Варианти:
* Ръженото брашно се накисва предварително, после се вари поне 15 мин. (проблемът е да се прецени кога е наистина готово)
* Ръженото брашно се препича, залива се със студена вода и се вари.
* Ръженото брашно се добавя към овесени или други ядки, накисват се заедно, варят се (сместа се вари по-продължително заради брашното)
* Ръжените ядки са най-лесният вариант (задължително се варят, за разлика от овесените например)

Ръжта е трудносмилаема: ръженото брашно, вкл. непълнозърнестото, има доста високо съдържание на влакнини. Пълнозърнестото например може да съдържа над 20% фибри.

Ръжта има по-ниско съдържание на глутен (той е в по-неустойчива форма) – в сравнение с пшеницата. Това е в общия случай, иначе хлебните и кулинарните брашна имат различно съдържание на протеини и глутен в зависимост от вида на зърното и коя част от него е използвана.

Косе Босе,много благодаря!само да попитам още нещо-брашното трябва да го накисна 24 часа преди това,за да неутрализирам фитиновата киселина или не е така?

# 20
  • под дъгата
  • Мнения: 630
Попара дъщеря ми прояде малко преди да навърши 1г., и то когато пробвах да й я предложа само с преварена вода, нито с Хипски чай й харесваше, нито с обикновен шипков.
Не знам дали оризът е по-малко калоричен, но със сигурност е по-запичащ от оризовата каша.
Кисело мляко на 9м. ми се струва рано. На мен педиатърът ми препоръча към 1г. да го въвеждам, но всеки си преценя според детето. За разнообразие, а и щом е въведен глутена, може да се предлага овесени ядки с плод, ръжена каша, грис, кус-кус.

# 21
# 22
  • Сърцето ми, завинаги в Истанбул
  • Мнения: 806
Аз давам чай от ябълка! Попара не съм давала, защото тя си гризе сама хляб и бисквити!
Давам Данино! За бебета може да се дава от него след 7 месеца! Peace

# 23
  • Пловдив
  • Мнения: 972
и аз тук, ще ви изчета по-късно...

# 24
  • Мнения: 4 546
Elpet, Buba Mara, благодаря   bouquet

# 25
  • гр. Пловдив
  • Мнения: 711
...
А как ви звучи по-апетитно: тиква с морков или тиква с ябълка?
Аз съм за тиква с ябълка. С 2 ръце superuu Моята малечка нищо друго непризнава. Тиква с морков мисля, че не е добра комбинация  Naughty, защото и в двете има доста голямо количество бета каротин.

...
Давам Данино! За бебета може да се дава от него след 7 месеца!

Хубаво, но на опаковката тогава защо са написали, че е за деца над годинка. Имам познат, който работи в Данон и ми казва, че ги блъскат с консерванти вътре. Остави го за 2 дена извън хладилника да видим дали ще се вкисне. Едва ли според мен. Ако бъркам понасям критики. Simple Smile

# 26
  • Мнения: 5 598
каква беше разликата м/у брашно и нишесте (питам за царевичното специално)  newsm78

# 27
И ние ставаме редовни в писането,не само в четенето.Започнах захранването преди 5 дена с оризова каша,давах около час след обедното хранене,но бебчо стискаше уста,когато обаче поеме кашичка си я изяжда.Днес обаче реших да му дам непосредствено преди млякото,с кеф отваряше уста и папкаше,после изяде и млякото,но след това повърна няколко пъти,той има и ГЕР,но според мен му стана тежко от всичко на веднъж.Утре мислех да въведа тиква,но сега се притеснявам може ли кашата да не му е понесла,да видя ли другите дни как ще е с кашата или да си продължа утре с тиква,а следобед да давам кашичка?

# 28
  • всъщност в Габрово, а в сърцето си в Берлин
  • Мнения: 2 975
каква беше разликата м/у брашно и нишесте (питам за царевичното специално)  newsm78
Ами честно казано незнам, аз давам царевично нишесте, с него правя кремчета от около 2 седмици.

kasiqna дай още няколко дена каша, а после тиква.

# 29
  • Мнения: 33
Здравейте и от мен,  Grinning

и аз /след много време/ имам едно въпросче. За попарката е.
Чудя се, сухарите са глутен, има и сирене, че и масълце...... Не стават ли много неща наведнъж  newsm78 
Вие как процедирахте?
Трябва ли да ги въвеждам първо по отделно? И ако, да - с какво е най-безобидно да въведа глутена? От схемата на Косе Босе останах с убеждението, че това е овеса или по-скоро овесените ядки, но тогава ми се струва, че докато дам попара и ще е минало много време. А аз мисля да я давам към края на месеца, когато вече ще е яла трите меса /заешко, пуешко и пилешко/.

P.S.  Извинявам се предварително, ако това вече е обсъждано, но нещо аз не можах да го открия.  Confused

Последна редакция: пн, 11 фев 2008, 19:27 от Rumi_T

Общи условия

Активация на акаунт