Примерна схема за захранване 5

• 58 514
  • 582
  •   1
Отговори
# 315
косе-босе,всъщност може ли да си дадеш твоята схема на захранване  Hug Hug Hug

за жълтъка,благодарени на файла,си направих план... най-подобен е на руската схема
  Peace

# 316
Ето един интересен линк за храненето за четящите английски. Интересни неща пише за солта, мазнините, жълтъка...

http://www.westonaprice.org/children/nourish-baby.html

и други интересни статии за хранене

http://www.westonaprice.org/children/index.html

# 317
Момичета, да ви попитам - имам възможност да взема на малката домашен заек, но как да съм сигурна, че всичко е ОК. На купешките все пак им правят някакви изследвания... или греша  newsm78

Последна редакция: чт, 28 фев 2008, 10:38 от Grace m

# 318
а, косе-босе, за размразяването на месото, ако се сложи директно замръзнало да се вари заедно със зеленчуци и после всичко се пасира във водата, в кяото са врели, нали не се губи ценното от месото? щото нали беше казала, че заради водичката изтичала, но като се пасира с нея, би трябвало да е ок  newsm78

грейс, аз не познавам - бих разчитала на приоизводителя, марката  Peace напр в хит и кауфландима замразени зайци без етикет и само ей тъй в найлон  Shocked не бих ги купил  Naughty

# 319
От утре мисля да замествам по малко сутрешното кърмене но питам с какво? Задължително ли е с адапте или може например кисело мляко с бисквита или само кисело мляко?(още не съм въвела кис. мляко от утре почвам)Питам защото малкия не пие от шише ,а мляко с бисквита ще мога да давам с лъжица!         п.с. Искам да отбивам вече по здравословни причини! Hug

# 320
Рано ли ни е за авокадо ( 6м и половина)? Как се дава- сварено или сурово?

Авокадото се консумира сурово.Изчакваш хубаво да омекне,като узряла круша.Режеш парче,отвътре да е свеж бледо зелен цвят(не кафяв) и белиш само парчето.Останалото с ядката може да съхраняваш в хладилник 2-3 дни.На добре узрялото авокадо кората се обелва като я подванеш с пръсти,на по-зеленото - с нож.Намачква се до гладка консистенция .Може да се смеси с банан.Не съм срещала да го споменават за алерген.Преценяваш си,дали ще даваш суров плод на тази възраст.Аз давах.

# 321
От утре мисля да замествам по малко сутрешното кърмене но питам с какво? Задължително ли е с адапте или може например кисело мляко с бисквита или само кисело мляко?(още не съм въвела кис. мляко от утре почвам)Питам защото малкия не пие от шише ,а мляко с бисквита ще мога да давам с лъжица!         п.с. Искам да отбивам вече по здравословни причини! Hug
Не те съветвам да е кисело мляко.Може да започнеш да даваш по малко адаптирано и след това да кърмиш и така малко по малко да го отбиеш.

# 322
Grace m, аз също смятам да вземам домашен заек и мисля да занеса проби в ХЕИ

# 323
  • София
И ние вече сме за тук. От два дена давам пюре от ранни моркови на Хип и моят сладур го яде с такъв апетит и си отваря устата за още, ама аз засега давам по мъничко. Ние имаме слуз в изпражненията от три месеца, така и не изчезна и аз вече захраних. Ще видим какво ще стане... Притеснявам се обаче, че вчера имаше малко подсечено на дупенцето и слабините, може ли да е от морковите?

# 324
изписаха ни лечебна хумана, обаче на нея пише , че е със сухо мляко и да не се дава на деца, алергични към белтъка на кравето мляко. а аз не съм въвеждала никакви млечни. и сега се чудя да давам ли или не  newsm78

# 325
  • Бургас
схемата на Косе Босе, както и на други момичета ги има на първа страница, публикувани в гугъл документи, дала съм линка и паролата....

# 326
  • всъщност в Габрово, а в сърцето си в Берлин
И ние вече сме за тук. От два дена давам пюре от ранни моркови на Хип и моят сладур го яде с такъв апетит и си отваря устата за още, ама аз засега давам по мъничко. Ние имаме слуз в изпражненията от три месеца, така и не изчезна и аз вече захраних. Ще видим какво ще стане... Притеснявам се обаче, че вчера имаше малко подсечено на дупенцето и слабините, може ли да е от морковите?

Да си призная честно не мисля, че е от морковите, тъй като не са алерген. Все пак не давай за сега, докато изчезне. Замисляла ли си се за претопляне? Тези дни е доста горещо.

Момичета, имам меню готово за 1 седмица, но за възраст 1-3 годинки. Ако ви интересува, ще го препиша тук.

# 327
  • Бургас

Да си призная честно не мисля, че е от морковите, тъй като не са алерген. Все пак не давай за сега, докато изчезне. Замисляла ли си се за претопляне? Тези дни е доста горещо.

Напротив морковите могат да бъдат много силен алерген!

# 328
  • всъщност в Габрово, а в сърцето си в Берлин
Никки, не съм знаела, извини ме .... Embarassed

# 329

Напротив морковите могат да бъдат много силен алерген!

Не са ли алерген само в сурово състояние?

Общи условия

Активация на акаунт