Хайде сега на кифличките!

  • 44 696
  • 91
  •   1
Отговори
# 15
  • Мнения: 1 777
Умираме за домашни солени кифлички.
Само искам да питам за рецептата на Петя -вместо 1 пакетче размекнато масло може ли да се сложи същото количество мас?
Правила съм ги само с масло, но предполагам че и с мас ще станат.

# 16
  • Мнения: 71
моят мъж направи кифлите.Станаха супер.Направила сам снимки ,но незнам как да ги пусна.Мозете ли да ми кажите как става? newsm10 newsm10 newsm10

# 17
Здравейте!  ето и моята рецепта за кифлички:    :chef:1ч.ч.прясно мляко,1 яйце,половин ч.ч. олио,сол и половин кубче мая. Брашното-колкото поеме. Предварително се подхваща маята.Като удвои обема си се замесва заедно с другите продукти до средно меко тесто.Оставя се да втаса .Късат се топчета, оформят се на елипса, в единия край се поставя пълнеж/солен или сладък/ навиват се ,подреждат се в подмазана тава. Като втасат мажат се с жълтък и се пекат. Да ви е сладко!

# 18
  • Мнения: 71
http://images24.snimka.bg/005337596.jpg
ето какво се полу4и от насия първи опит.Страхотн са.Пак сте си направим

# 19
  • Мнения: 6 788
Набавих си необходимите продукти, ще пробвам!  bouquet

Реших да направя тези без мая, по принцип имам суха мая на пакетчета, 1 кубче обикновена мая на колко пакетчета суха се равнява? newsm78

# 20
  • На небето
  • Мнения: 5 530
Набавих си необходимите продукти, ще пробвам!  bouquet

Реших да направя тези без мая, по принцип имам суха мая на пакетчета, 1 кубче обикновена мая на колко пакетчета суха се равнява? newsm78

На 2 пакетчета. 1 кубче е 15гр., а 1 пак суха мая е 7гр. Но аз съм слагала и 1 пакетче и пак става.

# 21
  • Мнения: 315
Ванилови кифлички с локум

   Порции:
Продукти:

100гр.брашно
100гр.краве масло(мас или маргарин)
50гр. захар
3 суп.лъж.смлени орехи
3-4 парчета локум

За овалване на кифличките:
пудра захар и прахче ванилия

   
Начин на приготвяне:

Омесваме тесто от брашното, омекналото масло,захарта и смлените орехи. Оставяме го за малко в хладилника. После го разточваме на кора, която режем по радиус на парчета, като слагаме парченце от локума и навиваме кифличките. Печем кифличките в 250 градуса и още докато са горещи ги овалваме в пудра захар и ванилия.
моляте, кажи колко бройки излизат от тази доза?материалите ми се виждат малко newsm78

# 22
  • Мнения: 1 777
Ето едни сладки кифлички по тази рецепта на Наталина. Simple Smile
Много са вкусни,аз половината ги направих с нутела. Simple Smile

# 23
  • Мнения: 6 788
Pety, изглеждат супер! Аз също правих, но не станаха особено сполучливи - имам предвид вкусни Thinking Crossing Arms Че и на вид не са много ефектни. Имам още да уча Mr. Green

# 24
  • Мнения: 22 867

Шоколадови кифлички с тестото на шоколадовата "Маргарита"! /леко препечени поради заплесията на готвачката  Embarassed, но все пак въздушни и мекички като памук/.


# 25
  • Мнения: 422
Давай бързо рецептата labrex, че от кoгато ги опитах ги сънувам, а и вкуса им е на шоколадов козунак, да се пробвам да ги направя, че за Великден тази година съм намислила козунаците да са домашни.

# 26
  • Мнения: 22 867
Ето рецептата:


Шоколадова „Маргарита”

   
         1/2 ч.ч пресно мляко
•   100 гр.шоколад (аз използвах млечен на Своге)
•   1 ч. л.сол
•   2 яйца  /1 в тестото и 1 за намазване/ - аз сложих 2 в тестото и с 3-то намазах
•   маргарин или масло ( за намазване на тавата)
•   ванилия
•   4 с.л. олио
•   1/3 ч.ч. захар
•   Приблизително 3 ч.ч.брашно / при мен с 2-те яйца около 4,5 -5 ч.ч./
•   кубче мая


1.   Млякото се сипва в съд и се кипва.
2. В кипналото мляко слагаме начупения шоколад и бъркаме до пълното му разтопяване. Като се разтопи шоколадът, добавяме захарта, бъркаме до пълното и разтваряне и оставяме сместта да се охлади. Сместта трябва да бъде топла, но в никакъв случай гореща!!!

2.   Приготвяне на тестото:
1. Брашното, шоколадовата смес, олиото, яйцата и разтворената в малко водичка мая се смесват хубаво, меси се тесто. Ако тестото лепи, прибавяте още малко брашно.
2. Тестото се поставя на топло място около 40-50-60 мин, докато втаса. Намесва се и се разделя на топки от по 100 гр, а една се прави малко по-голяма с 20-30 гр./ тя се поставя в средата/.
3. Получените топки слагаме в тава, намазана с масло или маргарин.
4. Оставяме тестото на топло още 30-ина минути, докато се увеличи поне 1.5 пъти.
5. Втасалата „маргарита” намазваме с разбито яйце.

3.   Печене.
Пече се 25- 30-35мин в умерена фурна на 150 град. Времето и градусите съобразявайте с вашите печки. След като извадим от фурната, покриваме с кърпа и оставяме да поизстине.

Рецептата е за шоколадов хляб „Маргарита”, аз правя кифли от тестото,  lst е права, ще стане и чудесен шококозунак от него.

Нещо като стъпка по стъпка:



Снимки на кифличките - през един пост нагоре.

# 27
  • Мнения: 1 313
Извинете ме за глупавите въпроси Embarassed, но можете ли да ми кажете:
 - как да направя така, че да не ми изтича пълнежа от кифличките;
 - как да сложа достатъчно пълнеж - в мисъл, че те много бухват и това, което съм сложила се оказва достатъчно само за 1/4 от кифличката, но не виждам как да сложа 4 пъти повече докато я правя newsm78

# 28
  • Мнения: 1 283
Извинете ме за глупавите въпроси Embarassed, но можете ли да ми кажете:
 - как да направя така, че да не ми изтича пълнежа от кифличките;
 - как да сложа достатъчно пълнеж - в мисъл, че те много бухват и това, което съм сложила се оказва достатъчно само за 1/4 от кифличката, но не виждам как да сложа 4 пъти повече докато я правя newsm78
За да не ти изтича пълнежа, сложи вътре галета. Наталина беше казала - пробвах и стана. Лично аз съм пробвала с натрошена бисквита - пак става.
За да не ти е толкова малко плънката в кифличките, ги разточвай по тънко.  Peace

# 29
  • Мнения: 9 446
Тези са моите любими кифли - вкусни и меки с всякаква плънка.

Правя ги от около 10 години и други не п робвам (достатъчно пробвах преди тях  Grinning)


с мармалад


и солени тип калцоне

Общи условия

Активация на акаунт