клиника Щерев

• 799 341
  • 6 728
  •   2
Отговори
# 930
  • София
Абе момичета имам чувството че от тази тема изчесват публикации  Thinking Някои да има обяснение или се трият просто тези които не са по темата ли  Rolling Eyes

# 931
Абе момичета имам чувството че от тази тема изчесват публикации  Thinking Някои да има обяснение или се трият просто тези които не са по темата ли  Rolling Eyes
Точно  Peace

# 932

А аз имам чувството, че цлата тема беше изчезнала, отделно че спрях да получавам известия за нови конетари  newsm78
Както и да е..... цената за раждане за здравно осигрени е 1950 питах преди няколко дни лично на касата.
Мисля да се връщам да се следя отново в Щерев, защото разбрах, че д-р Ганева се е върнала.
Някой скоро да е раждал при нея (нормално, не секцио)? Моля ви споделете впечатления  Praynig По принцип ми изглежда много внимателна и супер спокойна. Имам и доверие, но ако някоя мама има впечатления как протича раждането при нея моля да сподели.
В неделя ще ходим на училище за бъдещи родители   Simple Smile дано да е интересно и полезно!

# 933
Да попитам раждалите в Щерев по нормален път - колко шева имат?
Аз като раждала вече веднъж само с 1 шев, много ми се иска пак така бързичко да родя и пак с едно шевче.
За мен добрият лекар при израждане трябва да уцели моментът в който да направи едно малко цепване, а не да ме остави да цъфна от всякъде /колкото и гадно да звучи/ Mr. Green.
И понеже сегашната ми бременност е продукт на инвитро процедура в Щерев, там си следя и бременността та взех да се замислям за раждане там  newsm78 То съм толкова далече, но нали бездействам сега и да поразпитам.

# 934
Лошото е, че лекарите и дори да избързат с "цепването" оли да се позабавят имат обяснение-така беше най-добре за бебето. Отделно раждания преди 35 г.с. в Щерев не се практукуват, а препращат в МД или Тина Киркова. Ако с отрицателен резус фактор пък трябва да си осигуриш анти Д инжекцията...тези последните две причини ме отказаха от Щерев, в крайна сметка не ми се искаше да седя на тръни, ако раждането беше подранило.

# 935
Инжекцията с анти-Д гама-глобулин е включена като терапевтична процедура в Клинична пътека /КП/ №141 „ Раждане, независимо от срока на бременността, предлежанието на плода и начина на родоразрешение”. В алгоритъма на пътеката е предвидено, че ако родилката е Rh – отрицателна и няма антитела, а съпругът и бебето са Rh-положителни, до 72 часа след раждането се извършва профилактика с анти-Д гама глобулин. При всички случаи, когато се налага такава профилактика, медикаментът следва да бъде осигурен от болничното лечебно заведение, което е сключило договор с НЗОК и изпълнява посочената КП. Болницата няма основание да изисква заплащане от здравноосигурени пациентки. НЗОК не възстановява средства в случаите, когато пациентите си закупуват медикаменти и консумативи, необходими за диагностично-терапевтичния процес, заложен в алгоритъма на клиничните пътеки.

Това го пише в форума на Здравната Каса.Така,че не би трябвало по клинична пътека да се купува инжекцията

# 936
Здравейте, аз родих на 19-ти в клиника Щерев при д-р Александров по нормален път и имам направена епизиотомия (това е точно това цепване, за което говорите) и имам 4 шева. Мина много бързо - за около 4-5 дена. Пръсках се с един спрей, който ми дадоха от там и сега съм пушка.

# 937
Здравей, elzas, моля те сподели повече подробности за раждането при Александров (ако искаш и на лични). Аз се следя при него и клоня към нормално раждане, но още не съм решила окончателно и много искам да разбера подробности за естествено раждане при него. Предварително благодаря   Hug.

# 938
elzas честито бебче  Hug да ти е живо и здраво
разкажи повече как протича нормалното раждане в Щерев?
като цяло доволна ли си?

# 939
elzas - разбира се, честито бебоче, да ти е живо и здраво и много да ви радва с таткото! Аз толкова се зарадвах снощи, че съм намерила момиче, което е раждало естествено при Александров, че се нахвърлих бързо за инфо без да ти честитя  Hug!

# 940
  • София
Инжекцията с анти-Д гама-глобулин е включена като терапевтична процедура в Клинична пътека /КП/ №141 „ Раждане, независимо от срока на бременността, предлежанието на плода и начина на родоразрешение”. В алгоритъма на пътеката е предвидено, че ако родилката е Rh – отрицателна и няма антитела, а съпругът и бебето са Rh-положителни, до 72 часа след раждането се извършва профилактика с анти-Д гама глобулин. При всички случаи, когато се налага такава профилактика, медикаментът следва да бъде осигурен от болничното лечебно заведение, което е сключило договор с НЗОК и изпълнява посочената КП. Болницата няма основание да изисква заплащане от здравноосигурени пациентки. НЗОК не възстановява средства в случаите, когато пациентите си закупуват медикаменти и консумативи, необходими за диагностично-терапевтичния процес, заложен в алгоритъма на клиничните пътеки.

Това го пише в форума на Здравната Каса.Така,че не би трябвало по клинична пътека да се купува инжекцията

По принцип би трябвало здравното заведение да осигури инжекцията, НО минават с номера, че няма производство на българската такава (това е от години) в момента и те карат да си я купиш. Това важи за всички болници и частни, и държавни. На мен миналата година ми се наложи да си я купя (раждах в Щерев), моя приятелка по същото време раждаше в Т.К. също я предупредиха, че трябва да си я купи.

# 941
на мен ми биха тази инжекция в 28 г.с. превантивно. тогава си я купих. дали сега пак ще трябва да я слагам след като родя? някой има ли опит?

# 942
  • София
Тansu, след като родиш, ако бебчето е с Rh "-" няма да си слагаш пак инжекция, но ако е "+" ще трябва да я биеш до 72 часа след раждането. Аз когато раждах си я бях купила предварително (трудно се намираше и предпочетох да я имам, ако се наложи). Родих обаче петък вечер и докато излязат изследванията минаха въпросните часове и ми я биха за всеки случай. Е, в последствие се оказа, че Малчо е с Rh "-"  Laughing

# 943
  • София
Здравейте, аз родих на 19-ти в клиника Щерев при д-р Александров по нормален път и имам направена епизиотомия (това е точно това цепване, за което говорите) и имам 4 шева. Мина много бързо - за около 4-5 дена. Пръсках се с един спрей, който ми дадоха от там и сега съм пушка.
Elzas, честито бебче, да е живо и здраво! Много радост да ви носи!
Аз също искам да знам подробности за раждането при Александров, защото той ми следи бременността.
Много благодаря!

# 944
Здравейте момичета, ще раждам в Щерев и искам съвет от майките родили там , да кажат какво им беше необходимо в багажа и какво не, не ми се иска да пълня чантата си с излишни неща

благодаря  Hug

Общи условия

Активация на акаунт