Търся донор на яйцеклетка-дайте съвет.

• 106 818
  • 738
  •   1
Отговори
# 135
  • Варна
моята стимулация също не беше страшна, биха ми прегнил една инжекция преди пункцията, преди това инжекциите са подкожни, за да не ходя всеки ден когато съм на работа си ги биех сама ( а много мразя инжекции, да не говорим че нямам личен лекар и последно съм правила изследвания и прегледи преди 3г. когато бях бременна) ПуканкаZ ако бях прочела какво пишеш за стимулациите преди да се подложа, щях да се откажа и да разочаровам едно семейство

Че що да те  отказвам?.аз самата съм казала че догодина ще стана донор, което значи, че не е болка за умиране и удоволствието да дариш яйцеклетки преобладава.в мое лице имате приятел, а не враг.И съм зад каузата да дариш яйцеклетки все пак. Ох, айде да не се навирам пак в темата да ви ядосвам. Grinning

# 136
ole mnogo сложно се дарява айцеклетка  #Crazy
защо така бе хора
особено това с рисковете от стимулацията по-горе което е описано-направо ми настръхна косата
защо ще ме стимулират, всеки месец си имам овулация, не може ли просто да ми я извадят  newsm78
егати ужаса

# 137
  • Варна
ole mnogo сложно се дарява айцеклетка  #Crazy
защо така бе хора
особено това с рисковете от стимулацията по-горе което е описано-направо ми настръхна косата
защо ще ме стимулират, всеки месец си имам овулация, не може ли просто да ми я извадят  newsm78
егати ужаса

Защото една яйцеклетка не им върши работа. Искат много, за да изберат най-добрите, а и много няма да оцелеят след оплождането, или пък въобще няма да се оплодят. Ето например на мене ми извадиха към 25 , като накрая останаха само 11 годни и оплодени, от които пък повечето не се развиваха добре и в края имах само 2 идеални. Затова колкото повече, по-добре.

# 138
  • Пловдив
Yanoren,стимулация се прави,за да се образува повече от един фоликул,защото по този начин шансовете да има във фоликулите яйцеклетка се увеличава многократно,а също така и те/яцеклетките/да бъдат оплодени.Не е задължително да се проявят всички неприятни моменти на стимулацията.Всеки организъм реагира по различен начин.За това в клиниките по стерилитет предварително ти дават да се запознаеш със съдържанието на един документ,наречен информирано съгласие,за да си наясно с рисковете,които поемаш.Аз лично понесах много добре стимулацията,нямах никакви проблеми.

# 139
Цеценка,аз също съм от Пловдив HugТи в коя клиника отиде-питам за да събера малко инфо newsm78къде в Пловдив се извършват тези дарявания на яйцеклетки ?

# 140
  • Пловдив
Клум,аз правих ИКСИ при д-р Владимиров в София.Не съм дарявала яйцеклетки,за съжаление съм с диагноза изчерпан яйчников резерв.Нямам представа дали изобщо в Пловдив се практикува даряването на яйцеклетки и къде става това.Аз загубих много време тук и поради тази причина се насочих към София.Съжалявам,че не можах да помогна с инфо.

# 141
Моля помогнете ми, търся донор на яицеклетка. Ако някое момиче се подлага на стимулация и би дарило яйцеклетки, моля да ми се обади на лични.  За съжаление това ни е единствения шанс за детенце. Много моля, ако някое момиче се съгласи, мойе да поемем разходите за лекарствата.
Благодаря и успех на всички в този форум!

# 142
Здравейте! Аз бях писала преди за предстоящия ми опит в Испания. Мога да кажа, че за сега всичко е наред и съм 8-ма седмица бременна от първия опит там. Различен по вид стимулация прилагат - много по-щадяща за донорите, от което се получават максимум 5-6 яйцеклетки, които обаче са с много високо качество. Тук в България с многото лекарства, които слагат стигат до 20 яйцеклетки и съответно качеството им и от там успеваемостта е много ниска. В моя случай имаше само 3 яйцеклетки, от които ми върнаха 2 оплодени и за сега и двете са факт като ембриони, дай боже така и да останат. Според мен клиниките в Испания наистина са много напред в донорските програми. В тази в Барселона има пациенти от цяла Европа и от САЩ!!! Аз съм доволна от тях и ви препоръчвам да опитате ако имате възможност. При положителна бременност всичко на всичко отивате 2 пъти до там за по 2 дни. Лекарствата за подготовка на матката Ви ги дават от там, а при бременност същите се приемат до 70-тия ден, което вече си купувате, но излизат общо около 220 евро. Всичко друго е включено в цената.
Аз опитвах и тук и знам колко е голяма разликата в начина на медикиране.
Дано всички успеем в начинанието си!
Стискам ви палци, стискайте и на мен бебетата да са добре!

# 143
  • Пловдив
Collean,честито!Пожелавам ти най-прекрасната бременност и още по-прекрасни бебчета.Даваш много надежда с историята си!Бъди щастлива.

# 144
Здравейте! Аз бях писала преди за предстоящия ми опит в Испания. Мога да кажа, че за сега всичко е наред и съм 8-ма седмица бременна от първия опит там. Различен по вид стимулация прилагат - много по-щадяща за донорите, от което се получават максимум 5-6 яйцеклетки, които обаче са с много високо качество. Тук в България с многото лекарства, които слагат стигат до 20 яйцеклетки и съответно качеството им и от там успеваемостта е много ниска. В моя случай имаше само 3 яйцеклетки, от които ми върнаха 2 оплодени и за сега и двете са факт като ембриони, дай боже така и да останат. Според мен клиниките в Испания наистина са много напред в донорските програми. В тази в Барселона има пациенти от цяла Европа и от САЩ!!! Аз съм доволна от тях и ви препоръчвам да опитате ако имате възможност. При положителна бременност всичко на всичко отивате 2 пъти до там за по 2 дни. Лекарствата за подготовка на матката Ви ги дават от там, а при бременност същите се приемат до 70-тия ден, което вече си купувате, но излизат общо около 220 евро. Всичко друго е включено в цената.
Аз опитвах и тук и знам колко е голяма разликата в начина на медикиране.
Дано всички успеем в начинанието си!
Стискам ви палци, стискайте и на мен бебетата да са добре!

Praynig Praynig Praynig
амин дай Боже всичко ще е наред до края
 Praynig Praynig

# 145
Не знам колко е благородно,но знам какво е да искаш дете,а да нямаш...Знам и когато имаш такова какво е щастие,и сбъдната мечта.Познавам радостта и болката...и всичко.За дете бих дала душата си!И БИХ станала Донов.Искам само ако някой може да ми даде повече Иво -рисковете,последствията,процедурите и всичко за което се сетите.Ако можете и не ви се пише,ако имате лик към някое Иво пратете.Бих искала да стана такъв,и да дам надежда на някое семейство което няма такава.Единственото от което ме е страх са последствията,защото искам второ дете.И само това ме спира!
Лека вечер на всички желая!  bouquet

# 146
Не знам колко е благородно,но знам какво е да искаш дете,а да нямаш...Знам и когато имаш такова какво е щастие,и сбъдната мечта.Познавам радостта и болката...и всичко.За дете бих дала душата си!И БИХ станала Донов.Искам само ако някой може да ми даде повече Иво -рисковете,последствията,процедурите и всичко за което се сетите.Ако можете и не ви се пише,ако имате лик към някое Иво пратете.Бих искала да стана такъв,и да дам надежда на някое семейство което няма такава.Единственото от което ме е страх са последствията,защото искам второ дете.И само това ме спира!
Лека вечер на всички желая!  bouquet

не мога да ти дам точно линк, но мога да кажа, че стимулацията дава много лоши странични ефекти за донора, някои от които ми прозвучаха непоправими
не при всички се проявяват, но все пак вероятността да се проявят е мн голяма
и аз исках да стана донор
сега след като четох четох по темата се притесних яко-не дай Боже да ме осакатят нещо после кой ще ми гледа децата...
не знам
дано скоро да измислят някой по-нормален начин за даряване

# 147

Това изречение показва, че очевидно не си добре запозната с женската репродуктивна физиология и че не си чела явно достатъчно по темата, както пишеш.

Жената овулира един път в месеца по една яйцеклетка в общия случай без стимулация. Случва се и двата яйчника да овулират в един месец, но не толкова често. Понякога се случва да има и ановулаторни цикли.
Ако някоя жена реши да дари яйцеклетка без да се стимулира, то тогава вероятно ще дари една в един месец, което намалява шанса на рецепиента. Преди да се дари яйцеклетка се правят изследвания. И за какво целия шум...

Разбирам много добре твоите притеснения за евентуални усложнения и за децата ти и ги оправдавам 100%. И аз на твое място бих се притеснявала, но това не би ме отказало да даря. Още повече, че усложненията не са толкова чести, особено ако всичко се планира внимателно и си под лекарско наблюдение.

Идеалният вариант е да се дари докато си в стимулация за собствено ин-витро. Възхищавам се на хора като rut и всички дарили без де нуждаят те лично от тази стимулация.

# 148
не мога да ти дам точно линк, но мога да кажа, че стимулацията дава много лоши странични ефекти за донора, някои от които ми прозвучаха непоправими
не при всички се проявяват, но все пак вероятността да се проявят е мн голяма
и аз исках да стана донор
сега след като четох четох по темата се притесних яко-не дай Боже да ме осакатят нещо после кой ще ми гледа децата...
не знам
[/quote]
Аз пък не съм чувала и виждала ( слава Богу ) тези тежки странични ефекти !
Значи не е толкова голям процента на "осакатените " жени .
НЕ те съдя за решението ти,мила, просто не е редно да се изразяваш толкова категорично по тези въпроси без да си имала пряко наблюдение върху тези процеси !   bouquet

# 149
Не съм ултимативния специалист, но ще се опитам да отговоря каквото знам. Надявам се да се включат по-компетентни момичета.

- 100% ли е задължително донора да е раждала
Не е 100% задължително (поне тук), но е много препоръчително. При евентуални усложнения може да се окаже, че донорката не може да има деца в последстие.

Цитат
- какви рискове за здравето може да се получат от тази хормонална стимулация
Овариален хиперстимулационен синдром. Тежките му форми се проявяват със събиране на течност в корема и гръдния кош, флебит, шок и евентуално с фатални усложнения. Тежки случаи на овариален хиперстимулационен синдром се срещат изключително рядко (0.1 - 4%). Както с всички лекарства, винаги е възможна и алергична реакция към някое от тези, които се използват за индукция на овулацията.
http://www.zachatie.org/index.php?option=com_content&task=vi … 592&Itemid=26
http://www.zachatie.org/index.php?option=com_content&task=vi … 548&Itemid=21

Цитат
- какви рискове за здравето може да се получат от пункцията
- пункцията с пълна или частична упойка е / има различни мнения, затова питам/
Трябва да попрочета малко, за да отговоря.  Embarassed
П.П. Пункцията на фоликули.
Целта на пункцията на фоликули е събирането от яйчниците на яйцеклетки, които да бъдат оплодени.
За да се съберат по-качествени яйцеклетки, се прави инжекция с хормона човешки хорионен гонадотропин (ЧХГ). Дозата и времето на.поставяне на ЧХГ се определя от лекарския екип. Към пункцията на фоликули се пристъпва от 32 до 36 часа по-кьсно.
Методът, известен като трансвагинално събиране на яйцеклетки под ехографски контрол (събиране на яйцеклетки под ехографски контрол през влагалището), е безболезнен благодарение на използването на определени медикаменти, които могат да се приложат през устата, мускулно или венозно. През влагалището се въвежда специална игла, която се насочва под ултразвуков контрол към фоликулите на яйчниците. Събраните с тази игла яйцеклетки се предават веднага на биолог, който прави оценка на качеството им и след като потвърди, че са зрели, осигурява подходящите условия за тяхното оплождане.
В нашата клиника и по света събирането на яйцеклетки по този метод се извършва в амбулаторни условия. По този начин се избягва нуждата от хоспитализация.
Методът съдържа малък риск от инфекция, кървене и възможно увреждане на червата или други вътрешни органи от иглата. Някои пациентки могат да почувстват известен дискомфорт (неразположение) след манипулацията. Обикновено пациентките могат да напуснат клиниката от два до четири часа след процедурата в зависимост от приложената техника.
Задължително е извършването на предоперативни изследвания и прегледи.

Цитат
- може ли донора да дари клетки, за няколко пациентки
Ако е нестимулирана овулация, обикновено има една яйцеклетка. Т.е. в един нестимулиран цикъл даряваш за една пациентка.
Ако те стимулират и образуваш няколко хубави яйцеклетки - даряваш за повече.

Цитат
- има ли успешно забременяване по метода без хормонална стимулация
Има. Не мога да подкрепя с факти, но не мога и да си представя да няма нито един успех. Не виждам защо не.

Цитат
- как може пациент да си намери донор щом е анонимно
Отиваш и даряваш за лицето Х, но тя не получава твоята яйцеклетка, а от замразения резерв на клиниката. Твоята отива в резерва. Няма да знаете кой ще я получи.
или
Пациентката просто заплаща на клиниката и те и дават дарена замразена яйцеклетка.

Цитат
- когато донор отиде в клиника и изяви желание да е такъв, кой решава, кой пациент ще получи яйцеклетките
Екипът. Т.е. лекари и консултанти.

Цитат
- задължително ли е / или препоръчително/ донора да има предстояща процедура ин-витро
Не. Но това е най-добрата комбинация за донора.

Цитат
- възможно ли е да станеш донор, на някой който познаваш
Даряването е анонимно. Виж пак по-горе обяснението.

Не претендирам за изчерпателност и 100% коректност на информацията.

какво да говорим повече от това
мяй няма смисъл
 Sick Sick

Общи условия

Активация на акаунт