Търся донор на яйцеклетка-дайте съвет.

• 106 347
  • 738
  •   1
Отговори
# 450
Между донорство на сперма и мъжки фактор почти няма общо. Само второто се финансира от ФАР.
Чудесно знам колко струват процедурите.
И всъщност не съм поставила нищо под общ знаменател, постави ги ти, само уточних къде сбърка.

Да, няма общо, само дето става въпрос за сперма, липсата и или лоша такава и мъже от които тя се "добива" един вид.
Спирам да пиша и чета тук, т.к нито съм разбрана, нито смятам, че нещо бих могла да променя, но трябваше да опитам ...
Да му мислят останалите или по-точно, всеки сам да си се спасява, както май и се получава Crossing Arms Успех на всички момичета, на които им предстои инв с дон яйцеклетка, защото в нашето закоравяло общество не само успеха и късмета ще са им нужни за жалост ...

# 451
  • София
 ooooh!

# 452
За това се въздържам от излишни коментари и се опитвам по някакъв начин да бъда полезна, но както Дездемона е казала, не може да се налее акъл.

бамбарадамбара  - моля те влез в Зачатие където е информацията за ФАР, там на първа страница са описани правилата, кой може и кой не може, да се възползва от финансирането от ФАР.
Не видях никъде, да пише че не се финансира процедура с донорска сперма.
Много точно са указани правилата какво не финансира фонда.
Да такава процедура се финансира от ФАР. Доста момичета са писали за това как протича една такава процедура.

Аз затова казах, че е добре преди да глътнем нещо да си го премерим от където ще излезе, но Вие не четете, просто пишете без да се замислите, че всяка дума казана не на място в определен момент има огромно значение.

Едно предаване по телевизията на Миролюба Бенатова, нанесе такива поражения, че даже не можете да си представите какви, защото е лесно когато правиш процедура със собствени яйцеклетки, решаваш кога и как да я направиш, макар и да чакаш  една година за финансиран опит, само че когато зависиш от друг да ти отдели частица от себе си и да ти я даде, е съвсем различно.

Това е безценен дар, от който ние имаме нужда, който така дълго и жадувано чакаме, и дори когато имам лошия късмет да направя 4 опита и не се получи, защото ембрионите са перфектни и лекарите са си свършили отлично работата, но бог е решил друго, ми остава само да се надявам, че следващият път чудото ще се случи и бог най-накрая се е смилил над мен.

Шарки мила това че ставаш на толкова години, едва ли е предпоставка да бързаш толкова много, щом го желаеш детето, това дали си баба или мама зависи само от теб.
Понякога с това бързане се прецакват много работи и разочарованието е не само от неуспешния опит, но и от това че се изправяме отново до стената, а времето е безвъзвратно отминало.
По-добре обмисли добре нещата от всички страни, и тогава бързай Grinning

И още веднъж искам да помоля всички да пишат полезни неща в темата, само това остава вместо да си помагаме да се караме за глупости.

Бавно стават процедурите с донорски яйцеклетки, а и изискват средства, които ние си осигуряваме сами, за абсолютно всичко, за това не пишем толкова много и като се подкара някакъв спор, пак се отклоняваме от основната тема и си изливаме гнева една на друга, а това изобщо не полезно за никой.

# 453
  • София
2. стерилитет, свързан с мъжки фактор (МКБ-X: N97.4):
а) обструктивна аzoospermia, при положение че са налице данни (клинични и хистологични) за наличие на достатъчна сперматогенеза;
б) олиго- и/или астено-, и/или тератозооспермия, налагаща АРТ чрез IVF или ICSI с поне два от следните параметри:
аа) обем на еякулата < 1,0 ml;
бб) концентрация на сперматозоидите < 20 милиона/ml;
вв) сперматозоиди с добра подвижност < 40 % (grade 1 - 2);
гг) сперматозоиди с добра морфология < 30 % (по СЗО) или < 15 % (по Крюгер);
дд) наличие на спермоантитела при мъжа и/или жената;

Не се карам за глупости, просто я поправях че не е права. Но писането на неща, че на някои им е по-лесно, щото на нас ни е по-трудно не помагат нито на едните, нито на другите.

# 454
Цитат
И още веднъж искам да помоля всички да пишат полезни неща в темата, само това остава вместо да си помагаме да се караме за глупости.
Peace

# 455
  • София
Именно...да преведа: Бамба се опита да каже, че ФАР финансира ин-витро процедурата на жената (стимулации и т.н.), но самата донорска сперма се заплаща, т.е. нея точно, материала, ФАР не го плаща.

Пак да преведа: Кати се опита да каже, че стимулациите не са безобидни за всички и че е некоректно да се рекламира донорство, като не се предоставя по-детайлна информация преди да отиде кандидат-донорката в АРТ клиника. А аз просто дадох пример със себе си за да потвърдя думите й.

Вместо да се постараем да разберем фактите в постовете им, станахме много обидени...на тях, а не на българските клиники - че по-лесно да скочиш срещу съфорумец, вместо срещу клиниките...

...
Изобщо нямам намерение повече да се обяснявам (разбирай "оправдавам") къде, какво, кога и защо го правя. Ако някой ден имам достъп до голямата политика, т.е. парламента, ще се опитам да направя нещо на практика и за другите, засега си оставам с действията само за себе си. Толкова мога.

....

Добавям следния линк от паралелния форум: http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=23774.0;all, става дума за негативните последици от лекарствата за стимулации (само ще допълня, че при донорска Я. винаги има стимулация, няма доктор, който да се прекара да прави донорско ин-витро на ЕЦ, макар че това би било най-безболезнения вариант за донорката) и който има право да пише в онзи форум си е написал какви са му били ефектите от стимулациите.

Ако ме прочете модераторката от Зачатие Jam, бих искала да й кажа същото като Мира, че миомите нямат нищо общо с рака, а се дължат на повишени равнища естрадиол (честно казано много се изненадах Jam да не знае това). Ние не твърдим, че от стимулациите се стига до рак, твърдим, че имат други странични ефекти, за които всички трябва да са информирани.

По повод "информираното съгласие", с което донорките уж били запознавани в детайл, с цялата си безотговорност ще кажа, че информираното съгласие ни се дава да го четем и подписваме по време на вече започналата стимулация, а често дори и накрая, преди пукнцията, а не докато си правим проучване коя клиника да изберем; за препоръката да четем страничните ефекти на лекарствата на листовките им ще кажа, че ние какви лекарства ще ни бият, първо, не си избираме сами, и второ - листовката можем да я прочетем, когато вече прилагаме лекарството...Та толкова ни е информирано съгласието. Миролюба Бенатова ако ме чете, си давам съгласието да ми използва твърдението в което и да е предаване.

Последна редакция: чт, 14 юли 2011, 12:51 от Sharky*

# 456
Добре де , аз бях донор и бях информирана!Как става това!

# 457
Добре де , аз бях донор и бях информирана!Как става това!

Става, защото искаш да бъдеш информирана за предстоящата процедура и си получила информация.

Не се карам за глупости, просто я поправях че не е права. Но писането на неща, че на някои им е по-лесно, щото на нас ни е по-трудно не помагат нито на едните, нито на другите.

Мисля че има разлика от това да платиш 300 - 400 лв. за донорски материал и фонда да ти поеме всичко останало, и това да извадиш 5000 лв. от собствения си джоб.
Не съм от тия дето искат на другия да му е по-зле, защото на мен ми е зле, а искам всички да имат равен шанс.
Аз се оправям финансово, но има други доста по млади момичета, които се сблъскват с проблема донорска яйцеклетка, и това е най гадното, защото в повечето случаи не могат да си го позволят.
Имам финансова възможност сега, но преди 8 години нямах такава и не можех да си позволя този лукс инвитро.

Шарки, когато станеш депутат, моля те вкарай  донорските програми във ФАР, ще гласувам за теб Grinning

# 458
  • София

Мисля че има разлика от това да платиш 300 - 400 лв. за донорски материал и фонда да ти поеме всичко останало, и това да извадиш 5000 лв. от собствения си джоб.

ПОследно да поясня с повече думи, защото с малко явно оставам неразбрана.
Иванчо и Марийка имат проблем, минават изследвания и при Марийка всичко е ок, при Иванчо обаче казват няма сперматозоиди. За да кандидатстват за финансиране се прави биопсия, ако на нея намерят някакви екземпляри ги одобряват, ако не намерят обаче нямат право на финансиране. Каквито и процедури да им се налагат си ги плащат сами.
Плащат процедури ако има някакъв женски фактор и се кандидатства с него. Тогава фонда плаща стимулацията на жената и процедурата, а двойката си поема донорския материал.
Затова си позволих просто да я поправя, че не е права.

# 459
Виждам, че спора се води между нас, приемам всякакви критики, само че когато  Марийка няма яйцеклетки, и има FSH над 12, същевременно и Иванчо има лоша спермограма заради която може да се кандидатсва по фонда, наредба 28 казва жена с изчерпан яйчников резерв не може да се възползва от финансиране.

Това исках да кажа, че не е правилно така да се процедира, когато е изцяло мъжки фактор може, но когато жената се нуждае от донорски яйцеклетки не може.

Толкова е просто, не знам как по добре да се изразя.

# 460
  • София
Аз не споря с никого и не казвам кой трябва да има или няма право.
Видях невярно нещо и казах че не е вярно, и се изсипахте да ми давате разяснения колко е нечестно.  Rolling Eyes

# 461
Досега четох тази наредба.Жени,който се нуждаят от донор не ги обхваща наредбата

# 462
Виждам, че спора се води между нас, приемам всякакви критики, само че когато  Марийка няма яйцеклетки, и има FSH над 12, същевременно и Иванчо има лоша спермограма заради която може да се кандидатсва по фонда, наредба 28 казва жена с изчерпан яйчников резерв не може да се възползва от финансиране.

Това исках да кажа, че не е правилно така да се процедира, когато е изцяло мъжки фактор може, но когато жената се нуждае от донорски яйцеклетки не може.

Толкова е просто, не знам как по добре да се изразя.
Съвсем ясно си се изразила. И си абсолютно права, че има двоен стандарт.

# 463
Аз не споря с никого и не казвам кой трябва да има или няма право.
Видях невярно нещо и казах че не е вярно, и се изсипахте да ми давате разяснения колко е нечестно.  Rolling Eyes

Ами аз честно не се изсипвам много по форумите, но като има неправда предпочитам да я кажа от колкото да си мълча.

Да така всеки може да говори, но когато имахме нужда от спонсориране от държавата, се вдигнаха много хора на протести, и се създаде фонда.

Ако сега се направи протест за включването на донорските програми към ФАР, колко хора ще излязат в подкрепа на това и дали има смисъл да се правят такива протести, след като болшинството си казва: Аз нали мога да се възползвам, да се спасяват другите както могат.

Заради това сме на този хал. Мен кучета ме яли, но искам да помогна на момичетата които идват след мен и тепърва се сблъскват с този проблем, защото за разлика от другите момичета ние минаваме през доста тежък период на осъзнаване, че ще имаме дете с друг генетичен материал, и след това започваме да се вълнуваме за самата инвитро процедура.

Не хленча и не се оплаквам, но първо помислете  преди да напишете нещо.

# 464
Някой който може да направи линк,  на който да има подписка в подкрепа на вкарването на донорската програма във ФАР. Аз първа ще се подпиша, ако пък има направена такава подписка сложете я на видно място. Все пак ще е нещо, от което може да има полза.

Общи условия

Активация на акаунт