Търся донор на яйцеклетка-дайте съвет.

• 106 479
  • 738
  •   1
Отговори
# 255
Sorry desdemona, но не видях, кое точно мое твърдение обори и за кое точно смяташ, че не съм права? Стимулацията наистина е 10- 4 дни, но преди това донорът задължително трябва да премине през генетични изследвания, някои от които отнемат около 3 седмици. След това донорът и реципиента пият противозачатъчни хапчета за един цикъл, за да им синхронизират циклите т.е. да им дойде по едно и също време, та трансферът при реципиента да е около времето на евентуалната естествена овулация. Това като го сметнеш си е два-три месеца за един опит. Ако донорът вече е одобрен за такъв от клиниката, ще спести само генетичните изследвания т.е. месец.
Не зная къде си правила този твой опит, но първо - реципиента не бива да познава донора - и тази анонимност се гарантира от клиниката (освен разбира се ако ти самата не си си довела позната, но тогава лекарите са длъжни да ти осигурят яйцеклетки от друг донор, а не от този, който познаваш - прочети малко закона и наредбата към него  и тогава пиши квалификации от сорта на "непросветени"). Освен това нормалните клиники - т.е. тези, които спазват закона, посредничат и при финансовото обезщетение на донора. Изобщо не ми се е налагало да се "договарям" с донора колко иска - клиниката ми каза колко по принцип е прието да бъде обезщетението в БГ и като цяло колко аз трябва да платя на клиниката. Друго не правя - те се грижат за всичко.
Наистина тук не става въпрос за стойността на яйцеклетката и дали на жената донор и е нужна или не, а това, че тази жена минава през изследвания, стимулация, пункция (упойка, оперативна намеса), което отнема както време (през което тя не може да ходи на работа, например) така и е някаква форма на натоварване на организма, което тази така добра жена иначе не би правила за себе си. И не се сещам къде съм твърдяла, че донорът плаща нещо - точно обратното твърдя, че не плаща!
Мила, аз имам два такива опита достигнали до трансфер, така че смея да твърдя, че наистина на практика съм по-запозната от теб.

# 256
Не зная дали е по темата,но преди време едно от момичета Baby* ,което правеше икси/инвитро ни разказа  за Чешка клиника ,която осигурявала донорски яйцеклетки и инвитро.Същото съм чувала и за Солун.
В един момент и аз се бях замислила за подобно решение и тъй като знам ,че в БГ се чака много ,бях решила да събирам пари за чужбина.
Не искам да влияя на избора ви ,просто споделям информация,която се натъкнах преди 3-4 месеца.
Успех

Последна редакция: ср, 06 май 2009, 09:10 от malinkap

# 257
здравейте мили кандидат майки. Искам да ви изкажа искрената си съпричастност и надежда да прегърнете рожбите си скоро и без проблемно стискам ви палци. Аз се почувствах безкрайно засрамена когато прочетох за вашите проблеми тъй като скоро разбрах за програмата в майчин дом Варна за даряване на яйцеклетки реших да стана донор по финансови причини(много сме я закъсали).Реших да се поровя малко за да разбера за какво иде реч и когато се сблъсках с вас всички молещи се на Господ да ви дари с рожба направоунемях.Срамувам се от това че 2000лев ме накараха да вляза тук и да срещна толкова много мъка.
Сега вече съм крайно мотивирана да стана донор и дано всичко при мен е наред и да мога скоро да се похваля че и аз съм помогнала на една от вас да изпита най-великото чувство на света....да дадеш живот и да осмислиш своя.......

# 258
Pomognete mi.Gotova sam da platia.Ot den na den se depresiram vse pove4e.Nesnam kakvo da napravia,ai niamam sili da 4akam.                   ZA kontakt Skipe   IVANKA-NEDIALKOVA    LANCIANO   ITALIA                                             

# 259
мами дайте малко повечко инфо, като например:

1. много ли е вредно и опасно донорството /самата стимулация и пункцията/
2. колко пари получава донора за цялата процедура
3. целия този процес, през който ще премине организма ми ще ми попречи ли след година или две например да си имам още едно дете

# 260
А някой горе долу, може ли да каже каква е цената за донорство на яйцеклетки? Аз не съм си изследвала мойте, но нямам намерение да имам деца скоро, а съм със сериозна нужда от пари. Бих продала яйцеклетки. Незнам как е процедурата, чакат овулация или се стимулира, незнам. Но за добра цена бих дала.

# 261
мами дайте малко повечко инфо, като например:

1. много ли е вредно и опасно донорството /самата стимулация и пункцията/
2. колко пари получава донора за цялата процедура
3. целия този процес, през който ще премине организма ми ще ми попречи ли след година или две например да си имам още едно дете

ето тема в която е описано всичко
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=306591.0

А някой горе долу, може ли да каже каква е цената за донорство на яйцеклетки? Аз не съм си изследвала мойте, но нямам намерение да имам деца скоро, а съм със сериозна нужда от пари. Бих продала яйцеклетки. Незнам как е процедурата, чакат овулация или се стимулира, незнам. Но за добра цена бих дала.

заплащането зависи от това колко яйцеклетки дарите, няма как да знаете предварително, а може и да не ви одобрят

отдавна не съм влизала тук, но това че има толкова новорегистрирани "кандидат донори" срещу заплащане мен лично ме шокира
разбрах за заплащането почти накрая, едва след като извадят годните яйцеклетки се разбира колко ще получиш от самата клиника
няма тарифа според която да си избирате в коя клиника да дарите

12.1.5. недопустимо е да се оказва натиск или да се предлага облага върху потенциалните донори на яйцеклетки от страна на медицински персонал, потенциални реципиенти, близки и роднини на донора;
12.1.6. възможно е донорите на овоцити да бъдат обезщетявани в разумни размери за направени разходи:
12.1.6.1. пътни;
12.1.6.2. за настаняване и престой;
12.1.6.3. за отсъствие от работа;
12.1.6.4. за причинен дискомфорт или болка;
12.1.6.5. пропуснати ползи и др.

# 262

Трябва да имаш поне едно живо родено дете,за да изпълниш едно от условията за донорство  Peace

Аз ужасно съжалявам,че няма да мога да стана донор на есен,защото трябва да правя отделна стимулация от  тази за моето ин витро  Cry

# 263
здравейте момичета ще прозвочи малко нахално от моя страна но и аз си търся донорка и ако някое момиче желае моля да ми пише извинявам се ако съм била много директна

# 264
здравейте момичета искам да споделя с вас ходих в 2 клиники да питам за донорство на яйцеклетки но ми казаха че е трудно много и се чака много време и ми казаха че по бързо става ако си намеря аз но не знам вече каде да търся писах преди тук в форома  и зная че не съм единствената четох за някаква клиника в солон че намирали бързо но аз искам в българия да си намеря  е дано все пак се намери надежда за всички който са като мен и много прегръдки на тези който ни даряват и помагат Успех на всички

# 265
В Плевен в клиниката разбрах,че си имат тяхна програма за донорство на яйцеклетки и не се чака много.

# 266
ще се обадя и в плевен може да помогнат нищо се не знае

# 267
Здравей,

аз се регистрирах заради теб. Съгласна да съм да дам яйцеклетки. Ако вече не сте решили пробла, разбира се! НО И ЗА ДРУГИ ЖЕНИ С ПОДОБЕН ПРОБЛЕМ, БИХ ДАЛА. Пишете ми на ivanova.boryana@abv.bg

# 268
Здравей,

аз се регистрирах заради теб. Съгласна да съм да дам яйцеклетки. Ако вече не сте решили пробла, разбира се! НО И ЗА ДРУГИ ЖЕНИ С ПОДОБЕН ПРОБЛЕМ, БИХ ДАЛА. Пишете ми на ivanova.boryana@abv.bg
Нали всеки сам решава какво да прави.
Но моето мнение е да не се прави повече от веднъж процедура по даряване на яйцеклетки.

# 269
Vanina, на всяко гърне мерудия си ти - то не беше вегетарианство, мирогледи, яйцеклетки... Пан-компетентна си.  ooooh!
Остави на лекарите да преценят коя жена по колко пъти да дарява - нали не мислиш, че ще оставят да минава процедурата отново и отново, ако има опастност за нея.  Peace

Общи условия

Активация на акаунт