Търся донор на яйцеклетка-дайте съвет.

• 106 473
  • 738
  •   1
Отговори
# 270
Vanina, на всяко гърне мерудия си ти - то не беше вегетарианство, мирогледи, яйцеклетки... Пан-компетентна си.  ooooh!
Остави на лекарите да преценят коя жена по колко пъти да дарява - нали не мислиш, че ще оставят да минава процедурата отново и отново, ако има опастност за нея.  Peace

В ролята на каква ми забраняваш да пиша във форум бг мама?

Освен лекаря трябва да прецени и самия даряващ, но за това трябва да е достатъчно информиран.

# 271
Ей и вие намерихте за какво да се дърпате.
За  даряващате яйцеклетки, докторите ако имат морал ще и кажат колко пъти може да дава докато се изчерпи резерва.

# 272
  • Пловдив
Никой себеуважаващ се лекар нито клиника биха застрашили съзнателно репродуктивното здраве на дарителката. В реномираните клиники всичко е строго регламентирано и предполагам се грижат много добре за здравето и на жената, която дарява, и на жената, която ще получи яйцеклетките. Прекланям се пред жените, готови да помогнат!

# 273
За  даряващате яйцеклетки, докторите ако имат морал ще и кажат колко пъти може да дава докато се изчерпи резерва?????.

Да но някои нямат морал. Говорила съм лично с такава жена дарявала в Гърция.
Казали са и че може да дава на всеки два месеца и нищо повече.

В момента в който тази жена се запозна самостоятелно много подробно с всичко около даряването каза беше до тук, въпреки че според лекаря нямало проблем и още.

Никога не е излишно човек да има собствено мнение. И освен на лекаря  да вярва и на себе си.

# 274
*=Vanina=* извинявам се, че може би, ще прозвучат грубо думите ми .. но ... пожелавам ти наистина, ама наистина, никога пред теб да не застава този проблем (имам в предвид, да имаш нужда, някой да ти дари, не .... да търсиш, някой да ти дари яйцеклетки) тогава, повярвай ми. .. друг ще бъде тона ти, и други ще бъдат думите ти.

Последна редакция: нд, 23 авг 2009, 18:42 от desdemona

# 275
*=Vanina=* извинявам се, че може би, ще прозвучат грубо думите ми .. но ... пожелавам ти наистина, ама наистина, никога пред теб да не застава този проблем (имам в предвид, да имаш нужда, някой да ти дари, не .... да търсиш, някой да ти дари яйцеклетки) тогава, повярвай ми. .. друг ще бъде тона ти, и други ще бъдат думите ти.

Ако прочетеш внимателно ще видиш че съм за еднокрано даряване, в краен случай може и два пъти;
Достатъчно благороден жест е и еднократна процедура по даряване.

И все пак това е само интернет, не е казано че някой ще се съобразява с мнението ми. Това е просто неангажиращ съвет към евентуални дарителки.

# 276
     Здравейте момичета,и аз като някои от вас попаднах в неравностойно положение.И моята борба ,както вашата е дълга и мъчителна,затова предпочитам да не ви натоварвам допълнително.Моля, ако някоя е съгласна да ми стане донор да ми пише на empidavies@hotmail.com Мога да предложа самата процедура да бъде извършена в елитна Европейска клиника,всички разходи ги поемам аз.Разбира се и добра почерпка за услугата.Не е задължително жената да е раждала.Стискам палци и моят късмет да ме настигне.

# 277
     Люксен,много благодаря за отговора.Опитах се да ти пиша,но кутията ти е пълна.Моля да дадеш актуален адрес,на който да ти отговоря и аз!

# 278
А3 Ще правя инвитро в клиника в  Виена /Австрия,тук по  3акон яйцеклетки не могат да се даряват,но клиниката имат клиника и в Братислава  Словакия и пренасочват желаеЩите там,ето и линк към клиниката която ра3полага с  наличност на яйцеклетки доколкото 3нам http://www.ferticent.com/ а а3 правя моя опит в киндервунШцентрум който съЩо е и3писан   в сайта им , е3ика се сменя в ляво на английски или немски,Ще ви бъде отговорено на емайл ако 3апитате,от отноШението в моята клиника съм  много доволна ,правя 2  опит ,при 1вия zабременях но спря ра3витие  в 5 г.с. поради недотам качествен ембрион,/смениха ми препарата 3а следваЩия опит/ ,цените  тук са около 2 500 евро инвитро 3 500 икси  плус инвитро,медикаментите са отделно,в Братислава предполагам Ще бъде малко  по евтино.по ТВ гледах 3а  чехия , споменаха че цените на яйцеклетките варират между 100 и 1000 евро.... ,Имат и и3исквания  донорката да е  до 28 години (или до 35 не съм сигурна)и никъде не споменават че трябва да  е родила поне  едно дете .
А3 лично съм с  3апуШена тръба  след аборти в миналото по желание и сме с не дотам супер спермограма,други причини няма да не стане,бих дарила бе3въ3ме3дно  но наближавам 35,едва ли Ще ра3реШат,не3нам,поне тук  докато правя моя опит сега октомври няма да стане,3акона им е такъв,евентуално  живот и 3драве по специялен повод в  БГ,иначе желанието ми е повече от огромно да го направя и при това напълно анонимно ако го и3исква и другата страна.
То3и линк го давам 3а те3и които наистина не пестят средства ,3нам ,че цените са непосилни 3а повечето ,3а съжаление...а3 бих пуснала и обикновенна обява  в  вестник ,там  вече пускат  3а какво  ли не,наистина трябва гласност ,сигурна съм ,че Ще се появят много момичета.

Към бъдеЩите донорки  
Цялата манипулация не  е  страШна,рисковете са минимални,дори ниЩожни,докторите го правят  вече повече от 20  год. в Бг,медицината е напреднала,10 дни по една инжекция,после упойка и никакъв спомен от пункцията,след нея усеЩането е като по  време на  цикъл 2,3 дни,не е  страШно,бъдете смели,дарете живот,цял живот някой истински Ще ви благодари.

Hug Hug Hug

Последна редакция: пн, 31 авг 2009, 22:22 от Shanna

# 279
Към бъдеЩите донорки 
Цялата манипулация не  е  страШна,рисковете са минимални,дори ниЩожни,докторите го правят  вече повече от 20  год. в Бг,медицината е напреднала,10 дни по една инжекция,после упойка и никакъв спомен от пункцията,след нея усеЩането е като по  време на  цикъл 2,3 дни,не е  страШно...

Шана, описваш го сякаш е няма нищо стимулацията. Всъщност рисковете могат да са много големи, ако цикълът не се следи из късо и професионално. Добре е желаещите да станат донорки да се информират добре за всички възможни последици.

Иначе мога само да потвърдя от опит, че ако стимулацията се следи компетентно, рисковете са минимални и процедурата наистина не е страшна, нито болезнена.  Peace

# 280
Шана, описваш го сякаш е няма нищо стимулацията. Всъщност рисковете могат да са много големи, ако цикълът не се следи из късо и професионално. Добре е желаещите да станат донорки да се информират добре за всички възможни последици.

Иначе мога само да потвърдя от опит, че ако стимулацията се следи компетентно, рисковете са минимални и процедурата наистина не е страшна, нито болезнена.  Peace
Съгласна съм,че стимулацията трябва да се следи,да не се стига до хиперстимулация и други екстри

# 281
    Shanna,благодаря за сайта.Права си,че трябва да се даде повече гласност на проблема.Гледах предаване по телевизията и там ми се струва повече изплашиха жените,готови  да помогнат.

# 282
  • Балчик
Момичета, съпричастна съм към мъката ви. Случайно попаднах в тази тема и се размислих. Сега съм в такъв период от живота си, когато ми се иска да правя добро за хората. Преди бях на коренно различно мнение, че не бих могла да стана донор, живеейки с мисълта, че все пак това ще е мое дете, което няма да познавам.
Сега вече гледам на нещата по друг начин. Вече бих станала донор. Но съм на 38, вероятно не ставам за такъв.
Искам да ви пожелая да наемрите своето щастие и да се сдобиете с най-прекрасните рожби на света.  bouquet

# 283
  • Варна

Съгласна съм,че стимулацията трябва да се следи,да не се стига до хиперстимулация и други екстри

И като се следи няма рискове,така ли? Много странно, защото мене ме гледаха през ден, коригираха дозите и пак бях на ръба на хиперстимулация. И като пишете че почти няма рискове мислите ли например за това колко по-рано ще влязат дарителите в критическата,как ще се чустват емоционално и физически, отделеното време за стимулацията и пункциите, самите рискове свързани и с тях? Не е честно да прикривате действителността и да лъжете , за да се облагодетелствате. Това са хормони все пак, а не физиологичен разтвор.

И аз имам опит, знам вече какво рискувам, бих го направила и без пари, но не за случаен човек. Пък тука като вземете да предлагате и пари, много ми е интересно за колко се продават тия работи?

# 284
*Pukanka*, написала съм "рисковете са минимални" в сравнение с неследена стимулация. Разбира се, че рискове има и никой не може да ги предскаже. Важно е да може да се реагира веднага и адекватно, а за това е важно да се следи.
Жена, която е решила да стане донор задължително подписва информирано съгласие преди процедурата, в което са изброени всички възможни рискове - включително летален изход от цялата ситуация. Никой не кара никого на сила да става донор. Едни решават да го направят заради финансови изгоди, други от безкористни цели, свят широк. Не прикриваме нищо и не лъжем, грозно е да обвиняваш така. Още повече, че нито аз, нито malinkap се нуждаем от донор на яйцеклетка. Хубаво е да премисли човек, преди да изсипе обвиненията.
И да допълня, че избягването на рисковете зависи и от компетентността и опита на лекаря.

Общи условия

Активация на акаунт