Търся донор на яйцеклетка-дайте съвет.

• 106 428
  • 738
  •   1
Отговори
# 330
Здравеите на всички,бих желала и аз да стана донор на яицеклитки!На 29 години сам с едно детенце!оставям скаип за вразка или ми пишете на лични!   skayp  mar4elinna11 Simple Smile финансово сам затруднена така че ще бада много щастлива да помогна.... Hug

# 331
zdraveite i ot men az sa6to bix stanala donor na 26 godini sam i imam dve deca ako nqkoi se interisuva moje da mi pi6e po imeila galena_04@abv.bg

# 332
А дали може жена на която при секцио са и махнали матката и й е оставен 1 яйчник да е донор? Питам Вас , защото темата ми е още болна и не искам да говоря с лекар за сега. Някоя от вас има ли инфо?

Без да съм лекар Peace предполагам е възможно, стига яйчника да функционира нормално и да няма други проблеми от здравен х-р, но това съответният лекар ще установи и прецени. Peace
Съжалявам за това, което се е случило с теб  EmbarassedHug и същевременно те поздравявам за желанието, инициативата и готовността ти да помогнеш на друг!  Peace

За съжаление леко ме отрязаха , но ме оставиха като резервен вариант , ако нямало никой друг желаещ да е донор. Та съм в очакване да ми се обадят. Дано успея да зарадвам някого.

# 333
Здравейте, аз сам на 25 години и искам да стана донор. Ако някой се интересува да ми пише.

# 334
  • София
Изискване на бг законодателството обаче е да сте раждала. В противен случай не можете да станете донор.

В българския закон за Здравеопазването пише следното:

Цитат
(4) (Нова - ДВ, бр. 71 от 2006 г., в сила от 01.01.2007 г.) Асистираната репродукция включва дейностите, свързани със:
1. използване на медицински методи за оплождане на яйцеклетка, която се намира във или извън тялото на жената;
2. (доп. - ДВ, бр. 36 от 2009 г.) вземане, експертиза, обработка, етикетиране, предоставяне, транспортиране и съхраняване на яйцеклетки, сперматозоиди или зиготи;
3. вземане на яйцеклетка от една жена и нейното поставяне в тялото на същата жена;
4. вземане на яйцеклетка от една жена и нейното поставяне в тялото на друга жена.
(5) (Нова - ДВ, бр. 71 от 2006 г., в сила от 01.01.2007 г.) Вземането на яйцеклетки от донор в случаите по ал. 4, т. 4 може да се извърши, ако са изпълнени следните условия:
1. донорът е пълнолетен и не е поставен под запрещение;
2. получено е писмено съгласие от донора, заверено от нотариус, в чийто район на действие се намира лечебното заведение, което ще извърши вземането;
3. донорът е информиран на достъпен език за рисковете, които поема;
4. физическото и психическото здраве на донора е установено с протокол, подписан от членовете на комисия, назначена от директора на лечебното заведение, извършващо вземането, която се състои най-малко от трима лекари, които не участват в състава на екипа по вземането.
(6) (Нова - ДВ, бр. 71 от 2006 г., в сила от 01.01.2007 г., изм. - ДВ, бр. 36 от 2009 г.) Лечебните заведения са длъжни да изготвят ежегодно отчет за извършените дейности по ал. 4 по образец, утвърден с наредбата по чл. 131, ал. 11, и да го представят в Изпълнителната агенция по трансплантация.
(7) (Нова - ДВ, бр. 71 от 2006 г., в сила от 01.01.2007 г.) Забранява се предлагането на материална облага на донор на яйцеклетки или сперматозоиди, както и приемането на материална облага от донора.

Не открих органичението донорът да е раждала жена, къде да го търся?

# 335
  • София
НАРЕДБА № 28 ОТ 20 ЮНИ 2007 Г. ЗА ДЕЙНОСТИ ПО АСИСТИРАНА РЕПРОДУКЦИЯ

12.3. Критерии за одобряване на дарители на овоцити:
12.3.1. възраст 18 до 34 години вкл.;
12.3.2. да не са поставени под запрещение;
12.3.3. поне еднократно реализирана репродуктивна функция (поне едно живо дете);
12.3.4. липса на лична или семейна история за наследствени заболявания;
12.3.5. липса на данни за тазово-възпалителна болест;
12.3.6. липса на лична анамнеза за трансмисивни заболявания;
12.3.7. негативни тестове (липса на инфекция) за HIV, HBV, HCV и сифилис;
12.3.8. липса на заболявания и състояния, които крият съществен риск за здравето и живота на дарителя или за увреждане на неговата бъдеща репродуктивна способност.

# 336
  • София
Благодаря, а може ли и линк към тази наредба, защото колкото и да рових, не я намерих на сайта на МЗ.

# 337
  • София
http://lex.bg/laws/ldoc/2135557092

И аз не я намерих в сайта на МЗ, странно  Rolling Eyes

# 338
ако мога да попмогна с това в болница АГСЕЛЕНА пловдив набират жени за донорки влезте в сайта агселена и има тел за връзка.най-горе на сйта има съобщение

# 339
  • София
Благодаря.

# 340
  • София
Пействам този линк към клиника в Чехия, от форума на Зачатие една мама има успех от първи път в нея: http://www.myivfalternative.com/

# 341
Здравейте,
Аз също имам желание да помогна на някоя от вас доколкото е възможно!Дори направих първите стъпки,от Пловдив съм и разбрах че в АГ СЕЛЕНА набират донори записах си час и отидох на предварителен преглед,след това изчаках вторият ден от менструалният цикъл и отидох да ми вземат кръв казаха че по резултатите доктора ще прецени дали мога да даря знаете ли за колко време излизат резултатите?И за какви точно изследвания взимат кръвта?По важното заради което ви пиша е че четейки вашите мнения осъзнах че е по добре да даря лично на някоя от вас защото така поне е сигурно че не е напразно.Ако някоя от вас е от Пловдив и има нужда моля нека се свърже с мен и да о Kissing Heart Kissing Heart Kissing Heartотидем заедно до клиниката за да разберем дали е възможно чрез мен тя да получи яйцеклетка(ясно ми е че няма да е моята,но все пак ще получи на време и без чакане). lovekiss на всички бъдещи мами и знайте че очакването и мъките които изтърпявате сега ще бъдат богато възнаградени в бъдеще.Само нещо достатъчно изстрадано,чакано и така желано е после добре оценено,запазено и обичано!!!

# 342
Мляк с мед, вероятно хормоните които са ти изследвали са АМХ и инхибин .Те показват  доколко е изчерпан яйчниковия резерв. Предполагам че са изследвали и нормалните полови хормони+ виросулогията.
Най-бавно ще излязат АМХ и  инхибина-в порядъка на 10-14 дни .Половите излизат на другия ден. Вирусологията или веднага или след ден -два .

С риска да се разсърди някой да та попитам - тия яйцеклетки дето ги дарявате, а гледам че бая народ иска да дарява, безвъзмезни ли са ?   

# 343
Не Сигма,не са безвъзмезни.Всяка донорка взима от даряването по 3000лв. и до сега не съм прочела някоя да ги върне на приемничката.

# 344
текстът на Наредба №28/2007 г. на МЗ относно дейностите по асистирана репродукция :

3. При осъществяване на асистирана репродукция не се разрешава:

....

3.9. комерсиализирането на донорството на сперматозоиди, яйцеклетки и ембриони, като се забранява предлагането на материална облага на донорите и приемането на такава от донорите; разрешава се единствено да им се възстановяват направени разходи в разумни размери, свързани с акта на даряване:
3.9.1. за ползване на транспорт;
3.9.2. за причиняване на временна неработоспособност, болка или дискомфорт;
3.9.3. за специфични пропуснати ползи (загуба на време, на дневни приходи и др.);

IVANED, абсурдно е твърдението ти. Паричното обезщетение, което клиниката изплаща на донорките е за пропуснати ползи и нанесени щети,  това което съм копирала  от Наредбата.

Донорството е анонимно, освен при пряка родствена връзка.
Всичко друго; свържете се с мен, това ми е мейла  е бит пазар.   Който иска да дари отива в клиника по репродуктивна медицина, а не  да си предлага по форумите тарифата .

Донорството е безвъзмездно

Общи условия

Активация на акаунт