Търся донор на яйцеклетка-дайте съвет.

• 106 432
  • 738
  •   1
Отговори
# 315
Здравейте, ако някой иска личен донор аз бих станала на 29г. съм и имам две прекрасни деца.

# 316
здравейте!аз съм на 33 години работя в държавно учреждение, така да се каже.имам дете на няколко години и отскоро се вълнувам от тая тема, не съм напълно запозната с всички подробности по въпроса, но съм твърде склонна да  стана донор. 

# 317
Браво на момичетата желаещи да станат донори!Възхищавам ви се/а и не само аз/ newsm10 smile3521  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet

# 318
благодаря, но... Rolling Eyesне виждам защо!?те  newsm32 newsm32   са прекрасно щастие-радвам се не само на своето.

# 319
  • София
Много ми е непонятно защо е пълно с донори на материал от мъжете, а при жените е дефицит.

Защо ли?
Защото един мъж - донор трябва просто да направи над чашката това, което е правил десетки хиляди пъти у дома над канала - още от ранна пуберитетска възраст, а жената трябва да претърпи стимулация като за инвитро - нещо достатъчно обременяващо само по себе си (не трябвало изобщо да се прави повече от 4 пъти в живота... доста стресиращо като първоначален анонс), след това следва пункция - т.е. нарушаване целостта на тялото - не най- забавното преживяване - а като резултат губи част от безценния си яйчников резерв. Което, дори и да няма намерение да има повече деца - когато и да било - си е една дълга, бърза крачка напред към менопаузата. Което пък не е любимото нещо за повечето жени... и определено не е нещо, към което жените се стремят с копнеж.

# 320
Искам да стана донор, мотива ми е финансово затруднение. На 26 години съм, ако искате да се свържете с мен ми пишете на лични. Ще се радвам да помогна една жена има шанса да бъде майка. Изчеох доста мнения и публикации и се убедих, че това не може да е грешна постъпка.

# 321
Изискване на бг законодателството обаче е да сте раждала. В противен случай не можете да станете донор. Освен това, заради изискването за анонимност, следва да се обърнете не към конкретна жена, а към ин витро център и да заявите желанието си да бъдете донор.

# 322
А дали може жена на която при секцио са и махнали матката и й е оставен 1 яйчник да е донор? Питам Вас , защото темата ми е още болна и не искам да говоря с лекар за сега. Някоя от вас има ли инфо?

# 323
А дали може жена на която при секцио са и махнали матката и й е оставен 1 яйчник да е донор? Питам Вас , защото темата ми е още болна и не искам да говоря с лекар за сега. Някоя от вас има ли инфо?

Без да съм лекар Peace предполагам е възможно, стига яйчника да функционира нормално и да няма други проблеми от здравен х-р, но това съответният лекар ще установи и прецени. Peace
Съжалявам за това, което се е случило с теб  EmbarassedHug и същевременно те поздравявам за желанието, инициативата и готовността ти да помогнеш на друг!  Peace

# 324
 Hug
Мила, съжалавям  Sad. Лекар трябва да прецени това... няма нормативна пречка обаче

# 325
Здравейте момичета,
Темата се раздвижи и това ни  радва ! За улеснение на тези, които са готови на дарят и не са получили писма от реципиентки които да ги насочат към тяхната клиника - обърнете се към репродуктивни клиники с донорски програми – има ги на сайтовете на форумите.   Там пациентки като нас  чакат  лекарите да ги потърсят, когато се появи Жена като вас.
Приятен ден и бъдете здрави.

# 326
Zdraveite potursih info v neta poneje i az imam jelanie da stana donor na qicekletki  ( na 30 god sum)eto kakvo namerih : " Донорска програма за яйцеклетки

Да дариш яйцеклетка, означава да помогнеш някому да се сбъднат мечтите му. Защото в много случаи това дело е единствената и последна надежда на много семейства.

Реципиентите в тази програма са жени, които не могат да произведат собствени яйцеклетки(преждевременна менопауза) , жени, чиито яйцеклетки носят гени опасни за бъдещето дете или такива жени, които са минали през много неуспешни опити за ин витро оплождане.

Донорите са жени , при които се налага да се извърши ин витро фертилизация и чиито разходи изцяло и напълно по процедурата се поемат от реципиента.

Донорството и реципиенство са анонимни с посредничеството на нашия център. Никой и никога не ще узнае името и съдбата на взаимопомагащите си двойки. Каква е процедурата?

След подписване на съответните документи донорът започва стимулация за ин витро оплождане, като преди това е минал на всички посочени по – долу тестове. През това време реципиентът приема лекарства за да се подготви матката за приемането на ембрионите. В деня на изваждането на яйцеклетките, броят им се разделят по равно между двете двойки, като всяка половина се опложда със сперматозоидите на партньора на жената. Следват трансферите при двете жени.

В така описана процедура не става ясно за емоциите, които изживяват и двете семейства, това е силно емоционално изживяване, но мисълта за успешния край и това, че помагаш още някому дава много сили. Изисквания към донорите

Донорите се избират при строги критерии. Те са:

* На възраст между 21 и 31 години
* Непушачки или пушат рядко
* С нормално телесно тегло
* Проведени тестове за отлично физическо и психическо здраве
* Проведени тестове за СПИН, Васерман, Херпес, хепатит В и С, цитомегаловирус,хламидиални инфекции и всички останали полово предавани болести
* Преминали пълен гинекологичен преглед
* Липса на анамнеза за наследствени заболявания
* Добър социален и обществен статус
* С показания за ин витро оплождане."  Vuprosa mi e moje li da stane6 donor bez in vitro ? newsm78 Az imam ve4e 2 deca i mislq tolkova da si ostanat .   Embarassed a i tuk pi6e 4e gornata granica e 31god. a na dosta mesta 4etoh 4e e 34-35 god .  Thinking

# 327
Zdraveite potursih info v neta poneje i az imam jelanie da stana donor na qicekletki  ( na 30 god sum)eto kakvo namerih : " Донорска програма за яйцеклетки

Да дариш яйцеклетка, означава да помогнеш някому да се сбъднат мечтите му. Защото в много случаи това дело е единствената и последна надежда на много семейства.

Реципиентите в тази програма са жени, които не могат да произведат собствени яйцеклетки(преждевременна менопауза) , жени, чиито яйцеклетки носят гени опасни за бъдещето дете или такива жени, които са минали през много неуспешни опити за ин витро оплождане.

Донорите са жени , при които се налага да се извърши ин витро фертилизация и чиито разходи изцяло и напълно по процедурата се поемат от реципиента.

Донорството и реципиенство са анонимни с посредничеството на нашия център. Никой и никога не ще узнае името и съдбата на взаимопомагащите си двойки. Каква е процедурата?

След подписване на съответните документи донорът започва стимулация за ин витро оплождане, като преди това е минал на всички посочени по – долу тестове. През това време реципиентът приема лекарства за да се подготви матката за приемането на ембрионите. В деня на изваждането на яйцеклетките, броят им се разделят по равно между двете двойки, като всяка половина се опложда със сперматозоидите на партньора на жената. Следват трансферите при двете жени.

В така описана процедура не става ясно за емоциите, които изживяват и двете семейства, това е силно емоционално изживяване, но мисълта за успешния край и това, че помагаш още някому дава много сили. Изисквания към донорите

Донорите се избират при строги критерии. Те са:

* На възраст между 21 и 31 години
* Непушачки или пушат рядко
* С нормално телесно тегло
* Проведени тестове за отлично физическо и психическо здраве
* Проведени тестове за СПИН, Васерман, Херпес, хепатит В и С, цитомегаловирус,хламидиални инфекции и всички останали полово предавани болести
* Преминали пълен гинекологичен преглед
* Липса на анамнеза за наследствени заболявания
* Добър социален и обществен статус
* С показания за ин витро оплождане."  Vuprosa mi e moje li da stane6 donor bez in vitro ? newsm78 Az imam ve4e 2 deca i mislq tolkova da si ostanat .   Embarassed a i tuk pi6e 4e gornata granica e 31god. a na dosta mesta 4etoh 4e e 34-35 god .  Thinking

На въпроса ти - ДА! Може! Копирала си програмата от клиниката на д-р Стаменов, там се изв тази подялба на яйцеклетки. Иначе можеш да станеш донор. Клиниките са в София - Щерев, Владимиров, за Плевен - КИРМ и Варна -Майчин дом ... има и други разбира се, но тези са сред по-известните, така да се каже.
Радвам се, че им жени, като теб!

# 328
 Party записах си час за началото на септември надявам се да ме одобрят  Rolling Eyes и да има поне още една щастлива мама  Heart Eyes  bouquet

# 329
искам да стана донор на яйцеклетки ако някой го интересува да ми пише лично на 27г съм

Общи условия

Активация на акаунт