Търся донор на яйцеклетка-дайте съвет.

• 106 421
  • 738
  •   1
Отговори
# 345
Фей и на мен това ми беше мисълта.Тук има доста жени кои раждали, кои не предлагат яйцеклетки. Ако не са със заплащане, то тогава нещо ми бяга това благородство.  Просто ми беше любопитно кой плаща масрафа.

# 346
Масрафа, им се състои в заплащане на пътни,  престой, прилична сума от клиниката  за т. нар .  "неудобдтво" - като загубено време, отсъствия от работа и така.

А, тези  пазарлъци,  за суми, че били финансово затруднени , ама благородни щото дарявали...
Ами да ходят да копат  с извинение за израза, и това е благородно и се заплаща, за изършен труд .

Който иска дарява, който не иска не

# 347
  • София
И понеже е така, та затова тия дето имаме нужда, чакаме ли чакаме донорки, и като недочакаме, търчим по чужбините да си купуваме ...

Когато мъже даряват сперма, всеки път получават по 80 лв. (само "за труда и неудобството", че дори не им се изисква да са създали едно дете, та да се провери колко годен им е генетичния потенциал ...иначе си говорим за равенство между половете и благородни мотиви...). Значи може финансово затруднен студент да дарява сперма за пари, но ако си нямаш х.. не може да даряваш за пари, трябва хем да си раждала, хем да си благородна и да даряваш безвъзмездно...понеже цяла България е благородна и безвъзмездна и хляба не е с пари, а с благородство ти го дават в магазина....и ако трябва да ползваш медицински услуги за нещо, и тях само с "благородство" ти ги дават, и не са хич платени....

Дори и 3000 лв. да се плаща на жена донорка е малко...то и затова и желаещите в България са толкова де...всички знаем колко "леко" и "приятно" преживяване е стимулацията и колко "безнаказано" ни минават хормоните.

# 348
Шарки, разбирам те, но гнусна е цялата тази работа, накой да  те изнудва.  
Представи си, се спазариш за пари, влизате в лични отношения, водиш я в клиниката и на нея и щукват още идеи и ти си в позицията на постоянно изнудваната.
А изхода благоприятния , никой не ти гарантира.

Даряването на яйцеклетки, е медицинска манипулация, тук не става въпрос за ядрена катастрофа все пак.  
Грешно е реципиента да става жертва на донора, заради "скъпоценния" му генетичен материал

# 349
  • София
Аз също съм привърженичка на анонимното донорство - в абсолютно всичките му аспекти, не само за донорските яйцеклетки. Но искам да има и равно-поставено отношение между женското и мъжкото донорство, както и да има равенство между мъжете и жените във всяко едно друго отношение: на работата, вкъщи, та и в кухнята...Както и на жените донорки да се плаща не само за "разноски", а точно за  яйцеклетките, както на мъжете се плаща за спермата. Мисля, че нещо много се покрихме зад думата "дарявам", "дарение"...аз не искам някоя да се смили над моето нещастие и да ме "дари"...и да чакам да се смили...

Смятам, че ако едно ин-витро с донорски Я. струва 12 хилки, поне половината от тях да са за жената, престрашила се да се подложи на мъките стимулация и пункция. Останалите пари така или иначе са равни да едно по-скъпичко стандартно ин-витро, така че клиниките няма да са на загуба от това, че правят подобни процедури. Сега май излиза, че заради Наредба 28 най- на келепир са клиниките, за сметка на донорките, а после ние ревем, че няма донорки ...Както се вижда кандидатки за донорки има, проблемът е в изгодната само на клиниките Наредба 28 (нарочно не казвам законодателна рамка, защото Законът всъщност не налага ограниченията, налага ги Наредба 28, която е подзаконов акт, тя не е създадена и приета от парламента, а от МЗ през 2006...да си спомним кой беше министър за здравеопазването тогава.. ).

Laughing Laughing LaughingА сега, в рамките на шегата, ако беше позволено клонирането, ние, дето имаме нужда от качествени Я., че нашите или не са, или направо ги няма, нямаше да се молим за доноски Я., ами щяхме да си ползваме 100% генетичния материал на съпрузите ни, вместо 50% техен + 50% донорски...ама не е ...

# 350
Съжалявам, че тръгна от мен, но  темата ми заприлича на битак .Купуват се, продават се яйцеклетки.
Шарки, ти гледаш от позицията на нуждаещ се, но би ли приела яйцеклетка от жена във форума ?  Че тя може да реши след време, че детето си е нейно.
Закона си е го казал - щом искаш да даряваш минава  през клиника . Анонимност е ключа .
А относно заплащането - много ясно, че няма безплатен обяд. Клиниката плаща на донорката, после нуждаещият плаща на клиниката .  

# 351
Аз също съм привърженичка на анонимното донорство - в абсолютно всичките му аспекти, не само за донорските яйцеклетки. Но искам да има и равно-поставено отношение между женското и мъжкото донорство, както и да има равенство между мъжете и жените във всяко едно друго отношение: на работата, вкъщи, та и в кухнята...Както и на жените донорки да се плаща не само за "разноски", а точно за  яйцеклетките, както на мъжете се плаща за спермата. Мисля, че нещо много се покрихме зад думата "дарявам", "дарение"...аз не искам някоя да се смили над моето нещастие и да ме "дари"...и да чакам да се смили...

Смятам, че ако едно ин-витро с донорски Я. струва 12 хилки, поне половината от тях да са за жената, престрашила се да се подложи на мъките стимулация и пункция. Останалите пари така или иначе са равни да едно по-скъпичко стандартно ин-витро, така че клиниките няма да са на загуба от това, че правят подобни процедури. Сега май излиза, че заради Наредба 28 най- на келепир са клиниките, за сметка на донорките, а после ние ревем, че няма донорки ...Както се вижда кандидатки за донорки има, проблемът е в изгодната само на клиниките Наредба 28 (нарочно не казвам законодателна рамка, защото Законът всъщност не налага ограниченията, налага ги Наредба 28, която е подзаконов акт, тя не е създадена и приета от парламента, а от МЗ през 2006...да си спомним кой беше министър за здравеопазването тогава.. ).

Laughing Laughing LaughingА сега, в рамките на шегата, ако беше позволено клонирането, ние, дето имаме нужда от качествени Я., че нашите или не са, или направо ги няма, нямаше да се молим за доноски Я., ами щяхме да си ползваме 100% генетичния материал на съпрузите ни, вместо 50% техен + 50% донорски...ама не е ...

Шарки, само в някои клиники сумата възлиза на 10-12 000 лева, но ме питай,как с две нормални средни работни заплати се събират такива суми и колко точно опита можеш да си позволиш, не за годината , изобщо  Peace Като в повечето случаи яйцеклетките, които получаваш като реципиен, не са качествени, не са зрели и пр и са около 5 ... та сумата, която ти смяташ, че би овъзмездила донора е прекалено голяма. Все пак малко са нуждаещите се двойки с добри финансови показатели  Peace В клиниката на Стаменов тази сума е даже наполовината. Но там да се вредиш да си негов пациент и той да приеме присърце проблема ти ... е много трудно ...

# 352
 Laughing, ох Шарки, това с равнопоставеност - навсякъде Laughing, като се родим мъже в друг живот Laughing

И защо, съжаление Rolling Eyes,  пишеш, че не искаш, и защо трябва да е съжаление от страна на донора, има хора и хора. А това спекулиране и изнудване измъчените души на хората. Затова е закона.

И ако сметнем предварителни изследвания на донорката,  после стимулация, пункция,  прястоя в хотел по време на стимулация,  транспорт , и накрая обезщетение за причинено неудобство. Получава се  една сума, която удря джоба на реципиента, който вече няма откъде да ги вземе тия пари от разходи по процедури.

# 353
  • София
Дездемона, никога през живота си не съм си позволявала да искам нещо, което не мога да постигна или не мога да си позволя...А по отношение на д-р Стаменов, моето мнение, от личен опит, не се съвпада с твоето ...всичко е точно наобратно, поне по отношение на мен, за други жени не мога да кажа, нямам наблюдения. Уточнявам, че не съм о т.нар. ВИП списък.

sigma, вероятно, един ден, когато стигна до самото донорско ин-витро, ще е клетка на жена, писала тук, но аз няма как да знам newsm78 newsm78 newsm78, защото не искам да знам. Иначе, във форума на Проблемното пишат жени, чиито яйцеклетки, ако получа, бих се радвала и бих се гордяла, толкова ми допада и мисленето и отношението им, не искам да изброявам имена, че ако пропусна някой, ще прозвучи обидно...жалко че всичките имаме сходни проблеми, та не можем да си разменяме яйцеклетките  Laughing Laughing Laughing   

# 354
Следя темата с интерес ,подкрепям Шарки Hug ,аз също бих се гордяла с смелите и силни момичета който ,биха дарили Я ,но аз също не искам да знам коя е дарителката,( дори и да осиновя ) Hug Hug

# 355
  • София

А това спекулиране и изнудване измъчените души на хората. Затова е закона.

Ами Закона казва едно, а Наредба 28 - уж допълва - друго.
Цитат
И защо, съжаление Rolling Eyes,  пишеш, че не искаш, и защо трябва да е съжаление от страна на донора, има хора и хора.
Съжалението ме плаши. Не вярвам на ръка, от която се очаква да дарява, вярвам на дружески подадена ръка.
Цитат
Laughing, ох Шарки, това с равнопоставеност - навсякъде Laughing, като се родим мъже в друг живот Laughing
А за равнопоставеността - в друг живот не вярвам, боря се тук и сега, и в много аспекти, поне което зависи лично от мен, успявам да постигна нещо.

# 356
Опитах се да стана дарителка, писах до няколко клиники, но не ме приеха... След това приятелки, вкл. хора, които са препатили покрай инвитро процедури ме убедиха да не се и опитвам... При процедурата по даряване може и да се умре (не ме питайте за подробности, не съм се интересувала)... Та, защо да го правя? Искат дарителката да има дете - имам дете, но защо да рискувам да остане сираче, само заради едното си добро сърце? Според мен, повечето "дарителки" са финансово притиснати, това е... Много съжалявам за хората, които не могат да имат деца, но даряването на яйцеклетки не е толкова безопасно, а за човек, който избягва дори синтетични витамини (визирам себе си), целият калабалък много меко казано не е приятен...

# 357
  • София
При процедурата по даряване може и да се умре (не ме питайте за подробности, не съм се интересувала)...

Мдааа, това изказване ми хареса. //Ние тук стотина жени живеем 2ри, 3ти, та до 7ми живот след пункция...// Можеш да умреш, ако правиш нелегален аборт, ако си в нормална клиника, това няма как да се случи.  Да, стимулацията не е приятно изживяване, но една оперативна миомектомия, че дори и операция на апандисит, определено са много по-болезнени...Но пък постът е много показателен за нагласите на хората.

# 358
Не Сигма,не са безвъзмездни.Всяка донорка взима от даряването по 3000лв. и до сега не съм прочела някоя да ги върне на приемничката.
Не бъдете злобни newsm78 някои имат нужда от деца други от пари да си гледат децата няма нищо лошо в това да сбъднеш нечия мечта да има дете и чрез нея да сбъднеш една мечта на своето дете

# 359
Мляко с мед, къде видя злоба тук?
Естествено, че всяко нещо си има цена . 

Общи условия

Активация на акаунт