Търся донор на яйцеклетка-дайте съвет.

• 106 924
  • 738
  •   1
Отговори
# 585
mury9, за последното мисля точно като теб. Трябва не благословия Свише, за да успеем.
Ти с твои яйцеклетки ли прави опитите?

# 586
исках да кажа: "Трябва ни благословия Свише"

# 587
Да, с мои. Но от шест извадени фоликула, три годни яйцеклетки. Понеже сме и със сериозен мъжки фактор - един ембрион оцеля. Годините ми са 39+. Просто се подготвям за среща с док и повече от убедена съм какво ще бъде неговото следващо предложение.....адекватно на темата, в която пишем. Затова и вече съм на предела на силите си и не знам дали си струва да продължавам....

# 588
mury9, аз от суеверие не си позволявах да чета този род форуми, за да не предизвикам съдбата.

Изчакай, да видиш какво ще ти каже доктора и тогава ще му мислиш.

Аз преди 4 дни чух своята присъдата и това съответно много ме натъжи, но трябва да ти кажа, че изплзването на донорски яйцеклетки има и своите предимства. Тъй като обиктовено са от много по-млади от нас момичета, успеваемостта на процедура скача съответно от 10% на над 60%. Другата хубава новина е, че значително пада риска от малформация на плода или шанса да родим здрави бебета е много по-голям.

Така че, горе главата и помни, че кагато някой ти затвори врата, друг може да ти отвори порта.

# 589
Emilia Maria, да беше успешен до 7 гестационна седмица.
на 12 ден ЧХГ - 200, на 15 ден ЧХГ - 700. Имаше фетус със сърце, но нямаше пулсации.
Просто хромозомна аномалия. Добре, че се случи в ранни седмици, а не в напреднал стадий.

Хетчинга мисля, че струва 1500 лв., но трябва да има повече ембриони, а моите бяха само 3, така че за мен беше безсмислено да го правя.

mury9, успех мила дано направиш успешен опит, с хубав финал  Hug

# 590
  • София
Фели, хетчинга е 200 лв, ама незнам дали на 1 ембрион или и за повече. При мен го бяха приложили на 1 ембрион и то само по тяхна пресенка, когато е с по- твърда обвивка, за да подпомогнат излюпването Peace

# 591

Аз от няколко дни живея в мрак. Няма с кого да споделя (освен с вас), а имам толкова много истински приятели (с някой от тях сме заедно още от детската градина). Всички те са благословени с по най-малко 2 деца и никой  хабер си няма от това какво е да имаш репрудоктивни проблеми. Най-лесно им е да кажат „Мисли позитивно и нали знаеш, че един ден и това ще се случи”.  От 3 дни усещам, че когато ми говорят нещо (а хората с деца най-често говорят за тях) аз не ги чувам. Сигурно погледа ми се изпразва от съдържание, защото ме питат „Нещо което те разстрои ли казах?” и тогава разбирам, че не съм чула какво са ми казали.

Тук смятам да приключа с хленченето, тъй като то не е предмет на този  форум,, и от него полза нама и да попитам на висок глас „Има ли в това виртуалното пространство някой, който да желае да помогне да се родят повече деца?”.

И при мен е така, много мои приятелки познати и съученички имат по едно или две деца....а аз все още нямам и всеки ме спокоява че всичко е наред и като се успокоя ще стане...да но не ми знаят проблемите, така че могат да си говорят каквото си искат без да им пука ...Понякога ми е много болно.
Сега ми откриха и една болест, която никога не съм си мислела че имам или ще имам. И искам да я преодолея и всичко да е наред.
Напълно те разбирам......

Аз съм от тези които искат да се раждат повече деца, ако можех да помогна да се раждат повече бг деца виждам че повечето проблеми са от незнание или от прекалено късно раждане или стрес или ....Нямаме култура, никой не ни учи и сме седнали в тези форуми да се опитваме да разберем как да си помогнем сами. Какви изследвания са нужни и т.н. Peace

# 592
Fellindra, надявам се следващият път успеха да бъде докрая.

Още не съм имала възможност да се поровя в „Зачатие”, за да видя какво си писала за РВМС. Ако имаш възможност изпрати ми линк, защото не съм сигурна дали ще попадна точно на това, което трябва да прочета.

И още няколко въпроса:  Какво практикувахте с доктора – синхронизиране на цикъла с донорката или трансфер на замразени ембриони, когато лигавицата ти е била най-подготвена за това.
Кой от двата метода, според теб, е по-препоръчителен? 

Докато си в очакване да се намери подходящия донор, пиеш ли някакви лекарства, като например естрофем?

Мен ме контактва само една мама, която вече 4 пъти е давала яйцеклетки. Ако има 3 живородени деца, не може повече да бъде дарител.  Знаете ли дали клиниките за инвитро ПОМЕЖДУ СИ  поддържат регистър на дарителите?

# 593

Аз от няколко дни живея в мрак. Няма с кого да споделя (освен с вас), а имам толкова много истински приятели (с някой от тях сме заедно още от детската градина). Всички те са благословени с по най-малко 2 деца и никой  хабер си няма от това какво е да имаш репрудоктивни проблеми. Най-лесно им е да кажат „Мисли позитивно и нали знаеш, че един ден и това ще се случи”.  От 3 дни усещам, че когато ми говорят нещо (а хората с деца най-често говорят за тях) аз не ги чувам. Сигурно погледа ми се изпразва от съдържание, защото ме питат „Нещо което те разстрои ли казах?” и тогава разбирам, че не съм чула какво са ми казали.

Тук смятам да приключа с хленченето, тъй като то не е предмет на този  форум,, и от него полза нама и да попитам на висок глас „Има ли в това виртуалното пространство някой, който да желае да помогне да се родят повече деца?”.

И при мен е така, много мои приятелки познати и съученички имат по едно или две деца....а аз все още нямам и всеки ме спокоява че всичко е наред и като се успокоя ще стане...да но не ми знаят проблемите, така че могат да си говорят каквото си искат без да им пука ...Понякога ми е много болно.
Сега ми откриха и една болест, която никога не съм си мислела че имам или ще имам. И искам да я преодолея и всичко да е наред.

Аз съм от тези които искат да се раждат повече деца, ако можех да помогна да се раждат повече бг деца виждам че повечето проблеми са от незнание или от прекалено късно раждане или стрес или ....Нямаме култура, никой не ни учи и сме седнали в тези форуми да се опитваме да разберем как да си помогнем сами. Какви изследвания са нужни и т.н. Peace

Съншайн, понеже не споделяш какъв точно е твоя проблем, няма как да знаем дали и ние (или наши близки) не сме се сблъсквали с нещо подобно, за да те успокоим като ти разкажем как сме го преодоляли.  Най-вече трябва да имаш доверие лекаря, който си си изблара... Ако дари и малко се съмняваш в неговата компетентност, задължително потърси второ или трето мнение. Медицината вече е много напреднала и със сигурност добрият лекар ще намери и най-добрата стратегия за борба с проблема ти.

# 594

Съншайн, понеже не споделяш какъв точно е твоя проблем, няма как да знаем дали и ние (или наши близки) не сме се сблъсквали с нещо подобно, за да те успокоим като ти разкажем как сме го преодоляли.  Най-вече трябва да имаш доверие лекаря, който си си изблара... Ако дари и малко се съмняваш в неговата компетентност, задължително потърси второ или трето мнение. Медицината вече е много напреднала и със сигурност добрият лекар ще намери и най-добрата стратегия за борба с проблема ти.
При мен са много неща и ще е много дълго да ви занимавам. Даже не знам към какъв специалист да се обърна. За сега следвам каквото ми каже ендокринолога, защото имам завишено ТСХ. Но има и други проблеми, мисля че към кардиолог-интернист. И на мен самата не ми е ясно как ще ходя на няколко лекаря и ще ме тъпчат с лекарства. За сега ще пробвам с диета и с консултации с ендокринолога. Дано лечението да е адекватно и да ми помогне. но това само времето ще го покаже. Peace

# 595
Съншайн не драматизирай излишно Peace Завишеното ТСХ не е чак кой знае какъв проблем! Ако се зачетеш из форума ще установиш че на 80% от всички нас списващи ТСХ не е в ред, което не е голяма трагедя на фона на останалата която ние сполетяла! Посети нужните специалисти и знай, че ще се оправиш! При мен ТСХ след спонтанния аборт се смъкна на 0,000 но ей ме на не съм умряла  Crazy Crazyнай-малкото не съм се и предала! Лекувах година и половина и все още съм на др далече по-опасни от еутирокса /при високо ТСХ/ хапчета! Имай силна вяра и ще се справиш! Много е важно и да се мисли позитивно! Дано не го приемеш като критика а по-скоро градивна такава Peace Peace

# 596
Съншайн не драматизирай излишно Peace Завишеното ТСХ не е чак кой знае какъв проблем! Ако се зачетеш из форума ще установиш че на 80% от всички нас списващи ТСХ не е в ред, което не е голяма трагедя на фона на останалата която ние сполетяла! Посети нужните специалисти и знай, че ще се оправиш! При мен ТСХ след спонтанния аборт се смъкна на 0,000 но ей ме на не съм умряла  Crazy Crazyнай-малкото не съм се и предала! Лекувах година и половина и все още съм на др далече по-опасни от еутирокса /при високо ТСХ/ хапчета! Имай силна вяра и ще се справиш! Много е важно и да се мисли позитивно! Дано не го приемеш като критика а по-скоро градивна такава Peace Peace
Peace Не драматизирам, просто имам и други проблеми с холестерол и други които не ми се иска да споменавам, не са много приятни. А и не искам да мисля негативно.  Wink  bouquet

# 597
Признавам си, че още не съм прочела цялата тема, а само първите 6 страници, но след малко ще се върна и ще я дочета. Искам да споделя какво ми беше казал един мой приятел, доктор в Гърция, кото се занимава точно с тези процедури (намиране на донор, стимулации и т.н.). Преди няколко години ме попита дали нямам някоя приятелка, която би се съгласила да стане донор. Аз го попитах, ако аз реша да стана (безвъзмездно) каква е процедурата и отговора беше, че аз не ставам. Едно от задължителните условия е да съм под 30 години, а аз тогава бях на 31. И другото условие на което аз не отговарях бяха цигарите. Каза ми, че е задължително да не съм палила цигара последните 2 години. Процедурата тук да станеш донор (без значение дали безплатно или срещу заплащане) е сравнително дълга. Около месец продължават всички изследвания за здравословното състояние на донора, следват медикаменти, после други (не помня подробностите) и всичко отнема около 2,5-3 месеца.
Тук голяма част от жените (не всички разбира се) раждат първото си дете след 35 години, преди това не мислят за деца. И това обяснява и липсата на съчувствие от жени под 30 години към онези семества които искат, но не могат да си имат собствени деца.
Пожелавам успех и много късмет на всички   bouquet

# 598
исках да кажа: "Трябва ни благословия Свише"

Emilia Maria.......    Hug   Пуснах тук една чудотворна икона . Не бях я виждала .

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=627488.180#bot

# 599
 При мен са много неща и ще е много дълго да ви занимавам. Даже не знам към какъв специалист да се обърна. За сега следвам каквото ми каже ендокринолога, защото имам завишено ТСХ. Но има и други проблеми, мисля че към кардиолог-интернист. И на мен самата не ми е ясно как ще ходя на няколко лекаря и ще ме тъпчат с лекарства. За сега ще пробвам с диета и с консултации с ендокринолога. Дано лечението да е адекватно и да ми помогне. но това само времето ще го покаже. Peace
[/quote]

Съншайн, мога да споделя опита ми с кардио проблемите на мъжа ми. Беше му поставена диагноза остра надкамерна тахикардия, след като в продължение на години имаше сърцебиене,  което понякога ставаше толкова лошо, че при шофиране му се налагаше да отбие, за да изгуби съзнание и направи катастрофа. Той отказа да му бъде направена аблация на сърцето (вид лазерна сърдечна операция ) и тъй като холестерола и мазнините в кръвта му бяха сериозно завишени, той реши коренно да промени диетата си или разбирай режима на хранене. На първо място спря луканката, синьото срине както всички по-солени храни, и най-вече преработените храни, които както знаеш съдържат много консерванти. Вместо сок от кутия пиеше фрешове и избягваше всички консерви/консервирани храни. Наблягаше на салати, плодове, а от месото – само риба и пиле. Резултата беше светкавичен, сърцебиенето затихна, а не след дълго напълно изчезна. Холестерина също влезе в норма.

Надявам се да съм ти била полезна.

Гарантирам ти, че ако минеш на повече жива храна (пресни плодове, зеленчуци, сурови ядки и др.) много скоро от лошия ти холестерол няма да остане и спомен.

Общи условия

Активация на акаунт