Търся донор на яйцеклетка-дайте съвет.

• 106 922
  • 738
  •   1
Отговори
# 600
исках да кажа: "Трябва ни благословия Свише"

Emilia Maria.......    Hug   Пуснах тук една чудотворна икона . Не бях я виждала .

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=627488.180#bot
Много е красива! Благодаря argo, че я сподели с всички във форума. На мен братовчерка ми ми я изпрати за големия празник още преди 5 дни.

# 601
Съншайн, в предишния пост да теб сега видях, че вместо "холестерол", на едно място съм написала "холестерин" погрешка. Ако някой доктор прочере написаното от нас във форума сигурно ще умре от смях.

# 602

Съншайн, мога да споделя опита ми с кардио проблемите на мъжа ми. Беше му поставена диагноза остра надкамерна тахикардия, след като в продължение на години имаше сърцебиене,  което понякога ставаше толкова лошо, че при шофиране му се налагаше да отбие, за да изгуби съзнание и направи катастрофа. Той отказа да му бъде направена аблация на сърцето (вид лазерна сърдечна операция ) и тъй като холестерола и мазнините в кръвта му бяха сериозно завишени, той реши коренно да промени диетата си или разбирай режима на хранене. На първо място спря луканката, синьото срине както всички по-солени храни, и най-вече преработените храни, които както знаеш съдържат много консерванти. Вместо сок от кутия пиеше фрешове и избягваше всички консерви/консервирани храни. Наблягаше на салати, плодове, а от месото – само риба и пиле. Резултата беше светкавичен, сърцебиенето затихна, а не след дълго напълно изчезна. Холестерина също влезе в норма.

Надявам се да съм ти била полезна.

Гарантирам ти, че ако минеш на повече жива храна (пресни плодове, зеленчуци, сурови ядки и др.) много скоро от лошия ти холестерол няма да остане и спомен.

Благодаря ти за позитивния пост, точно това правя и аз в момента лошото е че в плодовете и зеленчуците нитрати....А трябва храните да са чист без отрови в тях.
Няма проблем за холестерола, аз те разбрах. Hug
Дано само това да е тайната и да нямам други изненади.
Успех на всички  bouquet

# 603
Здравейте, момичета.За съжаление и аз се присъединявам към тези от вас, които са с ИЯР и единственият начин да си имат детенце е чрез донорство на яйцеклетка.Прочетох цялата тема и искам да благодаря на всички момичета, които са намерили сили да споделят опит и да ни дадат насоки и вяра, че няма начин да няма начин.Поне аз в последно време се опитвам да си повтарям, че трябва да намерим изход и да не се предаваме. Все още чакам за първичен преглед при Стаменов, който е през 07.2013 г, а и с този ИЯР се притеснявам още повече.

# 604
    Здравейте, момичета. След като прочетох последните няколко страници от темата, реших да се включа и споделя своя опит. Обръщам се към всички, но особено към Елена. Бъдете силни и се доверявайте на своя лекар. Ето и моята история, която има щастлив финал - поне до този момент, а и надявам се и в бъдеще.
    Пациент съм на Надежда от 2007 година. От ученичка знам, че имам Хашимото, което лекарите не сметнаха за нужно да лекуват. Та започнах с нормализиране на ТСХ близо година преди да премина към каквито и да било опити. Подготвиха ми документи и кандидатствах по ЗК, която отпускаше 1500лв. за лекарства. Аз съм с ендометриоза, а мъжът ми е с тежка олигоспермия. Одобриха ме, отпуснаха лекарствата, но за съжаление се оказа, че стимулацията блокира яйчниците. Имам две прекратени стимулации. Докторите решиха да следим овулация на естествен цикъл. Първото ми инвитро беше с две мои яйцеклетки, оплодени след биопсия, при която бяха извадени сперматозоиди от тестисите на мъжа ми. Резулат - отрицателен.
    Последваха имунологични изследвания и завишени NK клетки. Лечение с агапурин и нормализиране. Но - вече яйчниковият ми резерв беше изчерпан - появиха се като последствие и проблеми с цикъла. Втори опит след година с донорска яйцеклетка и материал от мъжа ми- междувременно махах полип хистреоскопия и чаках за донор около 6 месеца.  Резултат - отрицателен.
    Следващата стъпка - биопсии и PBMS, което се оказа подходящо за мен. Втора хистероскопия и махане на полип. Следене на лигавица и прием на естрофем и дуфастон, тъй като цикълът ми без тях не идваше. Два дни след преглед май месец д-р Персенска ми се обади да ми каже, че са оплодени две яйцеклетки - но този път решихме да използваме и донор на сперма. И така процедурата се задейства - PBMS  и последвал трансфер на 4 ден. ЧХГ на 13 ден - 640. Сега съм бременна в 15 седмица.
    Съжалявам за дългия пост, но наистина малко неща се пишат по въпроса. Искам да ви окуража - нещата се случват, само трябва търпение.

# 605
Извинете - не към Елена, а Емилиа.

# 606
Dona_mia, благодаря ти, че сподели твоята история с нас.
Поне за мен тя беше много вдъхновяваща! Желая ти лека бременност до термина и да гушнеш най-сладкото бебе!

Тъй като имам проблем с тънка лигавица, би ли ми казала теб как те подготвиха за трансфера. Колко дълго приемаше естрофем и утрогестан? Каква беше дебелината на лигавицата ти преди трансфера? Всяка подробност би ми била от полза.

# 607
dona_mia, дано всичко се развива така хубаво до самия финал  Laughing
И аз май месец правих опит с донорски яйцеклетки, само че с наши сперматозоиди, трансфер на 5 ден, но всичко приключи в 7 седмица. И на мен РВМС много ми помогна.
И аз всеки път питам за сперматозоидите, ние сме с нормална спермограма, но четох за скрита генетична аномалия, която не се вижда на генетичния панел и SDI теста.
Хубаво е когато има такива хубави новини  Laughing

# 608
   Здравейте отново, момичета. Благодаря ви за добрите пожелания. Естрофем приемах близо 2 години, като си позволявах летните месеци да почивам. Хубавото при мен беше, че си правех хубава лигавица. В деня на трансфера не знам колко ми е била, но на прегледа една седмица преди това доктор Персенска каза, че е много хубава. Предполагам, че до деня на трансфера е станала около 10 мм. В деня  преди  трансфера не са ме преглеждали. Два дни преди това дадох кръв за PBMS, а самото лекарство го поставиха предния ден.
   Аз бях изключително спокойна и готова и на двата варианта - положителен и отрицателен. При отрицателен, щях да продължа с изследванията и нямаше да се отказвам да търся начин.
   Бъдете постоянни и не влагайте много нерви - занимавайте се с обичайните си неща и не се травмирайте. Това мога да ви кажа след 14 години стерилитет.

# 609
Здравейте, момичета.За съжаление и аз се присъединявам към тези от вас, които са с ИЯР и единственият начин да си имат детенце е чрез донорство на яйцеклетка.Прочетох цялата тема и искам да благодаря на всички момичета, които са намерили сили да споделят опит и да ни дадат насоки и вяра, че няма начин да няма начин.Поне аз в последно време се опитвам да си повтарям, че трябва да намерим изход и да не се предаваме. Все още чакам за първичен преглед при Стаменов, който е през 07.2013 г, а и с този ИЯР се притеснявам още повече.
Вие сте само на 29 г. ? Sad
 Hug

ЧХГ на 13 ден - 640. Сега съм бременна в 15 седмица.
    Съжалявам за дългия пост, но наистина малко неща се пишат по въпроса. Искам да ви окуража - нещата се случват, само трябва търпение.
Стискам палци всичко да е наред понататък. Hug  bouquet

# 610
Здравейте,
интересуват ме клиники в чужбина, работещи с донорски яйцеклетки, на разумни цени и  да не се чака.
Някакви препоръки?

# 611
Здравейте,
интересуват ме клиники в чужбина, работещи с донорски яйцеклетки, на разумни цени и  да не се чака.
Някакви препоръки?
Здравей,
не знам дали някой тук ще може да ти отговори. Peace
Опитай все пак и тук: http://www.bg-mamma.com/?board=20.0

# 612
Здравейте.Не съм нова,но съм си забравила данните,и се наложи нова регистрация.Ето,че и аз се "класифицирах" за донорска програма,след 4 неуспешни опита ИКСИ.Ще се радвам,да набавя повече инфо от вас момичета.
 Много се радвам да прочета такива новини,като dona_mia,действа много окуражаващо ЧЕСТИТО,желая ти спокойни 9 месеца. Hug

# 613
Здравейте  момичета Simple Smile
Много бих искала да стана донор на яйцеклетки и да помогна на бездетни двойки да прегърнат своите рожби Simple Smile
Сериозно съм го обмислила и в най-скоро време ще отида при моя гинеколог за преглед и да се посъветвам с него за съответните процедури.Ако някоя мама иска да се свърже с мен да ми пише на лични Simple Smile

# 614
И аз много се замислям по въпроса напоследък.Вече имам ми две деца, не мислим за трето, така че само остава да действам. Много искам и вие момичета да изпитате това щастие и да си гушнете бебчовци. Не се предавайте. Винаги ще има хора, които ще помогнат без да очакват възнаграждение. Когато човек желае нещо много силно, то става. Желайте!

Общи условия

Активация на акаунт