Търся донор на яйцеклетка-дайте съвет.

• 106 430
  • 738
  •   1
Отговори
# 75
  • София
Здравейте момичета,

прочетох темата с интерес. Обмислям възможността след известно време (може би след 1-2 год.) да стана донор. Нямам предписание за ин-витро, парите не ме интересуват. Просто се надявам да мога да помогна на някое семейство. Въпросът ми е - имам сложена спирала Мирена, тя би ли била пречка? Имам всъщност и още един въпрос - колко време след раждане и кърмене е препоръчително да се прави стимулация?

Пожелавам на всички чакащи и надяващи се тук, успех!

# 76
Ивон, похвално е това, което си решила Hug. Доколкото съм запозната със спиралата Мирена, тя е хормонална спирала. Това означава, че определено трябва да се отстрани преди да се направи стимулацията. Най-вероятно ще е несъвместима с лекарствата за стимулация. Така си мисля аз разбира се, най-добре е лекар да каже.
Колкото до това, кога може да се прави стимулация след раждане и кърмене, предполагам поне 1 година, за да може всички хормони да са наред. Но всичко е индивидуално.

# 77
  • София
Цветунчо, и аз така предполагах.  Thinking Благодаря за отговора! Hug Аз ще се поинтересувам още малко, но така или иначе след 2-3 год. максимум смятам да си махна спирала, изглежда ще трябва да отложа донорството  до тогава.

# 78
Момичета , някой от вас знаели дали не може да се закупи по някакъв начин от друга държава замразени Яйцеклетки , както има донорски банки във Гърция, Испания и други държави ? трябва да има някакъв начин ....

# 79
Ивон и аз искам да и кажа че се възхищавам на решението ти  Hug 

# 80
.
Момичета , някой от вас знаели дали не може да се закупи по някакъв начин от друга държава замразени Яйцеклетки , както има донорски банки във Гърция, Испания и други държави ? трябва да има някакъв начин ....
До колкото съм информирана няма достатъчно надеждна преживяемост на яйцеклетките при замразяване, а в България това са единични случаи и опити (има и единични обяви в медиите за подобни успехи). По тази причина по-разпространените опити са със замразени ембриони. Също така наскоро научих, че финансовото стимулиране на донорите е уредено с нормативни законови актове и е съвсем легално, аз живеех в заблуда. Просто тази тема не е достатъчно популяризирана в България и за това е толкова трудно. Но има надежда нещата да се раздвижат! Praynig

# 81
  • София
Има ли дори и един човек, който да е успял да забременее така? Защото чета само за неуспешни опити и нито един успешен... Sad

# 82
Да, разбира се че има и то доста случаи Peace.
Просто момичета, които са успели вече не пишат тук, а при майките. А много от тях може би не искат да споделят.

# 83
  • София
Мерси Simple Smile Успокои ме.

# 84
v ispania ima takiva programi za nabirane na donori  http://www.ivi.es/pacientes/ovocitos.htm          . V Kliniki IVI Madrid, IVI Valensia,mnogo filiali sa .tiq dvete sa ot nai dobrite.  www.ivi.es. Za ceni za donorska iaycekletka  ne sum zapoznata.Za invitro trugvat ot okolo 3000 evro(zavisi ot vseki organizum,slu4ai),po4ti ne se 4aka, za purvona4alno zapisvane se 4aka okolo 1  mesec. I sled kato ti vidqt izsedvaniqta i nqma nujda ot dopulitelni zapo4vat burzo procedurite.Davat ti  zenoraspis,purva sre6ta 130 evro. V momenta se nabludava  nai golqmoto uveli4enie na bremenostite s bliznaci (kato procent) v sledstvie ot usvur6enstvuvaneto na ART tehnologiite(no predpolagam i v BG e taka) .Ima vuzmojnost za virtualna  purva sre6ta,populva6 ne6to kato test.Su6to da si zapi6e6 4as http://www.ivi.es/pacientes/cita.htm. Uspeh na vsi4ki.

Bravo Ivon, gordeeme s hora kato teb.

Последна редакция: пн, 09 юни 2008, 12:27 от candela

# 85
kak мога да дам яйцеклетка
много странна тема, не разбирам защо има кът на донорки
по време на овулация ми вадят яйцеклетката, това ли е цялата процедура?
ако не ме тровят с някакви химии преди това и ако самото вадене не е цяла оперция аз бих дарила яйцеклетка, звучи ми, като даване на кръв
е, вярно е малко кофти да знаеш, че някъде има твое дете, но не го познаваш и не знаеш дали е добре, но с цел взаимопомощ мисля, че бих могла да се насиля да не мисля за това, стига да познавам родителите му разбирасе
всъщност да имаш яйцеклетки и ежемесечна овулация си е чисто благословение според мен, но тъй като не мога да раждам всяка година, смятам, че чрез даденото ми благословение мога да бъда благословение за много родители и дечица, затова като гледам темата се чувствам едва ли не длъжна да дарявам яйцеклетки всеки месец
кажете по-подробно ако някой му се разказва, че много има изписано в темата, няма как да изчета всичко, а от това, което изчетох не ми се изясни почти нищо
най-вече защо няма наплив от донорки, явно има сериозна трудност при даряването или ...??

# 86
  • Варна
Цитат
най-вече защо няма наплив от донорки, явно има сериозна трудност при даряването или ...??

Ами защото незнаем къде и как се дарява, затова. И аз предпочитам да ги дарявам, вместо да отиват в тоалета ежемесечно.

# 87
Цитат

Ами защото незнаем къде и как се дарява, затова. И аз предпочитам да ги дарявам, вместо да отиват в тоалета ежемесечно.

напротив
знае се къде
но никъде не се описва точно как

# 88
  • на село

напротив
знае се къде
но никъде не се описва точно как

Ето точно как. От сайтът на клиниката на Щерев.

На тях може да им се помогне. Можем да им помогнем всички ние!

У нас в България условията за донорство са уточнени в НАРЕДБА № 28 от 20 юни 2007 г. за дейности по асистирана репродукция, издадена от Министерството на здравеопазването обн. ДВ. бр.55 от 6 юли 2007г.

Кой може да стане донор на яйцеклетки? (Приложение № 1 към чл. 1, ал. 1, т. 1; 12.3)

Всяка жена, която:
  - е на възраст 18 до 34 години вкл.;
  - не е поставена под запрещение;
  - има поне едно живородено дете;

- в личната и семейна история липсват данни за:
  - наследствени заболявания;
  - тазово-възпалителна болест;
  - трансмисивни заболявания;
  - има негативни тестове (липса на инфекция) за HIV, HBV, HCV и сифилис;
  - е с липса на заболявания и състояния, които крият съществен риск за здравето и живота на дарителя или за увреждане на неговата бъдеща репродуктивна способност.

Полезно е да се знае! (Приложение № 1 към чл. 1, ал. 1, т. 1; 12.1.6.)

Донорите на яйцеклетки ще бъдат обезщетявани за направени разходи за:
  - пътни;
  - за настаняване и престой;
  - за отсъствие от работа;
  - за причинен дискомфорт или болка;
  - пропуснати ползи и др.

Крайната сума на обезщетението ще се формира за всеки отделен случай, в зависимост от горните условия!

Да се има предвид! (чл.14)

*

Донорите на яйцеклетки могат да се откажат от даряването до момента на оплождането.
    *

Информацията за самоличността на донора е служебна тайна и не може да бъде разгласявана пред лицата, ползвали яйцеклетки или трети лица освен в случаите, посочени в закон.
    *

Информацията за лицата, ползвали яйцеклетки от анонимен дарител е служебна тайна и не може да бъде предоставяна на донора или трети лица освен в случаите, посочени в закон.

Какво да направите, ако желаете да станете донор?

*

Обадете се на телефон 02/920 09 01

# 89
Пиша на всички момичета които не са наясно със даряването на яйцеклетки и се чудят защо има дефицит. 1. Дарителя се подлага на различни изследвания за наследствени заболявания, спин, хепатит и др.. което отнема време. 2.попълват се и доста документи , 3. Дарителя се подлага на стимулация която се прави при Инвитро т.ест.. бият се хормони във по големи дози, около 10дни, след това чрез пункция/болезнена е/ се изваждат узрелите яйцеклетки и се оплождат , 4-5 стоят във епруветка и ако са годни се прави трансфера.Горе долу е това 15дни. отнема . и  рядкост хората да отделят толкова време ако не е за някой близък или не им предстои инвитро . или не се заплаща солидно. И на нас не ни е лесно да зависим от това но се налага .

Общи условия

Активация на акаунт