Израел 4

• 31 777
  • 287
  •   1
Отговори
# 75
  • България
Ох,ама хората за всичко имат балони,явно такива си улучила,ужас ooooh! Laughing
Петя,ами това "Ма коре" много италианско звучи. newsm78
Ех,вече научих няколко израза? Party

Аз днес съм много бесЕдер,тода раба! bowuu

Тали,оздравяхте ли вече?

Хубав ден от мен и до после..  bouquet

# 76
 Брех ! Mr. Green Умница !

Бевакаша = моля !

# 77
  • България
Ако аз съм умницата,казвам:"Тода раба!" Grinning,(умничка съм аз Wink)
Петя,готови ли сте вече с приготовленията,детето разбира ли,че за него е тази суматоха? Laughing

# 78

Мазал Тов, Шахар!
Щастливо детство, изпълнено с незабравими моменти!
Пете, да са ви живи и здрави и двамата!

Много често за поздрав на рожден ден се казва: "ад меа ве есрим!"
Значи "до сто и двайсет" (години) да живееш, като се има впредвид да живееш в радост и щастие.
Но наскоро ми го тълкуваха по друг начин- до сто и двайсет, че да можеш да си платиш машкантата (ипотеката) на къщата  Mr. Green!

Норче, къде бяхте, губиш ми се и от двата фронта!

А да не ви разпавям като не си се виждал с някой известно време, колко въпроси му се задават (някои се питат даже и всеки ден и час  ooooh!)
Вече известното: Ма коре?
Ма нишма? Какво ще чуем?
Ма иняним? Как са нещата?
Ма шломха(м.р) Ма шломех(ж.р.) Как си?
Ма каха? Какво така?
Ех олех? Как върви?

Общо взето отговора най- често е един - Беседер, освен ако не ти се влиза в подробности  Twisted Evil

Ерев тов- лека вечер.
Лайла тов- лека нощ.

Пете, абе снимай ги тез балони, то е голям смях бетах- сигурно!

# 79
  • България
Ами ходихме на вилата(хижата),малко примитивни условия,ама романтика,на газова лампа и камина.. Crazy
Далече от цивилизацията,понеже иначе сме много "близо" до нея Wink,ама карай Laughing
Я да опитам на иврит:Ма шломех Мадлен? newsm78(как е Мадлен?)
Ех олех?(много интересен израз,направо отговора на български може да е идентичен:Ех,ох,олее(х) Laughingзапомних го веднага..
Между другото ,иврита е като че ли  лесен за произнасяне,явно правописа е малко по- завъртян... newsm78

И да ви пожелая:Ерев тов!   bouquet

# 80
Норче, страхотно като попивателна си!
Искам и аз хижа в планината  Whistling!

Много идейно тълкуване на ех олеее (х)  Joy
Само едно обяснение да добавя:
Ма шломех, се използва в пряк диалог, тоест питаш някого лично. Когато въпроса е за трето лице, в случая Мадлен- се пита Ма шлом Мадлен?

Въобще това е много интересно, производни са на думата Шалом, която означава мир.
В най- директен превод означава- как е твоят мир (душевен)?

По- добре е, милата измъчи се доста  Confused.
Сега учихме за ромбове, трапци, правоъгълници и подобни, че утре ще я пращам на у- ще и имат изпит.

# 81
  • София-България, Израел - където си поискам
Бокер тов, момичета!
Присъединявам се към учащите иврит, защото признавам си не го знам добре. Надявам се да мога да помагам на дъщеря ми поне до 4 клас, а след това ще го учим заедно.
В този дух да похваля синчето си, вчера учителката по иврит го похвали, че много лесно запомнял нещата които учели и бил много активен. Радвам се че, има тази възможност да учи иврит, дори и сега да е под формата на игра все нещо ще му влезе в главичката.
Йом тов ! (Добър ден) на всички.

# 82
 Ей ги на балоните ! Ба си  балоните ....цици ли са какво е туй нещо , кави са тези балони  Joy  ooooh!

http://www.snimka.bg/album.php?album_id=213480&photo=21 -  аз кат' ви казвам !  #Crazy

Отиде таткото да взима тортата.Столове да носи от  свекъра пластмасови , че нашите не стигат , 'ми то ...  рода чудо   ooooh! 

Малките спят сладък сън , пък аз цъкам тука , ей на!Ей ....социален живот  hahaha Joy

Вижте ги мъжа ми и малкия - близнаци! То бива , бива  #Crazy :

http://www.snimka.bg/album.php?album_id=218180

# 83
  • София-България, Израел - където си поискам
Петя, весело изкарване на празника  bouquet

балоните, права си, че приличат на ц...и  Joy

приличат си, ти каква искаш на някой друг ли да прилича малкия newsm78
 Joy шегувам се, да не се разсърдиш нещо?!

# 84
  • по пътя на светлината
Петя, весел рожден ден!Здраве и щастие на малката принцеса! newsm51

# 85
# 86
ШАБАТ ШАЛОМ !

# 87
  • България
Добър вечер,момичета,
Аз днес хаймана Crazy,преди малко се прибрах в къщи... Laughing
Петя Joy Joy Joy,тези балони,сега разбрах вече,ха ха ,голям майтап. Laughing
А детенцето ти е 1:1 като таткото,точно като моя син и татко му,като гледам детските му снимки са като близнаци,ама не е взел почти нищо от мен,бе,то бива ,бива. Rolling Eyes Grinning
Тали,много добра учителка си Laughing,всичко ми стана ясно,личи си че имаш ученичка у вас,много сложни работи учат децата #Crazy,докато при нас са някъде 3 години назад във времето,направо ги третират като малоумни,в България е къде по- високо нивото. Mr. Green
Как мина изпита?
Петя,утре е празника ,нали,голям ден е първата годинка! HugАз помня как се вълнувах навремето...да правите много снимки ,че да присъстваме и ние поне виртуално на празника..
Шабат Шалом!  bouquet

# 88
 Петя весело изкарване утре на празника  bouquetда направите много снимки,че да показваш после Simple Smileда видим как се празнуват рожденните дни и при вас Joy Joy Joy
 Момичета,знаете ли какво съм се сетила:в Израел празнува ли се деня на жената 8 март?Знам,че на много места се празнува но за там не съм сигурна Grinning
 Приятна вечер от мен!!!

# 89
Момичета моля ви,имайте малко милост към незнаещите иврит като мен например.Аз няма как да го уча,още по-малко да го говоря.Ако продължавате в същия дух на учене тук,аз накрая нищо няма да разбера.Като гледам напоследък май само не съм еврейка и нямам роднини  или близки,но това не ми пречи да се интересувам и научавам много неща.лек ден

Общи условия

Активация на акаунт