Отговори
# 285
 kalli , не съм писала за стрии ,това олио на мустела е за бебчето  Peace
при нас искат и нощници ,че дори и чаршафи и за това съм ги писала. но по-добре по- обширен и всеки ще си задрасква ,което мисли че няма да му е нужно отколкото да се пропусне нещо  Peace

# 286
Стискай, стискай, май няма да можем да си мерим коремите Rolling Eyes
Е, ще видим. ние може и да дойдем, ама ще решаваме в последния момент  newsm78

Криси, така е, по-добре по-обширен. Но все пак е добре след раждането да се мажем с маслото п/в стрии, така че без да искаш даде идея  Hug

# 287
Криси,нещата от списъка за бебето в коя болница ти ги искат.Защото там където ще бъда аз само памперси трабва да занеса и то след като се родят бебоците и евентуално съм им риготвила ръкавички да не са драскат.

# 288
Привет на всички и успешна нова седмица /на всеоще работещите/, нека да мине по-леко!
Аз какво да кажа за мен, в петък бях при ДОк, всичко е наред, макар, че  общият ми белтък е малко нисък, което пък би трябвало да означава, че беба изостава в развитието. Но по размери се беше ОК. Глава 73мм, отговаря на 28-29 г.с., а бедрото отговаря на 30 г.с. Че сега ще отида пак да си пусна един общ белтък, и да се надявам, че са ми сбъркали резултата в лабораторията.
Ели, обещах да пиша за Шишкова. Общо взето ми каза това, което и на теб. Раждането върви около 1000лв с епидуралната. Няма значение дали ще е нормално. Единствената разлика, че ако  е нормално, упойката ти я слагат по твое желание. Покани ме дори да разгледам Ескулап в събота, но на мен така и не ми остана време. Нормално родилите ги изписват на третия ден, а с опреция на четвъртия разбрира се ако всичко е ОК.
Ами това е! Хубав и усмихнат ден!   bouquet

# 289
zaki , не ми искат всичките неща .просто съм питала много родилки  и съм комбинирала полезните неща .всяко едно нещо е улеснение  Grinning
например - шампоан , олио и крем за дупе за бебето не ми искат ,но ако нямаш ще го изкъпят с каквото им попадне.

# 290
Добро утро ,момичета !!

благодаря ви , че толкова се вълнувате за моята племенница.

честита месечинка на Дари.

Ходих да занеса стерилна урина и в петък ще видя резултата.

Обадих се на личната лекарка да и кажа ,че от няколко дена имам храчки пълни с кръв и да ми каже какво да пия за отхрачване , но отказа по телефона да ми изпише лекарство и каза да отида в кабинета да ме види ( на тоя студ). Някой имал ли подобен проблем ???

По повод багажа за болницата - мисля , че навсякъде искат различни неща.Аз със сигурност няма да нося толкова много работи.

# 291
Честита месечинка на борбената Дари. Дано скоро се прибере у дома.

Sisee, не мисля, че ти трябва шапчица за бебчо в болницата. Всъщност, шапчицата (колкото и да е тънка) в стаята е излишна, дори и след къпане. Едно време с големия ми син бабите се опитаха да ме накарат да му слагам шапка след къпане, а той взе че се обрина от претопляне. Мъжете не обичат много топло.  Laughing 

neddi11, не знам болница, в която да ти разрешат ти да си къпеш и мажеш бебето с каквото и да било, донесено отвън. Акушерките ги къпят, мажат и обличат с това, което имат, и едва ли ще се съгласят да изпозлват нещо друго. По принцип в болниците не дават да се внасят отвън и да се използват други продукти, освен тези, с които те се снабдяват. Причините: първо, счита се, че това, което изпозлват болниците, е проверено и не дава странични ефекти; второ: болниците имат договор с фирми-производителки на лекарства, бебешка козметика и т.н. и са длъжни да изпозлват техните продукти.  Wink Та по тези причини си мисля, че ще е излишно да носиш бебешка козметика в родилното.

# 292
milenag,това със храчките трябва да е от венците.На мен на няколко места ми е подут венеца и ми тече кръв.

# 293
за болницата - в клиниката на Щерев ще отида с ръцете в джобовете както се казва. Само четка и паста за зъби и интимен гел ще си нося.Всичко останало е от клиниката ! Кеф направо, няма да събирам всичко по списък  Hug
за кръвта в устата- сигурна съм ,че е от венците , моите са вече доста чувствителни и кървят ,така че смятам,че няма нищо страшно, стига да не си боледувала от нещо сериозно преди това.
  bouquet

# 294
Здравейте момичета, аз днес съм Рожден ден  newsm44 newsm44 newsm44!!! Ще ми се да ви почерпя виртуално, но не съм сигурна, че ще стане, за което моля да ме извините и да си представите най, ама най-вкусната торта за всички вас!!!!

http://www.amam.bg/showpic.php?City=02&Pic=20-102

# 295
  • в илюзия
Емма Честит рожден ден. Всичко най-хубаво newsm67 nbirthday
Криси и на мен ми се струва , че този списък е голям. За козметиката , която ще взема в болницата за беба е 1 крем Бочко , пудра Топоцин за пъпчето и сапун Тео бебе , но това те ми го искат.

# 296
Честит рожден ден, Ема. Да си жива и здрава, щастлива, усмихната и обичана. И най-сладкото бебече през април!

# 297
За мама:
две нощници
чехли за баня и чехли за стаята
тоалетни принадлежности
мокри кърпи интимни
ЛИГНИН !!!!! (поне два пакета)
превръзки
чорапи
хавлии 2
гащи дълбоки, които  не притесняват
крем за зърна (гермастан и още един има, който не е нужно да се измива преди кърмене)
минерална вода
телефон, документи,
храна за един ден, във готов за ядене вид
Няма да ти е удобно да ядеш дълго, защото постоянно влизат хора.
Ако е секцио раждането - сок от ябълка, трябва за ходенето до тоалетна.

за бебето:
шишета 2 за млеко и за вода, ако нямаш от там ще ти дадат, но всеки пък с различни дупки са (дори да кърмиш, ще ти трябват, защото може да се наложи да дохранваш)
помпа за кърма!!!
3-4 комплекта дрешки (ританки, боди, блузка)
една дебела пелена или одеалце 100-75 см
хавлийка
и много важно 2 пакета обикновени пелени
(когато дойдат да къпят бебетата, приготвяш хавлийката, но сложи върху нея една от по-плътните пелени от комплекта, за да може тя да обере водата и да я махнеш, защото бебето остава в хавлията да чака да минат за пъпчето, поне така беше при мен. И ако няма отдолу пеленка, хавлията се мокри и то стои на мокро)
памперси
мокри кърпички
ръкавички, поне 2 чифта
лигавници (ще повръща)
.......може би е това....или поне най-необходимито, което знам от  особено мокри кърпи за мамаи бебо, лигнин и обикновени пелени!!

Момичета понеже съм от Пловдив и този списък го знам от една майка родила във ВМИ.

# 298
  • София
kalli , не съм писала за стрии ,това олио на мустела е за бебчето  Peace
при нас искат и нощници ,че дори и чаршафи и за това съм ги писала. но по-добре по- обширен и всеки ще си задрасква ,което мисли че няма да му е нужно отколкото да се пропусне нещо  Peace

Кали, мисля си че може би и една книжка няма да ни е излишна. Това са си 3-4 дена все пак. Знам ли?

# 299
  • София
Здравейте момичета, аз днес съм Рожден ден  newsm44 newsm44 newsm44!!! Ще ми се да ви почерпя виртуално, но не съм сигурна, че ще стане, за което моля да ме извините и да си представите най, ама най-вкусната торта за всички вас!!!!

http://www.amam.bg/showpic.php?City=02&Pic=20-102

Честит Рожден Ден! Ема, много щастие и здраве и хубаво, леко раждане.[/size]

Общи условия

Активация на акаунт