СНБМ - инициативи - 18 част

• 15 595
  • 297
  •   1
Отговори
# 255
  • София
pearly, ние нали сме колежки-маркетинголожки, едни същи неща вършим!  Hug Ако Таня и момичетата няма нищо против, мога да ти пусна паролите за сайта и пощата да поразгледаш материалите?

# 256
pearly, ние нали сме колежки-маркетинголожки, едни същи неща вършим!  Hug Ако Таня и момичетата няма нищо против, мога да ти пусна паролите за сайта и пощата да поразгледаш материалите?

Ахъм! Таня и момичетата, имате ли нещо напреки и въпреки??  Heart Eyes  Hug

# 257
Нямаме нищо против. Нали ни е вече член  Hug Pearly на този етап най-има място да се включваш в подготовката на празника. Виж в пощата протокола от срещата ни в сряда - там общо взето е описано какво има да се прави и направо кажи с какво можеш да се включиш и ти. Другото спешно са идеите по сайта, така че и в тази тема можеш да погледнеш дали няма да си намерш нещо за теб като работа.

Момичета, важно!Таня ми звънна, че е навън и не може да пише. Обадили й са се от ТВ7. Питат за участие в сутрешния им блок в понеделник по темата - самотни родители - гледна точка, издръжка и т.н. Ако някой участва, трябва да е на линия в студиото в понеделник - 7,45 сутринта.
Срока да кажем дали някой ще може да отиде е до утре 10 ч. 

# 258
Мале станх много компетентна по много теми.  Whistling
Но бях цели 10 години самотна майка. Та ако никои не се навие, съм съгласна и по тази тема да взема да се изявявам.

# 259
Имам вече паролите!  Peace Принтнах си Протокола и някои неща от темата, почвам да чета и ще си намеря място!   bouquet

# 260
Няколко неща се сещам за самотните родители, които е добре да се знаят.
- има един член 9ти от някакви наредби на социалните, за помощите - за родители отглеждащи сами децата си - ако детето е до 3 годишна възраст и си безработен може да получаваш по около 100лв помощ месечно. Също, ако живееш с детето си в жилището на родителите си - водите се две семейства на едно място и имаш право на помощи енергийни - пари за парно май или други там отоплителни неща.
- след като премахнаха това самотните родители да плащат полвин такса в градините - наистина самотните родители са ощетени, особено тези с по-ниски заплати и в провинцията. Проблема може да се реши да речем така - да взимат от социалните бележка, че наистина сами отглеждат детето си, нищо, че е признато. Да взимат от съда или от другия родител някаква декларация, че не получават издръжка от него, защото полвината са така. Тъпото е, че едва ли има механизъм да се докаже това.
- институционално не е решен въпроса за самотните родители - всяка институция си ги формулира различно май.
-жилищен проблем - при доста самотни майки най-вече - хубаво е да има повече центрове предлагащи социалната услуга като напуснеш мъжа си и си с дете да има къде да отидеш за известно време - важи за майките с наистина малки деца, които не могат едновременно да плащат квартира и да не ходят на работа, защото са по майчинство. В доста случаи жените дълго време не напускат мъжа си или търпят дори насилие, просто защото няма къде да отидат с детето.

# 261
  • СОФИЯ
Въпрос е и що е то самотен родител. Законодателството по никакъв начин не урежда статута на живеещите без брак т.е. на семейни начала - това е значим проблем, свързан не само с отглеждането на децата.

# 262
  • На края на вселената!
Аз ще се скътая за няколко дни. Бебата е болна и никой не казва от какво. Та ще се изследваме сериозно. Ако има нещо важно, обадете се, ще се включа в нета, но иначе не ме търсете. Съжалявам, но трябва да съм непрекъснато с някакви лекарства в ръка и компютърната мишка не се връзва с тях.

Моля, Куки да поеме детските заведения  Praynig Да ходи на работната среща и да записва. Пиши, Наде дали си съгласна Hug

# 263
Мими, много съжалявам, дано да е нещо леко и да се оправи бързо! Ако имаш нужда от помощ, казвай

# 264
  • София
Аз ще се скътая за няколко дни. Бебата е болна и никой не казва от какво. Та ще се изследваме сериозно. Ако има нещо важно, обадете се, ще се включа в нета, но иначе не ме търсете. Съжалявам, но трябва да съм непрекъснато с някакви лекарства в ръка и компютърната мишка не се връзва с тях.

Моля, Куки да поеме детските заведения  Praynig Да ходи на работната среща и да записва. Пиши, Наде дали си съгласна Hug

Малката сладкишка да се оправя бързо, ако има с какво да помогнем, лекари, лекарства само кажи.
Разбира се че ще поема ДЗ, не се притеснявай за това

# 265
  • София
Момичета, важно!Таня ми звънна, че е навън и не може да пише. Обадили й са се от ТВ7. Питат за участие в сутрешния им блок в понеделник по темата - самотни родители - гледна точка, издръжка и т.н. Ако някой участва, трябва да е на линия в студиото в понеделник - 7,45 сутринта.
Срока да кажем дали някой ще може да отиде е до утре 10 ч. 
  Аз лично и Кали решихме много да си нямаме взимане-даване с ТВ7!! Ако си  спомняте последния път бяхме канени да участваме по въпроса за ДГ, нямаше кой и аз се съгласих да участвам като щях да ходя дори с малките. Ден преди това малките вдигнаха температура и се бях уплашила какво ще правим. Накрая се оказа, че от телевизията дори не се обадиха да кажат че е отпаднал ангажимента. Кали им беше дала моя номер, аз нямах контакт, оказа се че са се обаждали от стационерен! Така че просто предупреждавам за изключително несериозното отношение, тъй като аз бях ангажирала специално приятелка да ги гледа  по тово време и си бях направила плановете...

# 266
Влади, ако утре ми звъннат ще им дам твоя телефон. Питай къде е телевизията, че аз нямам идея

# 267
Заминавам за уикенда, ще ви чета в понеделник! Приятна почивка на всички Hug

# 268
Владе, от ТВ 7 още не са ми звъннали, за да потвърдят участието. Моля те изчакай и ако не се обадят........(това е лична цензула, но се сещаш какво имам предвид)

Ако те не ти звъннат не се занимавай!

# 269
OK Танче, на полусъединител съм. Обаче нали се сещаш, ако се обадят утре вечерта, как ще имат да взимат все пак.
Лека вечер, аз най сетне си видях дъщерята и сега съм в транс колко е пораснала за 2 седмици.

Общи условия

Активация на акаунт