Живеенето под наем - плюсове и минуси.

• 21 041
  • 285
  •   1
Отговори
# 105
  • Варна
Клок, нали си имаш тема за "балона" - мислех че ти е по-интересна.  Laughing

А аз никъде не съм казала, че го правя за бъдещето на децата си, по - скоро за своето.  Crazy

# 106
 Това за плюсовете на живеенето под наем е просто оправдание.
 И защо да не оставиш нещо на децата си, те и умни да излязат, това не е гаранция че ще са амбициозни, предприемчиви и ще успеят.И предпочитам усилията ми да останат недооценени от тях, отколкото да ми задават въпроси от които да се чудя накъде да гледам.

# 107
  • Mediterraneo
И защо да не оставиш нещо на децата си, те и умни да излязат, това не е гаранция че ще са амбициозни, предприемчиви и ще успеят.И предпочитам усилията ми да останат недооценени от тях, отколкото да ми задават въпроси от които да се чудя накъде да гледам.

Мдааа, обаче явно тук се ценят повече усилията да се налива акъл, отколкото финанси...

# 108
Дължа на детето си всеотдайни грижи,добро възпитание и прилично образование.
Ако има достатъчно акъл в главата си ще съумее да инвестира всичко това в бъдещото си материално благоденствие.
Старта му след моето вложение в оформянето на личността му определено няма да е нулев.
Аз го наричам летящ.
Напълно съм съгласна с теб Peace
За съжаление комунизма още не си е отишъл от Бг и мисленето скоро няма да се промени. Хората оше не могат да проумеят че хубавото образование по нищо не може да се сравни с един апартамент.
А къде ще живее детето ми - ами свят голям където си избере, само да е щастлива!
А по темата плюсовете под наем - мобилност, все още излиза по-изгодно от изплащането на кредит, минусите - ми за мене няма такива, освен ако не попаднеш на кофти хазяи.

# 109
Мдааа, обаче явно тук се ценят повече усилията да се налива акъл, отколкото финанси...

Нееее,  Naughty. Тук, съдейки по себе си, налагаме общовалидни норми. Щото АЗ-ът на ССФ е свръхсабирателен образ. Тя е Пътят и Истината и Животът......  Mr. Green

# 110
Може ли живеенето под наем да има плюсове!
Който мисли,че 'да' се лъже жестоко!
Ако си
-не семеен
-саможивец
-без деца
-без работа
-с един куфар дрехи
-без бъдеще
-обичаш да пътуваш
-смяната на местоживеене ти е тръпка
-имаш мотор
-дълга коса
-пари само за татоси и наеми
Те тогава може и да намериш много плюсове в това да живееш под наем!
В противен случай,няма плюсове!

# 111
  • Sf

Нормално е - вместо да му даваш риба, по-добре му дай въдица и го научи да я лови.  Peace
А ако не наливаш акъл, и без осигурено жилище лесно се остава.

# 112
  • София
Дааа  Thinking, сещам се за хубавата българска приказка "Абе, не ми давай акъл, пари ми дай. Аз акъл си имам."

# 113
Хората оше не могат да проумеят че хубавото образование по нищо не може да се сравни с един апартамент.
Извинявай, но никъде дотук не прочетох подобно нещо - тоест, че осигуряването на апартамент е по-важно от образованието. Пък и не виждам защо се прави подобно сравнение. Ако имаш възможност да осигуриш на детето си и образование, и апартамент, ей така, от единия инат ще го лишиш от второто ли? Че да не би случайно ако има апартамент, да стане непълноценна личност, търтей и т.н.

Последна редакция: нд, 17 фев 2008, 18:39 от villiana

# 114
И аз съм живяла под наем почти 10 г. Сега ме е  яд, че не взех кредит по рано, защото при цените преди 10 г. - ехей  Mr. Green  Минусите за живота под наем са ясни. Има едно правило на хората, живеещи под наем - никога не изчислявай колко пари досега си дал на хазяи. Веднъж ми щукна да ги сметна - бяха повече от 10 хиляди лева / и това на цените преди 5 годиин/. Има и един плюс, който не видях написан - под наем можеш да живееш в доста по-престижен квартал, отколкото ако трябва да си го купиш сам. На мен ми харесваше да живея в центъра, сега ми харесва вкъщи. 

# 115
Плюсът за мен е, че в момента живея под наем в жилище, което отговаря на всичките ми изисквания, но не мога да си позволя да го купя. Нито пък подобно. Имам и собствено жилище, но не е в квартала, в който искам да живея, така че за сега предпочитам да живея под наем в това, в което съм в момента.

# 116
На този етап не мога да си представя какво бихме правили, ако живеехме под наем. Никога не бихме живеели по начина, по който сега живеем, от доста неща бихме се лишили. Иначе от гледна точка на някакво "керуакско"  усещане за свобода и път, може би не е лошо да сменяш квартира след квартира.

# 117
Четейки темата стигам до извода,че аз съм един много щастлив,свободомислещ и широкоскроен човек.
И,че съм случила на хазяи,които се съобразяват с мен.

# 118
  • Варна
Четейки темата стигам до извода,че аз съм един много щастлив,свободомислещ и широкоскроен човек.
И,че съм случила на хазяи,които се съобразяват с мен.

Честито! Но ако не беше така, какво щеше да напишеш в темата?

# 119
  • София
На мен ми иглежда, че пак по нашенски, се мятаме от едната крайност в другата. И като че ли все ни кони някаква криза, все се презапасяваме, все се опитваме да издрапаме. Собственият дом е хубаво нещо, но едва ли това е абсолютната истина. Че е традиция по нашите земи - с това съм съгласна. Но едва ли е винаги най-добрият вариант за всички хора. Който и сега да изброи каквито и да е предимства на живеенето под наем, няма да бъде възприет сериозно, а ще бъде обявен за недалновиден, некадърен или безотговорен. Колкото хората по света живеят в собствено жилище, толкова са и по-чергарски (не в лошия смисъл на думата) настроени. И в двата случая щастието и сигурността не се измерват само с материалното.

Общи условия

Активация на акаунт