Живеенето под наем - плюсове и минуси.

• 21 059
  • 285
  •   1
Отговори
# 90

В пъти предпочитам да се обвържа със заем, ако ще и за 30 години, но да знам, че влагам пари в нещо, което някога ще мога да оставя на детето си.

Ей това не ми е ясно на мен Rolling Eyes
Защо всеки иска да си купи жилище за да остави нещо на детето си?

И на мен не ми е ясно - защо да не искам да оставя нещо на децата си? Какво по-естествено от това да мислиш за бъдещето на децата си, нали за тях правим всичките тези усилия. След като ги имаме, смятам, че съм длъжна да им облекча живота максимално. Благодаря на родителите ми, че ми дадоха шанса да не започвам от нулата - така ще мога да постигна повече неща в живота си. Искам същото и за децата си. Иначе какъв е смисълът, ако всички започваме от нулата и стигнем дотам, докъдето са стигнали и родителите ни? Ако имам възможноста да им оставя жилище, децата ми ще мислят за постигането на други цели - било образование, било кариера - каквото си решат.

# 91
  • Mediterraneo

В пъти предпочитам да се обвържа със заем, ако ще и за 30 години, но да знам, че влагам пари в нещо, което някога ще мога да оставя на детето си.

Ами за мен е напълно нормално да оставя нещо на детето си. Да не се мъчи като мен, да не се опитва всячески да свърже двата края, да тегли заем, за да си купи кола и за да не живее цял живот под наем като мен. Поне да не започва от нулата като мен, ето затова.
А на теб като ти харесва, живей си под наем, докато си жива. Наливай пари в чуждия имот, детето ти ще продължава да го прави след теб. Честито.

# 92
Ей това не ми е ясно на мен Rolling EyesЗащо всеки иска да си купи жилище за да остави нещо на детето си?
Ами защото е един вид инвестиция.За мен не е едно и също всеки месец да давам 500лв на някой за наем - и 500лв да изплащам за апартамент,примерно.

# 93
Да отговоря и на авторката на темата:

Живеенето под наем – предимства и недостатъци?
Предимства: Дори да живееш като свиня, ако живееш под наем в България, можеш да не си платиш за това.
Недостатъци: Ако не живееш като свиня - че ни си си у дома.

# 94
  • Варна
Да отговоря и на авторката на темата:

Живеенето под наем – предимства и недостатъци?
Предимства: Дори да живееш като свиня, ако живееш под наем в България, можеш да не си платиш за това.
Недостатъци: Ако не живееш като свиня - че ни си си у дома.

Браво за умното ти заключение!

Темата не съм я пуснала за да питам нещо лично за себе си, а просто да не спамим в другите 2 теми (посочила съм кои са в първия си пост).

# 95

И на мен не ми е ясно - защо да не искам да оставя нещо на децата си? Какво по-естествено от това да мислиш за бъдещето на децата си, нали за тях правим всичките тези усилия. След като ги имаме, смятам, че съм длъжна да им облекча живота максимално. Благодаря на родителите ми, че ми дадоха шанса да не започвам от нулата - така ще мога да постигна повече неща в живота си. Искам същото и за децата си. Иначе какъв е смисълът, ако всички започваме от нулата и стигнем дотам, докъдето са стигнали и родителите ни? Ако имам възможноста да им оставя жилище, децата ми ще мислят за постигането на други цели - било образование, било кариера - каквото си решат.

Дължа на детето си всеотдайни грижи,добро възпитание и прилично образование.
Ако има достатъчно акъл в главата си ще съумее да инвестира всичко това в бъдещото си материално благоденствие.
Старта му след моето вложение в оформянето на личността му определено няма да е нулев.
Аз го наричам летящ.

# 96
Темата не съм я пуснала за да питам нещо лично за себе си...

Отговорът не е толкова личен, колкото си го приела.
Даже е обобщение.
Но е отговор на конкретния ти въпрос, а не на дупликите на публиката.   
Неудобно ми е, но няма да прочета посочените от теб други теми, за да разбера засегната ли си нещо или не.

# 97
  • Mediterraneo
Хакиба, тя и майка ми е мислела като теб навремето  Tired

# 98
  • София
Hakiba

Харесва ми как си го написала.

Каквото и да имам материално не съм длъжна да го оставям на децата си, а мога да разполагам с него както намеря за добре. Ако искам ще го продам, ако искам ще го изям, ако искам ще им го дам. Така и родителите ми не са длъжни да ми дават нещо друго, освен любов, възпитание и възможности за образование.

# 99

Ами за мен е напълно нормално да оставя нещо на детето си. Да не се мъчи като мен, да не се опитва всячески да свърже двата края, да тегли заем, за да си купи кола и за да не живее цял живот под наем като мен. Поне да не започва от нулата като мен, ето затова.
А на теб като ти харесва, живей си под наем, докато си жива. Наливай пари в чуждия имот, детето ти ще продължава да го прави след теб. Честито.
Тарталета,не се нерви Wink
Не те уча как да живееш-не учи и ти мене.
Просто ми е интересно това остаряло социалистическо обременено схващане,че ладата и панелката са добър старт в живота Wink
Що примерно да не внасям по 100 евро на месец на негово име докато навърши 18?
С 20 000 евро може да учи на много прилични места,да завърже контакти и да започне да гради бъдещето си в професионално отношение.
Или по-добре да е мамин сладък готованчо дето си има апартаментче и нЕма нужда да си мръдне задника за да постигне нещо сам?

# 100
Фактът, че има апартаментче не прави детето ти задължително мамин сладък готованчо. Ако не е възпитан да бъде такъв, няма да е, съответно. Това вече е въпрос на възпитание, но нека не се отклонявам от темата. Не виждам нищо лошо в това родителите си да мислят за своите деца в материално отношение. Нито пък упреквам онези, които не го правят. Живот и здраве, ако имам възможност, бих осигурила на детето си и апартамент, и добро образование и, най-важното, естествено - добро възпитание.

# 101
Тарталета... до ден днешен имам разногласия с една от най-близките ми приятелки по темата... Никой в този живот за нищо не ти е длъжен.
И ако искаш нещо - постигни си го!
Аз не живея за децата си. Обичам роденото, мисля за нероденото... но животът си е мой. Можех да избера да нямам деца, мога да родя 10... Да сме живи и здрави с мъжа ми и да се обичаме Praynig а децата - обожавам ги, но те ще поемат своя път Praynig
И ако след 20 години дъщеря ти не оцени какво си направила??? Тогава???
Ако и тя сложи  Tired такъв емотикон, за да охарктеризира майка си???
И не, не е нужно да ми отговаряш... въпросителните са по-скоро за мен.

# 102
Киса ти нали си взе вече апартамент и си спокойна за бъдещето на децата си.С тази тема някакво задоволство ли изпитваш  над  хората които все още са под наем и не могат или не искат  да си купят собствено жилище поради ред причини.

# 103
Или по-добре да е мамин сладък готованчо дето си има апартаментче и нЕма нужда да си мръдне задника за да постигне нещо сам?

Дали детето ти ще бъде готованец, не зависи от това дали си му дал жилище, а от начина, по който си го възпитала. Може да е готованец и без жилище. Но със сигурност животът му ще бъде по-лек, ако е стъпил на здрава основа, а собственото жилище е наистина здрава основа, върху която да гради другите неща от живота си - като кариера, бизнес, семейство. Ако това спокойствие го желая за себе си, защо да не го искам за децата си.  Собственото жилище ти дава възможност да дишаш малко по-леко. И ако трябва някой да се лишава в името на това - предпочитам да съм аз, а не децата ми. Предпочитам тяхното спокойствие пред собственото си. Че как ще се радвам спокойно на благинките си, ако зная, че детето ми е притиснато до стената и мизерства?!

И още нещо - не мисля, че родителите ми са ми длъжни за нещо, благодарна съм им за всичко, което са направили за мен. Но аз се чувствам длъжна на децата ми - родих ги заради себе си, за да им се радвам, но не съм ги питала дали искат да се раждат, затова смятам, че съм длъжна да им дам най-доброто, което мога да постигна (не само в материален аспект), за да си харесват живота и за да не проклинат деня, в който са се родили.

# 104
  • Mediterraneo
Всеки знае за себе си, нали?! Никого не уча как да живее. Купувайте апартаменти, после си ги яжте, ако щете.
Това е МОЕТО мнение по темата и не разбирам какво толкова ви бърка дали мисля социалистически или по европейски  newsm78
Ако дъщеря ми не оцени това, което съм направила за нея, здраве да е. Аз ще съм чиста пред себе си и това е моят начин да завърша живота си подобаващо. За вашите начини изобщо не ме е грижа.
И не панелка и Лада, драга ми Хакиба, планирам нещо доста по- голямо... И се надявам твоето дете да не похарчи за апартамент 20-те хилки в евро, които старателно ще му събираш с години. Съвсем по европейски  Whistling

И още нещо - не мисля, че родителите ми са ми длъжни за нещо, благодарна съм им за всичко, което са направили за мен. Но аз се чувствам длъжна на децата ми - родих ги заради себе си, за да им се радвам, но не съм ги питала дали искат да се раждат, затова смятам, че съм длъжна да им дам най-доброто, което мога да постигна (не само в материален аспект), за да си харесват живота и за да не проклинат деня, в който са се родили.

Peace

Общи условия

Активация на акаунт