Грижим се за януарското човече и за баща му забравихме вече!

• 14 050
  • 282
  •   1
Отговори
# 195
Ето ме и мен..време е и аз да се похваля.Днес бяхме на консултация-4300 кг и 54 см.- с килограм повече от преди и с 4 см повече от преди newsm44 Биха ни и имунизацията за хепатит Б.Много болезнена..Мария доста си поплака милата.Казаха ни да започваме със сокчетата, но на мен не ми стана много ясно.Ако някой има материал може да ми помогне..може и да сте споменали по-рано в някоя тема но не ми е останало време да прочета, за което се извинявам.Някой знае ли колко време не трябва да се мокри след имунизацията? newsm7
От вчера съм ...в цикъл...и да ви се оплача сега...чувствам се ужасно...много силно тече../извинявам се за това че соподелям/! smile3518Първо нервите са ми опънати до краен предел...второ, малката незнайно защо по цял ден реве и се къса.../мисля че не са колики/...трето няма кой да ми помогне с абсолютно нищо.У дома като ч ли бомба паднала ..не мога да намеря какво да облека. Weary
Да ви попитам давате ли водичка...розов етикет на Девин -изворната и ако давате дали я преварявате.Казаха ми да не я преварявам, но все пак съм длъжна да попитам.
Мммм друго друго...може да не спим през деня......Ноооо от 00:00 часа до 6:00 часа сутринтта спим smile3521..то друго успокоително няма... Simple Smile
Някой давал ли е от чайчето за колики на ХИП и дали има файда от него...или да си правя чая от копър и анасон...?
Честито на всички...които празнуват първи...втори месечинки   bouquet

# 196
Честити първи месечинки на бебчетата на Микки, Киска и Тониси   bouquet Да растат здравички, усмихнати бебоци и да спинкат през цялата нощ  Hug

елеонора, аз давам водичка, но само преварена. Чувала съм, че минералната НЕ се преварява.

Аз родих нормално в частна болница Вита и платих 1300 лв и си струваше всяка стотинка - цената включва абсолютно всичко: раждането (при моята лекарка), самостоятелна стая (там всички са такива), епидурална ако искаш (аз не исках, но това е по желание), неонатолози, педиатри, ядене, което си поръчваш от меню на ресторант. А акушерките са страшно мили и ми показаха как да кърмя, как да къпя и да третирам пъпчето... въобще абсолютно всичко. След време второто бебче (а може и трето  Wink) пак там ще го родя  Hug

Подариха ми диска с упражнения на Синди и почнах да ги правя от около седмица и отделно наблягам на мноооого коремни преси. Уж ми оставам 3 кг да сваля, но не си влизам в нищо старо...

Нашата педиатърка като дойде след раждането ни взе 20лв. Утре пак ще дойде вкъщи, че правим един месец и ще ни бие ваксината, но незнам дали пак ще поиска - предполагам да, защото акта за раждане утре ще го вземем  newsm78

За коликите: аз пия чайче от копър и анасон и да чукна на дърво добре се отразява на бебчо  Grinning

# 197
аз от тоя чай на хип не видях някаква разлика, освен че още повече дрискаме Embarassed

като казахте масажи, аз на салон немога да ходя, но имам масажиска която идва в къщи но се чудя т.к ни прави масажите на спалнята но маслото много мирише дали не е вредно за бебето, понеже спи при нас? мъжо постоянно ми мънка че му липсват масажите (преди да дойде бебо си правихме по 2 пъти в седмицата)

за варненските майки който искат да ходят на масажи, бих я препоръчала, ходи по домовете, около 50 год( млади масажиски не пускам в къщи) hahaha и е многоооооо добра. взима ни по 10лв за 1 часкато редовни, а иначе мисля че е около 15-20 лв
а в предната сметка, се чудих какво пропуснах - епидуралната 100 лв

все забравам да чиститя месечинките на малките бебоци, да са живи и здрави!  bouquet

# 198
  • Бургас
Ели ,честит ти цикъл !
Аз ,а предполагам и повечето мами тук няма да захранваме рано и даже няма да започна със сокчета.Но ако искаш да започнеш със сокчетата първо се започва с ябълка или морков по лъжичка.Така поне правех преди май  newsm78
Браво на Мария расте си детето,а за реването май повечето сме така.
Чайче купих и аз днес на Блевит обаче.За сега дребчо не го иска,гаден му е и се мръщи. Rolling Eyes
Иначе вода не давам.Розовата Девин е изворна и ако купуваш малка бутилка и отваряш всеки ден , можеш да не преваряваш.Но ако си взела по-голямо количество се преварява заради евентуални бактерии които може да има поради престояването на водата.Аз лично за сега преварявам само чешмяна за АМ,но след 3-тия месец минавам на изворна без преваряване.

# 199
  • София
Анджи - какъв е този номел с биберона и шала? newsm78

нашата педиатърка каза ,че и изворната вода трябва да преварявам , а минерална в никакъв случай да не давам.Само се чудя тази вода от чешмата кой знае и тя колко е хубава Confused

Нашата отначало хич не харесваше чайчето на ХИПП , но ми казаха да слагам по малко захаир и сега само него иска- другата вода нещо не и харесва. По колко вода давате на децята си на ден. Че тя като е нервна само чайчето на ХИПП я успокоява понякога- и пие па две три шишенца на ден- т.е около 200 мл.

# 200
  • Бургас
Ами juju1 аз повече от 50мл,за деня не бих дала.Но иначе пием не повече от 20 мл.
А водата се преварява написах защо,заради евентуални бактерии.

# 201
Ами juju1 аз повече от 50мл,за деня не бих дала.Но иначе пием не повече от 20 мл.
Що , бе , Клои newsm78 ? Аз пък отдавна му давам да пие колкото иска . Горе-долу по 150-200мл. на ден ги докарва . Нямам проблем .

# 202
Фук-фук, и аз сефтосах количката. Малко тежичка се явява, но имам само 7-8 стъпала и се ядва. По бордюрите е багер  Whistling Яни спа около час и после като ревна, ама и аз съм си заспа и не й бях взела чая, ами само остатъка от кърмата, което замина мнооого бързо. После й дадох чай от лайка, ама на нея като не й мерише на мастика и не ще. Та тя си повика и се наложи да развалим седянката с Мимозе  Cry Чак на връщане се сетих за трика с биберона и шала и се прибрахме дремейки и тихи  Mr. Green Утре пак сме навън и по-добре екипирани.  Naughty

Аз давам минерална вода от Трънска баня и не преварявам. Даже и АМ го джуркам с вода стайна температура. Чайчето е на хипп със захарчица вътре и даже си го търси, толкова го харесва.
Захранване ще правя от 4-5 месец със сок и така. Сега с тез колики само за сок е  Sick Миналата седмица се беше вторачила в мене докато хапвах компот и така ме гледаше, че чак ми преседна. Та й дадох една капка в устата и настана едно мръщене, едно облизване  Mr. Green рано ни е още  Heart Eyes

# 203
такаа ето ни и нас !Честит първи месец на днешните  рожденници!
равносметката след днешната консултация е че Радито вече е 5300 и 54 см. newsm44направиха ни ваксините -ДТК и полиомиелитната и поплака умерено като се прибрахме и дадох Панадол и само малко помрънка и заспа! А като се събуди хапна и бегом на разходка ей друго си е като е хубаво времето,даже успяхме да пием кафе с Тедсан и Вилянка Wink
а сега започвам да стягам багаж че утре отиваме малко на гости при моите родители в Омуртаг и тъй като там нямам комп. известно време ще зачезна!ей сега ще кача някоя нова снимка на Ради  при другите ни сладки бебоци

# 204
Кафява мечка- и аз доскоро бях с херпес. Нищо особено по отнопшение на хигиената, кърмата го опази, той си получава естествен имунитет, или понеаз така си го обяснявах. Какво не правех- не го целувах, незнам как се въздържах близо 2 седмици. Веднага след като ми излезе херпеса и близо седмица след това освен, че си миех ръцете преди да го взема мацах и по един санитайзер за всеки случай. Не се паникьосвай.
Микки- има разлика- пораснало момчето
Честита меесечинка на месечинковците
kloie- какви упражнения би препоръчала, за крака, корем и дупе

Последна редакция: ср, 20 фев 2008, 17:33 от kokonka

# 205
  • Бургас
Джули,аз реших така за моя бебо след като причетох,че си набавя необходимото количество за деня от АМ или кърмата,а излишното количество вода само раздувало червата.Затова не е необходимо.Но всеки сам решава нали така. Peace

# 206
И аз досега бутах количката, 2 часа и половина по Княжевските байри, крака не ми останаха, егати фитнеса  Mr. Green Стефчо спа през цялото време и с майчето, с което бутаме заедно голямо лафче падна  Mr. Green
И на мен педито ми каза да ги почвам сокчетата, ма нещо много рано ми се видя. А като ходих  на контролен в МД ми казаха да захранвам след коригирани  6 месеца, реална възраст 7 месеца и половина. Аз май някъде по средата мисля - към 4-5 реален месец да го захранвам.
За оригването - и при него така, не винаги успява да се оригне и е голямо сумтене и мрънкане. Но като го сложа по корем в креватчето и веднага се оригва. После веднага го обръщам, че започва и да връща от поръчката.

# 207
taia: искам и аз масажи вкъщи за 10 лв. - то това е без пари направо. Но ако идва от Варна до София малко соленичко ще ми излезе  hahaha Joy

Аз също познавам една масажистка, която взима 15 лв., но не мога да си запиша час, защото малкия всеки ден яде в различни часове - зависи в колко се събуди сутринта. Исках и на козметик да отида, и на фризьор, ама... Първо да му хванем цаката на графика, а после да намерим кой да гледа малкия хихихи  Joy Има време и за мама Засега ще се задоволя само с коремните преси  Laughing

Аз давам водичка само през нощта - с нея замествам храненето. И си пие по около 110 мл - колкото за едно хапване. А през деня е само на кърма.

# 208
Аз пък вода не давам, с баба ми все се караме за това по телефоните, викам и че Даная е раждана тук и я гледам според френските правила така като гледам тя и няма нужда от вода набавя си всичко от кърмата.Та така имахме разногласия и за мокренето на пъпчето и за разходката на осмият ден че искара и педиатрите тук че не разбирали Laughing
За оригването нямаме проблеми, почти веднага го правим Simple Smile
Аз започнах да спя следобед тайната на успешното кърмене била много вода(най-малко два литра на ден), максимална почивка и слагане на бебето на гърдата колкото се може по често.

# 209
А противотуберколозната ваксина задължителна ли е в бг?Защото една френска мама ме посъветва, да и я поставя ако си ходя в бг, защото България била изключително рискова и имало доста случеи на туберколозно болни newsm78 тя точно заради това поставила ваксината и на двете си деца понеже прекарвали по няколко месеца в бг и не и се рискувало излишно.

Общи условия

Активация на акаунт