ДЕКЕМВРИйче сладко гука...мамо ела тука!

• 9 661
  • 286
  •   1
Отговори
# 45
  • София
Цвети, Нонич, вие, разбира се, сами си решавате да давате или не сокче. В такъв случай може ли педиатъра да настоява за нещо, за което очевидно не се поинтересувал?!!! И какво значи да го лъжете? Разпечатайте на СЗО препоръките, това , което Шантал пусна и попитайте дали е чувал поне за подобно нещо? Децата са си ваши, нито на педи, нито мое, разбира се, така че аз просто се чудя заедно с вас, защо толкова се връзвате на нещо, а не настоявам. Вие сте тези, които решавате за детето си, не педи и няма нужда да го лъжете , а съвсем спокойно и откровено да изкажете решението си, ако то не е същото, като на педито.  Peace

Нонич, калории има във всичко и не те вредят. Такова изказване пък е на пълен профан, извинявай, че така се изказвам за доктора ти. Киселините са проблем, киселините!

Последна редакция: пн, 18 фев 2008, 21:46 от veshti4ka

# 46
Честито на рожденичките, много усмивки и сбъднати мечти!  newsm67
Относно захранването - наистина нашите лекари еднакво учат, различно разбират, както казва дядо ми. Нашата лекарка винаги казва, че колкото по-рано се даде някоя храна на бебето, толкова е по-голяма вероятността да развие алергия към нея така, че всяко нещо с времето си. На два месеца и да дадете сок, бебето нито ще оцени вкуса му, нито ще му е кой знае колко полезен, но все пак сами решавайте, може да получавате насоки от педиатрите, но  при толкова информация имате възможност за избор.

# 47
Оф , амадиске от де го изрови тоз таралеж ...баси къв е апетитен ,прияде ми се торта baby_neutral
Честито на рождениците и празнуващите  bouquet
livelo, много сладичък тоз  Божидарчо  Heart Eyes
Иве,ти си знаеш ... Hug

# 48
Честит Рожден Ден на малката кукла на Льонката!
Нели, честит празник!

Момичета благодаря ви за съветите за кърменето. Всъщност изчела съм доста, особенно една безсънна нощ след като Елена не спря да повръща цял ден. Тогава се чудех какво да правя и се обвинявах, че не съм направила всичко възможно за да я кърмя само. Пробвала съм с кърменето на поискване, както си говорихме с Аничка, но знаете ли какво е чувството да виждаш, че детенцето ти е гладно, а ти нямаш достатъчно кърма за да го нахраниш и се предавах  Cry Днес и давам от двете гърди, но пак се борихме и залъгвахме. Представяте ли си вече я кърмя права, щом седна и започва рев.... Моля се поне да имам дори и малко кърма, колкото се може по-дълго.

За захранване нашата педиатърка не е споменавала още. Ние сме на 28-и на консултация и тогава ще споделя.
За очичките, аз много се надявах да вземе цвета им от бабите си, но уви - нашите ще бъдат кафяви, защото вече си личи...

Килограмите вече ги споменавам неколкократно, няма лесно да се справя с тях.... Embarassed

Колкото и да не ми се иска трябва да ставам. Днес мойта кукла не е в настроение и е ревлива....
Спокойна нощ на всички мами и бебчовци  Hug

# 49
munieca, не разбирам всичко подробно, Вещичка трябва да се включи с превод. Мога да ти кажа аз какво направих. Един шал, неразтеглив, го премерих както е описано- от рамото към противоположния хълбок + петнайсетина сантиметра за шев и за бебе  Grinning. Дори и не му измерих ширината, може и да е повече от 70 см. Заших почти като на фигурата http://slingokonsultant.ru/makesling/sling-truba.php , само че с два, не с три тегела. Особеното е, че за да е по удобен трябва да се кръстоса на рамото. После обаче реших, че мога да го скося и пак извадих ножицата  Mr. Green. Тук обаче са показали, че се отнема 7 см, а аз резнах на око, може би към 10. И пак се зашива. От клипчетата видях как точно се слага. Не съм сигурна, че обясних читаво, ама така ясно си го представям като пиша  Blush

# 50
  • Sofia
chiges  благодаря! тя вещичка освен този сайт на руски ми пусна един и на анг. ама нещо не схващам, то май не е от езика,а от друго!  Embarassed ама утре пак ще погледна по опдробно! само още един въпрос къде се слага и имали въобще тръба?!?  Embarassed

а за другите желаещи http://www.mykarmababy.com/pages/BabySlingPattern.php

# 51
  • София
Ох Вещичке колко си права ако знаеш. Но нашият педиатър иначе е много добър и не искам да го сменям, единственият му минус е това за ранното захранване, иначе във всяко едно отношение няма грешка (изпитан е от детето на брат ми). Но се притеснявам следващия път като му кажа че не сме почнали със сока - да не ме прати при някой друг, пусто такъв му е принципа "или мен ще слушате или ще ви запиша при друг педиатър". Мисля и този месец да изкараме без сокове, и ще видим каква ще е реакцията другия и тогава ще му мисля.

Валя ако знаеш колко добре те разбирам. Ние бяхме така като теб - дете реве, аз го мъча на кърма и така 20 дена. Да видиш като почнах да я дохранвам как се успокоих и как ми се увеличи кърмата - е не сме минали изцяло на кърма, но мога да кажа че имахме един период в който не се дохранвахме, после пак се дохранвахме, сега май пак се стабилизираха нещата. Истината както казват момичетата тук - търпение му е майката. Пожелавам ти успех.

# 52
Честит рожден ден на двете ни рожденнички днес!  bouquet за Нели и  bouquet за сладурката на Льонката!

Нонич, момата много съм я харесала, да се наредим с Дамянчо на опашката.

При нас нищо ново няма, освен че днес Дребния ни пя от 6 сутринта около 40 мин. Беше много сладко, но малко беше объркал времето.

Да си похваля педиатъра-захранване на кърмени деца-най-рано на 4.5, 5 навършени месеца със зеленчуково пюре, но търпи мнението на родителит и за по-късно захранване.

За килограмите съм писала- стартирах бременността 70 (на 165 см ръст); отслабах по времето на бременността до 64; влязох да раждам май 70; излязох от родилния дом 63; сега качих до 65, заради хапването и липса на движение.

А, да ви се похваля, опитвам се пак да се върна към света на месоядните след 11 години вегетарианстване- захранвам се със бебешки пюрета с месо.  Надявам се, че сега няма да развия пак гадната алергия. Стискайте ми палци.

Последна редакция: пн, 18 фев 2008, 22:31 от div4o

# 53
За захранването, както вече споменах нашия педи още преди месец ми каза да захраня със сириъл .Аз естествено не дадох , а на консултацията миналата седмица , като ме пита давам ли , аз казах - да дадох, но тя не го прие добре и затова спрях.Ми беше ми неудобно да кажа , че не съм го послушала ,щото то не ми е и за пръв път .В началото ми даде няколко кутии АМ и ми каза да давам от него , да де ама аз давах друго и не го смених , после вика : давай вода с флуор той е полезен за зъбите , а аз не, не искам такава вода , ще давам без флуор...и ако и сега му бях казала , че не съм захранила по неговите указания , сигурно щеше да ме помоли да си търся друг педиатър или сама да се оправям , като толкова разбирам...

# 54
munieca, слинга наподобява тръба  Grinning. Отрежи един правоъгълник със страни 7 и 15 см, свий на тръба и залепи късите страни и готово. Пък бебето се вижда къде и как се слага на един от първите линкове, които ти пусна в предната тема.
Макси, честно казано, с подобни изказвания този доктор сериозно би разколебал доверието ми в способностите му и не бих съжалявала за него.

# 55
  • Sofia
munieca, слинга наподобява тръба  Grinning.
лелееее срам и позор! а аз се чудя таз тръба каква е и де ще я сложа!!! мани! добре,че не експериментирах!  Embarassed  Embarassed  Embarassed

маленуш, дари вии що те не спите! айде лека и от мене... тоя път верно си лягам!

# 56
  • София
Всички лекари това препоръчват. Моята каза на 3 навършени месеца да започна да давам. На въпроса ми дали е жизнено важно да започна толко рано тя отговори НЕ! Сега като ходим за следваща ваксина сигурно пак ще повдигне въпроса и ще видим какви предимства ще изтъкне. Иначе когато бебетата са на смесено хранене има резон да се започне по-рано с захранването, но в крайна сметка, който както си прецени. В болницата имаше една мацка, която ми обясняваше, че нейния син на 6 месеца докопал стрък праз и започнал да го смуче С АПЕТИТ!!! Тя като го видяла изпаднала в потрес понеже бил само на кърма до момента, но детето явно е имало някакви нужди. Другият случай е с моя братовчедка. Гледали са я на село и вуйна разправя как си я оставяла на полянката на одеало и си шетала, но на няколко пъти като се върнела при детето, което е било на не повече от 7-8 месеца цялата му уста е била кафеникава. И тя се чудела какво яде... на следващият път се скрила и гледала. Ядяло пръст детето, а лекарите след пълни изследвания установили, че някакви соли липсват в кърмата и от почвата си ги набавяло. Може да ви се стори абсурдно, но това е положението. И явно и тук си важи принципа, че когато човек, пък бил той и бебе е готов за нещо то непременно му се случва  newsm57

# 57
  • София
само още един въпрос къде се слага и имали въобще тръба?!?  Embarassed

Joy Joy JoyТова го бях пропуснала Joy Joy Joy
Муниека, срази ме направо hahaha
А ако сериозно, кажи от какъв плат искаш слинга ластичен или не, за да ти преведа указания, защото са различни малко.

Избодох си пръстите ужасно с тези ботушки. Скапана машина се прецака и се наложи на ръка да шия. Но пък става много готино. Едното е почти готово. Утре ще го довърша и почвам другото. То ще почнат жегите, аз ескимоски ботушки шия hahaha

# 58
Макси, честно казано, с подобни изказвания този доктор сериозно би разколебал доверието ми в способностите му и не бих съжалявала за него.

О , аз никога и не съм му имала доверие , затова и не се вслушвам особено в съветите му .Ама и нямам гаранции ,че другия при който ида няма да е същия .Ако съм в Бг ще се поинтересувам за добър педиатър , ще потърся мнение на други майки и ще открия добър лекар , но тук няма от кой да получа такава информация .За сега се трае , а като земе да не се ще се сменя.

Иве, вече няколко пъти съм казвала , че малката е одрала кожата на татко си , но определено вече и на теб заприличва Wink
досега беше на татко момичето , сега вече е и на мама Grinning

Последна редакция: вт, 19 фев 2008, 01:07 от maxi_

# 59
Момичета, относно захранването отново: при по-късното захранване се избягват алергии и стомашни проблеми. Така е според новите изследвания и по-модерните педиатри препоръ1ват този метод. (Например моята любима д=р Масларска). По-старомодните си карат по старияначин. Не че бебето ще се отрови, като му дадете сокче през втори, трети месец (моите големите бяха така), но има по-голям риск да получи алергии сега или на по-късен етап, а на всичкото отгоре и стомахът не може да извлече витамините от сока, така че полза никаква, освен мама да се кефи, че захранила бебето. Поради тази причина реших да изчакам поне навършен 4 или 5 месец и да почна със зеленчукови пюренца.

Досега се цедях, че утре имам разни задачки и се налага да излизам без бебето и знаете ли какво установих? Тъй като докато вършех тази кравешка процедурка, свалях и качвах разни снимки на Калоян, а после малко сърфирах из форума, забеляах, че докато гледам бебешките снимки, ми тече повече кърма. Не знам дали е случайно. Що не пробвате и вие, като се цедите, дали не става по-лесно, ако гледате бебето (или снимка, като мен). Нали Венчо се оплакваше, че много бавно става.

И относно килограмите - аз финиширах някъде на 83  #Cussing out, сега съм между 70 (Дори 72 - зависи колко съм яла). Трябва да смъкна до 58. Доста е, но ще се борим. Само че не мога, докато кърмя, много ми се похапва. Нищо, ще си ходя такава обличка и бузеста една година. Не ми е за сефте.  newsm78

Чао засега и целувки на всички.

Общи условия

Активация на акаунт