ДЕКЕМВРИйче сладко гука...мамо ела тука!

• 9 661
  • 286
  •   1
Отговори
# 30
  • София
 newsm59 на малката красавица на Льонката. Все такова лъчезарно и усмихнато момиче да бъде. Много целувки и весело парти довечера.
 nbirthday на Нели. Много хубави моменти да имаш.

Ей Ема вчера след това скитане през деня заспа рано рано - нямаше 8 и съответно и аз успях да си легна рано. И днес бях толкова свежа че успях да  newsm75 newsm79 hang.
По-хубаво щеше да бъде да си изразходвам енергията в разходка, но този вятър ме отказа.
Цвети
ми ела да ни видиш нас де (та да ни видиш и миглите-не че са ни големи). Тая седмица ще е хубаво времето що не се надигнеш за една разходка из нашия квартал.
Иве страхотна е новата тема, както винаги   bouquet  bouquet  bouquet
А за килата - аз съм писала при друго обсъждане ама и сега пак да си кажа - като влезнах да раждам бях около 73-74 някъде, след родилния дом бях станала 63 (като забременях бях 58), но доста бързо качих 2 и сега съм 65. Дано да не качвам повече, но не се и ограничавам заради кърменето. Ще сваляме кила когато се стопли времето.
Ох хайде да се надигам да се оправяме да ходим на консултация. После ще се отчета.

# 31
  • Габрово
Здравейте мами!

Льонка, честит рожден ден на принцеската ти Tada nbirthday  party023

Днес и ние минахме по реда си с ваксините(без петвалентната) и сега малката спи, но иначе си порева хубво при боцкането Sad Изписаха ни едни капки за температура, обаче това мойто дете освен кърма друго не признава и хем, че са сладки не ги ще и не знам как да я излъжа да й дам Rolling Eyes
Цвети, на тая снимка много сте ми сладки http://www.snimka.bg/album.php?album_id=202761&photo=176
Алекс също е синеока и дано моя ген надделее защото в нашата рода всички са светлооки(благодарение на дядото руснак) Sunglasses

Аз да ви кажа също ям чат пат шоколад, както и цитр. плодове, особено портокали и мандарини ям постоянно и засега нищо й няма на Александричка Grinning
Я кажете вие след като изрежете ноктите на бебчетата дерат ли пак, защото при нас много повече са раните от одрасквания при изрязани нокти и се чудя да не би да трябва да ги пиля, знам ли newsm78

# 32
  • Sofia
Да се разпиша и аз.
Иве, темата е прекрасна както винаги  Hug
Валка, аз ги пиля след като ги изрежа
Вижте на какво попаднах , относно плодовите сокчета :

ДА ЗАХРАНВАМЕ ЛИ С ПЛОДОВИ СОКОВЕ ВЕДНАГА СЛЕД ВТОРИЯ МЕСЕЦ?

Сигурно болшинството от вас са чели книги за храненето на децата, в които пише, че от втория месец се започва даването на плодов сок. Правилно ли е това? В Националния план за действие „Храни и хранене – 2005–2010 г.“, приет от Министерския съвет още през 2005 г., пише, че: „Практиката на захранване на кърмачетата в България не отговаря на международно приетите препоръки. Докато Световната здравна организация препоръчва до шестия месец бебетата да са изключително на кърмене, у нас вода се дава още след раждането, а в края на втория месец се въвеждат плодови сокове. Това намалява приема на кърма и оказва неблагоприятно действие върху хранителния статус и имунитета на кърмачетата. Поради неинформираност или липсата на средства някои майки въвеждат рано краве мляко в храненето на кърмачето, което създава риск от алергия и желязонедоимачна анемия.“ Този цитат дава категоричен отговор на въпроса, който най-често се задава от родителите:  да започнем ли даването на сокче от втория месец, защото детето на съседите вече го пие.

# 33
  • София
Шанталче, виж в началото на темата статии относно сокчета Wink
а-а, разбрах. Сигурно имаш предвид, че и тук са приети вече на официално ниво тенденции за късното захранване? Друг въпрос, че педиатрите дори официалните становища не ги знаят...карат си някак....

# 34
  • Пловдив
Мама Боби, направо ти завиждам за кг. А ти колко качи, та ги стопи така бързо?

Tsvetito, този път качих само 12 кг, а първия път - 18 кг. но и в двата случая еднакво бързо ги свалих. Сама си гледам децата / и Цеци и сега Иван /, по цял ден почти нищо не ям освен разни шоколадови бисквитки , Кит Кат-чета и други подобни. Полудяла съм за сладко, ей. Такова чудо до сега не ми се беше случвало. И срам, не срам  Embarassed доста си похапвам. Вечерята със семейството обаче не пропускам. И .. това е / както  казват в една реклама / Joy
А иначе и аз кърмя ( по-точно се цедя и давам с шише), но не забелязвам неяденето ми да се е отразило на количеството кърма. Ако трябва да ям и пийвам сокчета на корем, както пише в книгите, трябва мандра да отварам  bombs Laughing Мъж ми обаче твърди , че от проклетия слабея  Mr. Green. Може и да е прав, знам ли   newsm78

# 35
  • СОФИЯ
Честит рожден ден на малката принцеса!  newsm59
Да расте много щастлива и да бъде все така усмихната!Весело парти довечера!  bigdance2
Валката ние режем ноктите 2 пъти седмично и ги пилим.Ако не ги изпилим наистина се дере повече.Много е смешно като започне баща му да ги пили-на тия мини нокти.... Laughing
Иве темата е прекрасна!благодарим ти от сърце!  bouquet
Това със захранването...аз баткото си го захраних рано,рано...Даже при липса на кърма/по-скоро интернет,Вещичка и Аничка / на два месеца и половина му дадох козе кисело мляко.Казах на лекарката ни и тя каза:Чудесно,ако можеш му намери и магарешко! ShockedТа сега пак се записваме при нея като се приберем на София!Но малкия след като го кърмя,мисля да е към 6 месец.
Аничка радвам се,че детенце вече се оправя!Дано да сте здрави и да нямате вече такива притеснения! Hug
За хубавите бебета:В този форум грозни бебета аз поне не видях!Всичките са хубави!Едно има големи и хубави очи,другото бузки,третото мигли красиви.....Тъй,че всичките са ни прекрасни и дано са здрави! Heart Eyes
Ние утре сме на ваксина.Голяма система ще стане като го няма тате сега.И да ви кажа по-трудно ми е без него,но ми е по-спокоино... Mr. GreenЗащо така се получи незнам,а мислех,че много ще ми липсва  Mr. GreenВечер е весело у нас.На брачното ложе с децата по средата.Снощи от 20,30 сме започнали да се подготвяме за сън и в 23,50 сина ми ми вика:Мамо аз вече ще спя,лека нощ StopТа така,но още малко.Още десетина дни съм му дала за освежаване и нанасяне.
Мама Боби и аз съм проклета,ама не слабея Mr. GreenАма не спирам и да ям де Embarassed

Сега трябваше да пиша още,ама като от петък не мога да мисля така е.... Rolling Eyes

# 36
  • София
Мерси за пожеланията момичета. Лионката , специално да нацелуваш каката от мен (родени сме на една и съща дата), пожелавам и от здраве и късмет да не се отърве Hug
Ние в събота правихме погача на дребния и си изкарахме много весело, особено той, защото през цялото време му се радваха и обръщаха внимание. Голям кеф беше. Накрая се изморихме и  си поспахме доста.
Ето и малко снимков материал : http://www.snimka.bg/album.php?album_id=210086&photo=27
Иве  smile3525 темата е  толкова сладка с тия зайчета.
И как забравих да почерпя

Последна редакция: пн, 18 фев 2008, 18:40 от nellyli

# 37
  • София
Записвам се и аз в новата темичка!

Честит празник на прекрасната кукла на Льонката!  nbirthday
Честито и на Нели!

Момичета от къде мога да си сваля детски песнички, че да си опресня малко знанията, че почна да пея някоя и стигна до средата и.... на-на-на  Mr. Green

Между впрочем, къде се загуби Бабчето? И Анайс зачезна нещо  newsm78

Ох,още нещо щях да пиша и забравих!

# 38
Нели, ЧРД и на теб мила (голям съм заплес  ooooh!).
Ей, честити ни месечинки Simple Smile
Нонич, я кажи колко сте пораснали. А иначе за идването към вашия квартал, може, ама сигурно към края на седмицата, че утре отивам да си взема направление за генеколог, че така и така, ще оправя болничния. После до фирмата да си взема 1-вия болничен, след това до НОИ да взема 2-рия и да ми кажат кое не е наред, че да се правим тия упражнения пак. А другиден ще ходя при генеколожката и до ТК предполагам, а може и в четвъртък. По този повод да ви питам, къде трябва да отида за да ми коригират болничния в ТК? След което с най-голямо удоволствие ще дойда да видя твоята мацка и да се поразходим.
Мама Боби, бе то и аз съм на тоя режим, денем сладко, вечер хапвам. И пак си имам кърма ( вярно, че сутрин е най-много, ама все пак тя през ноща не яде), ама и нещо спрях да слабея. За около месец свалих 3кг (откакто имам кантар да се меря).
Валка, това е една среднощна снимка Simple Smile Мъжа ми спеше, а аз се опитвах да я приспя (безуспешно разбира се, когато тя иска, тогава заспива). А тъкмо ме подсещаш, че имам още снимки да качвам.
Установих, че за да свърша работата в къщи трябва да ставам сутрин, защото тогава спим, и мама може да шета спокойно (днес станах в 11 и почти всичко си свърших). Е имам за гладене и пране още, ама да видим кога ще е гладенето, като няма да ме има по цял ден.
Ми...май нямам какво да кажа друго за сега  Blush

# 39
  • Пловдив
Мама Боби, бе то и аз съм на тоя режим, денем сладко, вечер хапвам. И пак си имам кърма ( вярно, че сутрин е най-много, ама все пак тя през ноща не яде), ама и нещо спрях да слабея. За около месец свалих 3кг (откакто имам кантар да се меря).
Tsvetito, ми то 3 кг за 1 месец хич не е зле. Ти по колко искаш да сваляш ? newsm78 На мен след раждането ми останаха само +6 кг и сигурно затова толкова бързо ги свалих.

# 40
  • София
Eто ни и нас след консултацията и ваксината. Девойката порева порева, успокои се и почна дори да ни се смее. Вкъщи й направих компрес с реванол, дадох и панадол и се надявам да нямаме странични реакции. Пораснали сме 850 грама и 4 см и вече сме 4650 гр и 58 см. Голяма мома е вече.
Цвети когато решиш да дойдеш ние всеки ден излизаме, така че сме на линия.
А педито каза след 10-15 дена да почваме със сокчето от ябълка  Tired  newsm78. Питах го може ли да не бързаме, той каза може, но ти вече един път си й дала адаптирано в което има калории, а в сокчето такива работи няма и с нищо нямало да й навреди. И сега съм в поредната чуденка. Прочетох това което Шанталчето е цитирала, но пък от друга страна к`во да правя с този педиатър, хайде ще го отложа с един месец, ми той следващия пак ще ме кара да давам. Да го лъжа - не си е работа. Ще го мисля за сега ........ Crossing Arms Crossing Arms Crossing Arms

# 41
Мама Боби, и аз не знам, никога не съм пазила диети, нито съм искала да отслабвам, даже напротив, исках да кача някое килце, ама не 30!!!
Валка, забравих да ти благодаря  (мн съм отнесена). И аз най се харесвам като сме с бебка, като съм сама, нещо не съм така Убава  Mr. Green Юлианка ме разкрасява  Sunglasses
Забравих и за ноктите да пиша. Ами ние само ги режем, 1 път седмично, ама май 2 пъти трябва, че бързо растат. Не й ги пиля, но и няма нужда, защото ги изрязвам без никакви ръбчета и не се дере.
Абе вярно някой девойки се загубиха, пък да кажеш, че е хубаво времето, ми то...
Как ли е преминало всичко при Бабчето? Никака не се отчете, дано да няма нещо лошо  Praynig
Ей, Нонич, мн сте пораснали бе. Родихте се само 50гр повече, а сега освен на кг и на дължина сте повече, браво на вас. А за сокчето и аз съм в такава чуденка, а даже не я попитах дали може да отложим. То май не толкова сокчето ме притеснява, ама и тия ябълки дето ги продават...с колко ли пестициди са наблъскани? Педи вика, най-хубаво с домашни ябълки, ама от де?

# 42

Имам една идея и за нея ще се нуждая от вашата помощ. С татито нямаме все още брак, но решихме преди да родя да свършим и тази работа през 2008 г. Сега съм решила да измайсторя една покана и аз с помощта на Малчо да му предложа на 29-ти /знам, че жената може да предложи на тази дата и таткото няма да може да ми откаже  Laughing/. Та за целта ако знаете някой сайт с който да направя такава покана или поне да разгледам, че да ми хрумне някоя по оригинална идейка.

Иве, зайчетата са страхотни.   bouquet

Тони, ние също сами си правихме поканите и текста вътре...при нас подписа беше на 26.05., а купона на 17.06....ще видя дали пазим някоя и ще ти я пратя... Peace

# 43
  • Sofia
първо да честитя на малката синеока принцеса! да ти е жива и здрава и да се слушате взаимно!   bouquet

Нели и на теб желая слънчеви дни и безкрайни усмивки от сладкия бебок!

Valka с това шишенце давам и капките за колики и вит.Д, а и сиропa за кашлица като беше болна, изцеждам кърма и ги смесвам, хем по-бълзо, хем съм сигурна,че ги е поела - http://family-bg.com/prX_1428.htm?osCsid=501041c1776f926871409b48f177935
моето е само шишето, на друга фирма и е 3 лв.

Масата ей от тука http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=48986.msg%25msg_id%25 и http://store1.data.bg/zmeigorianin/Detski%20pesnichki/Detski_small/ вече ги знам наизуст, защото аз много й говоря,май дори и като спи , пея песни и разказвам приказки, съответно получавам много усмивки, голям хилеж и гуууууууууу. ей това ме разтапя  Blush

такаааааааа за килата! малеееееее голем гняс големо нещо!!! аз като ви чета,, дори не искам и да се замислям! само ще реча, че не съм далеч от това когат родих, а за килата от преди мога само да сънувам!!!  Embarassed

Чигес, Вещичка айде малко помощ и на тея с двете леви ръце!!! искам и аз слинг с тръба, как звучи!!! някъде разбрани инструкции,че от онези нищо не разбрах!  newsm78

# 44
Честито на малката принцеска на Лионката!

Честит празник и на Нели!

Иве - много сладка темичка  Hug
Момичета, аз също говоря и пея на Алекс, а в момента, в който спра - започват или мъжа ми или Марина. А и Марина е започнала да гука на 6 седмици /видях го в дневника и/

Общи условия

Активация на акаунт