Каква шевна машина и откъде

• 595 857
  • 4 400
  •   1
Отговори
# 1 545
Чудих се, мислих го и най-накрая си купих Елна eXplore 240 (тя също е с безплатна доставка до офис на Спиди). Някакси ми допадна най-много. Минервата също много ми хареса, защото имаше много повече декоративни бодове и сигурно и аз не знам коя бих избрала, ако бяха пред мен, но вече няма и значение и на толкова места четох, че най-накрая ползват само някои, а не всичките, та.... Надявам се тази да ми върши много работа, дълго време. Тепърва ще започна да шия като ми доставят платовете. Благодаря да изчерпателната информация и съветите! ☺☺☺

Последна редакция: ср, 17 апр 2019, 23:29 от Kokoteshka

# 1 546
  • София
Електричар, безкрайни благодарности за линка за калерчето. Flowers Four Leaf Clover Hands Clap Grinning

# 1 547
  • sofia

http://www.elna.ru/elna-excellence-720pro
Едни от нещата с които Елната ми допадна, че е метална и има голямо рамо. Т.е. е стабилна на масата. Може да удължи мотив до 5 пъти. Една Функция което не срещнах при другите машини които гледах. Това колко програми има...разни сайтове - разни интерпретации (от 170 до 920 Scream...само дето не копае Joy ) . НО! Но това което не разбрах за този модел, има ли кирилица или не? И пак в разни сайтове от 2 до 5 азбуки ( има брой, но не и пояснение - латиница или кирилица,.... Е, има японска... Joy Stuck Out Tongue Winking Eye)... В клипчетата също не попаднах на подсказваща картинка ....Зачудих  се дали има зависимост за кой регион е износът на машината?! Thinking

Тази вземи. Каквото и да шиеш, голямото рамо е удобство.
Подобна машина се взима при условие, че ще ползваш активно бродировъчната част.

# 1 548
  • София
Пак съм аз!
Точно тръгнах да поръчвам и загледах, че тази Минерва е намалена в ЕМАГ:
https://www.emag.bg/shevna-mashina-medion-60-w-750-brimki-minuta … 329/pd/DV7WG4BBM/

само заради цената се двоумя, не мога да се ориентирам много като функции с какво другата е по-добра

# 1 549
Po3u, мислех си, че отдавна си купила машината, поправила си всички скъсани дрехи, скъсила си няколко чифта дънки, рокли и поли. Повярвай ми, знам абсолютно всички машини в Емаг, Технополис, всякакви специализирани магазини и на какви цени се продават. Много добре знам, какво е да пестиш стотинка по стотинка, за да си купиш нещо стойностно и дълготрайно. Мислиш ли, че не знам за този Медион, който уж е намален поне от няколко месеца? Мислиш ли, че нямаше да ти го препоръчам, ако знаех, че си заслужава, а да те нататрузвам на по-скъпа машина? Много съзнателно не ти го препоръчвам, точно защото не е за теб. На различните хора, препоръчвам различни машини. На някои съм препоръчвал машина за около 1800 пари, на други, за около 300 пари, на други съм препоръчвал машина втора ръка, за момиче на 12 години. И всеки път, съм се стремял, машината да е подходяща във всеки конкретен случай. Така е и за теб. Тъкмо защото знам, какво ти трябва и какво да очакваш от предложената машина. Да, мога да ти пиша да вземеш Медионът. Нито ме знаеш, нито ме познаваш. Купуваш я и не след дълго, започват проблемите, както това се е случвало на доста от притежателките й. Разбира се, че е възможно да се случи проблем и с машината която ти препоръчвам. Особено в началото, когато нямаш хал хабер от шиене. И все пак. Ако внимаваш докато свикнеш, ако си обичаш машинката, поддържаш я, смазваш я и тя ще ти се отблагодари с надеждна работа. Пак ще кажа, че в ръцете на един, машината ще му служи вярно цял живот, а в ръцете на друг - от ден до пладне. Но този Медион НЕ ТИ ТРЯБВА! Изборът е твой.

# 1 550
  • София
Благодаря отново,
оценявам разбирането. То аз се чудя от половин година, ако не и повече, и именно защото не разбирам особено.... Но си позволих да изчета доста от темите в мамата за шиенето, така че вече я поръчах.
Голямо чудене му ударих, но... сега тепърва ще започвам с въпросите. Много благодаря за търпението и отговорите.

# 1 551
  • София
Po3u, коя точно машина поръча, че не разбрах?

# 1 552
Mari_qana, нищо не пишеш за машината, а това ме навежда на мисълта, че нещо никак не е наред, или не си доволна от нея. Хайде казвай какъв е проблемът, или проблемите! Po3u поръча ето тази машина: https://www.emag.bg/shevna-mashina-minerva-32-programi-800-impul … s&cmpid=72539

# 1 553
  • София
elektrichar Joy няма никакви проблеми засега  bouquet Много съм доволна и вече мисля какви бебешки дрешки да украсявам.

# 1 554
Слава Тебе Господи! Много се радвам, че всичко е наред! Вече си мислех, че машината е толкова зле, че дори не ти се пише! Не съм спал, от деня в който я купи. Е, друг е въпросът, че работя нощна смяна, но както и да е. Smiley Весело посрещане на празниците на всички!

# 1 555
тази машина от ел. уреди германия която коментирате медион 200 програми тя е по-скоро за декорации или е някакво универсално чудо?

# 1 556
Здравей, tsvetya! Mari_qana има стар железен Лучник и четириконечен оверлог, затова пише, че ще украсява бебешки дрешки. За нея Медионът е чудесно допълнение, защото е с няколко вида илици, сваляне на зъбите и украсителни шевове. Голям плюс е, че има 7 мм. зиг заг и 4,5 мм прав шев, докато на обикновените машини е 5 мм зиг заг и 4 мм. прав шев. Собственички на такава машина от три години, са много доволни от нея. Не знам как и защо, толкова евтина машина е толкова удачна. Казват, че са шили и тънко и дебело. Разбира се, не можеш да очакваш от нея шиене на няколко ката кожа. Има гаранция една година (поне така пишат тези ергени). С подходящи игли, много добре се справя с тънко трико, с тънки и лигави материи. Не можеш да очакваш от нея да зашие нещо, което е непосилно и за машините с вертикален грайфер, но по отзивите за нея, е едно превъзходно съотношение цена - качество.

# 1 557
  • Вече с постоянно местожителство на село...
Такаааа и аз в кюпа за нова шевна машина, имам стар Лучник онаследен от мама, мил и скъп подарък за мен! Днес обаче ми глътна органзата Confounded разглобих я цялостно и едвам и полека извадих плата! Ядосах се и я оставих разглобена с цел половинката да я види и да се смили над мен да ми вземе нова Relaxed Имаше ефект, веднага поръча Елна Експлор 240, сега обаче видях че допълнително може да се поръча приставка и краче за оверлог, искам го заради чаршафите най-вече което не е много често. Другият вариант е да си купувам готови чаршафи Rolling Eyes Какво ще споделите за приставката заслужава ли си? Иначе Лучника ме изостави на 2 предмета органза, 4 завеси плътни Икейски (на цена 180лв. Persevere ), а рождения ден на малката е на 06.05 и няма време да ги нося за поправка някъде, защото живеем на село извън София...

# 1 558
Здравей, Nushinka! Защо бе джанъм, първо поръчвате машината, а след това питаш? Еее, то бях чувал за проблеми с машини, но да ти ,,глътне органзата'', те такова чудо за пръв път чувам. Както и да е. Приставката и крачето за оверлог, струват около 100 пари. Чисто нов, съвременен, светещ като слънце, бързооборотен, всеяден на игли, платове и конци, с метални части, четириконечен оверлог Medion MD 16600, тук, у нас, се продава за 170 пари.
https://www.youtube.com/watch?v=ry4qA3Vib2Y
Та ти само за икейските завеси си дала повече. Каквато приставка и крачета да поставиш на машината, зашитото е само с два конеца и въобще не може да се сравнява със зашитото с оверлог. С четириконечен оверлог, ще ушиеш трикотажни дрехи и ще ти остане да направиш само подгъв с двойната игла. Сега не ти остава нищо друго, освен да изчакаш да минат няколко месеца и да започнеш да мелиш и дуднеш денонощно на половинката, че без такава добревина не може да се живее. Все някога ще му писне, ще кандиса, ще се смили и ще ти купи. Няколко месеца са необходими, за да може  да преглътне Елната. А шиенето на чаршафи с него е песен. С малко въображение, на малката такива дрешки можеш да й ушиеш... Щом в къщата има поне две жени, оверлогът не е само препоръчителен. Задължителен е! Ще се чудиш как си живяла досега без него. Като получиш картбланш, ще ти кажа откъде можеш да го купиш с гаранция.

# 1 559
  • Вече с постоянно местожителство на село...
Здравей, Nushinka! Защо бе джанъм, първо поръчвате машината, а след това питаш? Еее, то бях чувал за проблеми с машини, но да ти ,,глътне органзата'', те такова чудо за пръв път чувам. Както и да е. Приставката и крачето за оверлог, струват около 100 пари. Чисто нов, съвременен, светещ като слънце, бързооборотен, всеяден на игли, платове и конци, с метални части, четириконечен оверлог Medion MD 16600, тук, у нас, се продава за 170 пари.
https://www.youtube.com/watch?v=ry4qA3Vib2Y
Та ти само за икейските завеси си дала повече. Каквато приставка и крачета да поставиш на машината, зашитото е само с два конеца и въобще не може да се сравнява със зашитото с оверлог. С четириконечен оверлог, ще ушиеш трикотажни дрехи и ще ти остане да направиш само подгъв с двойната игла. Сега не ти остава нищо друго, освен да изчакаш да минат няколко месеца и да започнеш да мелиш и дуднеш денонощно на половинката, че без такава добревина не може да се живее. Все някога ще му писне, ще кандиса, ще се смили и ще ти купи. Няколко месеца са необходими, за да може  да преглътне Елната. А шиенето на чаршафи с него е песен. С малко въображение, на малката такива дрешки можеш да й ушиеш... Щом в къщата има поне две жени, оверлогът не е само препоръчителен. Задължителен е! Ще се чудиш как си живяла досега без него. Като получиш картбланш, ще ти кажа откъде можеш да го купиш с гаранция.

Ааааа аз ви следях тихичко и кротко, за това директно я поръчах, а за оверлог си рева от 2-3 години, ама като кажа цифра 6-700лв. за оверлог и половинката подскача Smiley
Иначе 170 пари не са много, но нямам представа без маса как ще работя с него. При мен е просто любителски, дрехи не шия, точно защото старата машина беше капризна, но сдобия ли се и с оверлог ще си го ползвам. Нищо че съм завършила за шивач, никога не съм го работила, но за дребни неща все още се сещам, все пак от шивашко семейство съм JoyJoyJoy
Значи няма да поръчвам крачетата, освен за подгъв и копчета може би...

Общи условия

Активация на акаунт