Каква шевна машина и откъде

 • 557 640
 • 4 069
 •   1
Отговори
# 1 725
 • София
 • Мнения: 346
Лелеее, тази вечер я гледах в нашия лидъл, имаше две, даже снимах модела да го търся в интернет, ама си викам... тва ще е някаква измишльотина.. бях загледала в емаг някакви Минерви, ма то много модели и се обърках...
трябва ми нещо елементарно, юзър френдли дет се вика по модерному:-)
Отивам утре да видя вече по обстойно. А С кое тази машинка е по добра от Минерва до около 300 лв? Сори за глупавите въпроси но сега запичвам да се образовам.
И благодаря за отговора и съвета, в други теми съм срещала грубост и пренебрежение, когато зададеш въпрос като начинаещ:-(

# 1 726
 • София
 • Мнения: 1 892
Тук няма такова отношение, а  електричар е нашият гуру в тайнствения свят на шева и кройката Simple Smile слушай го и няма да сбъркаш.

# 1 727
 • Мнения: 1 889
Деси, истината е, че някои от Минервите, тези на които бутонът на затяжката е долу вдясно, като дизайн и удобство,  ми харесват повече от Сингера, защото това е Сингер. Имат еднакъв брой операции, но тази, за разлика от Минервите, е с едностъпков илик, а те са с четиристъпков. Поставяш копче в крачето и машината ушива целият илик, с нужната големина. С четиристъпковият, нещата са доста по-сложни и бавни. Тази машина струва 200 паунда в интернет магазините, а в ЛИДЛ 240 лева. Както много пъти съм писал, не ми харесва тази затяжка горе вляво, но какво да се прави. Пълно щастие има само в рая. Дори да решиш да се занимаваш по-сериозно с шиене, тази машина има всичко необходимо. След това ще ти се прииска и едно оверлогче, а след него идва ред на принчипессата на всички машини - покривната машина. Първо започни с тази и малко по малко, ще те оборудваме напълно. То е като хазарта и наркотиците - хванеш ли се, няма отърваване.

P. S. И тъй като в магазина освен кашона нищо друго не можеш да видиш, виж тук:
https://www.youtube.com/watch?v=rsURyFaSlR0
https://www.youtube.com/watch?v=xfnGtAAbn9s
Този ерген хал хабер си няма от машини, но все пак ще добиеш представа за нея.

Последна редакция: ср, 25 сеп 2019, 05:51 от elektrichar

# 1 728
 • Мнения: 27
Здравейте.И аз искам да попитам, препоръчания от Вас оверлог, къде го има и от къде е най-добре да се закупи.Благодаря предварително!

# 1 729
 • Мнения: 1 889
Здравей, mmmariannna! Този оверлог може да се купи от няколко места, на различна цена. В emag :
https://www.emag.bg/search/shevni-mashini/%D0%BE%D0%B2%D0%B5%D1% … D0%B3/c?ref=srcql
Нямам представа как един и същи модел, се продава на три различни цени. За 295,  299 и за 400 лева. Същият този модел го продават и тези ергени за 170 лева:
https://www.olx.bg/ad/overlog-mashina-medion-md16600-90w-1300ob- … h.html#7a06405b4b
Тези ергени го продават пак за 170 лева:
https://www.facebook.com/%D0%95%D0%BB%D0%B5%D0%BA%D1%82%D1%80%D0 … 1266430570050090/
Доста дами шият с него вече от няколко години, но само казват, че са доволни. Четох отзиви за него от една руска мома. Тя пише, че отвътре е изцяло с метални части. Освен пинцета и игли има и резервен горен нож, което е много добре. На продаваните у нас ме съмнява, че може да вземат ножа и да ги продават отделно, а струват към 25 лева. Та момата казва, че е много доволна от оверлога. За разлика от другите оверлози, този няма ръкавна платформа. Но моят макар да има тази възможност, не е много удачна, което съвсем не ми пречи да шия малки детски ръкавчета. Голям плюс е контейнерчето за отпадъци. В резюме мога да кажа, че без да блести, този оверлог става за обикновени нужди и шие и тънко и сравнително дебело. Знаеш, че оверлозите продавани в магазините са минимум 500 и кусур пари. Лидълският е наистина добра машина и е над 300 пари. А тази цена е просто убийствена. Това е по-сложна машина от домашната шевна машина, а тези 170 лева са просто смешни. За 340 лева могат да се купят две машини.

# 1 730
 • Мнения: 27
Благодаря Ви много за изчерпателната информация.Ще помисля по въпроса.Това е действително добра цена, след като казвате ,че и качеството е на добро ниво.

# 1 731
 • Мнения: 1 889
Здравей, Памела! Информацията която си дала, е равностойна на обява за продажба на стар Фолксваген. Такива коли се правят вече стотина години с различни модели и модификации. Ако мислиш наистина да я продаваш, трябва да напишеш и майчиното й мляко. Домашна ли е, промишлена ли е, права ли е, зиг заг ли е, има ли други операции, какво е техническото състояние, смазвана ли е, ръчна ли е, крачна ли е, електрическа ли е и т. н. Снимки биха помогнали доста. Мисля, че на тази цена, машината е непродаваема. Защо? Защото за толкова пари, има германски, швейцарски, шведски електрически машини, с десетина вида шев, в доста добро техническо състояние. Доколкото знам, администраторите не гледат с добро око на обяви за продажби и публикувани телефони, макар да е в същата тема. Може да ти се струвам твърде груб, но просто ти представям нещата в реалната им светлина. Ако тази обява беше преди 35 години, лесно щеше да я продадеш, но сега е пълно с машини и продажбата е мисия почти невъзможна на такава цена. Дори да намалиш драстично цената, пак е под въпрос дали някой ще я иска.

# 1 732
 • София
 • Мнения: 346
Добър вечер от мен:-) за съжаление двете машини които вчера видях в лидъл са купени/ направо не е за вярване/ утре ще обиколя по другите, че много се запалих.
А в емаг видях singer tradition 2259 за 300 лв/намалена уж от450/... та да попитам ако наистина е била такава цената и е намалена... може пък да е добра и да си заслужава.
  Elektrichar от предния пост не разбрах нещо... споменаваш разликата с минерва и казваш, че другата всъщност е Сингер- pfaff ли имаш предвид?

# 1 733
 • Мнения: 1 889
Деси, нали знаеш приказката за беднякът който все нямал късмет? На добрият дядо Господ му дотегнало да слуша ежедневни оплаквания и поставил голяма кесия със жълтици на пътя. Нашият герой си казал, че винаги минава по този път, но сега ще мине по друг. Ти си изпуснала питомното и сега върви гони Михаля! Точно така, Pfaff element 1070s е точно копие на Сингер традишън 2282. Ако беше си направила труда да изгледаш видеоклиповете които ти изпратих, на чист френски език е написано точно това. Виж пак:
https://www.youtube.com/watch?v=rsURyFaSlR0&t=273s
Ха сега им се обаждай по телефона да ти я доставят! Сингерът който си харесала не ти трябва. Толкова постен и елементарен е, че няма смисъл да обяснявам повече. Нищо, че е намален от толкова, на толкова пари. Вече си мислех, че си купила и изпробвала машината, а то какво било.
   
  Нали си спомняте за скандалът със съставът на храните в западна Европа и на нашия пазар? Гледам и не вярвам на ушите си. Последните месеци, в техните Лидъли пускат шевна машина и оверлог с бранд Сингер и са точно тези които продават по магазините за шевни машини. Незнайно защо, в  българският Лидъл пускат същите машини, но с бранд Пфафф елемент. Интересно! В интерес на истината Сингер, Пфафф и Хускварна се обединиха. Явно си мислят, че ние все още скачаме по клоните. Не, съвсем не искам да кажа, че тези машини са с по-лошо качество, но все пак остава вкъсът на пелин в устата на нашего брата беднейшего болгарина.

# 1 734
 • София
 • Мнения: 346
Ааа недей така, аз веднага послушах съвета ти и отидох доЛидъла, в който онзи ден, че има- НО то беше преди да попитам тук. Вчера вече ги нямаше, а аз нямах физическата възможност да отида до друг. Писах им с въпрос в кой магазин мога да намеря, не знам дали ще ми отговорят, но така или иначе днес следобед съм свободна и ще пообиколя по другите магазини. Иначе за сингера питах защото го видях в емаг и с образователна цел, а не че съм се отказала от Pfaff.
Аз съм голяма фенка на емаг, много пазарувам от там , лесно ми е и са коректни.
Хубав и слънчев ден / въпреки дъждовните прогнози/ от мен:-)))

# 1 735
 • Балчик
 • Мнения: 9 220
В Лидл Балчик има 2 машини, стоят си и никой не ги иска. Така че, ако се обадите все ще намерят начин да Ви доставят.
Аз винаги като търся нещо и ди го купя, след това го пускат в Лидл. Закон на мърфи, какво да се прави. Така беше и с чугунените съдове, така е и с шевната машина... Rolling Eyes

# 1 736
 • Мнения: 1 889
От 30 септември пускат оверлог в ЛИДЛ. Свети като слънце, здрав, надежден, за смешните 325 пари. На нашият пазар се продават и ножове за него. Малко солени като цена, но има. Важно е да се знае този оверлог на кой модел Сингер е копие. Ножовете са различни, от ножовете на предишният модел който пускаха. Освен това, за 2 пари пускат 10 метални калерчета за домашна машина. Добре е да се знае, че макар външно да са напълно еднакви, някои машини не обичат да работят с метални, а само с пластмасови. Например моят Силвър Крест не иска да се сработи с металните. Като шия с тях, незнайно как, конеца излиза и вече не е под пластинката на совалката. Ако някой ми го беше казал, щях му се изсмея в лицето, но съм пробвал доста пъти и все неуспешно. Това обаче не значи, че това важи за всички съвременни машини. Някои съвременни Джаномушки са с метални калерчета при покупката. Ако имате възможност намерете едно метално калерче и си пробвайте машината, за сте сигурни, че стават. Преди години си купих прозрачен органайзер с 20 пластмасови калерчета и всички са пълни с различни цветове. За две пари ще има и креда и пак за две пари някакви конци, но не се вижда добре. Освен това пускат комплект клещи за капси за 10 пари. Ето вижте за колко ги продават същите клещи, другите ергени:
https://bazar.bg/obiava-16711701/komplekt-revolverni-i-kleshti-za-kapsi-3br

# 1 737
 • Мнения: 7 154
Скрит текст:
Лелеее, тази вечер я гледах в нашия лидъл, имаше две, даже снимах модела да го търся в интернет, ама си викам... тва ще е някаква измишльотина.. бях загледала в емаг някакви Минерви, ма то много модели и се обърках...
трябва ми нещо елементарно, юзър френдли дет се вика по модерному:-)
Скрит текст:
Отивам утре да видя вече по обстойно. А С кое тази машинка е по добра от Минерва до около 300 лв? Сори за глупавите въпроси но сега запичвам да се образовам.
И благодаря за отговора и съвета, в други теми съм срещала грубост и пренебрежение, когато зададеш въпрос като начинаещ:-(

А някога му казвахме дуракоустойчива техника. Simple Smile
О, времена, о,нрави!
Който не говори руски, да провери какво е дурак с преводача.

# 1 738
 • София
 • Мнения: 346
Ааа Diorela, различни са по значение, дори проверих в нета за точна формулировка:
- дуракоустойчив- устойчив на злоумишлени действия
- юзър френдли- потребителски удобно, ползваемо, “да те води “
Вече всичко трябва да е юзър френдли,иначе не е модерно:-)))

# 1 739
 • Мнения: 7 154
DesiKom, ама не вярвай на всичко в нета. Simple Smile
Дурак си е глупак на руски. А дуракоустойчивата техника е такава, да устои на напъните и на най-големия глупак - потребител. Не е нужно да е злоумишлено действие. Най-много да му тегли една на тъпия потребител, но продължава да работи, не се троши.

А сега техниката е юзър френдли, гледа те мило и любезно, обяснява ти как да я ползваш, при това на няколко езика, мига с лампички, пърха с миглички...  Ама ха я понастъпа малко и се чупи, вече не е дуракоустойчива.

Общи условия

Активация на акаунт