Каква шевна машина и откъде

• 594 933
  • 4 400
  •   1
Отговори
# 3 075
Бихте ли ми помогнали с мнение за тази машина. Ще се ползва за съвсем обикновени домашни неща, а не професионално.

# 3 076
FBI, добре че попита, защото щеше да купиш машина с никакви регулировки, с никакви сносни операции, за по-висока цена. Аз ти предлагам машина, която струва 330 пари, а в момента се продава на 170 пари. Тя се назовава
Minerva Next363D. Има повече от достатъчно шевове, а за разлика от тази за която питаш, има и много оверлочни и разтегливи шевове. Има и псевдопокривен шев. Тя е с всички регулатори, а бутонът на затяжката, е като на индустриалните машини долу вдясно. Тази за която питаш, е с дискретни функции, което едва ли ти говори нещо, но разбираемото слово е евтинджос. Просто цената 170 пари е смешна, защото машината наистина си струва 330 пари. Поръчвай я немедленно на секундата, изпращай на моя милост тортата и си ший на воля!

# 3 077
Сега ще я потърся, но, ако ми помогнете с линк, ще бъда много благодарна 😚

# 3 078
Модераторите не обичат да се поместват линкове, но за празниците може да ми простят: https://www.emag.bg/shevna-mashina-minerva-36-programi-850-ob-mi … w#product-gallery
Немедленно я поръчвай, докато не са я вдигнали!

# 3 079
Много благодаря за съдействието. Намерих я и я поръчах. Сега остава да дойде 😊

# 3 080
  • Sofia
Elektrichar, можеш ли да разкажеш за какво се ползват шевовете H, I, J, K от последния линк? И моята машина има такива или подобни, но на готова дреха не съм виждала подобни шевове и не си представям къде бих могла да ги ползвам.

# 3 081
Сервуз, напълно си права за тези шевове. И на мен ми се струват само пълнеж. Много пъти съм писал, че дори машината да има 600 вида шевове, тези които ще ползваш на практика са 5 - 6. А ако имаш оверлог, още по-малко. Ако нямаш оверлог, виждам 3 украсителни, които вършат работа. Те са първите I, J и K. I е фестонен шев и може да се ползва вместо пико. След като се зашие с него, разбира се, че трябва да се изреже плътно до конците. Още по-интересно става, ако тези шевове се зашият с двойна игла с разстояние между иглите два милиметра. Тогава дори може да се поставят два различни цвята конци на иглите. Ако по невнимание дете скъса дреха като черта, поставяш парче плат отдолу и зашиваш със същия цвят с някой украсителен шев. Забелязах, че когато шия такъв шев с обикновеното краче, става зашито както на рисунката гъст шев и изглежда добре. Но с това краче, се случва често машината да започне да тъпче на място. Затова поставям крачето за двоен транспорт. С него машината не тъпче на място, но стъпката на шева е по-рядка и не изглежда толкова добре. Силата на машините като тази са не толкова, че имат над 30 вида шевове, а на това, че имат всички възможни регулатори. Особено важно значение има регулаторът за ширината на зиг заг. Когато си на програма за прав шев, завъртайки този регулатор, преместваш плавно иглата отляво, през център, до дясно положение. Когато шиеш с крачето за скрит шев, можеш да позиционираш иглата да шие на милиметър от ръба. След това преместваш с винтчето ограничителят на крачето на 4 мм. и зашиваш паралелен на първия шев. Така шиеш перфектният двоен лицев шев. Много добър разтеглив шев е първият С. Той е три стъпки наляво и три стъпки надясно. Ако нямаш покривна машина, или двойна игла, става да се зашие подгъв на трикотажна дреха. Преди това обаче, трябва да е зачистена с някой оверлочен шев. А шев F на S1 е псевдопокривен. Той наподобява двойнопокривен шев на покривна машина. Намираш точен цвят конец. Подгъваш тениската и шиеш с този шев така, че да застъпва подгъва, както е зашито на покривна машина. Така хем зашиваш подгъва, хем той е зачистен, хем е разтеглив. Доста по-добре изглежда, ако такъв подгъв е зашит с двойна игла, с разстояние между иглите 4 мм. Какъв е изводът? Изводът е, че трябва да имаш четириконечен оверлог. Ако изнудиш половинката да ти купи и покривна машина - още по-добре.

# 3 082
  • Sofia
Да ти кажа, това, което не ми харесва на Джукито, е, че иглата не минава в дясно, като въртиш регулатора, а вляво. Свикнах му и така, но определено ми липсва дясна игла.
Установих, че за подгъв на разтеглив плат много добре стои шев С на S1. Хем е и малко украсителен, хем се разтяга. Пробвах и подгъв с двойна игла, може би и настройките не ми бяха ок, но не беше разтеглив и се разбрида от първото обличане.

# 3 083
За да е разтеглив с двойна игла, тя трябва да е поне с 4 мм. разстояние между иглите и да отпуснеш стягането на половина от нормалното. А за да не става тази лошавина при пране, е нужна покривна машина. Започвай да се тръшкаш на половинката и му кажи, че искаш такава добревина за Нова година. Ако не се съгласи, знаеш как да го плашиш. Нека тръшкането започне СЕГА!

Последна редакция: чт, 23 дек 2021, 10:13 от elektrichar

# 3 084
Здравейте!!!От днес съм част от форума.Случайно попаднах на форума,и се зачетох.Оказа се че е точно за мен.Аз съм от Варна,и се занимавам със ремонт на шевни машини.Мога да  давам съвети(доколкото компетентността ми позволява)=В процеса на моята работа,редовно получавам предложения за покупко-продажба на машини,със което мога също да бъда полезен.
Коя марка шевна машина бихте препоръчал и ако е възможно ваши координати.

# 3 085
  • София
Здравейте и честита нова година!!!
И аз се възползвах от намалението на Minerva Next363D и я поръчах. Благодаря на elektrichar!
След празниците би трябвало вече да е при мен.

# 3 086
Здравейте!
Някой случайно да знае къде произвеждат шевните машини Bernette? Убеждават ме, че е Швейцария, но малко имам съмнения. Някъде мернах, че вероятно е някъде в Азия.
По-принцип се бях насочила към Janome, на в момента я няма налична и трябва да я чакам.
https://www.axioma-hobby-shop.com/shevni-mashini-and-ko/shevni-m … na-JANOME-607-TXL
Като нейна алтернатива ме насочиха към Bernette
https://shevnimashini.com/index.php?route=product/product&product_id=260
Сега съм в чуденка дали да си чакам Janome-то или да поръчвам Bernette.

# 3 087
Здравей, Малина! Не знам дали се произвежда в Швейцария или в далечния изток. От далечният изток, най-изпипани са машините произведени в Тайван. Там правят и Janome. В друг случай, веднага щях да кажа коя машина е по-добра, но не и в този случай. Защото и двете машини са с почти еднакви възможности. Ако трябва да съм честен, ще кажа, че чисто визуално, Janome ми харесва малко повече. Освен това, е с повече положителни отзиви от техници, които ремонтират домашни машини. Казват, че Бернетките са странно устроени, а Janome са добре устроени. Знам много добре, какво значи да искаш нещо и как не ти се чака да го имаш. Ако времето което трябва да чакаш е около месец, моят съвет е да изчакаш. Ако пък не можеш и не искаш да чакаш, вземи Бернетката.

# 3 088
Запис и от мен. Все още проучвам каква машина и откъде да си взема. Любител съм, но много ми се иска да започна вкъщи да шия.

# 3 089
Здравей, Charlotte_85! Когато питаш за нещо което не знаеш, добре е да пишеш какво и колко мислиш, че ще шиеш и колко парични знаци можеш да си позволиш? Почти всички питащи искат машината хем да шие дънки, дебели платове, тънки и разтегливи платове, да може да шие всичко, но да струва около 300 пари. Е, такова животно нема, както казва Вуте! Ако искаш машината да шие дънки и дебело, тя трябва да е хеви дюти (Heavy Duty), която има малко операции, струва над 500 пари, но е здрава. Ако искаш машина, която да шие разтеглив трикотаж, ще рекомендувам машини с хоризонтален грайфер, макар да са поне над 400 пари. Ако искаш машина с регулиране на натискът на крачето, ще препоръчам такава с открит регулатор, независимо, че те обикновено са над 400 пари. Ако искаш евтина машина, ще препоръчам някоя, но с уточнението, да нямаш големи очаквания от нея за тези пари. А ако искаш машината да шие и дебело, и трикотаж, ще трябва да си купиш две машини, или индустриални, които тежат над 60 оки. Тъкмо в момента има революция на цените и ето тази много добра машина е много евтина: https://www.emag.bg/shevna-mashina-janome-elektromehanichna-20-p … amp;scenario_ID=4
Сравнително евтина електронна машина с хоризонтален грайфер, която добре шие разтегливи материи е тази машина: https://www.emag.bg/shevna-mashina-janome-digitalna-30-programi- … provider=rec&
recid=rec_52_edfbd406716e0dce36ba0210a3e48a4f43814da79d900a8adfa02e8dec05e279_1641919182&scenario_ID=52 Ето още една много добра електромеханична машина:
https://www.emag.bg/shevna-mashina-janome-elektromehanichna-25-p … mp;scenario_ID=49
Всичките тези машини са с бърз едностъпков илик. Ето още една добра електромеханична машина с много шевове, но с бавен четиристъпков илик: https://www.emag.bg/shevna-mashina-minerva-36-programi-850-ob-mi … amp;scenario_ID=4
Машините на които пише „революция на цените“, струват доста над сто лева над сегашната цена и са добри.

Без да искам, два пъти съм пуснал линк на електронната машина. Грешката е отстранена.

Последна редакция: ср, 12 яну 2022, 06:17 от elektrichar

Общи условия

Активация на акаунт