Каква шевна машина и откъде

• 606 086
  • 4 400
  •   2
Отговори
# 975
Здравей, ДЕЖАВЮ! A какъв модел е твоят Pfaff?  Simple Smile

# 976
Здравей, ДЕЖАВЮ! A какъв модел е твоят Pfaff?  Simple Smile
Хоби 422
Взех го за да мога да шия на него малки неща, но за съжаление само се разочаровах от тази фирма. Още месец след като уших две три ризки летни  с нея и се развали започна да прескача бода. И така в продължение на 10 -13м години все така се чупи с прескачане на бода. Да не говорим, че когато види дебел плат или място става страшно. Невъзможно е да шие изобщо там.

# 977
Аз шия на PFAFF хоби 350,повече от 20г.Закупена е като бях ученичка(завърших моден дизайн).Много често я използвам,но никога не съм я носила на ремонт!Съгласна съм,че има по-модерни,но тази не я заменям Peace

# 978
Аз съм с Pfaff Passport 2.0 и за сега съм доволна имам и оверлог на същата марка.

# 979
Пфаф са добри машини,едни от най-добре направени. Имат може би един общ недостатък. Водещата шайба е пласмасова и при навиване на калерчето ,тя се трие в неподвижна метална част. Полученото разширение от това триене води до биене ,разхлабване на болтът с който е закрепена към оста , получава се тракане , може да се стигне до разбиване и после  пренарязване на резбата и т.н.

# 980
  • София
От почти 20 години имам пфаф хоби 420, върши ни чудесна работа за подгъви и други непрофесионални корекции. Разбрах, че за да я ползвам за трико трябва да си купя специално краче. Някой знае ли от къде и какво представлява крачето.

# 981
Краче или игла?  Thinking
Аз съм с 30 годишен Лучник и без проблем шия трико.

# 982
  • София
Краче или игла?  Thinking
Аз съм с 30 годишен Лучник и без проблем шия трико.

Мисля, че краче, защото трикото е разтегливо/ластично. Иначе с крачето за прав бод се шият и тъкни платове, като например някогашната коприна.

# 983
  • Добрич
Старата ми машина е Лучник и изключително много съм шила на нея трико. С обикновено краче. Даже и с обикновена игла. Преди 30 години нямаше голям асортимент от приспособления. Въпросът е в избор на подходящ шев, за да не се къса после.

# 984
Старата ми машина е Лучник и изключително много съм шила на нея трико. С обикновено краче. Даже и с обикновена игла. Преди 30 години нямаше голям асортимент от приспособления. Въпросът е в избор на подходящ шев, за да не се къса после.
+1  Peace
Аз продължавам да шия, на старата ми пенсионерка Лучия, трико и слагам само игла за трико, за да не дупчи плата, а не защото с обикновена не върви  Wink

# 985
  • София
И аз мисля ,ч е може с обикновено краче Simple Smile и с игла за трико Simple Smile

# 986
 За да се шие трико ,трябва игла за трико, която е по различна от останалите , а именно направена е от антистатичен материал , който не позволява конецът да се залепва за нея ,което води до намаляване на клупа и от там прекачането на бодове. Иглата има и по-специална конструкция ,която и позволява да прави по-голям клуп. От значение е и настройката на машината ,като се отстранят луфтовете и разстоянието между върха на грайфера и иглата да не е повече от 0,01 мм.В общи линии е това с шиенето на трико.

Последна редакция: вт, 16 фев 2016, 17:30 от bigiadri

# 987
  • София
Спешен въпрос-резевни части за Лучник-финезе 864-бремзата ми сдаде багажа.Вероятно няма пружинка или е счупено телчето. Възможно е и да съм я сглобила неправилно. Ще съм благодарна на съвет . Магазина на Жданов го няма, в завод Витоша не се ориентирах, има ли още магзин някъде зад нипроруда?
П.П някой не иска ли да ми продаде една за части ? На сносна цена  #Crazy

# 988
Здравей, lluna! Мисля, че ти е необходим майстор, а не машина за части. Кадърен майстор ще я оправи и няма да е чак толкова скъпо. Как да намериш майстор? Отиваш в някоя шивашка фирма и питаш за най-добрият майстор. Всички го знаят и ще го помолиш да ти оправи машината. Не вярвам да откаже. Проблемът е елементарен.

# 989
  • София
Електричар-мерси за предложението. за сега на 2 места ми отказаха като чуха модела на машината. Част намерих-още се опитвам да преглътна цената(на една част Simple Smile , не на цяла машина за части). И една на частги изпуснах . Обмислям варианта с майстор, който обаче за момента не ми е по джоба Simple Smile -поне от това, което ми обявиха във фирмата , която уж все пак търгува с остатъчни неща .

Общи условия

Активация на акаунт