7 години вкъщи

• 16 032
  • 355
  •   1
Отговори
# 75
  • София
Обикновено децата на работещите родители (не само майки) са на ясла, градина или на училище със занималня, т.е. по цял ден ги няма, обикновено не закусват и не обядват вкъщи и наистина по цял ден някой друг се грижи за тях.

# 76
  • София
грижата за едно дете не е непременно в нахранването и изпишкването
и понеже и тогава /преди да стане на 4 детето ми/  се налагаше да се издържам сама, работех такава работа, позволяваща ми да прекарвам не малко време и с детето си
и в момента съм си вкъщи и работя

чакай да проверим - значи на повечето от нас ни липсва възпитание, защото родителите ни са работели
щото така излиза
или тогава децата са приемали възпитанието дистанционно

RadostinaHZ, ами дано не ти се случи да изпаднеш в ситуация, когато добавената ти стойност да се окаже недостатъчна
защото на децата ти и храна ще им трябва, освен възпитание

# 77
  • София
Ти явно тълкуваш нещата така, както ти изнася и не четеш внимателно.
някъде да съм написала, че децата на работещите родители са невъзпитани или че никой не ги възпитава?

# 78
  • София
ако трябва ще отделя време да цитирам, но преобладаващото мнение е, че ако работиш от това страда възпитанието на децата ти и ги ощетяваш
не мисля, че това съм го тълкувала изобщо
просто изказвам опозиционно мнение, което не се одобрява, защото не е приятно или популярно
 а и ако забелязваш, най отдолу на предпоследния си пост съм написала, че всеки сам си решава и си организира живота
макар и не дословно с тия думи
че и късмет пожелах на инакодействащите

# 79
радостина, отдавна всички са наясно с мнението ти и с това колко прекрасна майка си
всеки сам решава как да си гледа децата, а понякога не решава, ами обстоятелствата ти го налагат
и сто пъти да напишеш че е по- добре да си с детето си вкъщи, ще се съглася, но пак няма да имам възможност да напусна работа и да си ги гледам вкъщи
защо винаги искаш да доказваш на работещите майки че не са прави?! нима си наясно с мотивите на всяка една от тях ?!
аз се разписах веднъж в темата и го смятах за достатъчно
ти си се разписала след всеки втори пост

# 80
  • София
Не става въпрос за страдане на възпитанието. Много хора се чувстват напълно доволни от отглеждането и възпитанието на децата ви в ясли и градини, че и при целодвентото училищно обучение. Някои си казват, че не се чувстват достатъчно квалифицирани за тази роля, защото не са учители (справки десетките теми във форума).
 Това, което имам предвид е възпитание и обучение, което е съобразено точно с индивидуалните особености на децата. Те учат най-бързо и най-добре до 7-годишна възраст, след 7 съвсем малко се забавя скоростта на учене, а в пубертета е вече съвсем различно.

Мерси за комплимента. Не съм прекрасна майка, а далновидна. Това е тясно свързано и с професионалните ми интереси, така че би било лудост да не дам тласък с моите знания и умения на собствените си деца.  Simple Smile

Последна редакция: пт, 22 фев 2008, 14:34 от RadostinaHZ

# 81
  • София
и съм била доволна и съм била недоволна от възпитанието в градини и училища, но добро или лошо, то е подготовка за живота
и съм била свидетел на сном неработещи майки, възпитаващи децата си със зрънчо и разсеяни подвиквания в градинката
явно възпитанието е в зависимост от характера и интелекта на родителите, а не от свободното им време
поне не непременно

най-възпитателно ми действаше баща ми, който работеше много и до късно
най-питателно ми действаше майка ми, но грам възпитание не съм поела от нея
въпрос на родители

# 82
  • София
Не мисля, че, ако човека до теб по една или друга причина те напусне изненадата ще е по-малко неприятна и за една работеща жена.
Сигурно ще съм точно толкова нещастна, но ще имам един проблем по-малко. Един огромен проблем по-малко.

Даваш един пример и това с нищо не подкрепя теорията ти. Така не можеш да ме убедиш, че човек, който няма никакъв опит е по-предпочитан пред такъв, който има.

В допълнение: Peace добре, че си възпитаваме децата различно.

# 83
Да ,а в детската градина закусват половин филия с шарена сол ,без масло .И там разярени лелки крещят по децата .Пък от вереме на време децата си носят и лексотанче ,да заспиват по- лесно .Не бих могла да причиня това на децата си .
Не мога да ги разбера такива хора и това е .Професионална реализация ,пари ,всичко ОК .А детето посещава държавна детска градина .

# 84
Не изпадайте в крайности- в ДГ- и в моята и на детето ми , това определено не е закуската, нито "лелките" крещят на децата- първо там няма "лелки", а учителки и второ, за тероризъм не можеше и да става въпрос. Не така обобщено и крайно.
ДТ не е някакво социално зло, нито пък училището.
Натравяне на деца се среща много често и в домашни условия.

# 85
Ами ,това е моето мнение ,съдя от горчив опит .Ако прегледаш темите ще видиш фактите .Има и лелки, има и педагози .Колко е грамажа на порция - 300 грама ?

# 86
  • Варна
Аз съм от тези дето са си стояли 7г вкъщи. Говоря в минало време, защото другата седмица почвам работа.
Не ми е тежало да съм покрай децата. Нямаме баби наблизо. Оправяли сме се сами.
С цел избягване на затъпяването си завърших още едно висше между другото.
Всеки решава сам за себе си. Аз лично исках да изчакам децата да поизраснат и да станат по-самостоятелни. Честно казано от личен опит и лоши детски спомени не съм много голям фен на градините и яслите, но все пак и двете деца са записани и ходят, когато не са болни.

# 87
Следя тези теми. Изхвърлям вечните плакачи, които се оплакват от какво ли не, на някои нищо не им изнася.
Лично аз имам възможност да организирам престоя на децата и у нас, ако поискам, но не го намирам за нужно за по- големи деца, над 3 години, примерно /това е мой критерий/. Не могат да се оплача от менюто на децата в ДГ, нито от отношението на учителките- винаги е имало такива налице, независимо в колко часа съм ходила в градината, а въпросните "лелки" съм ги виждала само да разнасят храната и да чистят.
Личните ми спомени от градината са изключително положителни също.
На моето дете му пречеше само задължителното спане за обяд.

Последна редакция: пт, 22 фев 2008, 15:20 от Judy

# 88
  • София
Ами ,това е моето мнение ,съдя от горчив опит .Ако прегледаш темите ще видиш фактите .Има и лелки, има и педагози .Колко е грамажа на порция - 300 грама ?

Моите ги мислех за не особено ящни, но през малкото време, през което ходеха на градина се прибираха гладни и се оплакваха, че никога не им стига порцията. И то при положение, че първо закусваха вкъщи, а после и в градината с другите деца.

# 89
  • София
моето смени две детски градини именно поради проблем с възпитателите
на второто място условията бяха добри и не съм имала оплаквания
а що се отнася до храната - ами редовно получаваше допълнителни порции ако си поиска
или не си изяждаше всичко, защото не му харесало
вкусове всякакви
всеки си има своите оправдания - колко от тях са реални, колко измислени е отделен въпрос
и пак казвам - всичко е въпрос на желание и организация
който като си го направи

Общи условия

Активация на акаунт