7 години вкъщи

• 16 045
  • 355
  •   1
Отговори
# 105
А бе хора ,какво ви става ,отново темата се превърна в за и против .............Не е нужно едните да доказват на другите кое е по-добро за собствените им деца.И не знам в кой пост ,ама прочетох някъде изказване ,че на работещите майки им било по-лесно.А бе вие мацки луди ли сте?
Може би Радостина нон стоп чете,учи,тренира ,храни  и т.н.децата си ,ама когато си стоиш в къщи няма как ,дори и да си заета с децата ,да не си разпределиш така времето ,че да има от него достатъчно за всички и всичко.
А сега тези дейности около децата ги съчетайте със всички домашни задължения плюс срокове за проекти,изпълнение на същите,пътувания,разговори с партньори,планове ит.н.,и т.н. и това ежедневно.А пък нали и на крокодил не трябва да приличам,все пак искам да съм готина,адекватно изглеждаща,тогава прибавяме и време за този лук и време за собствено интелектуално усъвършенстване,че да не гледам като репей, ииииииииииииии ,на кой му е по-лесно искам да питам????????

# 106
тук някой бърка оптимизъм с безотговорност
залягайте малко и над правописа докато сте си вкъЩи

lo, от една партия сме

# 107
HR-ите да си гледат работата. Те слушат работодателя и му търсят работнички, готови да се подчиняват.
Една нормална, добре образована и организирана жена, която няколко години е вземала важните решения за децата и дома и е имала пълен контрол и власт вкъщи, едва ли би станала толкова послушна работничка, колкото ще се очаква от нея. По-скоро ще си подготви собствен бизнес.

Именно. Моята приятелка поработи точно половин година за този работодател и въпреки добрите пари и сладката работа реши, че не иска да работи за някого и си направи собствен бизнес. И сега и тя и мъжът и си имат бизнеси и са дори по- добре. Нищо, че 10 години жената беше не втора, ами трета ръка човек според някой си HR-та  Simple Smile

# 108
Даже и не мисля, кое е по- лесно. Важното е как се чувстваш ти в съответната ситуация- сега и в перспектива.
Аз не се виждам у нас за толкова време, че и за по- малко, поради вече изложеното.
Друг може да се вижда и цял живот в къщи- с децата, после- с внучетата.
Въпрос на нагласи, на разбирания, на приоритети, на възможности и желания за съчетаване на различни дейност... на толкова много неща.
Ако аз си стоя у нас ще е зле- и за мен и за хлапетата.
Ако жена от другият тип тръгне на работа- не я виждам как ще се чувства комфортно в нежеланата от нея ситуация.

# 109
  • София
чеки, че ходих да проверявям кои са съседните подфоруми
аз съм в три от тях
тоест в болните, стараещите се да са красиви и самотните родители

неви, темите са за обсъждане, мислим, а не за ръкопляскане
иначе щеше да си е просто анкета
ма може и да бъркам

в крайна сметка явно си е до жена

# 110
  • София
След 4 години майчинство кандидатсвах за работа и на интервюто (което спечелих) си бях изготвила списък от качества, които придобиваш по-време на майчинството. Тъй като никога не съм крила, че имам две деца и че нямам опит. Ето го и списъка:
1. Организираност (добро планиране на времето)
2. Умение да общуваш
3. Търпеливост и умереност
4. Способност да работиш в напрегната среда/обстановка

Взеха ме - на по-ниска длъжност - да докажа първо, пък после  Mr. Green ще видим.
Колегата ми завършил заедно с мен, една и съща диплома, го взеха на по-висока позиция, два пъти по-висока заплата и куп други придобивки...ами боли и е гадно.

# 111
Judy, много е вярно

# 112
тук някой бърка оптимизъм с безотговорност
залягайте малко и над правописа докато сте си вкъЩи

lo, от една партия сме

Не е лошо и ти да последваш съвета си  Wink
Аз поне нямам да се доказвам пред работодателя си колко съм можеща и грамотна.
Печката и метлата грамотност не искат  Sunglasses

# 113
  • София
страха за бъдещето не е най-добрата причина една жена да избере работата пред домакинството.
Права си страха-не, а само 'бъдещето' са добра причина една жена да избере работата пред домакинството.

# 114
Не знам, за кои точно болни говориш, но аз имам предвид за Децата с увреждане.
Не знам дали пишеш там, защото не си спомням да съм те засичала, но ако децата ти посещават ясли и градини значи не си от майките, на които им се е случила гадната случка, за която писах.

# 115
страха за бъдещето не е най-добрата причина една жена да избере работата пред домакинството.
Права си страха не, а само 'бъдещето' са добра причина една жена да избере работата пред домакинството.

Хайде, хайде. Ново пет. Значи бъдеще имало само, ако си с кариерата. Друг път.

# 116
  • София
Точно Деца с увреждания
ма не пиша много, защото ми е съвестно да се вреждам и аз сред хора с повече проблеми от мен
мне, гадни случки не са ни се случвали

# 117
Точно Деца с увреждания
ма не пиша много, защото ми е съвестно да се вреждам и аз сред хора с повече проблеми от мен
мне, гадни случки не са ни се случвали

Радвай се тогава.

# 118
  • София
Права си страха не, а само 'бъдещето' са добра причина една жена да избере работата пред домакинството.
Ново я ... хаха
В моите представи за идеален живот - ДА. В моят идеален свят аз имам деца, мъж, кариера. Щом първо съм родила, после съм започнала работа (или градеж на кариера...хаха) - аз съм подредила приоритетите си.
Ежедневно дерзая да се доближа до представите ми за това.

Обаче какво ще ми понесе съдбата...това вече е друго.

# 119
Ново я ... хаха
В моите представи за идеален живот - ДА. В моят идеален свят аз имам деца, мъж, кариера. Щом първо съм родила, после съм започнала работа (или градеж на кариера...хаха) - аз съм подредила приоритетите си.
Ежедневно дерзая да се доближа до представите ми за това.

Обаче какво ще ми понесе съдбата...това вече е друго.
Представите за твоя идеален живот и бъдеще са едно. Мен това не ме касае. Но и ти трябва да проумееш, че бъдещето на една жена не може да е само работата и нищо извън нея да не и дава такова.

Общи условия

Активация на акаунт