7 години вкъщи

• 16 008
  • 355
  •   1
Отговори
# 150
..странно защо малко хора приемат че има за "всяка уста лъжица"..дълбоко и отковено уважавам майки които съумяват да си гледат децата у дома,това в Щатите е особено често при средната класа и честно да си кажа,за мен, е работа далеч по-сложна от която и да е кариера..знам че аз не мога и че от подобен сценарии ще пострадат най-вече децата ,които са проект за който не дават поправителна..моят избор не пречи да уважавам противоположния,та гръмките фрази от по-горните постове малко ме стряскат..абсолютизирането,по която и да е тема,от яслите -през кърменето-до олимпиадите, не помага никому..

# 151
  • София
пиша за последно, защото няма какво повече да се каже
познавам две многодетни майки - едната си седи вкъщи и отглежда децата си, другата работи
възхищавам се и на двете, за това че са успели да се престрашат да отгледат повече от едно дете и двете са героини и двете са за пример
и ги уважавам не защото работят или защото са избрали семейството пред работата

точно между редовете прочетох, че ако не сме направили избора да си стоим вкъщи и да си отглеждаме децата ни прави не толкова достойни
защото почти не прочетох да ги пише за някой избрал другата възможност
или принуден да я избере

това означава, че работещите майки явно са по-толерантни
или че са в неизгодна позиция

а дали изпитвам съжаление към жени стоящи си вкъщи -  да има и такива
познавам поне няколко, зависещи изцяло от прищевките на мъжете си, които се примиряват с много нетърпими неща, именно защото са били с години домакини и не успяха да се измъкнат от това си амплоа
случай и варианти всякакви, не виждам защо трябва да се издигат като паметник или да се принизяват изборите на различните хора
всеки с решението и с късмета си

# 152
Искам да попитам другите мами как би им се отразило да стоят 7 години вкъщи да си гледат децата?
Това си е направо загуба на време за мен. Дългото стоене в къщи направо би ме обезличило като човек. Предполага се че това е времето, когато е най-дейния живот. Детето има нужда от около година две постоянни грижи. След тази възраст и за него не е добре да вижда по цял ден майка си, а не своите връстничета. А аз да не съм на работа, неее не бих издържала. no
Не съм много съгласна с теб! NaughtyАз съм вече 5 години вкъщи и не мисля,че съм се обезличила!Отскоро детето ми ходи на дет. градина.Не защото няма нужда от връстниците си ,а заради постоянните болести...През какво ли не сме минали... ooooh!писала съм и в др.теми,няма да се повтарям!За мен най-важно е здравето на детето ми,а за кариера има време..млада съм още! Simple SmileВъпрос на гледна точка-на всичко се свиква! Peace

# 153
  • София, "Младост 3"
Искам да попитам другите мами как би им се отразило да стоят 7 години вкъщи да си гледат децата?
Това си е направо загуба на време за мен. Дългото стоене в къщи направо би ме обезличило като човек. Предполага се че това е времето, когато е най-дейния живот. Детето има нужда от около година две постоянни грижи. След тази възраст и за него не е добре да вижда по цял ден майка си, а не своите връстничета. А аз да не съм на работа, неее не бих издържала. no
Не съм много съгласна с теб! NaughtyАз съм вече 5 години вкъщи и не мисля,че съм се обезличила!Отскоро детето ми ходи на дет. градина.Не защото няма нужда от връстниците си ,а заради постоянните болести...През какво ли не сме минали... ooooh!писала съм и в др.теми,няма да се повтарям!За мен най-важно е здравето на детето ми,а за кариера има време..млада съм още! Simple SmileВъпрос на гледна точка-на всичко се свиква! Peace

жената пише за себе си, не за теб или някой друг

само да добаявя, че и аз почувствах едва ли не пренебрегване на жени, ходещи на работа
аз пък считам че е много по-трудно - да ПОІТРУДНО е и да си домакиня /щото няма да дойде съседката да свърши работаат в къщи/ и да работиш
седенето в къщи го можем....и не виждам кое му е дстойното? в смисъл - КАКВО ПОВЕЧЕ върши една жена дето си седи в къщи, от тази дето не седи в къщи и си върши домакинската работа?????
кое му е достойното само ми покажете моля? аз какво станах достойна матрона седейки в къщи? нищо подобно - просто си гледам домакинската работата като майка ми, само дето майка ми ходи и на работа освен тази в къщи дето върши
та ако някой ми покаже достойнството на това да си седиш дома....може и да се навия да го правя още известно време
или ако не достойнството то поне преимуществото...

Последна редакция: нд, 24 фев 2008, 20:58 от catnadeen

# 154
  • София
Ако искаш си стой вкъщи. Никой не те кара.
Разликите между ходенето на работа и неходенето на работа съм ги казала в един от постовете си. А ти защо, пък, си мислиш, че е много достойно да се ходи на работа и да се върви по гайдата на някой шеф-откаченяк, който те третира като крепостен селянин само, защото знае, че ти дава пари за хляб? Ако беше толкова хубаво нямаше форумът да е пълен с теми, в които много жени се вайкат, чувстват се изстискани, преуморени, че и унизени от отношението към тях на работното място.
Ако трябва да се съобразявам с някого, предпочитам това да са децата ми, защото са моя плът и кръв и те ще останат след мен, а не с някой, който гледа на мен като на заменим ресурс.

# 155
  • София
достойното е след като се върнеш от работа с такъв шеф, да успееш да си и добър родител
а не самото ходене на работа

а аз пък познавам доста мъже, гледащи на седящите си вкъщи жени като на заменим ресурс

въпрос на работа и на семейство, нали

# 156
  • София
Наде,този път никак няма да се съглася с теб. Hug
Това да не ходиш на работа,както някой по-горе беше писал,съвсем не значи,че цял ден домакинстваш-с ролката на главата стоиш и пържиш намусено кюфтета Mr. Green.И тежиш 100кг.е,това последното важи за мен..другото не. Peace
Разни хора-разни идеали-това го е казал един далеч по-умен от мен човек.Ако за едни това да не ходят на работа ,а да се отдадат само на семейството си,е прекрасно,то за други е най-досадното нещо на света.Крайностите в случая за излишни.

# 157
  • София, "Младост 3"
не кадзах достойно май
казах че е по-трудно
има разлика мисля
а за достойнство се говори нагоре - колко било достойно да се седи у дома и да се гледат деца...

# 158
  • София, "Младост 3"
Валенце, няма крайност в моя пост
но има крайност в изпадане в умопомрачение от възхищение че видиш ли някой си седи у дома и си гледа децата...
баща ми казваше - ако за раждане на деца, пушене и пиене се даваха дипломи, всички цегани щяха да са вишисти
това е крайно мнение, но хайде и да не изпадаме в другото където виждаш ли каква велика работа е си гледаш детето....ми нали затова е създаден човек???? аз не го намирам за нещо велико - считам че в норвмално общество редно е всеки да го прави.....но напоследък обществото ни е далеч от нормалното уви....

# 159
  • София

жената пише за себе си, не за теб или някой друг

само да добаявя, че и аз почувствах едва ли не пренебрегване на жени, ходещи на работа
аз пък считам че е много по-трудно - да ПОІТРУДНО е и да си домакиня /щото няма да дойде съседката да свърши работаат в къщи/ и да работиш
седенето в къщи го можем....и не виждам кое му е одстойното? в смисъл - КАКВО ПОВЕЧЕ върши една жена дето си седи в къщи, от тази дето не седи в къщи и си върши домакинската работа?????
кое му е достойното само ми покажете моля? аз какво станах достойна матрона седейки в къщи? нищо подобно - просто си гледам работата като майка ми, само дето майка ми ходи и на работа освен тази в къщи дето върши
та ако някой ми покаже достойнството на това да си седиш дома....може и да се навия да го правя още известно време
или ако не достойнството то поне преимуществото...
[/quote]

За да няма надоразумения, ето какво си написала.

А за изказването на баща ти - ясно защо майка ти е работила. Само там й е бил шансът за признаване на способностите, защото явно баща ти не е бил впечатлен.

# 160
  • София, "Младост 3"
да питам кое е достойното? това дето е пък недостойно в ходенето на работа? задаввъпрос - лично не дама определения нали?
моето определение се вижда - че е ПО-ТРУДНО.... Peace

# 161
  • София
да питам кое е достойното? това дето е пък недостойно в ходенето на работа?

Същото. Ако ще се ритаме по кокалчетата, то твоят въпрос може съвсем успешно да се обърне и да си поставена в позицията ти да обясняваш кое е достойното в твоя избор.

Няма тук достойно или недостойно. Мислила съм какъв избор да направя и съм стигнала до извода, че това, което имам в главата си съм склонна да го дам и е от полза предимно на децата ми. Евентуалните работодатели са по-назад в класирането по важност. Стигнала съм до извода, че това, което мога да дам на децата си през първите им, най-важни за развитието им години ще им даде предимства пред връстниците им.

# 162
  • София, "Младост 3"
де всички мъже да бяха като баща ми...
не РАдостинче, той просто не гледаше на майка ми само като на домашна прислужница и детегледачка - считаше че в Бг си има обучен персонал за гледане на деца,а с другото ще се справят двамата....
и хайде без заключения по повод родителите щото и аз мога да кажа нещо за твоите родители - или за теб и ще стане дълго и широко
ако искаш коментирай самото заключение, но не дзайвай оценка на хора които не познаваш - явно пък твоите родители не са те научили на добри обноски

# 163
  • София, "Младост 3"
да питам кое е достойното? това дето е пък недостойно в ходенето на работа?

Същото. Ако ще се ритаме по кокалчетата, то твоят въпрос може съвсем успешно да се обърне и да си поставена в позицията ти да обясняваш кое е достойното в твоя избор.

обясних може и на неправилен български че аз не давам определения...явно не четеш
нямам и намерение да пиша за достойнство защото за мен тази дума въобще не може да се набърка тук
не аз пиша х валебствени постове за стоенето или не в къщи...така че няма какво да коментирам на къде ще въртиш въпроса - както и да го завъртиш за мен е все тая, защото има място за всеки и неговия избор под слънцето
но моля айде да не се превъзнася нито едното нито другото

# 164
  • София
Като чуя за обучен персонал, на когото работата му е да отглежда децата се чудя защо изобщо на децата са им родителите. Те не са квалифицирани и няма да могат да се справят успешно. Не зная защо, все ми се върти в ума мелачката от "Стената" на Флойд или някакъв вариант на Крепост.

Общи условия

Активация на акаунт