искат да им подарим пари за сватбата

• 37 148
  • 467
  •   2
Отговори
# 195
Ако някой ден правя сватба ще ми бъде супер тъпо да получавам и изхвърлям скапани подаръци.
Мисля, че лицемерно "уважение" от страна и на гостите, и на домакините е излишно.
Ако ще си полезен - бъди, ако ли не, по-добре само един букет. Не бих поканила някого заради подарък, нито бих върнала някого без.
Признавам си, обичам дебели пликчета. Мисля, че идеята за подарък на авторката е била свежа, аз ще се зарадвам на такъв.

# 196
Трябва да си последният изпаднал прошляк да поканиш някой заради подаръка.

(или парите)

Аз също мисля така.

# 197
На моята сватба на най-близките хора казах, че не искам подаръци и претпочитам с парите от подаръци, аз да си избера нещо дето ще ми е от полза. И мисля, че това е правилно.На другите по-далечни роднини нищо не бях казала, но и те ми даваха пликове с пари и поздравителна картичка. Е събрахи микровълнова, дето на втория ден изгърмя и други ненужни неща, които съм скрила в кашони. На брат ми на сватбата се събраха куп перални, печки, ютии и т.н., които в момента се чудят как да връщат по магазини и да си получат парите за тях.

# 198
  • в мъжки прегръдки
Не виждам нищо нередно в това младоженците да предпочетат пари.
Скоро ходих на мой братовчед на сватба и точно така ни беше казано. Даже поканите които получихме бяха придружени от плик и картичка. Пъхнахме си парите в плика, надписахме картичката и им ги дадохме.
Младоженците бяха изтеглили заем и си изнесоха сами сватбата. Не позволиха на роднините изобщо да се намесят. А булката беше бременна. Свалям им шапка. Разбира се че ще им дадем пари. Нека си покрият разходите и дано да им останат малко пари и да се пообзаведат за бебето.
На моята сватба се сдобих с един куп нощни лампи, сервизи, имаше даже нощници и пижами. Освен по-близките роднини които се бяха събрали и ни подариха печка, пералня и др. едри неща почти нищо друго не ми влезе в работа.

# 199
Винаги питам младоженците какви подаръци предпочитат и не намирам за странно, че повечето събират пари. Все пак целта на подаръците е да се подпомогне младото семейство, а не да се засипват с вещи, които не се знае дали ще харесат и използват.

# 200
Обикновено към поздравителната картичка за сключването на брак добавям сума в брой, за да си изберат младоженците подарък сами. Още помня как раздадох няклко еднотипти подаръка, получени на моята сватба, на роднини...
Но пък и до сега , като видя нещо, подареноо ми на сватбата, си спомням от кого и по какъв повод го имам...

# 201
  • Варна
Скоро ходих на мой братовчед на сватба и точно така ни беше казано. Даже поканите които получихме бяха придружени от плик и картичка. Пъхнахме си парите в плика, надписахме картичката и им ги дадохме.

Е хайде сега, няма нужда и картичката ми да избира друг ooooh! Това вече е прекалено, поне за моя вкус Naughty

# 202

Е хайде сега, няма нужда и картичката ми да избира друг ooooh! Това вече е прекалено, поне за моя вкус Naughty
остава и картичката да си бяха надписали Stop
Дали продават и картички с универсални напечатани пожелания ?bowuu
Пестят време на гостите да се чудят, какво да напишат а и риска от правописни грешки(ще кажат някои Wink)
Практично Joy

Последна редакция: пн, 25 фев 2008, 08:39 от Mila mama

# 203
Картички с готови, напечатани пожелания, че се продават - продават се и то от доста време!  Повечето хора пък, ако не са купили от тях, пускат тема в нета за пожелания и им се предлагат готови стихчета, те ги преписват и ок!  Това е живота! Всичко е конфекция, хората пътуват по течението! Няма к'во да се правим на паднали от космоса и да се учудваме, все едно не сме от тази планета.

# 204
  • Варна
Права си донякъде. Има хора, които преписват от нета пожелания. Но важното е, че макар и преписани, пожеланията отразяват тяхната идея, техните мисли. А не са им натрапени от някой друг. И картичката имам право да си избера сама, дори и да не съм я рисувала аз лично, и пожеланието имам право да избера, и подаръка също. И ако за подаръка съм съгласна да попитам бъдещия получател какво предпочита и да се съобразя с предпочитанията му, за картичката не съм склонна на същия компромис Peace

# 205
  • София
Mila mama, ще ти отговоря и аз въпреки, че много харесах отговора на Каспър.
Не само не съм канила някой заради подарък/пари ами исках и всичко да е минимално, т.е. приятели и минимален брой роднини, Нямаше 2-4 братовчеди които съм виждала веднъж в живота или да се запознаем на сватбата.
Имаше хора, които не дойдоха (но получихме подаръци по време на сватбата или после- страхотно е да получиш цвете или нещо което да засвидетелства, че човека дори да е нямал възможност да присъства е помислил за теб, ние също сме го правили), имаше такива, които дойдоха само на подписването, за да подарят цвете.
Примера за кухнята я дадох не защото е било задължение на гостите ми, тя беше почти поръчана, така че и да нямаше сватба щях да я имам.

# 206
Ние се женихме преди 3 години. Не сме уточнявали с никой от гостите, какви подаръци искаме, но всички, когато се обаждаха за потвърждаване на присъствието, сами ни предполагаха, че предпочитаме пари, просто сами ни питаха, какво предпочитаме - пари или подарък. Ние искахме пари и почти всички ни дадоха пари в плик.
Така е нормално, колкото и грубо и невъзпитане да изглежда отстрани.

# 207
  • София
Да, бе, zuki, ама не си си искала директно. Като те попитат е едно все пак, не изглежда грубо и невъзпитано отстрани.

# 208
Картички с готови, напечатани пожелания, че се продават - продават се и то от доста време!  Повечето хора пък, ако не са купили от тях, пускат тема в нета за пожелания и им се предлагат готови стихчета, те ги преписват и ок!  Това е живота! Всичко е конфекция, хората пътуват по течението! Няма к'во да се правим на паднали от космоса и да се учудваме, все едно не сме от тази планета.
Аз не се правя на паднала от космоса,но наистина не знаех за готовите надписи а и не съм пускала тема за готови стихчета bowuu
Просто аз пестя от картички и сама ги правя.Но да не решите,че е за да покажа лично отношение ,не разбира се ,просто гледам да мина тънко Winkзатова и не съм запозната ,какво има на пазара за картички Joy

# 209
  • Отвъд алеята зад шкафа
Естествено, че пари в брой. Какви са тези глупости, че било грубо? А да си поискаш кафеварка не  е грубо, така ли? Мерси, но  на  мен не ми трябват 15 родопски одеяла, 9 комплекта прибори, 20 еднакви сервиза, грозен миксер и т.н Предпочитам сама да си купя каквото ми трябва със събраните пари. А да не говорим, че ние вече всичко си имаме и дефакто 120 човека на сватбата няма какво да ни подарят - нито техника, нито прибори, нито посуда, нито предмети...просто защото си ги имаме вече. И в крайна сметка гостите биха искали да подарят на младоженците това от което имат нужда, не е ли така? Защо тогава да не дадат на младото семейство пари, които то да похарчи за нещата, които иска (примерно невероятно пътуване до Бразилия!!!!!)

Общи условия

Активация на акаунт