искат да им подарим пари за сватбата

• 37 062
  • 467
  •   1
Отговори
# 270
  • Oslo
Като искат пари - пари, ако искат прасе - прасе, все пак те се женят.
Laughing

# 271
"Подаръците в плик" не бих написала, но бих си направила сватбен списък и бих намекнала, че ако е угодно на почитаемите гости, въобще няма да се обезпокоя от пари в плик. Мисля, че е само признак на щедрост да покажеш, че младоженците най-добре знаят какво да си купят. Сори, ама в днешно време не всеки иска да започне брака си с купища предмети (ако не бях вече омъжена, щях да се пробвам на сватбата си да събера пари за пътуване, за депозит за жилище). А и винаги се намират гости, които купуват подарък без да мислят ще се хареса ли на младите и така се стига до дантелените покривки, кристалните вази, керамичните украшения и безумни глупости като дъска за гладене или комплект вилици.

# 272
Хохо, 3(три) куфара с прибори бяха събрали наши приятели. ЩЕ има и за децата Grinning

# 273
Съгласна съм с лаNA. На нашата сватба канихме само наистина близки хора и хич не ме беше срам да кажа, че ако ще ми подаряват нещо - да са пари. Е, имаше такива дето решиха, че парите са "грозен подарък" и няма да може да ми остане нищо за спомен.
Всъщност, доста ме улесниха, защото сега имам разни нещица "прахосъбирачки", които ползвам при семеен скандал - с кеф ги мятам я по половинката, я в стената. Mr. Green
С парите си купих всичко, което АЗ харесвах и от което НИЕ наистина имахме нужда. А спомени имам достатъчно - в очите на половинката ми и в усмивките на децата ми, че дори и в халката на ръката ми. Peace

# 274
Добре са направили че са казали желанието си. Предполага се че на сватба са поканени близки и роднини пред които не е притеснително да кажеш какъв да бъде подаръка. Аз от 15г имам подаръци които си стоят опаковани и неупотребени и едва ли ще мога да използвам.

# 275
Споделям всеобщото мнение, че ако желанието на младоженците е подаръкът да се измерва в парично изражение, то трябва да го подкрепяме.На моята сватба получих 3 комплекта тенджери/една и съща марка/, два тостера и купчина безполезни вещи. Пълен абсурд. #2gunfire #2gunfire #Cussing outСумата варира от 100 до 200 лева, а който може да си позволи повече, е.... добре дошло за младоженците.

# 276
сватба- най-дългоочаквания ден.боже,за какви пари и подаръци става дума.излиза че на сватба трябва да се канят само хора с дебели портфейли.на моята сватба бяха поканени хора които да споделят щастието ни.хора които и в добро и зло биха били до нас. Embarassedтова не е благотворителен бал,ако искаш с получените пари да си покриеш разходите по тържеството то успех.

# 277
излиза че на сватба трябва да се канят само хора с дебели портфейли.
Не, не излиза това, ама защо някои се правят на ударени и не се опитват даже да разберат. ooooh!
Излиза това, че на сватба никой не ходи без подарък, това си е традиция, навик, обичай, както искате така го наречете, но е факт, че всеки подарява подарък на младото семейство. И колкото да разправяте, че подаръка не бил важен съм сигурна, че 99,5% от вас не са ходили на сватба с празни ръце. Дилемата е : Подарък, който гостът смята за уникален, оригинал, най-хубав и т.н., но нехаресващ се на младоженците или стойността му в пари, с които хората да си купят нещо, което те намират за оригиналн и уникално.
Толкова ли е сложно да се вникне в идеята newsm78

# 278
Еее, а къде отиде чарът в отварянето на подаръците?!?!
Като искат да пропуснат този толкова вълнуващ за мен момент, дайте им пари в плик, когато минават за наздравица с гостите и тъкмо ще се освободите от търсенето и чуденето за подарък.

# 279
аре бе Simple Smile едно раждане е по-чакано, но не минава задължително както ни се иска, нали  Wink

# 280
Естествено, че не всички гости имат много възможности. Но да го кажа иначе - предпочитам 5лв. които да събера с мои 50лв. и да си купя нещо което ми харесва.
Любопитно ми е тези, които смятат, че със 100лв. за комплект мама-татко-аз ще покрият разходите на младото семейство по организацията на тържеството знаят ли колко струва една сватба към днешна дата???

Biba Sparrow, явно е много сложно. И освен това не е очарователно.

# 281
Аз искам да попитам не ги оженихте вече, какво в крайна сметка подарихте и беше ли хубава сватба?

И между другото, на моята братовчедка във Франция свекърите дадоха 300 евро, а приятелите по 30-50 от семейство! При нас по 100-200 лв на човек било нормално!? Сигурно защото сме по-богати Laughing

# 282
според мен няма нищо лошо и нагло в това-даже напротив защо вместо да мислиш за подаръци да не дадеш някой лев та те сами да си изберат какво искат естествено според възможностите на хората.така няма и подаръците да се доблират newsm78

# 283
Изобщо не разбирам тези, които изобщо не разбират. Айде без излишни скромности......всички от вас, които казват че ще се зарадват на 4 еднакви ютии, и 3 еднакви сервиза за манджи хич не им вярвам...обазалагм се, че 500 лева биха им били доста по-добре! Всяко младо семейство има нужда от финанси за да започне самостоятелно, за да си "стъпи на краката" както се казва, особено ако и чакат дете примерно. На мойта сватба бях предупредила всичките си приятели че искаме пари, а майка ми предупреди техните. Чакахме дете, предстоеше ни ремонт, а парите не ни удрят в главата. Равносметката - получих 2 микровълнови, 4 сервиза за хранене, 1 пластмасова кутийка за бижута, албум, 3 еднакви миксера, 2 еднакви сокоизтисквачки , замислих се защо са еднакви......еми явно това бяха най-евтините модели. Еми извинете ама, ако ви се струва смешно да подмогнете едно семейство с каквато и да е сума която сте заделили, на мене ми е още по-смешно да купя най-евтиния подарък, за да отбия номера, понеже съм на сватба! Отделно от нашите приятели събрахме 2300 лева и с тях си освежих 3 стаи, сложихме паркет  и направихме парно на целия етаж. Ако не бяха тези пари, трябваше да теглим заем най-вероятно защото нямаше да ни стигнат, и после да отделяме от месечния бюджет. Всеки знае колко пари вървят когато има бебе. Благодарна съм страшно много на всички които ни дадоха пари. Имах и няколко плика с по 10 лева.Оценявам ги, дори малко по-повече от другите, защото се иска много да не се срамуваш да напишеш на картичката от кого са, и да пожелаеш нещо хубаво! Много по-добре са ми, отколкото нежнужните неща които са всички в момента на тавана и прахлясват вече 4-та година. Получих и подарък от семейство, което го имаха от тяхната сватба пък. Е това е простащина Peace Ясно е че на такъв повод НЕ МОЖЕ да се иде с празни ръце. А ако МОЖЕ и да е по желанието на младите, е най-добре. ВИНАГИ давам пари по такива събирания! ВИНАГИ!
Разбирам идеалността, скромността , добронамереността, културата и интелигентността на ССФ, ама айде да няма нужда! Това беше интересно само в началото Peace
 Изобщо не се срамувам да кажа от какво имам нужда. На сватбата ми бяха БЛИЗКИ а не непознати хора. те всички уважиха желанието ни! Ако някой смята вазите и дуралексовите сервизи за хит, аз не мисля така. Повечето от нещата си личеше че " не излизат сега от магазина". А да подарява кой кавото има у тях, е много по-голяма простащина.
 Към авторката - сериозно ли ти е толкова странно, че да пуснеш тема. В кой век живеете бе хора. Парите - една или няколо банкноти, се слагат в плик, с картичка на която пишеш едно хубаво пожелание, дата и от кого е. Пълно е с хубави картички с пликове ЗА паричките, по магазините:)

# 284
Хайде всички да спрем да се набираме и да уточним нещо. Нямам нищо против ТАКТИЧНО да ми бъде намекнато, че подарък под формата на банкноти е за предпочитане. Но в поканата да пише "Подаръците - в плик!"?! Нагло, безцеремонно...."Ела си плати куверта!" би звучало по абсолютно същия начин.
А картичка с пожелания си е задължителна, дори да има друг подарък. Има шанс поне тя да оцелее като спомен от сватбата.

Общи условия

Активация на акаунт