искат да им подарим пари за сватбата

• 37 066
  • 467
  •   1
Отговори
# 255
  • Отвъд алеята зад шкафа
Леле още ли е жива темата

Джеси Heart Eyes скъпа Heart Eyes,не се хаби,няма смисъл,защото тези ,с които спориш няма да те разберат Hug

Все си мисля,че човек като се жени сам си поема сватбата и сватбеното пътешествие  Hug
Раzбира се, това е идеалният вариант. Замисляте ли се обаче, че не всяко младо семейство може с лекота да иzвади 3_4 хил. лв и да покрие раzходите (нямам и идея колко струва една сносна сватба в БГ, само предполагам), че и сватбено пътеШествие. Родителите съЩо не винаги са достатъчно  zаможни, zа да поемат тоzи раzход, особено след последните трудни години. Ще кажете, ами да не правят сватба тогава, ако нямат големи въzможности. Това съЩо е правилно, но понеже по_нагоре всички подчертвате факта, че това е най_хубавия ден, най_романтичния, който трябва да се сподели с приятели и любими хора и т.н., стигам до иzвода, че хубавите неЩа и романтиката отново се окаzват привилегия на имаЩите, а на теzи, които нямат, пак не им се полага романтика  Wink.

Твърдо смятам,че човек сам трябва да си поеме сватбата и сватбеното пътешествие.
Също смятам,че ако някой няма възможности то трябва да си направи сватба според собствената черга,което пак може да е романтично и красиво.Адски жалко е да нямаш възможности а да  правиш сватба с 200 човека гости ,разчитайки да ти платят кухнята или сватбеното пътешествие.Защо е нужно това изхвърляне newsm78
Няма ли пак да е красива сватбата само в църквата с най близките newsm78

Също винаги ми е бил изключително смешен бг манталитета да живееш в панелка ,но на абитуриентската  вечер на чедото си да направиш показно"изпращане" търсейки от познати хубава кола и ангажирайки гримьора на мис Пролет 05 Joy
Една от бившите ми дом.помощнички така все опяваше ,как нямали пари......... а за абитуриентската вечер на дъщеря си,изкарала(показа ми снимки)пейки пред входа им и скари да пекат кюфтета Shocked,цитирам" да миришат съседите"-да се покажат.Беше купила на щерка си не знам, каква си рокля и наела гореспоменатия от мен гримьор на мис ,не знам какво си Joy
В същото време не си бяха плащали парното от примерно 3 години.............

А кой е казал, че хората, които предпочитат да получат пари на сватбата си, разчитат на тях за сватбеното си пътешествие? Що за глупост. Естествено, че младоженците са платили всичко предварително, че дори  и сватбеното си пътешествие, няма да седнат да разчитат на получените пари от сватбата, я! На мен скоро ми предстои сватба и ще кажем на гостите, че предпочитаме пари, освен ако някой не държи страшно много да ни подари предмет. Не разчитаме изобщо на тези пари, нито ни интересува колко ще бъдат, каним приятелите са, за да са с нас в този момент, а не заради парите им. Но виждането, че трябва да се подари подарък = хубаво, а парите=лошо, е доста демоде. Ехооо, не живеем преди 50-100 години, осъзнайте се! И сега какво с тия сватбени листи - трябва да се насиля и да направя списък на неща, които всъщност вече имам, само защото на по-възрастните им се струва "грозно" да дадат пари?

# 256
stelt77,наистина мe изкушаваш да ти отговоря! Simple Smile
Ще кажете,че пак говоря от името на имащите........но се питам примерно кралските особи,като правят наистина огромни сватби с над 200 човека дали си разнасят банковите сметки или пък са предупредили поканените да им носят пари в плик  Whistling

Иначе по традиция сватбата се поема от бащата на булката,но пък в днешно време,ако имаш възможност естествено,че ще предпочетеш ти да си поемеш всичко.  Simple Smile

А какви подаръци подаряват гостите на кралските особи?
Сигурно тенджери, миксери и сервизи  Joy Сервиз е класиката в българската сватба. Хващам се на бас, че при 200 човека поканени младото семейство ще получат поне 5 сервиза.
Не ставай смешна.

# 257

Твърдо смятам,че човек сам трябва да си поеме сватбата и сватбеното пътешествие.
Също смятам,че ако някой няма възможности то трябва да си направи сватба според собствената черга,което пак може да е романтично и красиво.Адски жалко е да нямаш възможности а да  правиш сватба с 200 човека гости ,разчитайки да ти платят кухнята или сватбеното пътешествие.Защо е нужно това изхвърляне newsm78
Няма ли пак да е красива сватбата само в църквата с най близките newsm78

Също винаги ми е бил изключително смешен бг манталитета да живееш в панелка ,но на абитуриентската  вечер на чедото си да направиш показно"изпращане" търсейки от познати хубава кола и ангажирайки гримьора на мис Пролет 05 Joy
Една от бившите ми дом.помощнички така все опяваше ,как нямали пари......... а за абитуриентската вечер на дъщеря си,изкарала(показа ми снимки)пейки пред входа им и скари да пекат кюфтета Shocked,цитирам" да миришат съседите"-да се покажат.Беше купила на щерка си не знам, каква си рокля и наела гореспоменатия от мен гримьор на мис ,не знам какво си Joy
В същото време не си бяха плащали парното от примерно 3 години.............

Тук хората няколко пъти повториха, че предпочитат 10лв в плик, отколкото ненужна вещ. Къде видя някакви изхвърляния и показност?

# 258
Джеси Heart Eyes скъпа Heart Eyes,не се хаби,няма смисъл,защото тези ,с които спориш няма да те разберат Hug

То щото вие много разбрахте.... постоянно ме четете като дявола евангелието.... нали според вас сватбените листи са много добър вариант.... така де, но приемаме, че семейството е много богато, вече си има повече от всичко, поканило е 200 човека на сватбата си и какво трябва да подарите на младите според вас???
И кой е казал, че на царските особи не им се дават пари... напротив... отдавна богатите хора си правят по този начин сватбите, но за разлика от другите не трябва изрично да напомнят на гостите, че не искат предметни подаръци.

# 259
Тук хората няколко пъти повториха, че предпочитат 10лв в плик, отколкото ненужна вещ. Къде видя някакви изхвърляния и показност?

Никъде не е видяла, но който прочете цялата тема ще види, че самата идея на темата беше да подкрепим авторката във възмущението й от младоженците.

# 260
Момичета тук пишат и доста различно мислещи от мен хора, затова моля за поглед отсрани.
Бивша моя състудентка и гаджето и ни поканиха на сватба и ни казаха подаръците в пари.
Досега не са ми искали така подарък и даже не го намирам твърде красиво,но щом не им е неудобно ок.Другите ни приятели имаха сватбени листи и сме купували по тях.За нашата сватба оставихме изцяло избора на гостите.
Дайте ми моля идея ,как се прави  подарък -пари дискретно и каква сума ви се вижда нормално да се даде.

не съм 4ела отговорите
тук този вариант е съвсем нормален
аз го намирам за добър
парите се дават в анонимен бял плик и толкова
ако не те увстройва правиШ подарък по собсвено усмотрение

# 261
наши познати тази събота се жениха и на сватбата им бяха много наши приятели - всички са дали пари, такава е била уговорката

# 262
Тема: искат да им подарим пари за сватбата

Като искат подарете им, не мога да разбера какъв е проблема  newsm78 

# 263
на всички много "интелигентни" дами,които казаха,че да се дадат пари като подарък е грозно и нагло да се поискат,бих им казала,че пък е много нагло да подариш нещо,което знаеш,че изобщо няма да свърши работа и няма да донесе радост,но да го подариш само ей така,колкото да не е без хич.когато подаряваш на някого нещо,го правиш,за да му създадеш радост на самия него,а не да отбиеш номера.след като младото семейство има нужда от пари и така предпочита-даваш пари и толкова.
толкова пък е досадно да получиш 5 картини с кон,4 сервиза за кафе,3 комплекта тенджери и тн.и защо пък ти да купиш тенджерата?!може да искам бяла,ти да ми вземеш лилава.може да имам 10 тенджери,за какво ми е единадесетата?да си я чукна в главата може би.
затова подари от сърце 100 лв или колко можеш,пък нека младите си изберат.
много ме е яд на такива хора наистина.уж питат "от какво имате нужда?какво да купим?",пък после"Аааа,те си поискаха еди какво си...нагло!"
писна ми от закостенели хора,дето искат да отидат с голямата опакована кутия,та да ги видят,пък вътре комплект чинии от магазинчето за 1 лв.
съжалявам за грубия тон.
и сватбата не е тържеще,но по-добре подари само пожелания,отколкото нещо адски непотребно,което на никого не му трябва и само прах ще събира.

# 264
Не мога да разбера какъв е проблема с даването на пари и защо след като хората са си казали, че искат - това е начин да се помогне на двойката да направи нещо наистина полезно, те сами са преценили, че това ще им е в помощ. Какъв е смисъла от подаръци, които не вършат никаква работа , на теб могат и да ти харесат и да са полезни, но не и на младоженците, всеки има собствено мнение и вкус и това трябва да се уважава Close

# 265
Проблемът е, че хората са лицемрни и обичат завоалирани, замаскирани, захаросани обяснения.
Всеки би дал пари, ама с памук да му ги извадиш, нали... едва ли не да му се помолиш.

Като искат пари - пари, ако искат прасе - прасе, все пак те се женят.

# 266
  • Варна
на всички много "интелигентни" дами,които казаха,че да се дадат пари като подарък е грозно и нагло да се поискат,бих им казала,че пък е много нагло да подариш нещо,което знаеш,че изобщо няма да свърши работа и няма да донесе радост,но да го подариш само ей така,колкото да не е без хич.когато подаряваш на някого нещо,го правиш,за да му създадеш радост на самия него,а не да отбиеш номера.след като младото семейство има нужда от пари и така предпочита-даваш пари и толкова.
толкова пък е досадно да получиш 5 картини с кон,4 сервиза за кафе,3 комплекта тенджери и тн.и защо пък ти да купиш тенджерата?!може да искам бяла,ти да ми вземеш лилава.може да имам 10 тенджери,за какво ми е единадесетата?да си я чукна в главата може би.
затова подари от сърце 100 лв или колко можеш,пък нека младите си изберат.
много ме е яд на такива хора наистина.уж питат "от какво имате нужда?какво да купим?",пък после"Аааа,те си поискаха еди какво си...нагло!"
писна ми от закостенели хора,дето искат да отидат с голямата опакована кутия,та да ги видят,пък вътре комплект чинии от магазинчето за 1 лв.
съжалявам за грубия тон.
и сватбата не е тържеще,но по-добре подари само пожелания,отколкото нещо адски непотребно,което на никого не му трябва и само прах ще събира.

Чааакай малко Naughty
Никой не казва, че е грозно да се подаряват пари! И никой не казва, че е грозно да питаш младоженците какво искат и те да кажат "пари"! Ай недей да четеш мненията както дяволът евангелието! Триста пъти се повтори, че е ГРОЗНО, НЕВЪЗПИТАНО И НАГЛО да поканиш гости на сватбата си и да им кажеш, "а, и ако обичате подаръците в плик"! Че аз ако искам ще подарявам подарък бе, и ако искам ще е картина с кон или с крава или и с двете! Фактът, че ако го направя, пак е невъзпитано, си остава в мой ущърб! Никой не говори да се подаряват смешни или непотребни неща, или нещо в стил "отбий номер"! Ама хайде да не се принизява сватбеното тържество до благотворителен обяд, а? То е ясно, че традицията е да се даде подарък. Ама като е така, дай с поканата да връчваме и искане какъв точно да бъде той! Ами невъзпитано е, сори.

# 267
Месечинке виторога, едва ли някой ще те задължи да подариш подарък или пари. Аз го разбирам така: ако ще има подаръци, то нека са в плик. КВо толкова има да му умувате, не знам. КАто ви дразни това, ми не ходете на сватбите- много е просто. То пък традицията да се обикалят масите за подаръци много хубава, щото...МИ ако нямам подарък? ЩЕ ме гледат в ръцете- тъпотия, после кой знае как се ядосват на просотиите, които са им подарени. Да не забравяме, че това са вещи, които заемат място и така нататък. Аз предпочитам нищо, пред подобни боклуци, от които ще имам няколко бройки.

# 268
  • Варна
Мдааа, традицията да се обикаля по масите и мен ме дразни, но е трудно да се избегне, защото все пак уж се прави, за да поздравят младоженците гостите си, а не да им оберат подаръците Mr. Green Че паричният подарък е за предпочитане пред неподходящ предметен не съм отричала и май никой не е. Въпросът е как и дали да се "намекне" за това предпочитание. Аз си мисля, че на всички вече е ясно, че по такива събития парите са за предпочитане. Но все пак нека всеки гост сам да прецени какъв подарък да поднесе. Няма да обеднеят младоженците със 100-200 лева повече или по-малко. Все пак едва ли гостите се канят, за да покрият разходите по сватбата.

# 269
То проблемът идва от многото хора( гости). Мисля, че затова не се оставя възможност за избор. Mr. Green Виж, ако е за рожден ден, там е по- друго(според мен)

Общи условия

Активация на акаунт