Джеси

Все си мисля,че човек като се жени сам си поема сватбата и сватбеното пътешествие

Също смятам,че ако някой няма възможности то трябва да си направи сватба според собствената черга,което пак може да е романтично и красиво.Адски жалко е да нямаш възможности а да правиш сватба с 200 човека гости ,разчитайки да ти платят кухнята или сватбеното пътешествие.Защо е нужно това изхвърляне

Няма ли пак да е красива сватбата само в църквата с най близките

Също винаги ми е бил изключително смешен бг манталитета да живееш в панелка ,но на абитуриентската вечер на чедото си да направиш показно"изпращане" търсейки от познати хубава кола и ангажирайки гримьора на мис Пролет 05

Една от бившите ми дом.помощнички така все опяваше ,как нямали пари......... а за абитуриентската вечер на дъщеря си,изкарала(показа ми снимки)пейки пред входа им и скари да пекат кюфтета

В същото време не си бяха плащали парното от примерно 3 години.............
А кой е казал, че хората, които предпочитат да получат пари на сватбата си, разчитат на тях за сватбеното си пътешествие? Що за глупост. Естествено, че младоженците са платили всичко предварително, че дори и сватбеното си пътешествие, няма да седнат да разчитат на получените пари от сватбата, я! На мен скоро ми предстои сватба и ще кажем на гостите, че предпочитаме пари, освен ако някой не държи страшно много да ни подари предмет. Не разчитаме изобщо на тези пари, нито ни интересува колко ще бъдат, каним приятелите са, за да са с нас в този момент, а не заради парите им. Но виждането, че трябва да се подари подарък = хубаво, а парите=лошо, е доста демоде. Ехооо, не живеем преди 50-100 години, осъзнайте се! И сега какво с тия сватбени листи - трябва да се насиля и да направя списък на неща, които всъщност вече имам, само защото на по-възрастните им се струва "грозно" да дадат пари?