Имотен балон-2

• 51 139
  • 977
  •   1
Отговори
# 915
Шушон, ей сега погледнах обявите за наеми ...

Във всеки квартал има по 1-2 оферти на ниска цена и винаги е било така, не е от кризата и не трябва да си правиш изводи за цените като цяло, това са апартаменти на някой, който не ще да вложи 1 лв. и го дава със скъсания мръсен мокет, несменяван и непран 10 г., както и такива, които са били с дългогодишни наематели и сега обявяват близка до предния наем цена.
А това в Младост, води се след основен ремонт, но снимката, която е сложена е достатъчна, за да ти даде представа за какъв ремонт става дума, останалата част гледам, не са посмели да снимат ...

# 916
Ицо, ти много разбираш от имоти, но както е казала Никол, не бива от една оферта да си правиш изводите, като цяло. Подобни статийки, които ти редовно пускаш, доста често са поръчкови. А за наемите винаги е имало и ще има разнообразни цени.
пп Ай слезте малко на земята. Сульо и Пульо станаха брокери, а после се чудите защо така е объркан пазара.

# 917
  • София
Да ви питам тук, че да не отварям нова тема. Някой има ли някакви впечатления от Алфа Банк? Кредитите им са вързани за Юрибор и съответно сега са доста атрактивни.  Peace Мъжо ходил да пита дали изобщо дават, но май нещо не е разбрал. Казали му,че лихвата се определя от Юрибор+ добавка, но че тази добавка може да се променя от банката. На мен ми звучи супер странно и мисля,че нещо не е разбрал. Кажете , ако някой е имал вземане-даване с тази точно банка.

# 918

пп Ай слезте малко на земята. Сульо и Пульо станаха брокери, а после се чудите защо така е объркан пазара.
Съгласен съм напълно! "Брокерите " без грам познания са много и допълнително съсипват пазара.
А колкото за наемите , те са свързани с цените на жилищата и с кредитирането.
Следователно ще има корекции и там.

# 919
Ааа, тия със скъсаните мокети и без мокети са ми ясни. Там и да ме молят, няма да отида. Crossing Arms

# 920
Виждам че говорите за наеми...В София няма много предприятия,основният бизнес в момента се върти покрай строителството...Ако то се срина,много хора ще останат без работа,и ще се наложи да се върнат по родните си места...Ще намалее и търсенето на квартири...Следователно и цените им ще паднат...Освен това ако месечната ипотека се връзва на по-ниска цена от наема,няма ли да е логично хората просто да си закупуват жилищата,вместо да живеят под наем?!...

# 921
Извинявай, ама за какви строители и наеми говориш? Знаеш ли в какви дупки и фургони живеят строителните работници? Щото аз съм виждала обяви за по 5 ( пет) лева на легло. В неделя даваха БТВ Репортерите точно по темата, потърси го и гледай. Няма такава мизерия, те изобщо не са част от пазара.

# 922
Извинявай, ама за какви строители и наеми говориш? Знаеш ли в какви дупки и фургони живеят строителните работници? Щото аз съм виждала обяви за по 5 ( пет) лева на легло. В неделя даваха БТВ Репортерите точно по темата, потърси го и гледай. Няма такава мизерия, те изобщо не са част от пазара.

То в строителството не са само работници... Shocked

# 923
От друга страна пък есенно време се завръщат моряците от плаване и гледат да инвестират парите си в имоти.  Thinking

# 924
Тея, дето не са работници, ще се оправят, тях не ги мисли. Може от 10 хилки да паднат на 6 ( архитектите например), може от счетоводител на строителна фирма да стане ТРЗ, ама нема да остане гладен. Да не говорим че не са толкова много ( като брой де).
П.С. А това за родните места- малко ми е пресилено, познавам архитект, който е роден в малък град до Варна, живее в село ( от онея със с.) и работи по проекти в София и Варна. Къде му е родното място, къде живее, къде работи. 21 век сме, все пак.

# 925
  • Varna
От друга страна пък есенно време се завръщат моряците от плаване и гледат да инвестират парите си в имоти.  Thinking

Не мисля че сезоните имат общо с връщането на моряците Simple Smile
Зимата кой да плава?Simple Smile)

# 926
Тея, дето не са работници, ще се оправят, тях не ги мисли. Може от 10 хилки да паднат на 6 ( архитектите например), може от счетоводител на строителна фирма да стане ТРЗ, ама нема да остане гладен. Да не говорим че не са толкова много ( като брой де).
П.С. А това за родните места- малко ми е пресилено, познавам архитект, който е роден в малък град до Варна, живее в село ( от онея със с.) и работи по проекти в София и Варна. Къде му е родното място, къде живее, къде работи. 21 век сме, все пак.
И ти си права,но все пак...Смятам че са доста хората които покрай това са се закотвили тук със семействата си...Те не живеят във фургони...

# 927
Банско - продажба за 350 евро. Инфо от колега!

# 928
  • София
Пак мерите с грешен аршин. Хората, които работят в София не са само архитекти или друг вид висококвалифицирани специалисти. Те така или иначе са малко. А и дори да живеят под наем, при падането на цените на имотите ще са на далавера да теглят ипотека, защото ще отговарят на условията за доход и т.н. и банките ще се радват да им услужат.
 София отдавна е пълна с всякакви хора със средно и под средно образование, които работят всякаква неквалифицирана или не особено привлекателна работа. Тези хора са дошли в София с единствената мисъл, че тук ще живеят по-добре, защото относително има повече работа на по-високи заплати. Обаче това ще започне да се променя, защото и столицата ще бъде засегната до известна степен от кризата. Посвиването на потреблението първо ще удари хората на ниските нива. А те също плащат наеми, защото не могат да си позволят заеми. И гледайте какво ще стане като започнат да е връщат гастербайтерите от Западна Европа.

# 929
. И гледайте какво ще стане като започнат да е връщат гастербайтерите от Западна Европа.
Това казаха по радиото,че около 300 000 българи имат намерение да се върнат в родината.

Общи условия

Активация на акаунт