Френска селска торта?

  • 183 331
  • 616
  •   1
Отговори
# 180
  • Там някъде нейде !!!
  • Мнения: 1 136
И сега ако някой я преведе, грешка няма да има. Ако може и тая дето е "Птичье молоко", ще съм му много благодарна.
  И темата да се преименува в "Руска Градска ........".  Laughing Laughing Laughing
Grinning Grinning Grinning

# 181
  • в страната на абсурдите
  • Мнения: 1 237
имам записана някаква подобна торта на "спартак".ще напиша крема само!
2 ч.ч. брашно и 1 ч.ч. захар се разбъркват на сухо.прибавят се 3 жълтъка и 2 ч.ч. студено сварено млако.това е смес 1
в 1 л.врящо прясно мляко се прибавя на тънка струя смес 1.бърка се до сгъстяване.оставя  се да изстине.
1/2 пакетче кр.масло и 1/2 ч.ч. захар се разбиват с миксер и е прибавят към крема.
моята рецепта е от времето на соца и имам спомени че съм я правила веднъж.записала съм че излизат 10 блата,ама то много зависи и с какъв диаметър ги правиш.

# 182
  • Мнения: 9
Ха-ха!Страшен дебат стана... Laughing #CrazyПроверихме с Жорко  за цената - около 30 лева!Мисля че не си струва труда да я правиш в къщи-отива един следобяд.
Иначе аз бих я кръстила нощна френска, защото предимно след 12 идва в къщи.А колкото до френската услуга, Жорко може да я прави на жена му-тя ми е приятелка и делим един апартамент, малко неприятно ще се получи да го ползвам вместо колан Hug
Иначе ще стане:-От торта на торта и забременях!

# 183
  • Мнения: 651
Аааа, evina, виж какви подписи имат наши съфорумки  Thinking
Мъжът на моята приятелка не е мъж,но ако мъжът на моята приятелка е хубав, моята приятелка не ми е приятелка!!   
 Joy

# 184
  • Мнения: 1 965
Абе, мацки..... накъде отиде таз`ми ти тема???? Три пъти проверявам дали не съм попаднала в някоя "еротише" темичка......   Whistling
Иначе това за приятелката..... е мно`у хубаво. Направих бързо преброяване на "приятелките" с хубави /или поне заслужаващи си втори поглед мъже/ и установих...... амммми.... малко приятелки имам, да му се не види!!!! hahaha
Та по същество:
Скоро правих тортата. И по-точно, експериментирах с крема. Три части квасена сметана, една част сладкарска, и за разкош ливнах ..... БЕЙЛИС!!! Е, много хубаво се получи! По-добре от Ром. И понеже не ми се бъркаха блатове, редих бисквити ЗАКУСКА и редувах с бишкоти /от меките/ и за разкош - ягоди. Получи се перфектна "Софийска - денонощна", щото се ядеше нон-стоп......  Joy Joy Joy

# 185
Zdraveite! Mislia, che tazi temichka se varti ot dosta vreme. Proslovutia krem, koito vsichki tarsim ne e nishto drugo osven obiknovenna zakvasena smetana.Vsiaka edna ot nas moje da ia napravi dori po dobre ot firma Kaneia   chef hahaha  bouquet

# 186
  • Мнения: 9
Поради повишения интерес към Френска Селска Торта, Канея предоставя оригиналната рецепта на нашата уеб страница -

http://www.kaneia.com/p/30/Торта-Френска-Селска

Ако имате въпроси или коментари, ще се радваме да споделите

Последна редакция: ср, 08 юли 2009, 00:48 от Kaneia

# 187
  • Мнения: 22 867
Поради повишения интерес към Френска Селска Торта, Канея предоставя оригиналната рецепта на нашата уеб страница -

http://www.kaneia.com/p/30/Торта-Френска-Селска

Ако имате въпроси или коментари, ще се радваме да споделите

Много прилича на руски медовик,  не знам защо е известна като френска, но несъмнено е много вкусна. Разликата май е в прясното мляко в тестото на вашата торта. Благодаря за рецептата, ще я изпробвам при удобен случай.   bouquet

# 188
  • Vaudreuil Canada
  • Мнения: 2 610
Поради повишения интерес към Френска Селска Торта, Канея предоставя оригиналната рецепта на нашата уеб страница -

http://www.kaneia.com/p/30/Торта-Френска-Селска

Ако имате въпроси или коментари, ще се радваме да споделите

Много благодаря за рецептата ще я пробвам, но имам един въпрос - пудра или кристална захар се ползва за сметаната?

# 189
  • Мнения: 836
Поради повишения интерес към Френска Селска Торта, Канея предоставя оригиналната рецепта на нашата уеб страница -

http://www.kaneia.com/p/30/Торта-Френска-Селска

Ако имате въпроси или коментари, ще се радваме да споделите

Kaneia , мерси за интересната рецепта   bouquet
от линка прочетох , че се използват 5 блата.
с останалите 3 какво се прави?


# 190
  • Мнения: 7 433
Цитат
Много прилича на руски медовик.

 Peace Peace Peace И според мен си е чист руски Медовик.И значи,наистина е вкусен! Grinning

# 191
  • Мнения: 9
Поради повишения интерес към Френска Селска Торта, Канея предоставя оригиналната рецепта на нашата уеб страница -

http://www.kaneia.com/p/30/Торта-Френска-Селска

Ако имате въпроси или коментари, ще се радваме да споделите

Много благодаря за рецептата ще я пробвам, но имам един въпрос - пудра или кристална захар се ползва за сметаната?


Здравейте,
Използва се бяла, кристална захар за блатовете и за крема.
Благодаря за проявения интерес. Рецептата е обновена.

# 192
  • Мнения: 9
Поради повишения интерес към Френска Селска Торта, Канея предоставя оригиналната рецепта на нашата уеб страница -

http://www.kaneia.com/p/30/Торта-Френска-Селска

Ако имате въпроси или коментари, ще се радваме да споделите

Kaneia , мерси за интересната рецепта   bouquet
от линка прочетох , че се използват 5 блата.
с останалите 3 какво се прави?




Здравейте,
Тестото се разделя на 5, блатовете са също 5. Станала е правописна грешка Simple Smile 
Благодаря за проявения интерес.

# 193
  • Vaudreuil Canada
  • Мнения: 2 610
Много благодаря за уточнението - нямам търпение да я пробвам.

# 194
  • Мнения: 1 173
Разликата с Медовика май е само че в тази рецепта има мляко .
 И идея си нямам какъв е вкуса на тази Френска-селска торта , но живот и здраве като се прибера зимата в Бг непременно ще я опитам .
 Аз правих Медовик по рецептата дадена от Селма , но с крем от : бита сметана , заквасена сметана и 1 пакетче крема сирене Филаделфия ( Фалшивото Тирамису на Танита ) - много вкусно се получи .

Общи условия

Активация на акаунт