ЮЛСКИ БЕБЕТА'08 (24та тема)

• 12 324
  • 281
  •   1
Отговори
# 210
jollity ,много ще съм ти благодарна, ако кажеш малко инфо за цените там. Може и на лични.Любопитно ми е ,дали ще да са колкото тук в София? На мен път до Пловдив чак след 2 седмици ми се очертава чак,а искам и там да проверя как вървят нещата.

# 211
Чак сега успях да ви изчета. Толкова много неща исках да ви кажа, ама с бремелинския си мозък нищо не помня вече  newsm78

Благодаря на всички за поздравленията.   bouquet Сега много се радвам, че ще мога да се отпусна най-после и да си почивам повече. Скапана съм и изобщо никакъв прилив на енергия не усещам  Thinking Дано да ме споходи скоро, че съм замислила едно пролетно почистване и подреждане на гардероби, организиране на документите (които съм разхвърляла в различни чекмеджета). Прозорците, дограмата и щорите са ми мръсни и прашни, ама нямам сили Tired
Още имам хрема. Много ми се иска да дойда с вас на водна аеробика, ама направо не смея да се облека в бански, че гледката ми се струва страховита #Crazy

Разбира се отичането на ръцете и краката и мен не ме пропуска  Confused Аз си купих едни ластични чорапи против разширени вени и с тях ми е по-добре, но сега като се затопли ми запарват. Халката и пръстените са се впили е кебапчестите ми пръстчета, та се чудя кога ли ще се наложи да ги сваля.

Днес най-после се сетих да помоля мъжа ми да ми снима коремчето:
http://july2008.multiply.com/photos/album/4#7

# 212
Леле и на мен ми е дно уморено постоянно.Не съм билатака,по принцип не съм мързелива,но от няколко дни много ми е зорстане ли 7-8 и ми се доспива  Sad . И на всичкото отгоре се будя нощем и немога да заспя поне до 1 час.И това с подуването на пръстите ми се случва,един пръстен който ми падаше почти сега ми точно по мярка,даже ми става малък.Защо става така? Някой каза ,че е от топлото време.Незнам какво обшо има то?
Иначе се чувствам добре. Само дето си хапвам повечко и донякъде от там идва мързела.

# 213
Добро утро,дами!  bouquet  bouquet  bouquet

За разлика от вчера,днес съм в страхотно настроение и тонус!
За подуването и аз съм така,особено глезените и ме боли!Нямам представа защо,нито съм много тежка,нито съм се преуморявала!В лицето сутрин също съм подута,но до обяд вече съм по добре.

С риск,да ме сметнете за неука,искам да ми разчетете тези съкращения от прегледа ми:BPD,HC,AC,FTA,FL.Благодаря ви предварително!

# 214
  • София
alisa_13, няма опасност да те взема за луда, аз съм същата  Joy
Специално издирвах в Интернет какво означават въпросните съкращения.

Това са различните размери, по които проверяват дали растежа на бебчо отговаря на гестационните седмици от бременността.
BPD - Biparietal Diameter
HC - Head Circumference
AC - Abdominal Circumference
Femur Length - Femur Length
Не съм сигурна как точно се превеждат на български - първите две са на главичката; третото е на коремчето, последното на бедрото.

Ето тук http://babymed.com/tools/ultrasound/second_trimester/ след нанасяне на гестационната възраст ти дава колко би трябвало да бъдат размерите в момента.

# 215
  • София
Да се включа и аз с оплакване от порастнали крака с първата бременност. От 38 на 39, при височина163, трайно се запази ooooh! Хлопатари ви казвам, ужас Embarassed А не бях качила над нормите Confused Сега като гледам ще кача повече, ако и копитцето ми стане 40-ти номер, ще се гръмна #2gunfire

# 216
Добро утро. Много по добре ми стана, като видях,че има и други като мен /за мързела/, вече не ме гризе така съвестта. Да кажа за подуването- аз съм склонна към задържане на течности по принцип, и преди да забременея често се събуждах подпухнала около очите. Сега обаче този проблем изчезна, което е странно. Единственото ми обяснение е, че сега много ожаднявам и пия в пъти по вече вода от преди.Така че може би наистина това е решението- много течности.
Днес временцето е супер, разни пиленца чуруликат и съответно настроението ми скочи нагоре, пък и три почивни дни- чудно. Сметнах си дните, които ми остават да ходя на работа- 10 април ми е последния работен ден! Нямам търпение.
Приятен ден на всички.
Варна, по едно кафенце през почивните дни? Веси, време е да се покажеш вече.

# 217
Това са различните размери, по които проверяват дали растежа на бебчо отговаря на гестационните седмици от бременността.
BPD - Biparietal Diameter
HC - Head Circumference
AC - Abdominal Circumference
Femur Length - Femur Length
Не съм сигурна как точно се превеждат на български - първите две са на главичката; третото е на коремчето, последното на бедрото.
Ето и моите разсъждения по въпроса, доколкото разбирам от латински
BPD- диаметър на главичката
HC- обиколка на главичката
AC- обиколка на коремчето
FL- дължина на бедрото

# 218
  • Варна
Варна, по едно кафенце през почивните дни? Веси, време е да се покажеш вече.

Айде де, нямам търпение...Айде утре??Ще ти звънна по тел.? ОК? Hug

# 219
Алиса, а и другите отекли - яжте по възможност безсолно. Особено след 16-17ч следобед. Ако пиете минерална вода - избирайте с по-малко натрий. Ако не ви е вкусно безсолното - сложете си малко изцеден лимон или други подправки - става по-поносимо.

# 220
Аз по едно време прекалявах с така наречените Пикантини, Вегети и подобни подобрители. Скоро четох една статия за мононатривия глутамат /глутаминат също го срещам/ http://missby.wordpress.com/2008/02/26/mng/ . Това е също от опасните скривалища на сол, които е добре да избягваме. Не знам дали е правено проучване, дали това чудо води до зависимост /истинска/ но имаше доста дълъг период, в който всичко ми беше ужасно безвкусно ако няма такова поръсено. Яйца, картофи, всички манджи които готвех всъшност, бяха ,,подобрявани,, обилно с ,,белия прах,, Mr. Green Сега слагам по малко сол и търся обикновени сушени зеленчуци.

# 221
  • София
Добро утри,и аз съм точно по-темата #Crazyподута съм като балон,като ми погледнеш краката,все едно съм с счупени глезени newsm78.И по този повод сутринта минах през поликлиниката...кръв и урина,и в 15ч.ще тичкам да си взема резултатите.Помня,че 1-вата бременност имах албумин в урината...но беше към края,а сега много рано бе ooooh!Доктора каза,никаква сол и лежане...пък аз съм на работа #Cussing out
Ще ви пиша следобяд

# 222
Добро утро, хора Simple Smile

Тази сутрин се събудих без глас и още шепна  hahaha Много е яко като се опитам да запея излиза едно скрибуцане само  Laughing Ходихме на лекар, де, пак ме убеди, че ще живея. Като се има предвид, че нищо не ме боли и всичко друго ми е наред, както се установи - настроението е на 6. А и времето е едно таковааааа... сууупер Simple Smile Най-големият кеф са идните почивни дни и мартениците, и разните му там други хубави неща Simple Smile

Тук, за солената тема четох Агата каквото е писала за Вегети и разни други солени подправки. А люто? На мен ми се хапва доста лютичко, но се ограничавам. Все пак май и то има отношение към кебапчестите пръсти, а? Без солидна доза черно пиперче в манджата лично аз не мога. А и сме семейство Пиперови по принцип...

# 223
Katche,6milianka,много ви благодаря момичета!Безценни сте!  bouquet  bouquet  bouquet
Имах някакви познания,че тези съкращения означават някакви мерки,но какво означават,нямах представа!Отново ,много ви благодаря!
При бебчо всички измервания са в норма! Heart Eyes
ДеЩоВиди,да ти кажа честно,наблягам повече на сладкото!Но ще те послушам и ако трябва ще ям дори безсолно!

# 224
  • Варна
Добро утро, хора Simple Smile

А люто? На мен ми се хапва доста лютичко, но се ограничавам.

И на мен много ми се яде люто, нали проядох хляб и така ми върви сега .. Обаче кой ми каза скоро, че не е добра идея да се прекалява, вреди на зрението на бебето ..Може и глупости да са, знам ли..Аз занм че в лютите чушки има много витамин Ц ..

Общи условия

Активация на акаунт